2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Buna bende katılıyorum burada da doktordan doktora farklı görüşler var. Annenin depoları boşalmasın yedeklensin diye yapılıyor ama kan tahlillerindede bir eksiklik yoksa eğer fazla yüklemede sıkıntı olmaz mı? mesela ben size teşekkür ederim hiç bakmamıştım meğer ben d vitaminini fazla alıyormuşum. Bunu doktorumla konuşacağım. İyi ki bunu konuştunuz teşekkürler

Benim de kullandığım kalsiyumda d vit var. O yüzden kalsiyum kullandığım gün d vitaminini ayrı almıyorum. Ama bunu doktorum söylemedi, kendim üstünde kocaman 880 iu d3 yazısını görünce sordum. O yüzden kendimizin incelemesinde fayda var

şekeri düzenledim derken (akşam istediğim gibi yemeğimi yedim 90 çıktı çok şükür)
farenjit oldum işe gidemeyeceğim.bir de mecbur antibiyotik kullanıcam.
daha 2 ay olmadı yine geldi buldu beni. yatamıyorum bile düzgün.
ayrıca bugün 27+4’üm ama hamile değilmişim gibi hafifim. bunu da birkaç gündür beyaz unlu ürünler yememeye bağlıyorum.
daha enerjik oluyorsunuz kesinlikle.
yoksa yatakta sağa sola dönmesi bile zor geliyordu bana son zamanlarda.

sorum şu: aile hekimine gitsem antibiyotik verip rapor yazar mı 2 gün acaba? yoksa kbbye mi gitmeli? kronik diye hastaneye gitmek istemiyorum. ne kullanacağım belli çünkü. ama sağlık ocağında halledilir mi bu?

Keşke ben de bırakabilsem beyaz unlu ürünleri siz yazınca çok hoşuma gitti kesinlikle çok etkiliyor şişiriyor. Beyaz ekmek yemiyorum ama kek vs çok yapıp yiyorum ve bugün toplam 7.5 kilo almış olarak uyandım canım sıkıldı

açlık genelde 75-90 arası çıkıyor. ama bi kaç kez 95 civarı çıktığı da oldu
tokluk yemekten 1 saat sonrası 100-120 arası ama yine bikaç kez 140-160 arası çıktı

Haftan için 7.5 kilo çok değil ki. Gayet iyi. Kilo almak beni üzmüyor sağlıklı beslendiğim sürece.
Ama sağlıksız beslenmek gerçekten vücudu yoran bir şey.

açlık genelde 75-90 arası çıkıyor. ama bi kaç kez 95 civarı çıktığı da oldu
tokluk yemekten 1 saat sonrası 100-120 arası ama yine bikaç kez 140-160 arası çıktı

Yüksek çıktığı zamanlarda dikkat etmeden mi yemiştin yoksa kontrollü yemene rağmen mi öyle çıktı?

Yüksek çıktığı zamanlarda dikkat etmeden mi yemiştin yoksa kontrollü yemene rağmen mi öyle çıktı?
liste dışına çok az çıktım.mesela her sabah peynir,zeytin,1 yumurta,domates,salatalık ,2 dilim ekmek yiyordum. çok az nutella ve 1 parça helva +1 dilim fazladan ekmek yedim. 168 çıktı mesela.

Gunaydin kizlar carsamba seker yuklemesine gidecegim doktorum ac gel falan dememisti bana mesaj attim hocam kac saat ac olmam gerekiyor diye ac olmana gerek yok fark etmiyor dedi sasirdim bende sanirim hepiniz ac gittiniz degilmi

liste dışına çok az çıktım.mesela her sabah peynir,zeytin,1 yumurta,domates,salatalık ,2 dilim ekmek yiyordum. çok az nutella ve 1 parça helva +1 dilim fazladan ekmek yedim. 168 çıktı mesela.

ona rağmen neden öyle olmuş acaba Umarım düzene girer.
Bana kahvaltıda sıfır şeker. Günde sadece bi porsiyon meyve yazmış.
Sanki yılların diyabet hastasıyım. 46ya düştü şekerim daha 2. Günde kahvaltıdan sonra. Ne kadar tehlikeli.
Haram olsun o diyetisyene verdiğim para.
benlik değil bu liste işleri. Normal hayatıma devam. Şeker yüklenince bünye hiç alışık değil diye o sınırın üstünde çıktı sanırım. Hep normaldi sonrasında çünkü.

