- 7 Kasım 2014
- 7.516
- 13.727
- 448
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #24.881
Doğru söylüyorsunuz, ben üzülünce midem bulanıyor canım hiçbir şey yemek istemiyor ama zorlamalıydım yemek içinKesinlikle kendinizi aç bırakmayın hiç bir şey için değmez. Eskiden tartışmalarda kendimi aç bırakırdım çünkü yiyesim gelmezdi. Ama şimdi yiyorum çünkü yemek zorundayım. Maalesef bu düşüncesizlikler insanı yoruyor ama az daha sabredin. Bebeklerimiz karnımızdaykenki bu günler tekrar geri gelmeyecek. Sağlığınızı öncelikle siz önemseyin.
Gökçe olacak nasipse abisinin ismime uygun olmasını istedik.Herkes bebişkosunun ismini belirledi mi, ben o kısmı sona doğru düşünürüm diye hep erteliyorum
şu an ben de vertigo atağı geçiriyorum. Stres yorgunluk veya ani kafa travması. Sebebi bunlar. İyi gelen şeyler: sakız çiğnemek, elma sirkesi, bol su, tuzu kesin, kahveyi kesin, şekeri kesin, çayı kesin, 30 derece açıyla veya 2-3 yastıkla uyuyun. Başka bir şey bilen varsa yazarsa sevinirim.
Kizlar ayda ismi nasil sizce
Kızlar ben bu aralar biraz duygusal oldum sanırım, akşamdan beri gözlerim dolu dolu...
Saat 6 gibi eşimle eve dönüyorduk, bugün kar yağışı başladı. Eşim dedi ki evde eksik ne varsa alalım, arabayı çıkarabilirsem yarın sanayiye bırakırım. Kardan dolayı çıkamayız oyüzden eksikleri alalım. Marketin önünde durdu, annesiyle beş dk mesafede oturuyoruz. Annemi de arayayım mı belki eksiği varsa alsın dedi. ( Babası yok )
Tamam dedim, annesi hemen dedi kardeşinde arkadaşının düğünü var oraya gidecek. Biliyor eşim duyarsa illa ben götüreyim diyecek, eşim de gelip götüreyim dedi. Sana da birşey lazımsa aşağı in dedi. Ama nasıl kar yağıyor, araba kayıyor hava soğuk... Gittik kapılarına, annesi geldi. Dedi ki kardeşin hala hazırlanıyor biz market alışverişi yapalım dönüşte onu bırakırsın. Tamam dedik, markete girdik ben hızlıca alışveriş yaptım kv sallanıyor içerisi buz gibieşime dedim git söyle acele etsin şimdi yerler buz tutarsa kardeşini götürmek zor olur bizim kışlık lastikler de yok. Söyledi hala sallanıyor. Neyse gittik kardeşini almaya 15 dk kapıda onu bekledik. Kaya kaya düğüne bıraktık. Dönüşte bir yere girdik, ben orcikler çok güzel görünüyor dedim, eşim beni duymuyor bile annesine şu lazım mı bu lazım mı diye soruyor. Tekrar dedim şu ev orciğinden alalım mı? Yine annesine ekmek lazım mı diye soruyor. Sinirlendim almadan çıktım. Bir de çeri alacaktım. Annesini bıraktık, sen orcik mi dedin gidip alalım dedi. Yemin ettim alırsan asla yemem günahı sana, belki benim canım istemişti orda ama sen annenin derdine düşüp beni duymadın bile şimdi söylüyorsun dedim. Ağladım. Bak çeriyi bile unuttun dedim. O güzergahta alacağım yer yoktu gidip şimdi alayım dedi. Niye kardeşin için taa nerelere gittin, benim için evimizin üst tarafındaki yere gitmeyi akıl edemedin mi dedim sinirimden ağladım, özür diledi konuşmuyorum. Ama çok üzüldüm. Ben senden ne esirgedim bu zamana kadar dedi, esirgemedin ama bu akşam duymadın önemsemedin dedim eve geldim hastalandım ateşim 38.5 üşüyorum titriyorum.
Yaa cok gecmis olsun benim basima geldiginde kimsede goremeyince bir endise etmistim demek ki bazi hamilelerde benzer durumlar olabiliyormus zor bir durum ben disari cikarken korkuyordum aniden disarda olsa ne yapacagim diye cunku hizli kaniyor dis etim ben de burun kanamasi yok o da kotu bir durumHormonlara bağlı oluyor bu dönemde gerçekten benimde öyle kendiliğinden bir kanıyordu anlatamam şimdi daha iyi ama zamanla geçiyor şu arada sürekli bir anda burnum kanıyor bazende sildiğimde agrıyor öyle zorlamıyorum bile silerken
Aslında orada kendim de alıp direk kasaya bırakabilirdim ama sanırım onun söylemesini bekledim. En çokta annesinin derdine düşmesine bozuldum, zaten kadın ne lazımsa alır sen kendi evinle ilgilenseneGökçe olacak nasipse abisinin ismime uygun olmasını istedik.
