- 21 Mart 2014
- 1.824
- 1.949
- 333
- 29
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #23.141
Neryee canım nasıl ayarladıniz bizde araştırıyoruz yeşil kart sonucu bekliyorum dışında pek çözüm bulamadık paylaşırsan sevinirim.Gidebiliyorsan orada yapmani tavsiye ederim çocuğun vatandaşlığı açısından da iyi olur hizmetleri de iyi.Gunaydin kizlaar bizim bi yurtdisi tasinma isimiz vardi hersey tamamlandi gibi onumuzdeki aya yada en gec martta vizelerimiz gelecek ama ben 30. Haftayi gecmis olurum o zamana kadar hadi doktor raporuyla falan binsem bile ucaga gidip orada doguramam yalniz basima bakan edende olmayacak sanirim esim yalniz gidecek bende dogumdan 1-2 ay sonra gidecegim gibi duruyor asiri stres yaptim dogumda esim olmayacak diye ama kismet herseyi cocugumuzun gelecegi icin yapiyoruzCok arada kaldim esimi yalniz birakmayip oradami dogum yapsam yoksa bildigim guvendigim doktorum ailemin yaninda yapip esimdenmi uzak olsam vallahi cok bunaldim cok zor bi karar
Hayırlı olsun öncelikle. Gideceğiniz ülke hangisi. Vatandaşlık için Amerika’ya gidip doğum yapan ve çok memnun kalan arkadaşım var. Ama doula denen kişilerle anlaşıp danışmanlık alıyorlar. Onlar baya yol gösterici oluyor, doğumda bile yanınızdalar bitene kadar ama yine de bir büyük, bilen biri lazım demişti. Gideceğiniz ülkede öyle bir imkan var mı diye bakın isterseniz.
Benim kuzenim sırf alman vatandasi olsun diye 29.haftasinda gitti almanyaya ailesi de burda. Şahsi fikrim gitmeniz cocugunuzun gelecehi icin daha iyi olur direk oranın vatandaşı olarak doğar ve siz orada dogurdugunuz için daha kolay oturum izni alabilirsiniz. Bizim son 4 ay bunlari arastirmakla gecti valla. Almanyadaki konsolosluk da bir alman avukat da bu sekilde yonlendirmis onlari. Burda dogurup gitmek cok daha bürokratik islemlere ve sıkıntılara yol açıyor
canım öncelikle hayırlı olsun. bu benim başıma gelseydi kesinlikle gidip çocuğu orda doğurur ve oranın vatandaşlığını aldırırdım çocuğuma. yani bu konu hakkında herkesin şahsi fikri konu dallansın istemem ama günümüz şartları malesef ülkemiz içinde çok iç açıcı değil.. benim böyle bir imkanım olsa asla düşünmem hele ki yanımda eşim varsa hiç düşünmem. çocuk dünyaya gelecek ve bir şekkilde büyüyecek sürekli ailemiz olmayacak yanımızda. senin en büyük desteğin eşin olacak ondan güç alacaksın. benim3 arkadaşımda orda doğum yapıp geldi hatta 1 tanesinin eşi yanında gidemedi kız kendi başına 1 ay kaldı doğurdu 2 hafta sonra döndü buraya. bir arkadaşımda ingilterede yaşıyor eşiyle orda doğurdu kendi bakıyor bir şekilde bakılıyor diyor yani :) karar sizin tabi ama artı eksileri de düşünmek gerçekçi olmak lazım duygusallığın yanında diye düşünüyorum ben. ❤
Almanya canim esim is buldu bayadir diploma denkligi falan almak icin ugrasiyordu. Abd gibi gidip orada dogum yapinca vatandaslik vermiyormus almanya bu konuda biraz arastirdikdaNeryee canım nasıl ayarladıniz bizde araştırıyoruz yeşil kart sonucu bekliyorum dışında pek çözüm bulamadık paylaşırsan sevinirim.Gidebiliyorsan orada yapmani tavsiye ederim çocuğun vatandaşlığı açısından da iyi olur hizmetleri de iyi.
