- 2 Ağustos 2022
- 2.134
- 2.540
- 53
- 32
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #20.101
Bende güvenmedim bugun akşam 5te dahiliyeye gitcem tekrar vercem kanHamilelikten önce tsh baktırmıştım yüksek çıkmıştı sağlık ocağında. Birkaç gün sonra devlet hastanesinde yaptırdım gayet güzel çıktı. İnşallah senin de iyidir canım sonuçların.
Canım benim o 2 li fitilden sonra çokk şükür bitti gitti asla ne akıntım var ne metal koku çok mutluyumB Birdurumvar vajinal akıntın geçti mi? Geçtiyse nasıl geçti yazabilir misin?
Bende de diğer gebelerde de oluyor . Hatta geçen birisi endişelendi yazdı buraya adını hatırlayamadım . Normal canım. Rahim doğuma hzırlanıyor . İlaç dediğin de muhtemelen magnezyumdur . Ara sıra olucak bu kas hareketleri . Doğum pratikleri bunlar endişelenmeArkadaşlar kimse mi yok bunu yaşayan veya geçmişte yaşamış olan?
İlk doğumum normal zaten, ikincide preeklampsi geçirdiğim için 32 haftada seEryan olmuştum. Şimdi doktorum yaparsın diyor . Bakalım hayırlısı3. Doğumda destekleyen dr var mı ?
Ben yenidoğan için uygun avent biberon da emzik de aldım.
Hep çevremdeki annelerin tecrübelerinden sonra edindim bunları.
süt sağma makinesi de biberon ve emzik de, mama da hepsine ihtiyaç olabildiğini gördüm. Her bebek başka.
Gönül ister ki hemen gelsinler yanımıza ve sadece sütümüzü alsınlar. İnşallah da öyle olur hepimiz için
Yanıtlarını teşekkür ederim, benim merak ettiğim çalışmaya başlayınca sütü biberonla verecek misiniz? Memeyi bırakır kaygısı ile kaşık ile de verenler var, yada emzik verecek misiniz? Çok değişken görüşler var bu konudaAslinda emzirme uzmanlari mama ihtiyaci olmadan almayi onermiyor ozellikle hastaneye goturmeyi cunku mamanin varligina guvenip sutumuzun gelmesini geciktiriyormusuz cok cok ihtiyac oldugunda hastanede zaten verirler siz almayin demisti oyle aklimda kalmis benimde
Zor bi durum yasamissiniz tabiki ama suan ozellerde bunu yasama imkaniniz milyonda sifir gibi bir sey acile bile gittigimizde hemsireler pesimizde geziyor lutfen hakkimizda anket doldurun memnuniyetinizi belirtin diye yani ozellikle benim gittigim hastane boyle. Hatta ozeli gectim sehir hastanesinde 4 ay once gorumcem dogum yapti sutu cok az geliyordu sırınga bile degil emzirme destek sistemi diye bir urun var ondan bagladilar meme ucuna herseyini verdiler zaten 1 gun sonunda sutu geldi. Emzirme danismanlari hic bi sekilde hastaneye mama biberon gibi urunlerin goturulmesi taraftari degiller malesefBence hastaneye güvenip mamasiz gitmeyin ben kızımda yaşadım, özellikle devlette dogum yapacak olanlar icin diyorum. Aklıma geldikçe cildiracak gibi oluyorumsütüm gelmisti şükür ama azdı illaki, hemşire mama verin dedi, mama vardi ama sıcak su yok. Annemi sıcak su istemesi için gönderdim hemşireye vermemiş kendi imkanlarinizla sağlayacaksınız demiş annem neredeyse ağladı ağlayacak.Gecenin 2 si ve evime 50 km uzakta merkezde hastanedeyim eşimde evde. Daha sezeryan olalı 24 saat olmamış, kalktim karnımı tuta tuta gittim baktım kimse yok ve çaycı kaynıyor, aldim