- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #8.681
Sadece kontrol günü yükseliyorsa heyecandan olabilir bemim de ilk zamanlar kontrol günü hep nabzım tavan yapardı 120 falan olurdu düşün yani. Sen yine de düzenli takip et sonra doktorun yönlendirirKizlar dün kontrole gittim çok şükür 16+5 günlük hamileyim cinsiyet %100 kız dedi çok şükür bir problem yok ilk gebeligimde bebeğimin 9+2 de kalbi durmuştu kürtaj olmuştum o korku halen içimde her kontrole gittiğimde stres oluyorum tansiyonum yüksek çıkıyor 15/8 çıktı öncesinde kardiyolojiye gittim bir problem yok evde ölçüm yapıyorum gayet normal sadece kontrole gidince fırlıyor kafama takıldı anlam veremedim benim gibi olan var mı ne yapmam gerekiyor 20. Haftadan sonra gebelik zehirlenmesi olarak geçer böyle devam ederse dedi sadece kontrol günü yükseliyor eve gelince normale dönüyor
Evet canım heyecan korku birleşince yükseliyorSadece kontrol günü yükseliyorsa heyecandan olabilir bemim de ilk zamanlar kontrol günü hep nabzım tavan yapardı 120 falan olurdu düşün yani. Sen yine de düzenli takip et sonra doktorun yönlendirir
Ben 600mg aliyorum magnezyum. Ama ben hamilelik öncesi de 300 mg aliyodum rutin olarak.Bakınca bana yazar mısınız rica etsem?
Magnezyumun fazlası ishal yapar. Genelde vücutta eksiktir. Ve genelde uzmanlar ishal olursan fazla aldığını anlarsın der.İnternetten baktığımda 350 yeterli yazıyor hamilelere ama daha fazlası zararlı olurmu? Magnezyum kullananlar günlük ne kadar mg alıyorlar
Ay o bende çok oluyor ya gerinirken kaslarım çekiliyor sanki. Aşırı acıtıyor sonra geçiyor. Bende hareketsizlikten sanıyordum magnezyumdan miKızlar sabahları gerinirken bı anda bacaklarıma kramp giriyor sadece sabahları oluyor sizde de var mı böyle bir şey magnezyum eksikliğinde mi oluyordu ne dr a gittiğimde sorucam bakalım
Sena en sevdiğim isim ya bende kızıma koymayı düşünüyordum ama eşimin hafif bir peltekligi var S harfindeMerhaba kızlar, kızıma isim arıyorum 4 isim arasında kaldım sizce hangi daha güzel düşündüğümüz isimler Selen,Nisa,Sena,Sema
Ben hergun maden suyu iciyorum bende dun yataktan kalkarken sol tarafima cok buyuk bi kasilma girdi agridan kalkamadim sanki bisey koptu orda .ve cok uzun sure devam etti yataktan in kalk beni etkiliyor cunku sabahları hamile oldugumu unutuyorum bi anda donuyorum;(O kadar çok sancim var ki bu saate kadar uyuyamadim karnimin icinde bi acı, bu arada hareketli de yani butun gece hep surekli hareket halindeydi. Sanki karnim icerden bicakla kesiliyor gibi yani degisik bi aciydi anlayamadim. Gece yatmadan kola içtim ilk defa canim o kadar çekti ki yani normalde gazli icecek tuketmedigim halde canım çekti bi bardak içtim acaba ondan mi anlamadim ki
Beni 1 ay sonra ya çağırdı ama seker yükleme yapıcaz dediKIZLAR GÜNAYDIN 20+6 DA DETAYLI ULTRASONA GIRDIM SONUCLARIMI DOKTORUMA GONDERDIM GAYET NORMAL DEDI BIRDAHAKI KONTROLE NE ZAMAN GITMELIYIM 2 AY SONRA GITSEM SIKINTI OLURMU
Ayni seyleri yasamisiz benimde ilk geneligimde kalbi durdu kurtaj oldum her kontrolde kalbi carpiyor degilmi diye soruyorum artik doktor alisti daha ultrasonla bakar bakmaz korkma kalp atisi gayet iyi diyor tansiyon sadece kontrolde cikiyorsa heyecandan olabilir stres etkiliyor yada evdeki cihaziniz dogru sonuclar vermiyor tuzu yağı azaltin ama yuksek tansiyon iyi degil gebelikdeKizlar dün kontrole gittim çok şükür 16+5 günlük hamileyim cinsiyet %100 kız dedi çok şükür bir problem yok ilk gebeligimde bebeğimin 9+2 de kalbi durmuştu kürtaj olmuştum o korku halen içimde her kontrole gittiğimde stres oluyorum tansiyonum yüksek çıkıyor 15/8 çıktı öncesinde kardiyolojiye gittim bir problem yok evde ölçüm yapıyorum gayet normal sadece kontrole gidince fırlıyor kafama takıldı anlam veremedim benim gibi olan var mı ne yapmam gerekiyor 20. Haftadan sonra gebelik zehirlenmesi olarak geçer böyle devam ederse dedi sadece kontrol günü yükseliyor eve gelince normale dönüyor
