- 21 Kasım 2014
- 160
- 176
- 303
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.281
bol su iç ve bacağına masaj yap, egzersiz hareketleri yap mutlaka. Kan dolaşımı arttıkça rahatlar benceHamile olduğumu hissetmemiştim bu konuda hele 2.trimester normal dönemlerimiz gibiydiama artık zor hele bacak ağrısı tek bacağım kasılıyor nedense.
aynı durumdayız deseneBen de dün bi denedim ama son oldu artık doğru pozisyon bulamıyorum ben göbekli beyim göbekli bebek de hissetmiş gibi oynamaya başlayınca aklımız çıktı
Biz de hamileliği öğrendik ortak kararla o işe ara verdik enfeksiyon filan olur bir sıkıntı çıkar diye korktuk sonra doktorda 20. Haftada yasakladı gerçi biz zaten kapatmıştık o sayfayı.Sanirim hamileliği rahibe teresa gibi yaşayan tek benim hamile olduğumu öğrendim ve bitti bu kadarvalla yazdıklarınızı okuyunca bende mi sıkıntımı var dusundum heralde var Benim zihin olarak da kafam cok baska oldu bazı kadınlar tam tersi oluyormus beni hormonlar baskıladi
zaten artik kocaman bir karnim var .. Bu arada gece yine 50 saga 50 sola dönüşle geceyi kapattım hergun magnezyum alıyorum maden suyu içiyorum ona ragmen sabaha karsi ayağıma kramp girdi sinirlendim ağzıma 5 tane magnezyum hapı aticaktim zor tuttum bu uykusuzluklar bana bol kitap okutuyor faydası o oldu sadece
benimde sağ göğsüm normal sol göğsümün ucu yoktu hemşire hep sağı emzirme bebek sonra diğerini tutmaz süt içemesede mutlaka ver demişti bende verdim hep bir de o göğsümü çok sağdım 15-20 gün içinde ucu çıktı bebeğim de kolay emdi, o kabuk yara olma olayı bebek doğduktan sonrada devam ediyor ilk 15 gün bende çok zorlanmıştım ağlıyordum emzirirken artıkKızlar hazır süt falan konuşuluyorken bir şeyi merak ediyorum. Benim iki göğsümün ucu da normalde hiç yoktu tabi şimdi hamilelikle minnacık belirdiler ama uçları kabuk şeklinde, kabuğu kaldırsam altı yara olcakmış gibi. Sabah akşam yağlıyorum kendimi mememi falan da ama yine de o kabuklar 2 aydır düşmüyor normal mi bu en son dayanamayıp koparcam yav çok bile dayandım
Yok tatlim yalniz degilsin biz yatagi bile ayirdik :)))Sanirim hamileliği rahibe teresa gibi yaşayan tek benim hamile olduğumu öğrendim ve bitti bu kadarvalla yazdıklarınızı okuyunca bende mi sıkıntımı var dusundum heralde var Benim zihin olarak da kafam cok baska oldu bazı kadınlar tam tersi oluyormus beni hormonlar baskıladi
zaten artik kocaman bir karnim var .. Bu arada gece yine 50 saga 50 sola dönüşle geceyi kapattım hergun magnezyum alıyorum maden suyu içiyorum ona ragmen sabaha karsi ayağıma kramp girdi sinirlendim ağzıma 5 tane magnezyum hapı aticaktim zor tuttum bu uykusuzluklar bana bol kitap okutuyor faydası o oldu sadece
Ayyy cok oluncada baska detmis hiccc boyle dusunmemistimEmzirme konusu acilmis. Bence biraz Allah vergisi biraz da cabalamayla olan bisi gibime geliyor. Bakalim bu sefer neler yasicam bu konuda. Annem beni ve abimi tas catlasa 1 ay emzirmis. Gelmemis sütü. Ne yapsa olmamis. Hep o hikayelerle büyüdük. Ben de benim de olmaz herhalde diyodum ama dogumdan sonra damla damla gelmeye basladi. 