Hakkınızda en hayırlısı olsun canımTesekkur ederim kizlar esimde bende turk vatandasi oldugumuz icin almanya bebek orada dogsa bile vatandaslik vermiyor 5 yil minimum orda yasamamiz gerekiyormus vatandaslik icin ama burada dogurup gitmeye kalktigimizdada bebek icin pasaport cikart aile birlesimi vizesine basvur onu bekle falan en kotu 6 ay suruyormus 6 ay esimden uzakta daha dogrusu bebegimi esimden 6 ay ayri tutmak hic icime sinmiyor sonucta ikimizinde cocugu en tatli zamanlarini kacirmasini istemiyorum. Bu ara konsoloslukta baya bi yogunluk varmis isyeriyle konusmus belki nisani bulud vizenizin cikmasi falan demisler bakalim suan vizeyi beklemekten baska caremiz yok martin basina kadar eger cikarsa sanirim bende gidecegim ama cikmazsada yapcak birseyimiz kalmiyor. Bi arkadasim gecen sene almanyada dogum yapti hattta klise hastanesi gibi biyerde dogurmus cok memnundu hemsireler rahibeymis ama olsun cokda onemli degil genelde eliduralli normal dogum oluyormus. Bakalim suan bekliyoruz kismet demekten baska caremiz kalmadi zaman belirleyecek sanirim herseyi
Pankcım hayırlısı olsun yeni hayatınız size uğur getirsin. Taşınmak başlı başına zor bir süreçken hamileyken çok daha zor elbette alışık olduğun yerden, sistemden , kişilerden uzakta olmak. Arkadaşlara katılıyorum. Gidişatı belli olmayan bir ülkede doğması yerine orada doğması eminim bazı vatandaşlık ya da başka işleri daha da kolaylaştırır. Sen de gidebildiğin kadar erken gidip orada doktorunu , ebeni tanısan belki o ortamdada yavaş yavaş aynı sıcaklığı hissedersin.Tesekkur ederim kizlar esimde bende turk vatandasi oldugumuz icin almanya bebek orada dogsa bile vatandaslik vermiyor 5 yil minimum orda yasamamiz gerekiyormus vatandaslik icin ama burada dogurup gitmeye kalktigimizdada bebek icin pasaport cikart aile birlesimi vizesine basvur onu bekle falan en kotu 6 ay suruyormus 6 ay esimden uzakta daha dogrusu bebegimi esimden 6 ay ayri tutmak hic icime sinmiyor sonucta ikimizinde cocugu en tatli zamanlarini kacirmasini istemiyorum. Bu ara konsoloslukta baya bi yogunluk varmis isyeriyle konusmus belki nisani bulud vizenizin cikmasi falan demisler bakalim suan vizeyi beklemekten baska caremiz yok martin basina kadar eger cikarsa sanirim bende gidecegim ama cikmazsada yapcak birseyimiz kalmiyor. Bi arkadasim gecen sene almanyada dogum yapti hattta klise hastanesi gibi biyerde dogurmus cok memnundu hemsireler rahibeymis ama olsun cokda onemli degil genelde eliduralli normal dogum oluyormus. Bakalim suan bekliyoruz kismet demekten baska caremiz kalmadi zaman belirleyecek sanirim herseyi
Kuzenim şuan almanyada hatta şöyle soyleyim alman eşi ama daha yeni evlendiler, orda evlenmeden once ogrendi hamileligini, hemen danışman atamislardi avukat falan onla bilgilendirme yaparken siz vatandas degilsiniz ama sizin çocuğunuz bizim vatandaşımız almanya hükümeti burda doğmuş her çocuğu kendi vatandasi olarak görüyor her türlü destek veriliyor demisler. Ki kuzenimin vizesi de bitmişti sonra tekrar bi 15 günlük vize ile gidip eşiyle evlendiler ve şuanda da vizesi bitmis durumda ama hamilelikten dolayı sorun yaratmamislar çünkü şuan yolculuk yapmasi tehlikeliymis ordaki doktor bu yönde rapor vermis. Doğumu 1 bucuk ay sonra iste orda dogurcak, 3 ay boyunca ebe de atiyorlarmis o yüzden bebek bakimiyla ilgili aşırı rahat ve cok mutlu.Almanya canim esim is buldu bayadir diploma denkligi falan almak icin ugrasiyordu. Abd gibi gidip orada dogum yapinca vatandaslik vermiyormus almanya bu konuda biraz arastirdikda
Ben de bu şekilde düşünüyorumcanım öncelikle hayırlı olsun. bu benim başıma gelseydi kesinlikle gidip çocuğu orda doğurur ve oranın vatandaşlığını aldırırdım çocuğuma. yani bu konu hakkında herkesin şahsi fikri konu dallansın istemem ama günümüz şartları malesef ülkemiz içinde çok iç açıcı değil.. benim böyle bir imkanım olsa asla düşünmem hele ki yanımda eşim varsa hiç düşünmem. çocuk dünyaya gelecek ve bir şekkilde büyüyecek sürekli ailemiz olmayacak yanımızda. senin en büyük desteğin eşin olacak ondan güç alacaksın. benim3 arkadaşımda orda doğum yapıp geldi hatta 1 tanesinin eşi yanında gidemedi kız kendi başına 1 ay kaldı doğurdu 2 hafta sonra döndü buraya. bir arkadaşımda ingilterede yaşıyor eşiyle orda doğurdu kendi bakıyor bir şekilde bakılıyor diyor yani :) karar sizin tabi ama artı eksileri de düşünmek gerçekçi olmak lazım duygusallığın yanında diye düşünüyorum ben. ❤
Yaa sana zahmet sorsan çok iyi olur ne Zaman geçti bı çözüm buldu mu ? Bide tek taraflı yani diğer tarafım çok iyi ama sol kısım dediğim gibi sanki kırık var bazende böyle kas yırtılıyor gibi hissediyorum.Ablam kızında hamileyken kaburga ağrısından ölüyordu. Ama bu zamanlarda başlamamış olabilir, hatırlamıyorum çok, istersen sorarım. hatırladığım son zamanları çok sıkıntılı geçiyordu. Doktor epey tahlil tetkik yapmıştı bir şey çıkmadı. Bebeğin pozisyonu ve annenin anatomik yapısından kaynaklanıyormuş.
