- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #12.621
Benim doktorum uzun zamandır sadece kilosunu söylüyor boy ölçümü artık yanıltabiliyor bencede genlerle alakalıdır içinizi ferah tutunBiz de kontrolden çıktık şimdi. 33+3 kilomuz 2.100gr. boyumuz hala kisa ama şuan için başka bir sağlık sorunu görünmüyor çok şükür
Irsi de olabilir dediğiniz gibi sağlığı yerinde ya çok şükür siz kendinizi biliyorsanız endişe etmeyin benimde boyum öyle çok uzun değil son adet tarihime bakılırsa 3 hafta geriden geliyo doktorlara bunu söylediğimde beni öyle bi korkutuyolar ki anlatamam size kaldı ki bi onceki kızım da 3 hafta geriden gelerek sağlıkla doğdu onada sağlıksız gebelik kendiliğinden düşecek gelmene bile gerek yok demişlerdi ben kendimi biliyordum inanıyordum kızım 8yasinda şuan hicbi geriliği kısalığı sağlık sorunu yok doktorlar her kontrolde geriden geliyo yakalayamaz gelişimi yavaş diyolardi hepCanim boyunu söylemedi doktor ama 20.haftadan itibaren bacak ve kol boyu 2-3 hafta geriden gelior hatta bir dönem baya korktuk cücelik mi demediler başka şeyler mi demediler. Neyse doğsun inşallah biz yapısal olduğunu düşünüyoruz benm de bacak boyum üst gövdeme göre kısadır.
Bazı hastaneler bebeği çok fazla temizlemeden giydiriyorlar o da kıyafette kan vs lekesi olmasına sebep olur, ben ilk kıyafetini e bebekten aldığım tulum-şapka seti olarak vericem. İçine de zıbın, çorap, eldiven ve battaniye koyucam size de fikir olsun. Nasılsa odaya gelince değiştirebilirizSiz doğumhaneye vermek için bebeğe hangi kıyafetleri koydunuz acaba annemler beyaz penye olan 5 li Bebek takımlarını koy diyor ama videolara bakıyorum bebekleri hep dogumhaneden çıkarken süslü püslü giydirmişler
Teşekkür ederim sanırım bende öyle yapıcamBazı hastaneler bebeği çok fazla temizlemeden giydiriyorlar o da kıyafette kan vs lekesi olmasına sebep olur, ben ilk kıyafetini e bebekten aldığım tulum-şapka seti olarak vericem. İçine de zıbın, çorap, eldiven ve battaniye koyucam size de fikir olsun. Nasılsa odaya gelince değiştirebiliriz
Basiniz sag olsun canim. Rabbim agir imtihanlarla imtihan etmesin. Bundan sonra da hep guzellikler yasatsin size de bu aciyi yasamis tum annelere deAllah razi olsun. Benim bebegim trizomi 18 hastasiydi yani kromozom bozuklugu vardi. Yüzde 95 anne karninda ölecekti yüzde 5 dogunca. Benimki yüzde 5 i seçti dedikleri gibi yaşamadi. Kalbinde kirlinkanla temiz kan karisikti yani odalara ayrilmamisti. 9 ay benle durdu dogum aninda vefat etti
Bende açık renk koydum sade olanlardan diğerlerini çantaya koydum sonra kendimiz giydiririz diye çünkü olurda küveze girme ihtimali olursa Allah korusun karışıklık olabiliyo kaybolabiliyo 2. Kızım yanımızda 5dk durup sonrasında küveze alındı klben ameliyatlı olduğum için gidemedim yanına hemen malesef üzerindeki kıyafetleri dahil kundağı da hepsi kayboldu kundağı babasının bebeklik kundağıydı bi değeri anısı vardı o yüzden pek süslü şeyleri tercih etmedim Allah izin verirse onları kendimiz giydiririz sonradan diye yanımıza çantaya koydumSiz doğumhaneye vermek için bebeğe hangi kıyafetleri koydunuz acaba annemler beyaz penye olan 5 li Bebek takımlarını koy diyor ama videolara bakıyorum bebekleri hep dogumhaneden çıkarken süslü püslü giydirmişler
Aynen bende öyle hazırladım diğerlerini çantaya koydum kendimiz giydiririz gelince yanımıza diyeBazı hastaneler bebeği çok fazla temizlemeden giydiriyorlar o da kıyafette kan vs lekesi olmasına sebep olur, ben ilk kıyafetini e bebekten aldığım tulum-şapka seti olarak vericem. İçine de zıbın, çorap, eldiven ve battaniye koyucam size de fikir olsun. Nasılsa odaya gelince değiştirebiliriz
Çok şükür.Geçen yazmıştı iyi canım idare etti dikişleri çok şükür mucize bebeği büyüyor
Siz doğumhaneye vermek için bebeğe hangi kıyafetleri koydunuz acaba annemler beyaz penye olan 5 li Bebek takımlarını koy diyor ama videolara bakıyorum bebekleri hep dogumhaneden çıkarken süslü püslü giydirmişler
