2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kizlar bende de iki bacak arasi kemiklerim agriyor. Belim kalcam oralardan baslayarak. Ara ara da kasiklarim sanki adet agrisi gibi. Normal mi acaba boyle olmasi

Valla ünlülerinkini şansa yormak istiyorumm şaka bir yana beslenmenin de etkisi vardır belki tabi ama ben bunları hamileliğin bir parçası olarak görüyorum. Düzelme ihtimali hakkında bişey söyleyemicem, ben de maalesef hiçbir hamileliğimde yediklerine dikkat eden biri olamadım Zaten Rabbim nasip ederse 1.5 ay sonra böyle bir sorunumuz kalmayacak Geçici bir süreç olduğu için çok takmıyorum. Doğum sonrası hepsi iniyor. Bir de eklemeden geçemicem ben sizi hep profil resminizle bağdaştırıyorum Eminim çok güzel bir hamiş oldunuz

Kizlar bende de iki bacak arasi kemiklerim agriyor. Belim kalcam oralardan baslayarak. Ara ara da kasiklarim sanki adet agrisi gibi. Normal mi acaba boyle olmasi
Ya evet bu ara bendede var bu bahsettiğin kemik ağrısı. Çocuklar sürekli koşturuyor evde halılar oraya buraya kayıyor. Ayağımla çekip düzeltmeye çalıştığımda özellikle çok net hissediyorum. Bebekler aşağı doğru yol almaya başlıyor sanırım. Kasık ağrısıda dinlenince geçiyorsa normal artık bu dönemde..

Tansiyonunu ölç sürekli. doktorum benim ayakların değil ama elin özellikle yüzün şişerse dikkat et demişti. (Sanırım el yüz şişmesinde yüksek tansiyondan korkuyorlar) Aile hekiminize en azından danışın. hamilelik metabolizması farklı. Ayrıca ünlülerde de şişiyor.

Beslenme ile alakası olabilir. Hamilelik sürecim mecburi bir diyetle geçiyor. Ödem vs şimdiye kadar hiç olmadı. Ama çok fena sivilcelendim ben de. Herkesin bünyesinde farklı şeylere sebep oluyor.
Hamilelik rozası diye bir şey var onu duymuştum rozasea kizariklikli sivilce çıkıyormuş bir kaç kişiden duydum hamilelik hormonları tetikliyormus sonra geçiyormuş benim arkadasima doktoru şekeri bırak demiş demiş kuru meyve bile yeme demiş bol su içerek kontrol altına almis
Benim tansiyon aletim hep elimin altinda sürekli düşük tansiyonla mücadele ediyorum. Küçük tansiyonum 4.5 5 kere kadar düşüyor ona göre zeytin tuzlu ayran içiyordum belkide tuz yaptı ödemi ilk kez bu hafta oldu ama el ayakda odem yok şimdilik
Ne kadar tatlısınız bugüne kadar hep hamilelik çok yakıştı iltifatlari aldım Allaha bin şükür hatta eşim hamilelik de boyle olcagini bilseydim daha önce ısrar ederdim çocuk için diyor. Bu zamana kadar ödemim olmadı kız bebek olmasina rağmen cilt sorunu leke vs olmadı hatta benim daha güzelleşti. ama ödem muhabbeti biraz geriyor beni. Yani diyorum ki aman once sağlık gecicek ne de olsa ama lafta işte valla ben biraz takintiliyim ya bu hafta çok temiz beslencem bakalim ise yarıcak mi
Sizde tansiyon kontrolü yapiyor musunuz ödem de yapın kontrol demiş arkadaşlar