suyu azıcık giderken geldi hemşire, ne yapıyorsunuz dedi su aliyorum ne yapicam dedim, çemkirmeye başladı, tabi ben ondan daha fazla cemkirdim seni şikayet ederim dedim osirada bi erkek görevli geldi anladı olayı, bana dedi ki kardeşim ben burdayım sen ne zaman ihtiyacın olursa gel burdan al kimseyi dinleme bazılarında vicdan kalmamış bebeğin mamasının suyuna göz dikmişler dedi kızda tık yok inada çıkana kadar gidip ordan aldim Allah'ım iyilerle karşılaştırsın ve şimdi ki aklım olsa o hemşireyi şikayet ederdim çok pişmanım
Ay ilahi sabah sabah bi güzel kahkaha attım sayende Allah da seni güldürsünİllaki bulmuştur ama keşke benden bulsaydı
Böyle bi balık kayıyomuş gibi oluyor değil mi? Ben daha erken hissetmişim meğersem hep gaz zannediyordum o hareketleriBen o durumu sadece sabahları idrara sıkışıkken yaşıyorum. Ama son zamanlarda garip bir şekilde bağırsak hareketi gibi hissediyorum bebeğin hareketlerini. Cuma kontrolüm var umarım her şey yolundadırDoğana kadar hep böyle olacağız annelik delilik diye boşuna dememişler
Kişiden bağımsız olarak direk yaş arttıkça risk değeri faktörü de artıyor, mesela çoğul gebelerde de yanıltıcı olabildiği için en güvenilir kaynak ayrıntılı ultrason oluyor. Ultrason iyi çıktıysa turp gibidir bebiş de inşallahİnşallah oda temiz çıkar
Benim ikili yüksek risk çıkmış tahlil verip gitmiştim fakülteye ayrıntı ultrasona girdiğimde öğrendim şükür ultrason sonucu çok güzel çıktı ama tarama testi sonucu çok canımı sıktı. Yaş 42 bende
Acaba ikea nın yatak ölçülerine mi baksan bide onun da çok farklı olabiliyor ya orda bulabilirsin belki nasıl ara bi ölçüymüş o da. En olmadı 50*100 alıp kalan kısım bi şekilde doldurulur ama sağlam olur mu bilemedimkızlarr günaydınnya ben bebişin yatağını almak istiyorum ama asla bilgim yok. beşiğide yakın arkadaşımız kendi çocuğu için özel bambu beşik yaptırmış bana dedi ki bak bu beşik çok değerli ve gerçek bambudan özel yaptırdım ben kıyamıyorum kimseye vermeye atmaya sen kullanmak ister misin ama yok dersen de çocuğun beşiği benden ne istersen alıcam dedi bende olur mu öyle şey dedim tabiki kullanırım sonuçta beşik ve manevi değeri de var bu arada eşi de vefat ettiği için atmak istemiyor beşiği muhtemelen. çok beğendik gelince bayada büyük 3 yaşa kadar yatar yani içinde ama içine uygun yatak ne almalıyım bilmiyorum alanlar bilenler görsel atabilir mi? özel yapıldığı için ölçüde net bulamıyorum 55*105 cm geliyor iç ölçüleri ona uygun da ya 60*100- 60*110 - 50*100 - 50*110 alıcam onuda ne alacağımı bilemiyorum acil yardım
Ne utanıcam benmi yapıyorum bebek yapiyor hihhKızlar gaz problemi olan ayva yesin, akşamdan beri utanıyorum ki eşimle aynı ortamda olayım ha bire çıkıyor3-4 hafta önce ciddi gaz sancıları çektim keşke ozaman keşfetmiş olsaydım
Benim çok yürüdüğüm veya yorulduğum zamanlar özellikle akşamları oluyor, ayaklarımı uzatıp dinlenince genelde normale dönüyor. Yorulmaya bağlı olarak normal diye biliyorum eğer dinlenince geçiyorsa; ama çok tecrübeli de sayılmam.Kızlar merhaba herkese iyi akşamlar.