Hemşireye ya da ebeye kıyafet vereceğiz sadece degil mi benim hastane cikisinda battaniye beZ bi suru bisey var sanırım 10 lu oluyor bu. 5 'li hastane çıkışıda var onda battaniye yok.ben organizatörlerden almıştım hurç tarzında onun icine koyup vermeyi dusundum ama ortam nasıl oluyor kiyafetler ne zaman veriliyor yazarken bile kalbim carpti:) cok heyecanliBende açık renk koydum sade olanlardan diğerlerini çantaya koydum sonra kendimiz giydiririz diye çünkü olurda küveze girme ihtimali olursa Allah korusun karışıklık olabiliyo kaybolabiliyo 2. Kızım yanımızda 5dk durup sonrasında küveze alındı klben ameliyatlı olduğum için gidemedim yanına hemen malesef üzerindeki kıyafetleri dahil kundağı da hepsi kayboldu kundağı babasının bebeklik kundağıydı bi değeri anısı vardı o yüzden pek süslü şeyleri tercih etmedim Allah izin verirse onları kendimiz giydiririz sonradan diye yanımıza çantaya koydum
Ayy evet onu bende düşünüyorum mesela ne zaman istiycekler bizden bebeğin kıyafetlerini ameliyathane ya da doğuma girerken mi acabaHemşireye ya da ebeye kıyafet vereceğiz sadece degil mi benim hastane cikisinda battaniye beZ bi suru bisey var sanırım 10 lu oluyor bu. 5 'li hastane çıkışıda var onda battaniye yok.ben organizatörlerden almıştım hurç tarzında onun icine koyup vermeyi dusundum ama ortam nasıl oluyor kiyafetler ne zaman veriliyor yazarken bile kalbim carpti:) cok heyecanli
Benim 3. Olmasına rağmen ben bile heycanliyim şaşkınım ben ameliyata girdiğim için onları annem verdi hep ben kundağın içine 1tane zıbın 1tane takım çorap şapka koydum katladim içine bir tanede bebek bezi koyucam en son o şekil kundağı veririz hemşireye ağız mendillerini çantaya koydum takımdan çıkan kendi aldıklarımdan vs falan bi çok kişi dediğiniz gibi hurca koyup veriyo tercih meselesi çok telaşlı bir ortam olduğu için ben fazlalık biseylere koymak yerine kundağın içine katladim kundagiyla bir verdik zaten elden ele veriliyo diye ekstra biseylerin içine koymayı tercih etmedimHemşireye ya da ebeye kıyafet vereceğiz sadece degil mi benim hastane cikisinda battaniye beZ bi suru bisey var sanırım 10 lu oluyor bu. 5 'li hastane çıkışıda var onda battaniye yok.ben organizatörlerden almıştım hurç tarzında onun icine koyup vermeyi dusundum ama ortam nasıl oluyor kiyafetler ne zaman veriliyor yazarken bile kalbim carpti:) cok heyecanli
Onları görmek hiç bana nasip olmadı arkadan annem ilgilendi onlarla ben hep bide tarihli saatli gitmeme rağmen öyle bi acele telaş içinde oluyo ki herkes bir yandan heyecan korku hepsi zaten karışık bi yandan sakinleştiricinin etkisi ne olduğunu sasiriyo insan odaya geçmeden damar yolu açıldı ben odaya geçer geçmez hızlı bi şekilde üzerimi değişip ameliyat önlüğünü giyip son hız nstye bağlandım bi yandan sonda takılıyordu hızlı bir şekilde nstden çıkarılıp hızlıca sedyeyle ameliyathaneye götürüldüm ne olduğumu şaşırdım yani herşey herkes o kadar hızlıydı ki normal doğum nasıl oluyor hicbi fikrim yok benim ikisinde de böyle oldu düşünecek 1dk bile fırsat bulamadım etrafımdakileri takip etmektenAyy evet onu bende düşünüyorum mesela ne zaman istiycekler bizden bebeğin kıyafetlerini ameliyathane ya da doğuma girerken mi acaba
Neee sondayı uyuşmadan mı takıyolarOnları görmek hiç bana nasip olmadı arkadan annem ilgilendi onlarla ben hep bide tarihli saatli gitmeme rağmen öyle bi acele telaş içinde oluyo ki herkes bir yandan heyecan korku hepsi zaten karışık bi yandan sakinleştiricinin etkisi ne olduğunu sasiriyo insan odaya geçmeden damar yolu açıldı ben odaya geçer geçmez hızlı bi şekilde üzerimi değişip ameliyat önlüğünü giyip son hız nstye bağlandım bi yandan sonda takılıyordu hızlı bir şekilde nstden çıkarılıp hızlıca sedyeyle ameliyathaneye götürüldüm ne olduğumu şaşırdım yani herşey herkes o kadar hızlıydı ki normal doğum nasıl oluyor hicbi fikrim yok benim ikisinde de böyle oldu düşünecek 1dk bile fırsat bulamadım etrafımdakileri takip etmekten