Gökalp oğlımun ismi. İçinde kalp geçiyor olması, Alp ismini çok seviyor olmam etkili olmıştu. Sevgi dolu bir çocuktur.
Çok çok geçmiş olsun. Siz daha önce geçirmiş miydiniz? Benim B12 düşüktü. İğne vuruluyorum. Magnezyum, d, kalsiyum vs hepsi düşmüş. Vitamin desteğiyle düzeliyorum. KBB manevra yaptı. Biz sonra evde kendimiz yaptık. Ve tekrar çok şiddetli bir atak geçirdim. Tekrar KBB yaptı. Sonra düzelmeye başladım. Hala dikkatli oluyorum ve evde kendimiz asla yapmamaya karar verdik. Dün yeniden başka doktora gittim o da şükür düzelme başlamış dedi.
Siz de mutlaka vitaminlere baktırın. Ben de çok yorgundum. Stresli, yoğum her şeye kızan biri olmaya başlamıştım. Tahammül edemiyordum her şeye... Şükür daha sakinim...
Çok geçmiş olsun. Ani kafa travması ne olabilir?
Çok güzel bir isim. Ben seviyorum.
Çok üzüldüm. Erkekler bazen düşüncesiz olabiliyor. Farkında olmuyorlar. Ben almasını beklemeyi bıraktım. İstiyorsam alıp geçiyorum. Çünkü onlardan beklediğim her şeyin beni daha çok üzdüğünü fark ettim. Biizm de bir kahve olayımız vardır. Çok koktu alsak dedim evde var demişti 7 sene önce oğlumda... O zaman almayıp çok üzüldüm, şimdi alıp geçiyorum. Erkeklerin çoğu bizim kadar ince düşünemiyor. O yüzden canınızı sıkmayın.
Amin canim mecburen bebeklerimizin sagligi icin dayanacagiz caremiz yok Allah yardimcimiz olsun diyorum ben de ayni sekildeEvet canım kan sulandırıcı kullanıyorum hatta şimdi vuruldum iğnemi. Yok ben de bırakamam bebeği riske atamam.
Çok can sıkıcı bir durum Allah'ım yardım etsin bize
Benim toplamda 11cm cikti 10un altina duserse riskli dediler sık sık takibe gittim sonra icim rahat etmedi detayli icin perinatolojiye de gorundum 21. Haftamda ne hikmetse 1cm artmisti 12 olculdu en son ve hep oyle durdu artmadi sonra kendi sıvi tuketimimi de en ust seviyeye tasidim benden yana bir durum varsa diye devamli hergun duzenli cok su ictim onun disinda mandalina portakal sulari yapti esim ona devam ettim ayran falan ictim corba vesaire sivi seylere agirlik verdim 6. Ayda 14cm olculdu ve sabitlendi cok sukur oylede devam ediyor suanBenim tek cep 3 cm ölçüldüğü anda doktor test yapmıştı sizin nasıl oldu
Geçen gün benimde benzer durum başıma geldi göğsümden sıvı gelmişti o gün bir süre hep öyle bi sızı hissettim sonra geçti nefes darlığı çok yediğinizde mi oluyor normal zamanda mı ben çok yediğimde zorlanıyorum meselaArkadaşlar selam , 2 gündür farklı şikayetim var 26+5 sat a göre geç dollee olduğu için 25+3 gibi düşünebiliriz. Sol gogsumde sancı şeklinde Batmali ağrı oluyor dünden beri uyutmadi , birazda tedirgin etti açıkçası kalple alakalı bir sorun mu diye , nefes darlığı da başladı ufaktan , var mı bu sorunu yaşayan , tansiyon nabız vs normal bu arada
Teşekkür ederimYaa cok gecmis olsun benim basima geldiginde kimsede goremeyince bir endise etmistim demek ki bazi hamilelerde benzer durumlar olabiliyormus zor bir durum ben disari cikarken korkuyordum aniden disarda olsa ne yapacagim diye cunku hizli kaniyor dis etim ben de burun kanamasi yok o da kotu bir durum
Kim olsa seninle ayni duyguları hissederdi kırılmakta haklısın , hassas dönemlerden geçtiğimiz için daha bi özen istiyoruz haliyle, erkekler daha odun olduğu için maalesef bizim gibi ince düşünemiyorlar ,annesini getirdiği için kendince ona yardımcı olmaya çalışmış seninde nasılsa her istediğini rahatça alabileceğini düşünmüş olabilir belki kasıtlı yapmamıştır.incr ruhları olmadığı için en iyisi onlardan beklememekKızlar ben bu aralar biraz duygusal oldum sanırım, akşamdan beri gözlerim dolu dolu...
