- 17 Ekim 2021
- 448
- 633
- 33
- 36
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #8.701
Ne kadar yanlış bir üslup bu. Kusura bakmayin ama burda hepimiz hamileyiz. Çoğumuz da fikir alışverişinde bulunmak için burdayiz ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu kadar kaba ve sert olmanız beni aşırı rahatsız etti. Herkes fikrini yazabilir ama doğru üslupla. Yoksa herkesin kendi bebeği istediği seçimi yapar zaten.Bir kere senin gebeliğin belli zerre alakadar etmez. Normal bakılan h1a1 c ile yükleme sonrası yapılan iki test aynı sonuçta değil. Ben düşünmüyorsun gibi bir şey demedim, neden diye sordum yargılamadım da bildiğimi açıkladım diğerleri için en azından yoksa umrumda bile değilsin yani !
Evet hepimiz gebeyiz Bende yargılamadan olumsuz bir şey demeden fikrimi belirttim arkadaşa çocuğunu düşünmüyorsun gibi bir şeyde demedim öyle yazınca böyle yazdım. Diğer arkadaşlar k.bakmasınNe kadar yanlış bir üslup bu. Kusura bakmayin ama burda hepimiz hamileyiz. Çoğumuz da fikir alışverişinde bulunmak için burdayiz ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu kadar kaba ve sert olmanız beni aşırı rahatsız etti. Herkes fikrini yazabilir ama doğru üslupla. Yoksa herkesin kendi bebeği istediği seçimi yapar zaten.
Benimde 2 kere düşüğüm oldu bende de ister istemez stres oluyor. Ama bu sefer güzel olacak hep aynı şeyleri yaşamayacağız inş. Ama stres tansiyonu etkileyen bir şey. . Diğer ölçümlerde yüksek çıkmıyorsa heyecan kaynaklı olabilir ama tansiyonda önemsenmesi gereken bir şey. evde de düzenli ölçümünüzü yapıp kontrollerde hekiminize evdekini de gösterin bence.Kizlar dün kontrole gittim çok şükür 16+5 günlük hamileyim cinsiyet %100 kız dedi çok şükür bir problem yok ilk gebeligimde bebeğimin 9+2 de kalbi durmuştu kürtaj olmuştum o korku halen içimde her kontrole gittiğimde stres oluyorum tansiyonum yüksek çıkıyor 15/8 çıktı öncesinde kardiyolojiye gittim bir problem yok evde ölçüm yapıyorum gayet normal sadece kontrole gidince fırlıyor kafama takıldı anlam veremedim benim gibi olan var mı ne yapmam gerekiyor 20. Haftadan sonra gebelik zehirlenmesi olarak geçer böyle devam ederse dedi sadece kontrol günü yükseliyor eve gelince normale dönüyor
Uslubunuz hiç hoş değil. Yargılayamazsınız zaten de. Doktorumun onayladığı bir süreç. Doktor değilseniz yorum yapmayın. Sizin bildiğiniz kararını ben de biliyorum merak etmeyin.Bir kere senin gebeliğin, tercihlerin beni alakadar etmez zaten, etkilemezse. Normal bakılan h1a1 c ile yükleme sonrası yapılan iki test aynı sonuçta değil. Ben düşünmüyorsun gibi bir şey demedim, neden diye sordum merak ettim yargılamadım da yargılasam çok farklı şey yazardım ama bazılarını etkilemek için her şeyi yazmıyoruz kesin dille. mutlaka yaptırın vs gibi bir şey de demedim bildiğimi açıkladım yoksa yaptırıp yaptırmamanı önemseyecek değilim cevap yazmazsanız sevinirim.
evet canım başladım 1 ay oldu.diyet ve yürüyüş bol su ilegeçmiş olsun canım diyete başladın mı
Anladim canim güzel sonuclar al inşallahKuzum yarin kan ve idrar tahlili vericem. Onun sonucuna gore de kendi dr uma gitmeyi dusunuyorum. Henuz baktirmadim.
Benim doktorum öyle sezeryan adını kritik ya da sıkıntılı bir gebelik yoksa ağzına almıyor. Ama siz Anadolu yakasinda misiniz avrupa mi bilemiyorum. Ben Anadolu yakasindayimİstanbul'daki arkadaşlar;
Ben doktorum konusunda şüpheye düştüm yaYeni doktor arıyorum. Normal doğumu destekleyen, öyle en ufak bir belirtide hadi sezeryana demeyecek, düzgün bir doktor tavsiyesi olan var mı? İzmir'deki Volkan Dede gibi bir dr arıyorum aslında.
