2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
biz de bu aya kadar iyiydik sorun yoktu da 31. haftadayım şimdi, artık işkenceye dönmeye başladı. Karnım baya büyüdü, eşim de göbekli biraz, bebiş de maşallah sıkıştırıyor çok, zevki kalmadı.. belki çok istersem bir daha denerim ama yavaştan biz de bırakıcaz herhalde

Benimkiler yasaydi bu 3. Olucakti malum ilki ikizdi. Kizlara hamileyken ikisine birden nasil bakicam derdim korkudan titrerdim :))) ama bakiliyo iste
4 düşük yaptım. 4 yıldır bebiş olsun diye beklerken Rabbim doğal yolla ikiz nasip etti. Şikayet etme, olumsuz düşünme gibi bir lüksüm yok bakarız elbet

Hamile olduğumu hissetmemiştim bu konuda hele 2.trimester normal dönemlerimiz gibiydi ama artık zor hele bacak ağrısı tek bacağım kasılıyor nedense.

hayır maalesef 4,5 ay emdi sonra hamile olduğumu öğrenince doktorum çok halsiz kalırsın vücudun kaldırmaz dedi bıraktık kızım da çok güzel emiyordu sütüm de çoktu
Uzuldim kizina zaten bu durumlarda ezilen hep buyukler olur benimde kardesimle aramda 15 ay var brn en azindan 8 ay emmisim ama abnem o travmayi okula gidinceye kadar atlatamadigimi soyler

Dogumu belirleme asamasina gelmissiniz maasallah insallah bizde geliriz :))) cok heves ettim sabirsizlaniyorum artik :)

Uzuldim kizina zaten bu durumlarda ezilen hep buyukler olur benimde kardesimle aramda 15 ay var brn en azindan 8 ay emmisim ama abnem o travmayi okula gidinceye kadar atlatamadigimi soyler
bende çok üzüldüm ilk zamanlarda baya hergün ağladım ama herkes onun kısmeti o kadarmış allah verdi ikinci çocuğu da hiç emziremeyen insanlarda var hiç sütü gelmeyen yada bebeği emmeyi reddeden öyle düşün vs dediler

Biz haftada 2-3 ilişkiye giriyoruz. İlk başta hafif acı oluyor sonrasında olmuyor. Kuruluk varsa yanma yapabilir.
Benim doktorum yanlış hatırlamıyorsam 32-33 e kadar serbest sonrasında doğumu tetikleyebiliyor o yüzden 32-33 ten sonra önermiyorum dedi.
Ilk gun hic gelmedi ama surekli pompa yaptim sonra cesme gibi geldi ve sapsari yagli suttu. Benim bebis ilk gun buyuk ihtimal ac kalir ama ben mama vermicem. Cok tembel oluyolar biberona cok kolay alisiyolar emsin cimcime :)))
Ben ihtiyaç olursa mama vereceğim çünkü sarılık olsun istemiyorum. Ama biberonla değilde şırıngayla vereceğim meme reddi olmaması için emzirme eğitiminde de böyle yapılabileceğini söyledi. Bir memeyi en az 15-20 dk emmeliymiş ilk gelen içerikte su sonra gelenler bebeğe kilo aldıracak yağ kısmı dedi. İlk gün midesi küçük oluyormuş sonrasında gün geçtikçe büyüyormuş.

millet der kendimi hatirliyorum elimi koynuma koyar oyle uyurdum. Annem sutten kestikten sonra oyle uyumaya basladigimi soylerdi ne bilim uzuldum ufakligina ( hayirlisi boyleymis arkadas gibi buyuyecekler :)

Ayyy hicc almadim simdiye kadar aldiklarim hep uzun kollu neyse bundan sonrakileri kisa kollu alirim :)
Ben de kısa kollu almadım Mayıs başı doğacak gecen sene İstanbul bi öyle bi böyleydi hazirana girince alcam kısa kollulari

Ben de kaşık biberon alcam ya şırınga ucu sert ya emin olamadım

Oyle oluyo ama mama verme yanlisi degilim zaten orda doktor yonlendirir gerekirse mecbur vercem siringa mantikli ama

Ben de dün bi denedim ama son oldu artık doğru pozisyon bulamıyorum ben göbekli beyim göbekli bebek de hissetmiş gibi oynamaya başlayınca aklımız çıktı

Haklısınız ama korkuyorum ya sütüm gelmezse diye
hiç öyle bir psikolojiye girme bana da sezeryanla doğumda süt gelmiyor vs dediler kızım 37 haftada acil sezeryanla alındı bir de ona rağmen ben hep gelir sütüm niye gelmesin diyordum :) geldi de gerçekten doğumdan yukarı çıktım hemen emzirdim baya çoktu hem de psikoloji önemli, gelmezse de yapacak bişey yok bebeğini sar öp kokla, sağarsın kaşıkla verirsin çok zor da kalırsan mama olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…