2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
MelodiminEsi MelodiminEsi ben yenidoğanda penye battaniye kullanmıştım ama 3-6 aylık tulum da almışım kışa doğru. Bu sefer yarım kundak yapmayı düşünüyorum hem hava da ısınacak gerek olmaz diye düşünüyorum kendimce. Demir ilacı gynoferon kullanıyordum arada çarpıntım oluyordu, aile hekimim yanlışlıkla gyno ferro sanol yazmış çarpıntıma iyi geldi ama kabızlık yaptı 🤷🏼‍♀️

Benim de göğüslerim küçücük 75 ti belki 80 olmuştur şimdi biraz dolgunlaştı, kızımda süt de gelince biraz daha dolgunlaşmıştı ama öyle aman aman bi şişlik yoktu hatta kayınvalideciiiim uzun yoldan gelince ilk memelerime bakıp “ dolmamış göğüslerin sütün mü yok kızım” demişti sağolsun nasıl moral olmuştu 😌 sütüm olmuştu, taşıp sızacak kadar değil ama çok uzun süre emzirdim çok şükür. Belki ben tam boşaltamadım o zaman bilmiyorum bebek emdikçe iniyor ama süt kimi küçük memeler nasıl büyütüyor bebişleri.
Sagolsun cok guzel moral vermis 😂 valla benim anneminde kucukmus zaten ama yararmis sutu masallah. Insallah benim de oyle olur biraz kafama takiliyodu sanki baya buyumesi gerekiyomus gibi benimkiler de cok buyumez o zaman sutum olsun yetsin de cok onemli degil 😂

Benim kayınvalidem de hiç açıkça erkek istediğini söylememişti ama hep hissettim, doğuma kadar kızımın da erkek olduğunu sanmıştı zaten neyse. Şu an ikiz erkek diye çok mutlu, birinin adını da kayınpederimin adını vermemi de çok istiyor ama bişey diyemiyor eşim çok kızar çünkü. ben çok gocunuyorum ama tek bir tırnağını yaratamayacağımız evlatlarımıza şükretmek yerine siparişi beğenmemiş gibi konusmak bizi geç Allahın zoruna gider.
Bende İnan ikinci ye cinsiyet kalbimden geçirmeye korktum rabbimin gücüne gitmesin diye tek dileğim saglıklı olması tek duam rabbim bizim için uygun olanı zaten ana rahmine düştüğü an belli ediyor

Benim arkadaşımın göğüsleri doğumdan sonra da hiç dolgun olmadı canım hatta tam tersi çok sönüktü, sütü yok diye düşünüyorduk ama bebeği lıkır lıkır içiyordu valla 🤭 tontiş de bir kız bebek olarak büyüdü ☺️
Masallah 😊 benim anneminde ufak olurmus ama masallah 6 ay sadece anne sutuyle tombis olurmusuz bizde, hatta babaannem bizim kara inek dermis anneme sutu yariyo diye 😂😂 benim sutum de yarar insallah

Kiz inan bugun ben sinir krizi geçirdim kendi öz annem ve babam ipek ismini duydu ve bu ton laf ettiler o nasıl isim diye tüm gün basim ağrıdı valla takmamamiz lazim bosver bu hayatta en güzel şey kiz evlat
Ben de ipek cok istiyorum esim pek sicak bakmiyor bence coook guzel kibar bi isim 🌸

Keske oyle kalsalar o zaman 😂😂 bi ara ben silikona baya kafayi takmistim evlenmeden once ama vazgectim sonra 😂
Aaaa sen de bensin 😂 ben de küçük hallerini sevmiyordum şimdi büyük hallerini sevmiyorum 😄😄😄
Masallah 😊 benim anneminde ufak olurmus ama masallah 6 ay sadece anne sutuyle tombis olurmusuz bizde, hatta babaannem bizim kara inek dermis anneme sutu yariyo diye 😂😂 benim sutum de yarar insallah
Kara inek ne ya ah bu kaynanalar 😂
Ben de basindan beri toplam 10 kilo almis bulunmaktayiim 🙈 54 le basladim suan 64 um ama evdeki tartida hastanede hep daha fazla cikiyo 😂
Hastanede tartılmamak için kırk takla atıyorum ben 😄 evde tartıldım geldim lu kadar kiloyum diyorum 😄 kıyafet ayakkabı vs bunları hesaptan düşmek lazım 🤭

