- 20 Şubat 2010
- 33.258
- 6.524
- 773
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #23.561
Bazen insanın kendi kendinin doktoru olması gerekiyorbi de yediklerin kadar hangi sıralamayla yediğin de çok fark ediyor önce salatadan yeşillikten falan başlarsan meyve ya da karbonhidrat yerine vücudu da kandırabiliyorsun
Ben de ayni duygular icindeyim iyice agirlastigimi hissedip agrilara sovuyorumsonra da uzuluyorum 3 ay sonra biticek diye..Benim 3. Trimester yaklastikca hormonlarim ilk aylara dondu valla alingan ve duygusalim cok
Agirlasmadan kastim kilo yada yediklerim degil kuzum ya hareketlerim agirlastiAğırlaşma konusunda benim gibi biraz beyaz ekmeği karbonhidratı kesmeyi ya da azaltmayı denesen?27+5 oldum bugün.
Ama birkaç haftadır yaşadığım o ağırlaşma yok artık. Bir de hastayım ve raporluyum ona rağmen yok. Maşallah diyim
Beslenme düzeni inanılmaz etkili.
İşe yaramazsa bünyenle ilgilidir diyebiliriz tabii. Herkesin hamilelik süreci başka.
Nasıl bi düşüncesizlik bu ya. Yani bir insanın verimliliğinin düşmesi için bundan daha geçerli bi neden olabilir mi...Kizlar iki gundur inanilmaz moralim bozuk. İs yerinde laboratuvarda kalite kontroldeyim ve deneyler tamamen vucut gucune bagli yapilacak deneyler. Suan neredeyse hic birini yapamiyorum yapan iki yardimci elemanim var ben baslarinda durup kontrol ediyorum ve raporlama bilgisayr islerine bakiyorum. İsverenim bu duruma takmis durumda neymis ben hic is yapmiyormusum calismiyormusum firmaya yuk oluyormusum. Genel mudurum beni koruyor suanda yapabileceklerini zaten yapiyor daha fazlasini bekleyemeyiz ondan diye ama isveren tam bir pislik kameradan izliyor surekli ve baya bana kafayi takmis durumda. Zaten dogum izninden sonra calismayacaktim birde yurtdisi isimiz oldu dogum izninden sonra donmeyecegim 32. Hftama 6 hafta kaldi adam beni 6 hafta daha idare edemiyor sinirimden catliycam resmen bu zamana kadar yaptigim hersey uctu gitti butun emeklerim sirf 3-4 aydir hamilelikten dolayi is yukum azaldi diye cildiriyor. Allah hepimizi vicdanli insanlarla karsilastirsin oyle canim sikildiki iki gundur anlatamam
Ah canım hep öyle fiyatlar hatta senin yine iyiymiş benim gittiğim hatanede muayene 1100 TL. Bi kan bi idrar tahlili veriyorsun 3000 tl. Allahtan doğum paketi almıştık da herşeye tek tek para ödemekten kurtulduk.Günaydın kızlaar,
3.trimester la birlikte evet haller değişti bende de sizin gibi. Uzun süre ayakta bişiler yapılmıyor, yani ben gibi inatçılar yapıp sonra da söylenmek durumunda kalıyor falan
Bir de hastane fiyatlarında durumlar nasıl hakikaten. Benim muayene 450 den 600 olmuş. Hadi o tamam ama doğum ücretlerine 5000-5500 tl kadar zam gelmiş. Bekliyordum da bu fazla geldi baya ya ...
Hastane mi değiştirsem falan diye düşünüyorum, bu vakitten sonra böyle olmasaydı iyiydi ama.
Cuma günü kontrol var gidip bir görüşsem mi doktorumla onca yıllık hukukumuz var konuşsun görüşsün birileriyle ne bileyim :)
Ay hiç sevmiyorum belirsizlik ya amaaan
İşte onu yapmadığım için nasıl pişmanıım. Doğum paketi yoktu hastanede ama sigorta sormuştum ve yapmadım. Nasıl mantıklı olurdu yapsaydım ah.Ah canım hep öyle fiyatlar hatta senin yine iyiymiş benim gittiğim hatanede muayene 1100 TL. Bi kan bi idrar tahlili veriyorsun 3000 tl. Allahtan doğum paketi almıştık da herşeye tek tek para ödemekten kurtulduk.