Aynı durumdayım Allah yardımcımız olsun iki kızım var biri 7 biri 9 yaşında eşim bi yere kadar ağır eşyaları çekip ittiriyo kaldırıyo en azından ama diğer hersey bende maalesef o yapsa zaten beceremiyo ben tekrar yapmak zorunda kalıyorum bugün 34+3 oldum o kadar ağırlaştım ki hiçbişey yapasım gelmiyo artık çabuk yoruluyorum ağrılarım oluyo geceleri uyku uyuyamıyorum sağa sola dönmekten birde dönerken canım yanıyo uyumaya çalışmak bile yoruyo artık bugün camları sildim halıları kaldırdım süpürge tuttum perdeleri yıkadım astım yetişemeyeceğim perdeleri bıraktım eşim gelince ona astırıcam birtek kapılar ve mutfak dolapları kaldı sadece çok şükür ama bugün çok zoruma gitti ilk defa bütün bunları tek başıma yapmak çok koydu ağlayarak yaptım bi kardeş bi anne bi hala teyze vs gibi kimsenin olmaması yardıma gelen duygulandım zoruma gitti ağlayarak yaptım bi süre sonra işlerin çoğunu halledince Rabbim bana iki kız vermiş kendi canımdan yoldaş arkadaş ilerde herşey hallolur diye teselli ettim kendimi devam ettim çok yoruldum ama deydi son zamanlara bırakırsam çok daha zor gelecekti eminim
Aynı durumdayım sürekli sinirlerim boşalıyo en ufak bişeyde ağlıyorum herşey çok dokunuyo ağırlaştıkça yetişemiyorum hiçbişeye kendimi yetersiz hissettikçe daha çok sinirlenip ağlıyorum iki kızım var 7 9 yaşında sürekli koşuşturma içerisindeyim buda beni çok yoruyo ilgilenecek hiçkimse de yok tek başıma üstesinden gelmeye çalışıyorum az kaldı 1 ay daha sabret sonrası selamet diyorum karnımda değilde Allah'ın izniyle kucağımda olursa herseye daha rahat yetişebilirim yine karnım da olunca daha zor her şekilde ağrı sızıyı ağırlığı geçtim hızlı hareket edemiyorum uyuyamıyorum uyusam uyanamıyorum hızlı hareket etsem ağrım oluyo o zamanda eyvah bişey mi oldu aman Allah korusun ağrım geçcek mi noluyo diye korkmaktan hem bedenen hem ruhen tükeniyo insan hiçbişey için kendini suçlama yetersiz görme kendini üzme az kaldı ileride kucağına aldığında yavrunu ikisine de yetişecek gücü verecek yaradan mevlam ikinci cocuğum olacağını öğrendiğimde ilk kızım 1bucuk yaşlarındaydı nerdeyse çok zorlanıyodum ama doğunca eskisinden daha güçlü daha yeterliydim içini ferah tut

Evi bir ay iki ay dip köşe temizlemezsem de çöp ev olmaz nasılsa. Günlük temizlik yapıyorum gücüm yettiğince. Temizlik yapacağım diye de kendimin de bebeğimin de canımıda riske atamam. Şu anda önce bebeğim ile ben. Allah korusun bir şey olsa ne o temizlik ne de başka şey gözüme gözükmez. Güçlü filan olmak zorunda değilim. Hamileyim yaptığımı yaparım yapamadığım kalır. Her şeye yetişen kadın, güçlü kadın, eksiksiz anne imajı nasıl beynimize yerleştirildiyse artık gücümüz yetmediğinde kendimizi aciz hissediyoruz.

Herkesin şahsi düşüncesi annelik bambaşka bi duygu ve herkes bir değil herkesin evi de kendine zaten isteyen kendi yapar isteyen annesine kardeşine naz yapar yaptırır isteyen gündelikçi tutar isteyen hiç yapmaz tek gerçek ve net olan hiçbir anne evi için temizliği için karnındaki bebeğini tehlikeye atmaz evladına karşı. Evine günlük hayatına karşı yetersiz hisseden bir anne de benim gözümde aciz olamaz acizlik çok daha farklı birşey çünkü günlük olarak herkes evinin işini yapıyordur eminim ama herkesin kendi şahsi kararıdır temizlik yapmak yada yaptırmak benim şahsen gücümün yetmediğini hissettiğim zamanlar oluyo son günlerde sadece evin temizliği açısından değil bu varolan çocuklarımın ve kendimin iihtiyaçlarına da yetişmek zorundayım bunlarda hem bedenen hem ruhen insanı yoran şeyler doğal karşılıyorum kendimi aciz görmüyorum sadece fazla kendimi yormak tempolu hızlı yaşamak yerine kendimi ona göre bi yere kadar ayarlıyorum doğumdan sonra herseyin yoluna gireceğini hatırlatıyorum kendime karnımdaki bebeğimi korumak için iyi olması için elimden geleni yaptığım kadar diğer çocuklarımı da düşünüp ihtiyaçlarını karşılamam gerek annelik böyle bişey anneyiz diye de tabiki süper kahraman değiliz bizlerde insanız yorulup tükenebiliyoruz yetişemiyorum gibi hissedebiliyoruz bunun için ağlamak bunu dile getirmek acizlik değil de boşaltım süreci bence çünkü tekrardan ertesi gün o gücü bulup yeni güne uyanabiliyoruz desteği olan var olmayan var ailesi olan var olmayan var ailesinden uzakta olanlar var hayatımızdaki her bir etkenin üzerimizde etkisi var nacizane düşüncem burada hepimizin ya ilk evladı yada 2. 3. 4. Evladı bu şekilde kötü ve tükenmiş hisseden bunu dile getiren kişilere buradan biz destek mesajı bi kaç tavsiye bile o kişileri mutlu etmeye yetecektir kendi düşüncelerimi dile getirmek istedim yanlış birşey yazdıysam affınıza sığınıyorum hayırlı akşamlar