Öncelikle tecrübeli annelere sorum. Benim arada bir karnım sertlesiyor. Bebek sanki bir yerde toplanıp sivriliyor. Sonra geçiyor. Bu günde iki üç defa oluyor. Doktoruma sordum hiçbir sorun yok dedi. İnternette de baktım 20. Haftadan sonra doğuma hazırlık için rahim kasilmalari yavaş yavas başlar diyor. Bugün bir akrabamız bir arkadasinin da bunu yaşadığını normal olmadığını doktorun ilaç verip yat dedigini söyledi. Benim de kafama takıldı ister istemez. Siz yaşıyor musunuz bunu ya da önceden yaşayan oldu mu?
Şu kütlesel kelimesi inanılmaz uyduBöyle bi balık kayıyomuş gibi oluyor değil mi? Ben daha erken hissetmişim meğersem hep gaz zannediyordum o hareketlerikızımda daha narindi hareketler erkek bebek daha kütlesel hareket ediyor sanki farklı.
Zaten sancı falan yok kasılıp geciyor.Sertleşme bnm özellikle akşamları oluyor ama oluyor cnm her gün düzenli olmadığı sürece sıkıntı olmaz galiba, birde daha önce hamilelik geçiren anneler bilir senin korktuğun şey kasılma dogum sancısı oda daha farklı birsey bu dönemde olanlar gibi olmuyor yani ben öyle hissediyorum inşallah seninkide öyledir kuzum
Yalnız olmamak güzelBende de diğer gebelerde de oluyor . Hatta geçen birisi endişelendi yazdı buraya adını hatırlayamadım . Normal canım. Rahim doğuma hzırlanıyor . İlaç dediğin de muhtemelen magnezyumdur . Ara sıra olucak bu kas hareketleri . Doğum pratikleri bunlar endişelenme
Benim de geçen hafta sağlık ocağında verdiğim kanda kanım düşük çıktı ama ilaç kullanıyorum, artması lazımdı. Bence bekletiyorlar ondan yanlış çıkıyor. Hastanede bakmak lazım bunlara. Tsh normaldi ama.Dun ku sağlık ocağında verdiğim tahliller de sıkıntı çıktı ama doğru mu sonuç bilmiyorum o yuzden ozele gidicem mecbur bir daha tsh 3 cikmis ferriti 7
Olmaz tabii ki canımEvet evet aynısından bahsediyorum çok şeker
Bende ilk başlarda daha sade ve yumuşak kıyafetlr giydirmeyi düşünüyorum rahatsız olmasın kızımama bi leopardan birşey olmaz çok az bile görsem üstünde eriyip giderim zaten
Yanıtlarını teşekkür ederim, benim merak ettiğim çalışmaya başlayınca sütü biberonla verecek misiniz? Memeyi bırakır kaygısı ile kaşık ile de verenler var, yada emzik verecek misiniz? Çok değişken görüşler var bu konuda
Benim de bugün randevum ama doktorların iş bırakma eylemi var bugünbugün detaylı usg günümm5 haftadır görmedim şimdi nasıl büyümüştür oğluşum inşallah herşey yolundadır. heyecanla saati bekliyorumm
İnşallah herkes yavrusuna sağlıklı sıhhatli kavuşurAy ilahi sabah sabah bi güzel kahkaha attım sayende Allah da seni güldürsün
Böyle bi balık kayıyomuş gibi oluyor değil mi? Ben daha erken hissetmişim meğersem hep gaz zannediyordum o hareketlerikızımda daha narindi hareketler erkek bebek daha kütlesel hareket ediyor sanki farklı.
Kişiden bağımsız olarak direk yaş arttıkça risk değeri faktörü de artıyor, mesela çoğul gebelerde de yanıltıcı olabildiği için en güvenilir kaynak ayrıntılı ultrason oluyor. Ultrason iyi çıktıysa turp gibidir bebiş de inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?