Hangi medicana canım, biliyorum Ankara’da okudum yaDaha merkezi bi konumda olan medicana ya gidiyorum canim ben ayse hocaya perinatolog oda basindan beri takip ediyor beni inanilmaz memnunum istersen bi arastir hastanenin ulasimi falanda cok kolay kapisinin onunde metro istasyonu var onlarca otobus geciyor ve ankarayi biliyormusun bilmiyorum ama tam merkezi bi yerde
Allahım ne kötü insanlar var , söyleyecek söz bulamadım yani kaç aylık hamilesin hiç mi vicdan yok bu adamdaKizlar iki gundur inanilmaz moralim bozuk. İs yerinde laboratuvarda kalite kontroldeyim ve deneyler tamamen vucut gucune bagli yapilacak deneyler. Suan neredeyse hic birini yapamiyorum yapan iki yardimci elemanim var ben baslarinda durup kontrol ediyorum ve raporlama bilgisayr islerine bakiyorum. İsverenim bu duruma takmis durumda neymis ben hic is yapmiyormusum calismiyormusum firmaya yuk oluyormusum. Genel mudurum beni koruyor suanda yapabileceklerini zaten yapiyor daha fazlasini bekleyemeyiz ondan diye ama isveren tam bir pislik kameradan izliyor surekli ve baya bana kafayi takmis durumda. Zaten dogum izninden sonra calismayacaktim birde yurtdisi isimiz oldu dogum izninden sonra donmeyecegim 32. Hftama 6 hafta kaldi adam beni 6 hafta daha idare edemiyor sinirimden catliycam resmen bu zamana kadar yaptigim hersey uctu gitti butun emeklerim sirf 3-4 aydir hamilelikten dolayi is yukum azaldi diye cildiriyor. Allah hepimizi vicdanli insanlarla karsilastirsin oyle canim sikildiki iki gundur anlatamam
Bir tane medicana var canim ankarada zaten sögütözünde hocanin adi ayse kirbaş riskli gebelik oldugum icin basindan beri ona gidiyorum ve gercekten cok memnunum fiyatlar ne durumda bi bilgim yok ama benim saglik sigortam var o yuzden hic sormadim ama eger sana uygun gelirse siddetle oneriririmHangi medicana canım, biliyorum Ankara’da okudum yabakabilirim orayada, çok teşekkür ederim hocanın soy ismi nedir
Nasıl bi düşüncesizlik bu ya. Yani bir insanın verimliliğinin düşmesi için bundan daha geçerli bi neden olabilir mi...
Empati yoksunu sinir bozucu şey... Çok gıcık oluyorum böyle tiplere
Canını sıkmana değmez hbak hiç bişey kalmamış şurda vakit olarak. Sonrasında devam da etmeyecekmişsin zaten. Avantaj sende yani bu kadar yapabiliyorum şu durumda da geç gerçtekten hiç değmez vücuda stres yapmaya
Ve kendi gelinide hamile biliyomusunuz aramizda iki hafta var hicmi empati kuramaz bi insan etimle kemigimle nefret ettim. Bundan sonra yapacagim varsada yapmayacagim insallah cikartirda en azindan tazminatimi alirim 4 yillik emegim varAllahım ne kötü insanlar var , söyleyecek söz bulamadım yani kaç aylık hamilesin hiç mi vicdan yok bu adamda
Agirlasmadan kastim kilo yada yediklerim degil kuzum ya hareketlerim agirlastiher istedigim hareketi yapamamak,pervasizca kendimi saga sola vuramamak bunlar yoruyor beniii ben cok hareketli tez canli bi insanim boyle agir temkinli olmak bana uymadi hic
Yaa beyaz ekmek yemem zaten ama tatli duskunlugum var biraz onu azaltmayi deneyeyim bakalim daha sebze agirlikli gidersem canlanirim belki bendeeTamam işte ben de onu diyorum.
Kilo olarak demiyorum ki. Benim de kilo problemim yok. Amacım o kısım değil.
Yorgunluğun geçmesi hafiflik hali diyorum.
Ben sağa sola dönerken zorlanıyordum yatakta. Artık onlar yok. 27+5te yok. Ama 2-3 haftadır vardı.
Yediğine dikkat edince hareketli ve enerjik halini koruyorsun. Aynı şeyden bahsediyoruz yani.