Danışmanlık hizmeti mi gidip mi buldu buradan nasıl bakılabilir iş acaba eşim çevre müh. İSG b sınıfı uzmanı denklik için basvurmadi ama iş bulma konusunda çekingen 4 çocuk olduğu için.Almanya canim esim is buldu bayadir diploma denkligi falan almak icin ugrasiyordu. Abd gibi gidip orada dogum yapinca vatandaslik vermiyormus almanya bu konuda biraz arastirdikda
Baba alman vatandaşı olduğu için çocuk vatandaş olmuştur. Avrupa da doğan bebeğe vatandaşlık vermiyorlar, anne ya da babadan biri vatandaş değilse. Amerika ve Kanada da var yalnızca o uygulama diye biliyorum. Yoksa ben de Almanya düşündüm doğum için, Amerika çok uzak ve şu an epey maliyetli.Kuzenim şuan almanyada hatta şöyle soyleyim alman eşi ama daha yeni evlendiler, orda evlenmeden once ogrendi hamileligini, hemen danışman atamislardi avukat falan onla bilgilendirme yaparken siz vatandas degilsiniz ama sizin çocuğunuz bizim vatandaşımız almanya hükümeti burda doğmuş her çocuğu kendi vatandasi olarak görüyor her türlü destek veriliyor demisler. Ki kuzenimin vizesi de bitmişti sonra tekrar bi 15 günlük vize ile gidip eşiyle evlendiler ve şuanda da vizesi bitmis durumda ama hamilelikten dolayı sorun yaratmamislar çünkü şuan yolculuk yapmasi tehlikeliymis ordaki doktor bu yönde rapor vermis. Doğumu 1 bucuk ay sonra iste orda dogurcak, 3 ay boyunca ebe de atiyorlarmis o yüzden bebek bakimiyla ilgili aşırı rahat ve cok mutlu.
Bende enfeksiyon için operasyon sonrası antibiyotik ve antibiyotikli fitil verildi kullandım onları benimki acil serklaj olduğu için sanırım böle ilerledi ne güzel sizin 43 mm civari böle devam etsin inşallah benimki 23 mm di ameliyattan sonraAnladım, benim perinatologum serklaj sonrası enfeksiyon riskine karşı ağızdan almamı istedi ilacı, ama tabi benim rahim ağzı uzunluğum 43 civarı, vardır doktorunuzun bir bildiği. Kan sulandırıcı hem hareket yok diye hem ileri yaş gebelik diye verildi bana, sorabilirsiniz elbette
Ben kullanıyorum. Regenesis max. Eşim eczacı, omega değerleri iyi diye getirmişti.OMEGA 3 negenesis yazmış.Kullanan var mı ?
Canım sordum şimdi 5.5 aydan sonra başlamış ve doğuma kadar geçmemiş, hatta artmış. Ama endişelenme sağlıklı bir doğum yaptı, sadece ağrı çekti. Umarım seninki geçerYaa sana zahmet sorsan çok iyi olur ne Zaman geçti bı çözüm buldu mu ? Bide tek taraflı yani diğer tarafım çok iyi ama sol kısım dediğim gibi sanki kırık var bazende böyle kas yırtılıyor gibi hissediyorum.
Ben çok zorlanıyorum bana da aynısını söyledi aile hekimi bebeğin pozisyinu ve annenin yapısından faln. 3 ay boyunca sürecekse işim çok zor uyku uyuyamıyorumkontrolm diğer hafta onu bekliyorum
Kuzenim şuan almanyada hatta şöyle soyleyim alman eşi ama daha yeni evlendiler, orda evlenmeden once ogrendi hamileligini, hemen danışman atamislardi avukat falan onla bilgilendirme yaparken siz vatandas degilsiniz ama sizin çocuğunuz bizim vatandaşımız almanya hükümeti burda doğmuş her çocuğu kendi vatandasi olarak görüyor her türlü destek veriliyor demisler. Ki kuzenimin vizesi de bitmişti sonra tekrar bi 15 günlük vize ile gidip eşiyle evlendiler ve şuanda da vizesi bitmis durumda ama hamilelikten dolayı sorun yaratmamislar çünkü şuan yolculuk yapmasi tehlikeliymis ordaki doktor bu yönde rapor vermis. Doğumu 1 bucuk ay sonra iste orda dogurcak, 3 ay boyunca ebe de atiyorlarmis o yüzden bebek bakimiyla ilgili aşırı rahat ve cok mutlu.