Benim kayınvalidem de hiç açıkça erkek istediğini söylememişti ama hep hissettim, doğuma kadar kızımın da erkek olduğunu sanmıştı zaten neyse. Şu an ikiz erkek diye çok mutlu, birinin adını da kayınpederimin adını vermemi de çok istiyor ama bişey diyemiyor eşim çok kızar çünkü. ben çok gocunuyorum ama tek bir tırnağını yaratamayacağımız evlatlarımıza şükretmek yerine siparişi beğenmemiş gibi konusmak bizi geç Allahın zoruna gider.
Kesinlikle öyle canım, ben 20 ay hamile kalmayı bekledim çok şükür geçte olsa normal yoldan oldu. Kayınvalidem cinsiyeti öğrendiğimiz gün, bize cinsiyet ne diye sordu. Daha cevabını beklemeden güldüğünüze göre erkektir dedi. Bakış açısına bak 😃 ha birde kız diyince pipisi arkaya kaçmıştır belki doktor oyüzden görmemiştir dedi. Gülsen mi sinirlensen mi bağırsan mı ne yapsan bilemiyorsun gerçekten. Cinsiyet ayrımı yapmak ne kadar saçma birşey ya, benim kuzenimin 8 yıldır çocuğu olmuyor, bu kadar bekleyenler zorlananlar varken ayrım yapmak şükürsüzlük olur.

Aaaa sen de bensin 😂 ben de küçük hallerini sevmiyordum şimdi büyük hallerini sevmiyorum 😄😄😄

Kara inek ne ya ah bu kaynanalar 😂

Hastanede tartılmamak için kırk takla atıyorum ben 😄 evde tartıldım geldim lu kadar kiloyum diyorum 😄 kıyafet ayakkabı vs bunları hesaptan düşmek lazım 🤭
Yani az bisey buyuse fena olmaz hani 😂 babaannem her zaman aklina geleni soyleyen biriydi 😂 dimi ya kiyafetlerdendir bak ben onu dusunemedim diyorum hangi tarti bozuk acaba 😂😂😂

Oo süt konularıda gelmiş 🥰 demek yolun yarısını geçtik sonuna yaklaşıyoruz.Ben oyun arkadaşı isterim bebeler büyüyünce arada uğramayı unutmayın buralara bebeleri tanıştıralim.Sute gelince 3 çocuklu bir anne olarak içim rahat söyleyeyim huzur arkadaşım huzur kimseyi takmayın isteidiginizi söyleyin birde bol sıvı tüketirseniz boza,kefir gibi besinler de tüketirseniz İnşaallah herşey kolay olacaktır.Rabbim kimsenin rızkını kimseye yedirmez çocuğun nasibi ne kadarsa okadar sütünüz olur.Bol bol öpüyorum sizi.

Kızlar benim de bir sorum var. Çarşamba 24+0 oluyorum. Nöbetten muafiyet istemek için doktor raporu lazım. Eğitim araştırma hastanelerinin semt polikliniklerinden birine randevu aldım. Raporu ordan alabilir miyim? Ultrasonları oluyor mu onların?

Okul illa ki rapor mu talep ediyor? Benden istemediler. Okulda 1 kişi yeni doğurdu. 3 kişi de hamile şu an. Sadece gidip durumu belirttik listeden adımız silindi.
Bence verirler raporu nereye gitsen.

