2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ben de babyjörn muadili düşünüyordum ancak bi arkadaşta şunu gördüm canım, bebek hep içinde uyuyordu bide hem sağa sola hem aşağı yukarı sallanıyor, cininliği kapatınca başlıkla karanlıkta oluyor , fiyatı da uygun arkadaş tavsiye de edince bundan mı alsam dedim, heryere taşınıyor Buda ama diğerleri kadar hafif değildir sanırım

Eklentiler

• 7427B900-E749-4A92-9CB9-316F16ECB7DE.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 61
Mesajlarınızı geceden beri okumaya çalışıyorum tek tek üst üste yazdım çünkü sadece arada bakabiliuorum yazmaya bile fırsatım olmuyor çocuklardan ev işlerinden .Benim tüm çocuklarımda erken doğum riskim vardı akciğer iğnesi yapmışlardı bunda Dr normal dedi erken gelebilir.İstesem mi acaba aranızda yaptıran yada bilgisi olan var mı ne zaman yapılıyor.Birde magnezyumu değiştireceğim agrilarimi geçirmiyor magosit vermişti Dr bana az geldi sanki.Dun gece ağrıdan yuruyemedim uyuştu bacaklarım beşiğe tuutunup yatağa yattım.Borde söylemiş miydim acaba Evde doğum planladim 2 özel hastane var birisi yürüyerek yolun karşısında takibim 1 tanede şehir hastanesine takip hazırlayacağım inşaallah o biraz uzak ama güzel acil durum planım için ve geçenlerde dosyalarımı toparladım.Hesapladigim 3 randevum kaldı doğuma kadar.

Evet birebir ayni seyi yasiyorum sag trafi agriyor benimde yururken zorlaniyorum ama yurudukce aciliyor daha sonra cok uzun oturma yada ayni pozisyonda durma ben boyle cozum buldum

Uyutma konusunda ben düzene ne kadar erken başlanırsa okadar başarılı olacağına inanıyorum ilk zamanlar belki ama sonraları çocuk dalmadan yatağında olmalı ki yatağında kendiliğinden uyumayı öğrensin.

Ben de 2 gecedir sol göğüs altımda ağrı ile uyanıyorum gündüz olmuyor ne hikmetse gece yatar vaziyette iken oluyor
Geçmiş olsun tam olarak nasıl bir ağrı acaba
Benim sağa sola yatarken otururken bile çok ağrıyor bi tek dik durduğum vakit iyi hissediyorum

Anladım, benim perinatologum serklaj sonrası enfeksiyon riskine karşı ağızdan almamı istedi ilacı, ama tabi benim rahim ağzı uzunluğum 43 civarı, vardır doktorunuzun bir bildiği. Kan sulandırıcı hem hareket yok diye hem ileri yaş gebelik diye verildi bana, sorabilirsiniz elbette

Canım maşallah senin 4 müş sen evde de doğurursun heryerden doğurursun maşallah biz de bi taneyle doktor doktor gezeriz

Evet seni biliyorum.
inanamıyorum ben hala kendi durumuma.
Sabah da eşim nasıl kan ölçümü yapacağımı gösterdi şeker ölçüm aletiyle.
Artık ben de öğreneceğim.
Her gün muz yerdim normalde. Nelere dikkat edeceğimi de öğreneceğim.
Uno ekmeklerini kullanırım diye düşündüm bundan sonra ama bilmiyorum içeriğini tam. Onlara da dikkat edeyim.

Patikli almamaya çalışıyorum hatta çok beğendiğim bir iki model dışında almadım.
Sanırım 1-3 ay şeklinde yazanlar epey iş görür ama yenidoğan fazla almamak mantıklı.

Sana zahmet doktordan sonra diyet listeni bizimle de paylaşır mısın?