1 zıbın 1tane takım şapka eldiven çorap bunları koyucam bez i hic düşünmemiştimBenim 3. Olmasına rağmen ben bile heycanliyim şaşkınım ben ameliyata girdiğim için onları annem verdi hep ben kundağın içine 1tane zıbın 1tane takım çorap şapka koydum katladim içine bir tanede bebek bezi koyucam en son o şekil kundağı veririz hemşireye ağız mendillerini çantaya koydum takımdan çıkan kendi aldıklarımdan vs falan bi çok kişi dediğiniz gibi hurca koyup veriyo tercih meselesi çok telaşlı bir ortam olduğu için ben fazlalık biseylere koymak yerine kundağın içine katladim kundagiyla bir verdik zaten elden ele veriliyo diye ekstra biseylerin içine koymayı tercih etmedim
1 gün ve 2 gün doğumdan sonra hastanede kalma süresi diye biliyorum ben.1 zıbın 1tane takım şapka eldiven çorap bunları koyucam bez i hic düşünmemiştimbide bez koyarım ozaman battaniye vs gerek yok .oda da ki cantasinda olur geriye kalan hersey. Benim doğum paketimde normal doğumda 1 gün sezeryanaa 2 gun dediler odada kalmak icin.normal doğumda 1 gun az değil mi . Ben hiç dogum hikayesi ne dinledim ne izledim ne biliyorum ne araştırıyorum anksiyete krizine girmemek icin o kadar Allaha emanetim ki Sadece bir kaç kişi 36 saat sanci cektim ya da iste 3 gun bekletti bizi bu sipa falan dediğini hatırlıyorum bu durumda o sancılar olunca hastanede olmak gerekir degilmi sancısı olan birini eve göndermezler heralde . Ozaman 1 gun yetmez diye düşündüm.
Bana ikisinde de uyuşmadan takıldı takılırken pek bi sıkıntı olmuyor da çıkarılırken biraz insanın içi gidiyoNeee sondayı uyuşmadan mı takıyolar
Sancı açılma süreci her hamilelikte doğumda farklı oluyo genelde izlememek daha iyi benimde 3. sezeryan olacak ama hiç izlemedim anestezi iğnesini bile görmedim bakmadım da doktor görmek ister misin dediğinde de reddettim korkmak daha çok panik olmak istemediğim için dayımın kızı ilk doğumunda bir gece sancı çekmiş hastanede ikinci de evde 4saat çektikten sonra hastaneye gidene kadar 7cm açılması olmuş bana kalırsa hastanede sancı çekmek daha mantıklı heleki panik anksiyete sıkıntıları olan kişiler zaten evde duramaz ben şahsen duramam o durumu duygu düşünceleri yaşadığım için zaten düzenli doğum sancıları olduğunu anlar anlamaz hastaneye başvurun diyorlar bir gün boyunca hastanede kalıp sancı cekende var sancılar doğum sancısıysa destek amaçlı açılma olmazsa suni sancı da yapıyorlarmış eve gönderilmez büyük ihtimalle ilk sezeryanimi öğlen 2de oldum ertesi gün öğlen çıkışım yapılmıştı sezeryanda ne kadar çabuk gaz çıkarılıp tuvalete çıkılırsa o kadar çabuk taburcu ediliyo normal doğumda da bir sıkıntı yoksa en erken 1gune genelde çıkarılıyor bazen hastaneden hastaneye de değişebiliyo mesela ben ilk dogumumu özelde yapmıştım gözetim altında tutma gereği duymadılar ameliyattan sonra direk odama aldılar 2. Devlette oldu yarım saat gözetim altında tutuldum daha sonra odama alındım dayımın kızı şehir hastanesinde sezeryan oldu onu 3gun yatırdılar herşey yolunda olmasına rağmen1 zıbın 1tane takım şapka eldiven çorap bunları koyucam bez i hic düşünmemiştimbide bez koyarım ozaman battaniye vs gerek yok .oda da ki cantasinda olur geriye kalan hersey. Benim doğum paketimde normal doğumda 1 gün sezeryanaa 2 gun dediler odada kalmak icin.normal doğumda 1 gun az değil mi . Ben hiç dogum hikayesi ne dinledim ne izledim ne biliyorum ne araştırıyorum anksiyete krizine girmemek icin o kadar Allaha emanetim ki Sadece bir kaç kişi 36 saat sanci cektim ya da iste 3 gun bekletti bizi bu sipa falan dediğini hatırlıyorum bu durumda o sancılar olunca hastanede olmak gerekir degilmi sancısı olan birini eve göndermezler heralde . Ozaman 1 gun yetmez diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?