Kiz inan bugun ben sinir krizi geçirdim kendi öz annem ve babam ipek ismini duydu ve bu ton laf ettiler o nasıl isim diye tüm gün basim ağrıdı valla takmamamiz lazim bosver bu hayatta en güzel şey kiz evlat
Aa benim yegeniminde adi ipek nesi varmis ki hemde oyle naif oyle minnos oyle cilveliki sormayin gitsin kendi ailemiz bile olsa bizlerin karar verecegi birseye asla karistirmayin ben cevremde cok gordum vallahi cocuguma ismiyle seslenmek icimden gelmiyor diyenleri sen hic canini sıkma ne istiyorsanda onu koy sen tasiyorsun 9 ay sen buyutuyorsun en cok annenin hakkidir isim

Kızlar şeker yükleme yaptıran var mı? Öncesinde rutin tahlillerimi yaptırdım, aç karnına şekerim 69 çıkınca şeker yüklemeye gerek yok dedi doktorum. Bir diğer konu ise kolesterolüm 232 çıktı, biraz yürüyüşe başlamayı düşünüyorum.
Canım ben kurumda arada kan baktırıyorum, kolestrol yüksek çıktı doktora sordular, gebelikte yüksek çıkarmış biraz daha merak etme🌸

Kızlar iki sorum var biri gözden kaçtı kimse cevap vermedi.
✨Birincisi uyku tulumu kaçıncı aydan itibaren kullanılmaya başlanıyor? Sizler aldınız mı?

✨İkincisi kullandığım demir hapı eczanelerde bulunmadığı için doktorum ilacı değiştirdi ama yeni yazdığının içeriğinde folik asit var ve kullanmak istemiyorum. Siz neler kullanıyorsunuz özellikle dışı kapsül şeklinde olmamalı midemi rahatsız ediyor yoksa. Bir de kabızlık yapmaz umarım 🤦🏼‍♀️
canım demir ilacı bende ferrum hausmann ama minik şişelerde 20 li sıvı ve tadı karamelli çok güzel hiçte kabız falan yapmadı. ben hergün içmeyi unutuyorum sadece
Ay ben pek benzetemiyorum yine de baya fark var. Şimdi detaylı ve geçen gittiğim kontroldeki resimleri ekleyeyim ikisi birbirinden çok farklı... Sanırım son zamanlardaki ultrasonlarda daha benzer görüntüler çıkıyordur. Son ultrasona bakınca çirkinnn dediler 😃 terslesem de kafaya taktım biraz
illaki fark oluyor şuan hem daha sona göre küçükler hemde suyun içinde nasıl görüncekler ya 😂
Var tabi başta benim kayınvalidem 🙄
ayyy bana bi geliyolar ki şöyle kaynana terörü yeminle ben senin yerinde olsam derdim ki ' AAA ANNECİM NEDEN ÇİRKİN DİYORSUN BİZDE AYNI SANA BENZETMİŞTİK BEN SEVİNMİŞTİM HATTA AMA SEN ÇİRKİN Mİ BULDUN ÇOCUĞUMU ' derdim. benimki bana yanaşamıyo öyle biişey dicek bak napıyorum. kimsenin senin çocuğun hakkında dediği hiçbir saçmalığı takma çocuk senin. ismide sen koyucaksın herşeyine sen bakacaksın. vallahi boklu bezine kurban olsunlar çocuğuma çirkin diyenler 😂😂😂

Kesinlikle öyle canım, ben 20 ay hamile kalmayı bekledim çok şükür geçte olsa normal yoldan oldu. Kayınvalidem cinsiyeti öğrendiğimiz gün, bize cinsiyet ne diye sordu. Daha cevabını beklemeden güldüğünüze göre erkektir dedi. Bakış açısına bak 😃 ha birde kız diyince pipisi arkaya kaçmıştır belki doktor oyüzden görmemiştir dedi. Gülsen mi sinirlensen mi bağırsan mı ne yapsan bilemiyorsun gerçekten. Cinsiyet ayrımı yapmak ne kadar saçma birşey ya, benim kuzenimin 8 yıldır çocuğu olmuyor, bu kadar bekleyenler zorlananlar varken ayrım yapmak şükürsüzlük olur.
Çok talihsiz bir konuşma 😔 Allah’ın bir lütfu evlat. Sanırım büyükler bizlerin zamanındaki gibi sıkıntı çekmedikleri, evlat hasreti yaşamadıkları için bu kadar rahat konuşabiliyorlar.

Back
X