2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Benim de aynı sanırım kuruluktan oluyor ben hissediyorum artık kuruluk sorunu yaşıyorum galiba o yüzden çok yanıyor içim, ben de sanırım artik yapamycam ama istiyorum
Vücut kabul etmiyor galiba artık benim öyle bir sorunum yok aslında ama biz ilk başlarda rahim ağzı kalınlaştığı zamanlarda da ilişkiye girerken oluyordu vücut kendini koruyordu sonra sonra düzeldi kendiliğinden ama şuanki düzelmez heralde doğuma kadar. Bir kere daha deneriz olmadı olmazsa bir daha yok ama doktoruma soracağım bu durumu.

Ben 2. Trimester ortasından bu zamana kdr problem yaşamıyorum artık. Sık ta oluyor acıkcası. Çünkü korku, isteksizlık ve kuruluk yapıyodu . Son aylara geldim bi rahatlama oldu ondan kaynaklı sorunlar ortadan kalktı.

Yorgan tavsiye edilmiyor ilk başlarda üstüne çeker nefessiz kalır diye o yüzden battaniye yeterli bence

bende de oluyor canim doktor normal dedi hatta kontrolde doktora baya guzel vurdu 2 kere karnim baya gergjndi. Halkbukj kiloluyum normalde artik civik yumusak yer kalmadk gerildim .

Bugun 32 +1
1762 gr
43.5 cm
Doktorumuz hersey güzel dedi haftasiyla ölçümleri uyumlu ve hareketleri iyi çok şükür. Karın gerilmesi bebisin toplanmasi ve agri gelmesi normalmis. 2 haftada 400 grm almisiz kefir ispanak meyve kasar agirlikli tukettik . Ben kilo almadim 2 hafta içinde O almis . Yediklerim yaramis minnosa . 34 haftada kontrole çağırdı..

Biz dükkanı kapattık, bundan sonra bacı kardeş

Seninde artık yavaş yavaş başlar agrilarin geçen aya kadar çok az olurdu şimdi hergun mutlaka biyerlrrim ağrıyor. Hepsi normal bı dönemde en tehlikelisi artık kanama
Surekli asagilarda geziyo dun aksam 10 dk dahi ayakta duramadim. Ha dogurdum ha doguracam sandim. Sancim yok ama agri dersen evet agrim oluyo

Kiyafet olarak hic kisa kollu almadim yenidogan bebek vucut isisini dengeleyemez ki bence battaniye yeterli olur ama kisin usuyebilir

Bizim de öyleydi ilk öğrendiğim zamanlar duruldu biraz sonra doktora gidip doktora sorduk sorun olmadığını söylemişti sonra her şey iyiydi bu haftaya kadar. Bacak ağrılarım kaynaklı rahat edemiyorum ben biraz belki de ondan kasılıyorum. İsteksizlik yok aslında ama yanma olunca mahvoldum bu sefer.

Biz dükkanı kapattık, bundan sonra bacı kardeş
Bakalım biz de mi öyle olacağız

ben 2 tane almıştım ilk oğlumda hiç ama hiç kullanmadım. bebekler için uyku tulumu daha ideal. hiç tavsiye etmem almanı.
yanma varsa doktor enfeksiyon var mı diye bir baksın canım istiyorsan. enfeksiyon olabilir mantar vs. bizde haftada 1 olacak şekilde devam ediyor. ilk hamileliğimde son aya kadar devam etmiştik doktor izniyle.

İlk zamanlar da birkaç kez böyle yanma yaşadım ama o zaman bakıldığında ne idrarda ne kanda bir şey çıkmamıştı. Şimdi yine doktoruma sorucam bakalım

Bizde1. Bucuk aydir ara verdik . Doktora sormayi unutuyorum hep dogrumu yapiyoruz die . Karnım cok büyüdü hic rahat degiliz cocuk izliyo gibi sanki erken doguma sebep die biliyorum ama arkadasima doktoru yapin normal dogum olmasini kolaylastirir demis .

hiç gerek yok ilk 2 yıl yorgan ve yastık önerilmiyor zaten yazın doğacağı için ince uzun kollu bir pijama üzerine ince bir battaniye mis :) geçen yıl kızım haziranda doğru biz öyle yaptık 40 ı çıktıktan sonra gündüzleri de sadece kısa kollu zıbın üstüne ince bi müslin örterek yatırdık. kış için de uzun pijama üstüne uyku tulumu giydiriyorum rahat rahat yatıyor şimdi 9 aylık kızım :)

Kiyafet olarak hic kisa kollu almadim yenidogan bebek vucut isisini dengeleyemez ki bence battaniye yeterli olur ama kisin usuyebilir
ilk 1 ay-40 gün bende kısa giydirmemiştim ama sonrasında sadece kısa kollu zıbınla bıraktık biz hep doktorumuz öyle önerdi ki ankaradayız çok sıcak bi yer de değil ona rağmen yazın evin içi 29-30 derece oluyor o sıcakta bebek üşümez giydirip terletirseniz hasta olur dedi bizde öyle yaptık, 9 aylık kızım çok şükür hiç hasta olmadık sadece ayağına çorap mutlaka giydiriyodum :)) yazın doğacağı için kısa kollu mutlaka al 40 günden sonra büyükleri dinleme bana çok kızlar giydir giydir diye üşür çocuk diye ama hiç dinlemedik, kışın da pijama üstüne uyku tulumu çok iyi oluyor üstünü de örtmüyoruz hem de yüzüne kapatır nefessiz kalır diye korkmuyosun :)

ilk gebeliğimde bizde son 15 güne kadar devam etti, hiç sorun yaşamadık her seferinde doktoruma sordum aksine sağlıklı dedi :) riskli bir gebelik değilse doktorlar öneriyor genelde sonuna kadar :)

Bakalım biz de mi öyle olacağız
[/QUOTE]

Siz edebildiğiniz kadar devam edin bacım. Bende kocaman bir miyom var, normal zamanda bile çok karın ağrısı yaşıyorum. İlişki esnasında o ağrı katlanıyor resmen. Doktor sen rahat ediyorsan sorun yok demişti ama etmiyorum. Zaten eşim de balık burcu, son seferinde karnım çok ağrıyınca ağlayacak duruma geldi adam. Bıraktık artık biz de. İnşallah lohusalıktan sonra...

Valla tatlim benim erken dogum riskim var malum doktor hamileligi onayladigi andan itibaren yasakladi. Ayrica burda hamile biri dogumu tetiklesin diye esiyle iliskiye girmis ise yaramis. O yuzden risk almaya hicccc gerek yok boyle iyiyiz

Ayyy hicc almadim simdiye kadar aldiklarim hep uzun kollu neyse bundan sonrakileri kisa kollu alirim :)

Nasil yapcan iki tane kucuk bebekle bide bi tane daha var hepside ufak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…