İnşallahİnşallah bizimde herşeyimiz normal olacak
Ben de Anadolu yakasındayım. Hatta şuan doğum düşündüğüm ve şüphe ettiğim doktor Başakşehir'de. Mesafeye razıydım ama hem çok pahalı, hem de bir kaç yorum okudum, soğudum.Benim doktorum öyle sezeryan adını kritik ya da sıkıntılı bir gebelik yoksa ağzına almıyor. Ama siz Anadolu yakasinda misiniz avrupa mi bilemiyorum. Ben Anadolu yakasindayim
Benim diyet yapmama rağmen hala yüksek çıkıyor 150 küsur oyüzden ilaca başlıyorumevet canım başladım 1 ay oldu.diyet ve yürüyüş bol su ile
ama yine de sınırda.hatta bazen bi tık sınırı geçiyorum
bilmiyorum nasıl düzelicek bu durum
açken kaç çıkıyorBenim diyet yapmama rağmen hala yüksek çıkıyor 150 küsur oyüzden ilaca başlıyorum
Teşekkür ederim. Ben de şekeri sınırlı tükettiğimden yaptırmak istemedim. Bunun yerine 1 hafta boyunca günde 5 6 kez evde düzenli şeker ölçümü yapacağım. Şeker varsa yine belli olacak bu şekilde de. Sadece biraz uğraştırıcı olacak.Beni ilgilendirmiyor tabi ama şekerden çok çekmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki hba1c değerleri sonuçlarınıza çok güvenmeyin ona kalsa asla şekerim yoktu hersey yolundaydı ama normalde insülin direnci yüksek biriyim, bana 100gr seker yükleme yapıldı üstelik ailemde falan şeker yok. İyi ki yaptırmışım dedim çünkü asıl şeker değerleriniz bu yükleme sonucunda belli oluyor. Bu arada beslenme tarzi malesef yeterli olmayabiliyor yillardir beyaz ekmek nişasta bazli urunler sağlıksız karbonhidratlar hayatimda yok ve düzenli spor yapıyordum. Neyse Allah hepimize sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin, kusura bakmayın tekrar.
Umarım çok fazla yükselmez. Gebelikte ilaç kullanan çok tanıdığım oldu şekeri kontrol altına aldılar sağlıklı doğum yaptılar. Sadece stres olmayın şükür çaresi varBenim diyet yapmama rağmen hala yüksek çıkıyor 150 küsur oyüzden ilaca başlıyorum
Esim Karabük lü yazin 1 haftalik felan gidiyoruz. Ağac evde kaliyoruz huzur doluyoruz ama alismisiz buyuk sehire oralarda bayyor insani kolaya alismisiz3.cadde deyim hergün ev bakıyorum;( ama taşımaktan da korkuyorum dukkan ustu bide tam sanki hindistan çin de yaşıyorum resmen oksijen yok ve tahmin edersiniz gurultuyude;( dogu karadenizde bir de balikesirde yaşayanlara cok imreniyorum miss gibi hava
Ondandir gecen gecede bana oldu esim findik ezmesi yiyomus yatmadan banada getirdiO kadar çok sancim var ki bu saate kadar uyuyamadim karnimin icinde bi acı, bu arada hareketli de yani butun gece hep surekli hareket halindeydi. Sanki karnim icerden bicakla kesiliyor gibi yani degisik bi aciydi anlayamadim. Gece yatmadan kola içtim ilk defa canim o kadar çekti ki yani normalde gazli icecek tuketmedigim halde canım çekti bi bardak içtim acaba ondan mi anlamadim ki
Canim bende netten bakmistim . Seker yuklemesine cagirdi . 26. haftam sali gunu testimiz. Sanirim son test . Bundan sonra rutin kontroller 35 . Haftaya kadar sonrada nst günlerimiz basliyor sanirim .KIZLAR GÜNAYDIN 20+6 DA DETAYLI ULTRASONA GIRDIM SONUCLARIMI DOKTORUMA GONDERDIM GAYET NORMAL DEDI BIRDAHAKI KONTROLE NE ZAMAN GITMELIYIM 2 AY SONRA GITSEM SIKINTI OLURMU
Canım ben lokman hekim hastanesine gidiyorum doç Dr Ünal isaoğlu hocaya gidiyorum, gebe kalma surecimi de kendisi ile ilerlemistim. Ben 2.ayimda daha ucuza geldigi icin dogum paketi almıştım ama sanırım şuan muayene ücreti 450 veya 500 olmasi lazimBen de Anadolu yakasındayım. Hatta şuan doğum düşündüğüm ve şüphe ettiğim doktor Başakşehir'de. Mesafeye razıydım ama hem çok pahalı, hem de bir kaç yorum okudum, soğudum.
Benim kasılmam agrım olmadan başlattı mg doktorum 1 erken doğum öyküm olduğu için önlem amaclı içmeye başladm 9 ay içicek mişimSelam güzel anneler,
Herkese huzur dolu bir gün diliyorum.
Magnezyum konusu geçmişken ben eksta magnezyum kullanmıyorum, I mom multivitamin kullanıyorum, onun içinde de baktım magnezyum yokmuş. Gerçe bu zamana kadar bir sıkıntım olmadı ihtiyaç duymadım çok şükür. Sadece geçen sabah, sabah gerinmesi yaparkensağ bacağıma baya kramp girdi kasıldı.
Devamlı kramp, kasılma durumları olanlar mutlaka kullanıyordur. Böyle problem yaşamayan yada hiç magnezyum kullanmayanlarda var mı merak ettim.
Teşekkür ederim bir dahaki kontrole öyle yapacağım.Benimde 2 kere düşüğüm oldu bende de ister istemez stres oluyor. Ama bu sefer güzel olacak hep aynı şeyleri yaşamayacağız inş. Ama stres tansiyonu etkileyen bir şey. . Diğer ölçümlerde yüksek çıkmıyorsa heyecan kaynaklı olabilir ama tansiyonda önemsenmesi gereken bir şey. evde de düzenli ölçümünüzü yapıp kontrollerde hekiminize evdekini de gösterin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?