Saat 6 gibi eşimle eve dönüyorduk, bugün kar yağışı başladı. Eşim dedi ki evde eksik ne varsa alalım, arabayı çıkarabilirsem yarın sanayiye bırakırım. Kardan dolayı çıkamayız oyüzden eksikleri alalım. Marketin önünde durdu, annesiyle beş dk mesafede oturuyoruz. Annemi de arayayım mı belki eksiği varsa alsın dedi. ( Babası yok )
Tamam dedim, annesi hemen dedi kardeşinde arkadaşının düğünü var oraya gidecek. Biliyor eşim duyarsa illa ben götüreyim diyecek, eşim de gelip götüreyim dedi. Sana da birşey lazımsa aşağı in dedi. Ama nasıl kar yağıyor, araba kayıyor hava soğuk... Gittik kapılarına, annesi geldi. Dedi ki kardeşin hala hazırlanıyor biz market alışverişi yapalım dönüşte onu bırakırsın. Tamam dedik, markete girdik ben hızlıca alışveriş yaptım kv sallanıyor içerisi buz gibieşime dedim git söyle acele etsin şimdi yerler buz tutarsa kardeşini götürmek zor olur bizim kışlık lastikler de yok. Söyledi hala sallanıyor. Neyse gittik kardeşini almaya 15 dk kapıda onu bekledik. Kaya kaya düğüne bıraktık. Dönüşte bir yere girdik, ben orcikler çok güzel görünüyor dedim, eşim beni duymuyor bile annesine şu lazım mı bu lazım mı diye soruyor. Tekrar dedim şu ev orciğinden alalım mı? Yine annesine ekmek lazım mı diye soruyor. Sinirlendim almadan çıktım. Bir de çeri alacaktım. Annesini bıraktık, sen orcik mi dedin gidip alalım dedi. Yemin ettim alırsan asla yemem günahı sana, belki benim canım istemişti orda ama sen annenin derdine düşüp beni duymadın bile şimdi söylüyorsun dedim. Ağladım. Bak çeriyi bile unuttun dedim. O güzergahta alacağım yer yoktu gidip şimdi alayım dedi. Niye kardeşin için taa nerelere gittin, benim için evimizin üst tarafındaki yere gitmeyi akıl edemedin mi dedim sinirimden ağladım, özür diledi konuşmuyorum. Ama çok üzüldüm. Ben senden ne esirgedim bu zamana kadar dedi, esirgemedin ama bu akşam duymadın önemsemedin dedim eve geldim hastalandım ateşim 38.5 üşüyorum titriyorum.
Canım benim, üzme canını artık... Umarım bir şeyler yemişsindir. Dediğim gibi onlar bizden çok başka düşünüyorlar. 10. Yılımızda bunu anladım. İnce düşünemiyorlar genelde. Sen üzme canımı , özür dilemiş hatasını anlamış.Aslında orada kendim de alıp direk kasaya bırakabilirdim ama sanırım onun söylemesini bekledim. En çokta annesinin derdine düşmesine bozuldum, zaten kadın ne lazımsa alır sen kendi evinle ilgilensene
Ben hastanede yatıyorum dün afi toplam 13.8 cm ölçmüştü bugün sabah ultrasonda doktor iyi dedi belki beni çıkarırlar ama çıkmasam daha iyi sanırım burada serum takıyorlar antibiyotik kan sulandırıcı veriyorlar sizin amnisure testi neden yapılmadı acaba riskli gebelik olarak yatırmaları iyi olmaz mıydıBenim toplamda 11cm cikti 10un altina duserse riskli dediler sık sık takibe gittim sonra icim rahat etmedi detayli icin perinatolojiye de gorundum 21. Haftamda ne hikmetse 1cm artmisti 12 olculdu en son ve hep oyle durdu artmadi sonra kendi sıvi tuketimimi de en ust seviyeye tasidim benden yana bir durum varsa diye devamli hergun duzenli cok su ictim onun disinda mandalina portakal sulari yapti esim ona devam ettim ayran falan ictim corba vesaire sivi seylere agirlik verdim 6. Ayda 14cm olculdu ve sabitlendi cok sukur oylede devam ediyor suan
Demek ki sızıntı kapanabiliyor kese kendini onarabiliyor inşallah büyük bir sıkıntı olmaz normal zamanında bebeğimizi alırız kucağımızaBenim toplamda 11cm cikti 10un altina duserse riskli dediler sık sık takibe gittim sonra icim rahat etmedi detayli icin perinatolojiye de gorundum 21. Haftamda ne hikmetse 1cm artmisti 12 olculdu en son ve hep oyle durdu artmadi sonra kendi sıvi tuketimimi de en ust seviyeye tasidim benden yana bir durum varsa diye devamli hergun duzenli cok su ictim onun disinda mandalina portakal sulari yapti esim ona devam ettim ayran falan ictim corba vesaire sivi seylere agirlik verdim 6. Ayda 14cm olculdu ve sabitlendi cok sukur oylede devam ediyor suan
Evet atıştırma tarzı da olsa kalkıp yedim şimdi birşeyler, çok sağolCanım benim, üzme canını artık... Umarım bir şeyler yemişsindir. Dediğim gibi onlar bizden çok başka düşünüyorlar. 10. Yılımızda bunu anladım. İnce düşünemiyorlar genelde. Sen üzme canımı , özür dilemiş hatasını anlamış.