Selam arkadaşlar depent kilotmu aldınız yoksa mesane pedimi ben karar veremedim bir türlü
Depend kilot yada hasta bezi almanız sizin için daha rahat olabilir ben ped koydum çantaya her ikisinde de öyle yapmıştım ameliyat olduğum için zaten ayaklarım açılmadan kalkamadığımdan ötürü kan akışı olağana dönmüş oluyordu o yüzden bi sızdırma sıkıntı vs yaşamadım

Selam arkadaşlar depent kilotmu aldınız yoksa mesane pedimi ben karar veremedim bir türlü
Ben depend aldım. Bi de dün bi arkadaş yazmıştı burda e bebekte 500tllik alışverişe 100tl çek veriliyor ben bugün hastane çantası için son eksikleri aldım, zıbınlarda tulumlarda vs indirim de vardı bi uğrayın bence

Ben yanlış anlaşılmış olmak istemem. Kendi fikrimdi size saygı duyuyorum. Sizinle ilgisi yok yazdıklarımın eğer kırdıysam çok üzülürüm. Herkes evladını en iyi düşünür şüphem kesinlikle yok. Kimseye evladını düşünmüyoru ima bile etmem buna hakkımda haddim de yok. Güzel bir annesiniz sizin yükünüz mutlaka benden de çok fazladır. Benim itirazım sadece üzerimizdeki toplumsal beklentilerin fazlalığına idi. Sonuçta burada biraz dertleşiyoruz hepimizin kendinden bir şeyler bulduğu duygu durumları oluyor. Kimimiz çok enerjik olabilirken kimimiz daha yorgun olabiliriz. Standardı yok bu sürecin. Herkese güzel hamilelikler dilerim.

Estağfurullah açıklamanız içinde ayrıca teşekkür ederim evet sizde haklısınız toplumsal beklentiler açısından ben sizi yanlış anlamadım kırılmadım da düşüncelerimizi paylaşmış olduk hem bilgi edinip hem dertleşiyoruz nihayetinde sizi üzecek birşey yazdıysam bende kendi adıma özür dilerim

Evet şu zamana kadar hastanede çaresiz yatmanın ne olduğunu hiç bilmezdim grip olsam kendime yakıştırmayan insandım 25.haftamda 1 hafta hastanede yatınca iliklerime kadar çaresizliği hissettim doktorların yüzüne bile bakmaması nasıl kalbini incitiyor kaldığımız devlet hastanesinin akşam suyu akmıyordu soğuktu pisti hayatımda ağlamadığım kadar ağladım çaresizlikten en son Allaha emanet ettim kendimi ve bebeğimi ah ne zordu o günlerden 2 ay geçti 1 saat sonrası bile belli değildi doktorlar öyle kırıcı konuşuyorlardı eve geldiğimden beri hiçbir iş yapamıyorum sadece istirahat ediyorum kayınvalidem yardımcı oluyor ama o hastaneye düşeceğime evin temizliği hiç gözüme batmaz yavaş yavaş yapıyorum odaları ne yapayım kalan kalsın elimden bu kadar geliyor gücüm bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…