2. gün bi tarafi emzirirken diger taraftan akiyordu bile. Memelerim de cok kücük üstelik ama süt damarlarim yüzeyden geciyomus o yüzden geceleri sütyenin icine koydugum ped bile sirilsiklam olurdu. Süt fazla olunca da kizim emip bitiremiyodu ve ates yapiyodu. Mecbur sagmaya basladim.Sagdikca artti derken sacma bi döngüye girdim. Sagdiklarimi biberondan icmeye baslayinca da mememi birakti ve ben günde en az 5 ögün sagiyodum. Sonra mememde yara oldu mantar kapti. O mantar kizima gecti agzi poposu heryeri mantar yarasi oldu. Ve ben 7 aylikken sütümü kestirmek icin ilac kullanmak zorunda kaldim. Bunalima girdim olan sütü kestiriyorum diye. Millet 1 damla gelsin diye neler yapiyor ben niye bunlari yasiyorum diye. Herkesin hikayesi baska. Az olsa dert cok olsa dert. Uzun uzun yazdim
Benimde 2 yıl oldu sezeryan şimdilerde azaldı ama 1 ay önce falan dikiş yerlerim benimde ağrıyordu genişlediği için senin daha erken bı zaman normal bence Drna sorduysan endişe etme bı risk görse uyarirdi senikızlar bende bişey sormak istiyorum, ben sezeryan olalı 9 ay oldu 28 haftalık hamileyim şuan bir kaç gündür dikişlerimin üst tarafından ağrı hissdiyorum acı gibi bi değişik sanki dikişlerim geriliyor gibi yada bebek ayaklarını oraya doğru ittiriyor gibi dikişlerim yeni olduğundan ben mi öyle hissediyorum psikolojik mi acaba yoksa cidden bişey olabilir mi doktor kontrolümde hiç bi sıkıntı yok dikişlerin iyi demişti, 15 martta kontrolüm var daha erken gitsem mi yada doktoru arayıp sorsam mı sizce ?
İkizlerde sütün inmiş bencede mama son çare olarak düşün bir iki kere bile versen hemen alışıyorlar. Benimde sizlamalarim vardı şimdi ara ara aktığını görüyorum benim tek düşündüğüm sezeryana sancısız gireceğiz inmeyebilir diye korkuyorum , sancı sütün inmesini kolaylastiriyormusOyle oluyo ama mama verme yanlisi degilim zaten orda doktor yonlendirir gerekirse mecbur vercem siringa mantikli ama
Bendede var o dediklerin sakiz gibi dedi kayinvalidem .hatta burayada yazmistim 2 kere dayanamayip kopardim sut gibi bisey geldi ama oluk oluk degil . Igne basi kadar anca geldi bidaha dokunmadim . Krem bile surmedim . Meme uclari resmen biberonucu gibi oldu ilk hamileligim bide neden bu kadar ciktilar anlamadim sanki bebek emziyorum .Kızlar hazır süt falan konuşuluyorken bir şeyi merak ediyorum. Benim iki göğsümün ucu da normalde hiç yoktu tabi şimdi hamilelikle minnacık belirdiler ama uçları kabuk şeklinde, kabuğu kaldırsam altı yara olcakmış gibi. Sabah akşam yağlıyorum kendimi mememi falan da ama yine de o kabuklar 2 aydır düşmüyor normal mi bu en son dayanamayıp koparcam yav çok bile dayandım
Hay Allah ya neler yasamissin ama benCe güzel emmiş yinede ilk 6 ay önemli diyorlar ki artık mamalar anne sütü gibi önceden öyle değildi gelmesede üzülecek bişi yok ama annecigin zamanında evet süt daha değerli o zamanin mamalarina göre. Süt konusu çok farklı herkeste o yüzden şunu yapalim bunu yapalım diyemiyoruz yaşayacağız görecegizEmzirme konusu acilmis. Bence biraz Allah vergisi biraz da cabalamayla olan bisi gibime geliyor. Bakalim bu sefer neler yasicam bu konuda. Annem beni ve abimi tas catlasa 1 ay emzirmis. Gelmemis sütü. Ne yapsa olmamis. Hep o hikayelerle büyüdük. Ben de benim de olmaz herhalde diyodum ama dogumdan sonra damla damla gelmeye basladi. 