Umarım toparlamışsındır. Hassas ve kırılganız, özel ilgi istiyoruz, haklısın. Eşin düşüncesizlik etmiş haklısın, keşke kendini önceleyip önce eve bıraktırsaydın kendini. Kardeşini de kendi götürseydi. Neyse olan olmuş, üzme kendini. Yarın sakin zamanda konuşup içini dökmen iyi gelebilir. İnsan kendine saklayınca daha kötü oluyor. Umarım hasta olmazsın, keşke eve gelince sıcak duşa girseydinKızlar ben bu aralar biraz duygusal oldum sanırım, akşamdan beri gözlerim dolu dolu...
Canlari sağ olsun bebislerimizinTeşekkür ederimhatta bir uygulama kullanıyorum onda bile bu kanamalar olabilir diye bana bildirim bile gelmişti çok şaşırmıştım bilgilendirme amaçlı yazı içeriğinde hormonlarımızı ele geçirdi bebişler canları sağ olsun öyle böyle geçireceğiz gümleri
Afi toplami 13.8 gayet iyi ama niye sorun ettiler anlamdim ben profa da gittim kendi surekli doktoruma da gorundum gayet iyi durumda hic biseye gerek yok denildiBen hastanede yatıyorum dün afi toplam 13.8 cm ölçmüştü bugün sabah ultrasonda doktor iyi dedi belki beni çıkarırlar ama çıkmasam daha iyi sanırım burada serum takıyorlar antibiyotik kan sulandırıcı veriyorlar sizin amnisure testi neden yapılmadı acaba riskli gebelik olarak yatırmaları iyi olmaz mıydı
Ben de sızinti olmadi da bebegin bobrekleriyle alakali olabiliyor dedi doktor ama sonrdan duzelebiliyor demisti gercekten oyle oldu amin insallah hepimiz hayirlisiyla alalim kucagimizaDemek ki sızıntı kapanabiliyor kese kendini onarabiliyor inşallah büyük bir sıkıntı olmaz normal zamanında bebeğimizi alırız kucağımıza
Yatirmadan onceki son olcum kactida yatirildiniz cok merak ettim 13.8 serum sonrasi hali sanirim?Ben hastanede yatıyorum dün afi toplam 13.8 cm ölçmüştü bugün sabah ultrasonda doktor iyi dedi belki beni çıkarırlar ama çıkmasam daha iyi sanırım burada serum takıyorlar antibiyotik kan sulandırıcı veriyorlar sizin amnisure testi neden yapılmadı acaba riskli gebelik olarak yatırmaları iyi olmaz mıydı
Ben normal yedikten sonra 2 gündür , sıvı ara ara göğüsten bendende geliyor hep 15. Haftadan beriGeçen gün benimde benzer durum başıma geldi göğsümden sıvı gelmişti o gün bir süre hep öyle bi sızı hissettim sonra geçti nefes darlığı çok yediğinizde mi oluyor normal zamanda mı ben çok yediğimde zorlanıyorum mesela
O zaman devletteki kontrolde afi azalmış tek cep 34 mm yazmıştı doktor hemen eczaneden pahalı testi aldırdı amnisure olmalı ph ölçümü yaptı pozitif olduğunu görünce araştırmaya sevk etti biz yine de özel muayeneye gittik doktor suyu çok azalmamış bebeğe yeter ama siz yine de gidin yatın dedi işte böyle başladı siz evde hangi antibiyotiği kullanıyorsunuz araştırmadan çıkarken bana piyeloseptyl verdiler onu kullanıyorum seruma oksapar koyuyorlar aynı zamanda geceleri kan sulandırıcı iğne yapıyolarlarYatirmadan onceki son olcum kactida yatirildiniz cok merak ettim 13.8 serum sonrasi hali sanirim?
Ben hergun kan sulandirici kullaniyorum en bastan beri . Afi toplamim 14 benim
10un altinda cikarsa risk zaten bizim sonuclar iyi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?