Ben de unutuyorum gece uyku arasında:/ maden suyu aldim galiba aldığım magnezyum takviye yetmiyor demekkiBen hergun maden suyu iciyorum bende dun yataktan kalkarken sol tarafima cok buyuk bi kasilma girdi agridan kalkamadim sanki bisey koptu orda .ve cok uzun sure devam etti yataktan in kalk beni etkiliyor cunku sabahları hamile oldugumu unutuyorum bi anda donuyorum;(
Bende öyleyim her kontrolde ölçtüklerinde 18/9 17 ler bi keresinde 21 bile gördük. Muayeneden sonra kadin dogum servisine cikartiyo beni manuel ölculmesi icin orda hep iyi cikiyor. Doktorum dediki sende doktor odasi tansiyonu varKizlar dün kontrole gittim çok şükür 16+5 günlük hamileyim cinsiyet %100 kız dedi çok şükür bir problem yok ilk gebeligimde bebeğimin 9+2 de kalbi durmuştu kürtaj olmuştum o korku halen içimde her kontrole gittiğimde stres oluyorum tansiyonum yüksek çıkıyor 15/8 çıktı öncesinde kardiyolojiye gittim bir problem yok evde ölçüm yapıyorum gayet normal sadece kontrole gidince fırlıyor kafama takıldı anlam veremedim benim gibi olan var mı ne yapmam gerekiyor 20. Haftadan sonra gebelik zehirlenmesi olarak geçer böyle devam ederse dedi sadece kontrol günü yükseliyor eve gelince normale dönüyor
NisaMerhaba kızlar, kızıma isim arıyorum 4 isim arasında kaldım sizce hangi daha güzel düşündüğümüz isimler Selen,Nisa,Sena,Sema
çok güzel olmuşKizlaar evdeki bozuk saati atmadım kapı susune çevirdim. Erken belki daha tam yapistirmadim ama dayanamadım Bi dizip şeklini denedim. Nasil görünüyor? Mavi çerçeve pembe spreyle boyanacak
Eki Görüntüle 3193155
canim sen böbrek agrina baktirdin mi?Aynisi arada bana da oluyor. Yogun bir seydi. Acaba nedenmis
Ayyy aynıyız işte yalnız degilmişimm Rabbim korusun evlatlarımızı bize bağışlasınBende öyleyim her kontrolde ölçtüklerinde 18/9 17 ler bi keresinde 21 bile gördük. Muayeneden sonra kadin dogum servisine cikartiyo beni manuel ölculmesi icin orda hep iyi cikiyor. Doktorum dediki sende doktor odasi tansiyonu varcok korkup endiselendigimize öyle oluyor. Benimde 4 küretajim var, bende her defasinda endiseleniyorum. Evde sabah oglen alsam ölctugumde iyi cikiyor.
Çocuğumu sizden çok düşünüyorum. Doktorumun onayını aldım tabi ki de. Hamileliğimin başından beri tatlıyı sınırlı tüketiyorum. Dahiliye doktoru ve kadın doğum doktoruma düzenli olarak gidiyorum.Hba1c değerimi zaten düzenli olarak ölçtürüyorum. Hba1c ölçtürmek için yükleme yaptırmak gerekmiyor, bu kadar yorum yaptığınıza göre bunu da biliyorsunuzdur. Doktorum bu tercihimi onayladıktan sonra sorgulamak size düşmez.Aslında niçin yaptırmayacağınızı merak ettim gizli şekere de bakılıyor. Çok fazla bir şeker verilmiyor bir dilim baklava, çikolata popkek yemiş gibi. Sonuçta illa bir çikolata yiypruzdur diye düşünüyorum gebelikte. Ve testte Gizli şekere de bakılıyor gebelik şekeri bebek için de çok tehlikeli hba1c 3 aylık şeker dediğimiz değerlere de bakıyor bunu parmak ucu ölçümüyle anlayamazsınız. Sağlıklı gebelikler dilerim
Teşekkür ederim. Ordan anlarım o zaman.Magnezyumun fazlası ishal yapar. Genelde vücutta eksiktir. Ve genelde uzmanlar ishal olursan fazla aldığını anlarsın der.