2. gün bi tarafi emzirirken diger taraftan akiyordu bile. Memelerim de cok kücük üstelik ama süt damarlarim yüzeyden geciyomus o yüzden geceleri sütyenin icine koydugum ped bile sirilsiklam olurdu. Süt fazla olunca da kizim emip bitiremiyodu ve ates yapiyodu. Mecbur sagmaya basladim.Sagdikca artti derken sacma bi döngüye girdim. Sagdiklarimi biberondan icmeye baslayinca da mememi birakti ve ben günde en az 5 ögün sagiyodum. Sonra mememde yara oldu mantar kapti. O mantar kizima gecti agzi poposu heryeri mantar yarasi oldu. Ve ben 7 aylikken sütümü kestirmek icin ilac kullanmak zorunda kaldim. Bunalima girdim olan sütü kestiriyorum diye. Millet 1 damla gelsin diye neler yapiyor ben niye bunlari yasiyorum diye. Herkesin hikayesi baska. Az olsa dert cok olsa dert. Uzun uzun yazdim
Ne güzelmiş doğumunuz inşallah benim de böyle olur teşekkür ederimhiç öyle bir psikolojiye girme bana da sezeryanla doğumda süt gelmiyor vs dediler kızım 37 haftada acil sezeryanla alındı bir de ona rağmen ben hep gelir sütüm niye gelmesin diyordum :) geldi de gerçekten doğumdan yukarı çıktım hemen emzirdim baya çoktu hem de psikoloji önemli, gelmezse de yapacak bişey yok bebeğini sar öp kokla, sağarsın kaşıkla verirsin çok zor da kalırsan mama olur.
Benim gencligimden beri sağ göğüs ucum içe dönüktür ve içte ucu hep kabuk kabuktur, ben hamileliğim 5. Ayinda hamile mastiti oldum ağrım çoktu taş gibiydi göğüs uclarim da çok açıyordu neyse bu lansinoh kremi aldim ozamandan beri nerdeyse her gün sürüyorum, o ice dönük kabuklu meme ucum kendi kendine duzeldi kabugu da düştü üstelik nasil oldu bilmiyorum ama o kadar sevindik ki bilseydim yıllar önce kullanirdim. Bence bi alip deneyinKızlar hazır süt falan konuşuluyorken bir şeyi merak ediyorum. Benim iki göğsümün ucu da normalde hiç yoktu tabi şimdi hamilelikle minnacık belirdiler ama uçları kabuk şeklinde, kabuğu kaldırsam altı yara olcakmış gibi. Sabah akşam yağlıyorum kendimi mememi falan da ama yine de o kabuklar 2 aydır düşmüyor normal mi bu en son dayanamayıp koparcam yav çok bile dayandım
Yürüyüş yapıyorum ama dolaşımla alakalı mı bilemiyorum tek bacak ağrıyor o da durduk yere değil yukarı ve dışa doğru kaldırmak istediğimde oluyor .bol su iç ve bacağına masaj yap, egzersiz hareketleri yap mutlaka. Kan dolaşımı arttıkça rahatlar bence
Hiccc alakasi yok benim gebeligim 24+3 te bitmisti buna ragmen sutum geldi 38 haftadan sonra haydi haydi sutumuz gelirİkizlerde sütün inmiş bencede mama son çare olarak düşün bir iki kere bile versen hemen alışıyorlar. Benimde sizlamalarim vardı şimdi ara ara aktığını görüyorum benim tek düşündüğüm sezeryana sancısız gireceğiz inmeyebilir diye korkuyorum , sancı sütün inmesini kolaylastiriyormus
ben zaten kendim yapamıyorum imkansız şuan heralde :) bende nisan sonunda kuaföre gidicem doğumdan önceSanırım son ağdamı yapmış olabilirim o kadar kasildim o kadar sertlesti ki karnım ve gecmedi bir süre valla aklım çıktı hâlâ daha yatıyorum artik bundan sonra da yapmam ayipsa da napayim, ağda yapcak arkadaşlar bence bi tekrar düşünsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?