Yok canim biz her islemi kendimiz hallettik hic danismanliktan yardim almadik arkadaslarimiz var zaten orda onlar is konusunda yrdim etti gecen sene gitmislerdi onlarda bos yere danismana para vermeyin biz biliyoruz gidisati dediler bizde onlarla birlikte ilerledikDanışmanlık hizmeti mi gidip mi buldu buradan nasıl bakılabilir iş acaba eşim çevre müh. İSG b sınıfı uzmanı denklik için basvurmadi ama iş bulma konusunda çekingen 4 çocuk olduğu için.
aynen oyledir canim vatandaslik icin anne babanin calisma izninin 5 yildir devam ediyo olmasi gerekiyormus yani ben gittikten 5 yil sonra tekrar hamile kalip orda dogurursam o zaman o bebek vatandas olabiliyor ama suanda olamiyorBaba alman vatandaşı olduğu için çocuk vatandaş olmuştur. Avrupa da doğan bebeğe vatandaşlık vermiyorlar, anne ya da babadan biri vatandaş değilse. Amerika ve Kanada da var yalnızca o uygulama diye biliyorum. Yoksa ben de Almanya düşündüm doğum için, Amerika çok uzak ve şu an epey maliyetli.
Benimki 10 günden fazla oldu şuan 28. Haftadaym. Mecbur katlancam Artk bebeğim iyi olsundaBen kullanıyorum. Regenesis max. Eşim eczacı, omega değerleri iyi diye getirmişti.
Canım sordum şimdi 5.5 aydan sonra başlamış ve doğuma kadar geçmemiş, hatta artmış. Ama endişelenme sağlıklı bir doğum yaptı, sadece ağrı çekti. Umarım seninki geçer
Babasıyla ilgisi yok evli olmadiklari için, alman yetkililer tarafından bu yonlendirmeler yapılırken kuzenim daha 6 aylik hamileydi ve evli degildi. Almanya'da doğan her çocuk alman vatandaşı sayiliyormuş.Baba alman vatandaşı olduğu için çocuk vatandaş olmuştur. Avrupa da doğan bebeğe vatandaşlık vermiyorlar, anne ya da babadan biri vatandaş değilse. Amerika ve Kanada da var yalnızca o uygulama diye biliyorum. Yoksa ben de Almanya düşündüm doğum için, Amerika çok uzak ve şu an epey maliyetli.
Gerci ben 1.sahis değilim iddia etmeyeyim de bize öyle anlattılar. Siz daha iyi bilirsinizBabasıyla ilgisi yok evli olmadiklari için, alman yetkililer tarafından bu yonlendirmeler yapılırken kuzenim daha 6 aylik hamileydi ve evli degildi. Almanya'da doğan her çocuk alman vatandaşı sayiliyormuş.
Bende avrupada orda dogum yaparak vatandaslik alinmiyor diye biliyorum bu uygulama sadece amerika ve kanada da var.Baba alman oldugu icin cocuga otomatik vatandaslik verilecektir evli olmasalar bile :) o yuzden burdan oraya gidip dogum yapmanin amerika vs gibi bir mantigi yok diye dusunuyorum cogu almanyada yasayan turklerin bile vatandasligi yok halen 2000 senesinden sonra degistirildi kanunlari anne babanin oturum izni varsa cocuk vatandas olabiliyorBabasıyla ilgisi yok evli olmadiklari için, alman yetkililer tarafından bu yonlendirmeler yapılırken kuzenim daha 6 aylik hamileydi ve evli degildi. Almanya'da doğan her çocuk alman vatandaşı sayiliyormuş.
o zaman oturum ya da çalışma izni vs bir şey vardır. Turist olarak gidip doğum yapınca Avrupa vatandaşlık vermiyor çünkü.Babasıyla ilgisi yok evli olmadiklari için, alman yetkililer tarafından bu yonlendirmeler yapılırken kuzenim daha 6 aylik hamileydi ve evli degildi. Almanya'da doğan her çocuk alman vatandaşı sayiliyormuş.
Normal o zaman. Onun da yaklaşık o haftalarda başlamış çünkü. Bazılarının kasığı bazılarının bacağı bazılarının kaburgası ağrıyor. Çok büyük ağrılar olmasın da dayanıcaz artıkBenimki 10 günden fazla oldu şuan 28. Haftadaym. Mecbur katlancam Artk bebeğim iyi olsundateşekkür ederim sana da ablana da Canm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?