Gunaydin kizlar carsamba seker yuklemesine gidecegim doktorum ac gel falan dememisti bana mesaj attim hocam kac saat ac olmam gerekiyor diye ac olmana gerek yok fark etmiyor dedi sasirdim bende sanirim hepiniz ac gittiniz degilmi

Ben aç gittim. Açken kan aldı sonra şekerli içeceği içtim. Bana özellikle aç gel demişti.
O içeceği içince tokluk şekerine bakılmış oluyormuş. Ben de yapılınca öğrendim.

Bana da çarşamba yapılacak şeker yüklemesi. Sordum doktora 50 gr olacağı için aç gelmene gerek yok dedi. Randevum 9 da, o yüzden aç giderim ben yine de.

Sağlık ocağı rapor yazıyor kolaylıkla, antibiyotik de yazar gerekli görürse. Gebe olduğumuz için çok ağırlaşmadan yazmak istemiyorlar ama.

evet aç gittim ben.açken kan alıyolar.sonrasında şekerli içeceği içiyosun.1 saat sonra tekrar kan alıyolar.50gr yükleme de bu şekilde idi. bence aç gidin siz yine de.yanınızda kahvaltı için bişiler götürün. tok derse hemen yaparsınız kahvaltınızı

ben arada listede yazan ekmek ten az yiyodum. doktor listeye uy dedi.şekerin çok düşük çıkması da yüksek çıkması kadar sorun demişti

Bana da çarşamba yapılacak şeker yüklemesi. Sordum doktora 50 gr olacağı için aç gelmene gerek yok dedi. Randevum 9 da, o yüzden aç giderim ben yine de.
Benimde 9 da canim sanirim bende ac gidecegim benim anne baba dahil herkes seker hastasi belki yuksek dozda falan yukleme yapar tam eminde degilim bosuna biseyler yiyip etkilemek istemiyorum

halledilir canım hiç uğraşma hastaneyle, hamileyim bide rapor yazın dersen bişe demezler zaten, dinlenmeden geçmiyor

Kesinlikle katılıyorum, vücutta depolanmayan vitaminler için sıkıntı yok ama depolananlar için düzenli takip önemli. Aslında kağıt üzerinde işleyen güzel bir sistem var, Aile sağlığı merkezi düzenli tahlil ve kontrollerle gebelik takibi yapıyor, doktorlarımız da buna göre kullandığımız ilaçlarda düzenlemeye gidiyor. Ama benim bağlı olduğum aile sağlığı merkezi tansiyon ölçmek için bile çağırmıyor, şimdiye kadar 2 kez kilomu ve gittiğim hastaneyi öğrenmek için aradı o kadar. Oysaki düzenli olarak gebelikte özellikle bazı parametrelere bakmak onların görevi.

Yine de takviyeleri ihmal etmemek gerek gebelik sürecimiz kışa denk geldiği için bazı vitaminlere zaten ekstra ekstra ihtiyaç duyuyoruz. Benim d vitaminim hep düşük çıkar, gebelik planladığım dönemde ve gebelik sürecinde d vitamini kullanmama rağmen yeni yeni normal alt sınırına yakın çıkmaya başladı. Demek istediğim takviyeler mucize gibi bir şey olmuyor, içtiğimizde çok hızlı yükseltmiyor eksik olanı, o yüzden eksiklik olmamasına dikkat etmek lazım. Demir takviyesi de çok önemli sezeryan olduğu durumda çok hızlı düşüyormuş çünkü, şu an için demirimiz düşük olmasa da doktorlar olası sezeryan durumunu düşünüp son 3 ayda demir takviyesine ağırlık veriyor. Bir de gebelik sonrası dönem var, hormonlarımız çok hızlı düşecek, doğum süreci ve emzirmeyle de yine vücut belli depolara ihtiyaç duyacak. Hem bağışıklığı güçlü tutmak hem de gebelik sonrası depresyon riskini azaltmak için ihtiyaç duyacağız bu takviyelere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…