Fazla ayakta kalmak ve iş yapmak belimi mahvediyor. Onları ben de yapamıyorum ama genel yorgunluk haline ve hareket kısıtlamasına çok iyi geldi beslenmeye dikkat edince
Yaa beyaz ekmek yemem zaten ama tatli duskunlugum var biraz onu azaltmayi deneyeyim bakalim daha sebze agirlikli gidersem canlanirim belki bendeebirde hic ayakta duramayip bir sey yapmayinca evde telefon elimde oluyor verimsiz hissediyorum kendimi psikolojikte etkiliyo bence bu halimiz
Kesinlikle ama kitap okumaya bile odaklanamiyorum valla,evde is yapiyim desem ayakta durunca agrim oluyo valla boyle bi cikmazin icindeyim artikEvet kesin dene bak sana da çok iyi gelecek.
Şekerini mevsim meyvelerinden gider, normalde tükkettiğinden az tatlı ye farkı görürsün.
Ben de telefonu alıp oturunca sonuca üzülüyorumonu da verimli kullanıp bırakmak gerek. Boş boş gezinince olmuyor. O da uyuşturuyor bizi.
Psikolojik bi ağırlık oluyor dediğin gibi.
O yüzden zamanı planlayıp bebek doğmadan daha anlamlı yaşamak istiyorum vaktimi. Bu ciddi bir mesele. Sonra zaten pek vaktimiz de olmayacak. İyi değerlendirmek şart.
hiç canını sıkma canım.istediği kadar tasın sana kafayı.işten çıkaramaz.sabret biraz az kaldıKizlar iki gundur inanilmaz moralim bozuk. İs yerinde laboratuvarda kalite kontroldeyim ve deneyler tamamen vucut gucune bagli yapilacak deneyler. Suan neredeyse hic birini yapamiyorum yapan iki yardimci elemanim var ben baslarinda durup kontrol ediyorum ve raporlama bilgisayr islerine bakiyorum. İsverenim bu duruma takmis durumda neymis ben hic is yapmiyormusum calismiyormusum firmaya yuk oluyormusum. Genel mudurum beni koruyor suanda yapabileceklerini zaten yapiyor daha fazlasini bekleyemeyiz ondan diye ama isveren tam bir pislik kameradan izliyor surekli ve baya bana kafayi takmis durumda. Zaten dogum izninden sonra calismayacaktim birde yurtdisi isimiz oldu dogum izninden sonra donmeyecegim 32. Hftama 6 hafta kaldi adam beni 6 hafta daha idare edemiyor sinirimden catliycam resmen bu zamana kadar yaptigim hersey uctu gitti butun emeklerim sirf 3-4 aydir hamilelikten dolayi is yukum azaldi diye cildiriyor. Allah hepimizi vicdanli insanlarla karsilastirsin oyle canim sikildiki iki gundur anlatamam
Seni su an hiç bi şekilde işten cıkaramaz bi şikayet etsen bi sürü başı ağrır. anca izinden sonra işe döndüğünde cıkarabilir onda da şikayetçi olabilirsin ki böyle bi düşüncen yok nasıl olsa. Allah su 6 hafta boyunca sabır ve kolaylık versin sana. Ben de biyologum insanın normalde beli kopuyor deneyleri yürütürken hamile halinle nasıl yapacakmışsın Allah akıl fikir vicdan versin insallah.Ve kendi gelinide hamile biliyomusunuz aramizda iki hafta var hicmi empati kuramaz bi insan etimle kemigimle nefret ettim. Bundan sonra yapacagim varsada yapmayacagim insallah cikartirda en azindan tazminatimi alirim 4 yillik emegim var
Günaydın kızlaar,
3.trimester la birlikte evet haller değişti bende de sizin gibi. Uzun süre ayakta bişiler yapılmıyor, yani ben gibi inatçılar yapıp sonra da söylenmek durumunda kalıyor falan
Bir de hastane fiyatlarında durumlar nasıl hakikaten. Benim muayene 450 den 600 olmuş. Hadi o tamam ama doğum ücretlerine 5000-5500 tl kadar zam gelmiş. Bekliyordum da bu fazla geldi baya ya ...
Hastane mi değiştirsem falan diye düşünüyorum, bu vakitten sonra böyle olmasaydı iyiydi ama.
Cuma günü kontrol var gidip bir görüşsem mi doktorumla onca yıllık hukukumuz var konuşsun görüşsün birileriyle ne bileyim :)
Ay hiç sevmiyorum belirsizlik ya amaaan
Kesinlikle ama kitap okumaya bile odaklanamiyorum valla,evde is yapiyim desem ayakta durunca agrim oluyo valla boyle bi cikmazin icindeyim artikbazen verimli hayat topiclerini okuyorum aa diyorum ben de yapayim sonra yapamayinca daha cok uzuluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?