2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kızlar bugün kontrolümüz vardı. Bebeğim 1137 gr olmuş, boyunu sormayı unuttum, ultrason kağıdında da yazmıyor kiloyu geçtiğini duyunca çok şaşırdım, boy gitti aklımdan ne ara 1 kiloyu geçtik hala inanamıyorum. 50 gr şeker yüklemesi yapıldı, baya gazoz gibi içtim, tadı güzeldi açlık 79, 1. Saat tokluk 101 çıktı. Şükür bunu da atlattık Doktorum gayet normal dedi. İdrar, tam kan sayımı ve tsh bakıldı. Bir dahaki randevu 30. Haftada

Hastanenin dogum paketinde oda susleme var benim sanirim acaba onlar mi yapcaklar yoksa benkm mi yaptirmam lazim ya Acibadem de daha once dogum yapan var mi kizlar nasil oluyor daha kontrolume 2-3 hafta var anca o zaman sorablcem cunku
Bu sorunun cevabı bana da lazım. Acıbadem ataşehir veya altunizade de yapmayı planlıyorum. Dün bir doğuma hazırlık eğitimine katılmıştım. Orada hastane çantası konuşulurken listelerde bulunan bazı ürünlerin hastane tarafından da verilebileceği söylendi. O yüzden hastane ile görüşüp ona göre hazırlayın ve çok eşya götürmeyin dendi. O yüzden hastanenin vereceklerini iyi bilmek lazım. Sigortanın kapsamına göre de değişiyor. Yoksa en yakın 2 arkadaşımdan biri altunizade de diğeri ataşehir de doğum yaptı 2 ay önce. Ama sigortalarımız farklı
Acıbadem in 2sine de sunduğu ortak şey sabah duş aldırmaları, giydirmeleri, odaya kuaför gönderip saç makyajlarını yaptırmalarıydı
Oda süslemenin ne kadarını yapıyorlar öğrenmek lazım

Kizlar bi de bisey sorcam ben otururken ya da ayakta iken hic hareket filan hissetmiyorum normal mi zaten tembel bir kız onu kabullendim de bu normal mi acaba
Ayakta iken nadiren hissediyorum. Zaten konsantre olmayınca hissetmesi zor. En iyi akşamları yoğurt yedikten sonra tv karşısında hissediyorum ben. Bazen dürtüklüyorum hatta “şşşttt kız minnoş napiyosun” falan diye. İlla ki cevap veriyor

Sukkulent çok güzel bir hediyelik bence de ama onu nasıl org ettireceğiz? Ne kadar zaman önce sip vermek lazım mesela? İnsanlara verene kadar ölüp gitmeseler

Maşallah canım bebişe
Şeker olmaması da harika.

Yalnız Benim doktor hiç kan testi falan istemiyor.
Herhalde bir sorun sıkıntı olmasını mı bekliyor neden hiç yapmıyor acaba

Şeker yüklemesinde belirtiye gerek yok yaptırman lazım diyen adam kana baktırmıyor.
Sana genel bir tarama olsun diye baktırıyor değil mi? Kontrol amaçlı yani?

Benimde gün içinde sessiz diyorum umarım doğunca da böyle olur

Benimde gün içinde sessiz diyorum umarım doğunca da böyle olur
İnşallah diyelim
Gün içinde bir çok şeyle muhattap olduğumuz için unutuyoruz bile. Ben çoğunlukla hamile olduğumu unutuyorum mesela
Akşam eve gelince yorgunlukla koltuğa yığıldığımda başlıyor benimki

Valla sanırım aynı Ağrı’dan ben de yaşıyorum. Ben de kanama filan yoksa normal diyorum kendime .

Teşekkür ederim Aynen kontrol amaçlı istedi. Ben kendim de ara ara sağlık ocağında yaptırıp atıyorum ama bu defa kendisi istedi. Sanırım rutin bir uygulaması.

kan vermenin önemini ben anladım geçen ay Kızlar tsh değerim ilaç kullanmama rağmen düşmemişti ve sağ olsun doktor kan falan baktırmamıştı iyi ki kendim akıl ettim diyorum tedbir iyidir.
Fazla ayakta durduğumda yamuluyorum alt kısmım kasılıyor ve agrıyor uzanınca dinlenince geçiyor yorulmaya gelmiyor artık Sağa yatıyorum sağ taraftaki kaburgalar batıyor sola dönüyorum sol artık böyle böyle dinlenerek dalmaya çalışıyorum uykuya ayaktaysan hareketlere odaklanmayınca sanırım pek hissedemiyoruz , oturduğumda uzandığımda daha net ama ben dikkat ettim kızlar özellikle gece daha hareketli birde sabah namaza kalkıyorum mesela kıpır kıpır bazen de biz uyurken de hareket ediyor olabilirler bugün göbek deliğimin yanında bir agrıyla uyandım basına geleni varımı tüm gün devam etti şiddetli değildi ama uzun sürünce biraz endişelendim ama hareketlerini ara ara hissedince de rahatladım sanırım birde size ne soracağım bazen benim kuzu hıçkırıyor sanırım onu hissediyorum sizler hissediyor musunuz bu tip ses

Benim bebeğim de aynı. Gece ve sabah çok daha fazla hareketini hissettiriyor. Ya da biz o sessizlikte dinlenme halinde daha iyi anlıyoruz.
ben de Sabah iş için 6’da kalktığımdan dolayı çok iyi biliyorum.

Göbek deliğimin yanında iğne batması şeklinde bir ağrı yaşamıştım ben de. Biraz zaman geçince gitti o ağrı. Doktora gitmiştim hemen benimki şiddetliydi biraz. Hiçbir sorun çıkmamıştı. Önceki günlerde kendimi çok yormuştum. Sanırım ondan oldu. O değilse zaten göbekteki ağrı sızı sancı batma hep gazdan oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…