Ben magnimore plus ve Smartcaps Magnemax markalarından dönüşümlü olarak, günlük 2 tablet olarak son bir kaç yıldır kullanıyorum. Doktorum devam et demişti. Henüz ishal olmadım :)
Ek olarak maden suyu da içiyorum, ekstra magnezyum almak için, yine doktorumun tavsiyesiyle. Yalnız maden suyunda markaya dikkat, magnezyumu yüksek olanların, genelde sodyum ve bikarbonat oranları da yüksek. Tansiyon için iyi değil. Perrier veya San pellegrino öneriliyor.
Anladım teşekkür ederim.Ben 600mg aliyorum magnezyum. Ama ben hamilelik öncesi de 300 mg aliyodum rutin olarak.
Beni ilgilendirmiyor tabi ama şekerden çok çekmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki hba1c değerleri sonuçlarınıza çok güvenmeyin ona kalsa asla şekerim yoktu hersey yolundaydı ama normalde insülin direnci yüksek biriyim, bana 100gr seker yükleme yapıldı üstelik ailemde falan şeker yok. İyi ki yaptırmışım dedim çünkü asıl şeker değerleriniz bu yükleme sonucunda belli oluyor. Bu arada beslenme tarzi malesef yeterli olmayabiliyor yillardir beyaz ekmek nişasta bazli urunler sağlıksız karbonhidratlar hayatimda yok ve düzenli spor yapıyordum. Neyse Allah hepimize sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin, kusura bakmayın tekrar.Çocuğumu sizden çok düşünüyorum. Doktorumun onayını aldım tabi ki de. Hamileliğimin başından beri tatlıyı sınırlı tüketiyorum. Dahiliye doktoru ve kadın doğum doktoruma düzenli olarak gidiyorum.Hba1c değerimi zaten düzenli olarak ölçtürüyorum. Hba1c ölçtürmek için yükleme yaptırmak gerekmiyor, bu kadar yorum yaptığınıza göre bunu da biliyorsunuzdur. Doktorum bu tercihimi onayladıktan sonra sorgulamak size düşmez.
Size de sağlıklı hamilelikler dilerim
Benimde doktorda hep 14 çıkıyor evde 11-12 . Doktor da günde 3 kez ölçüp yaz dedi öyle yapabilirsiniz yüksek tansiyon sıkıntılı.Evet canım heyecan korku birleşince yükseliyorbeyaz önlük sendromun mu var diyo doktor
NisaMerhaba kızlar, kızıma isim arıyorum 4 isim arasında kaldım sizce hangi daha güzel düşündüğümüz isimler Selen,Nisa,Sena,Sema
Kuzum yarin kan ve idrar tahlili vericem. Onun sonucuna gore de kendi dr uma gitmeyi dusunuyorum. Henuz baktirmadim.Nisa
çok güzel olmuş
canim sen böbrek agrina baktirdin mi?
Bir kere senin gebeliğin, tercihlerin beni alakadar etmez zaten, etkilemezse. Normal bakılan h1a1 c ile yükleme sonrası yapılan iki test aynı sonuçta değil. Ben düşünmüyorsun gibi bir şey demedim, neden diye sordum merak ettim yargılamadım da yargılasam çok farklı şey yazardım ama bazılarını etkilemek için her şeyi yazmıyoruz kesin dille. mutlaka yaptırın vs gibi bir şey de demedim bildiğimi açıkladım yoksa yaptırıp yaptırmamanı önemseyecek değilim cevap yazmazsanız sevinirim.Çocuğumu sizden çok düşünüyorum. Doktorumun onayını aldım tabi ki de. Hamileliğimin başından beri tatlıyı sınırlı tüketiyorum. Dahiliye doktoru ve kadın doğum doktoruma düzenli olarak gidiyorum.Hba1c değerimi zaten düzenli olarak ölçtürüyorum. Hba1c ölçtürmek için yükleme yaptırmak gerekmiyor, bu kadar yorum yaptığınıza göre bunu da biliyorsunuzdur. Doktorum bu tercihimi onayladıktan sonra sorgulamak size düşmez.
Size de sağlıklı hamilelikler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?