Babybjorn e çok benziyor rahat görünüyor ondan çok memnun kalmıştım şimdi fiyatlardan dolayı 900 e muadil babybjorn buldum bende onu düşünüyorum inşaallah
Unolarda katkı da oluyor genelde, içeriğine bak. Ben tam buğdayı fırından alıyorum ama tam içeriğini bilmiyorum tabii. Karabuğday ekmeği de yiyebilirsin. Getir’de falan oluyor. Karabuğday tahıl değil çünkü, diyet için uygun. Getir deki ürünlerin içerik bilgisi de oluyor, ordan inceleyip alabilirsin.

Ablam kızında hamileyken kaburga ağrısından ölüyordu. Ama bu zamanlarda başlamamış olabilir, hatırlamıyorum çok, istersen sorarım. hatırladığım son zamanları çok sıkıntılı geçiyordu. Doktor epey tahlil tetkik yapmıştı bir şey çıkmadı. Bebeğin pozisyonu ve annenin anatomik yapısından kaynaklanıyormuş.

Gunaydin kizlaar bizim bi yurtdisi tasinma isimiz vardi hersey tamamlandi gibi onumuzdeki aya yada en gec martta vizelerimiz gelecek ama ben 30. Haftayi gecmis olurum o zamana kadar hadi doktor raporuyla falan binsem bile ucaga gidip orada doguramam yalniz basima bakan edende olmayacak sanirim esim yalniz gidecek bende dogumdan 1-2 ay sonra gidecegim gibi duruyor asiri stres yaptim dogumda esim olmayacak diye ama kismet herseyi cocugumuzun gelecegi icin yapiyoruz Cok arada kaldim esimi yalniz birakmayip oradami dogum yapsam yoksa bildigim guvendigim doktorum ailemin yaninda yapip esimdenmi uzak olsam vallahi cok bunaldim cok zor bi karar

Hayırlı olsun öncelikle. Gideceğiniz ülke hangisi. Vatandaşlık için Amerika’ya gidip doğum yapan ve çok memnun kalan arkadaşım var. Ama doula denen kişilerle anlaşıp danışmanlık alıyorlar. Onlar baya yol gösterici oluyor, doğumda bile yanınızdalar bitene kadar ama yine de bir büyük, bilen biri lazım demişti. Gideceğiniz ülkede öyle bir imkan var mı diye bakın isterseniz.

canım öncelikle hayırlı olsun. bu benim başıma gelseydi kesinlikle gidip çocuğu orda doğurur ve oranın vatandaşlığını aldırırdım çocuğuma. yani bu konu hakkında herkesin şahsi fikri konu dallansın istemem ama günümüz şartları malesef ülkemiz içinde çok iç açıcı değil.. benim böyle bir imkanım olsa asla düşünmem hele ki yanımda eşim varsa hiç düşünmem. çocuk dünyaya gelecek ve bir şekkilde büyüyecek sürekli ailemiz olmayacak yanımızda. senin en büyük desteğin eşin olacak ondan güç alacaksın. benim3 arkadaşımda orda doğum yapıp geldi hatta 1 tanesinin eşi yanında gidemedi kız kendi başına 1 ay kaldı doğurdu 2 hafta sonra döndü buraya. bir arkadaşımda ingilterede yaşıyor eşiyle orda doğurdu kendi bakıyor bir şekilde bakılıyor diyor yani :) karar sizin tabi ama artı eksileri de düşünmek gerçekçi olmak lazım duygusallığın yanında diye düşünüyorum ben. ❤

Benim kuzenim sırf alman vatandasi olsun diye 29.haftasinda gitti almanyaya ailesi de burda. Şahsi fikrim gitmeniz cocugunuzun gelecehi icin daha iyi olur direk oranın vatandaşı olarak doğar ve siz orada dogurdugunuz için daha kolay oturum izni alabilirsiniz. Bizim son 4 ay bunlari arastirmakla gecti valla. Almanyadaki konsolosluk da bir alman avukat da bu sekilde yonlendirmis onlari. Burda dogurup gitmek cok daha bürokratik islemlere ve sıkıntılara yol açıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…