2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Canım ben dün doktoruma sordum. Son adet tarihine göre verecek. Bende 30. Haftada doğum iznine ayrilcam. 7 Şubat'ta gidip raporumu alcm.

Hangi kalsiyumu kullanıyorsunuz önerir misiniz? Bana kalsiyum magnezyum beraber önerildi ama ayrı ayrı kullanmak istiyorum

Bende dunden beri baya kotuyum %100 eminim dondugune acayip bi baski var sag alt kamurgamda agrisindan bi ara duramadim yalnizca ayaga kalkinca geciyor baski heralde ayagini dayadi benimki
bunlar olacak seyler canim 2 hafta onden beya geriden gidebiliyorlar ve surekli degisebiliyor ilk baslarda benimde ya tam ya 4-5 gun gerideydi simdi 1 bucuj hafta ileride mesela zamanlanyine degisecektir. Doktorun normal diyorsa hic takilma bunlara.

Bu arada asla uzme kendini birkac gun once bende esimle alakali sorun yasadim cok yipratttim kendimi sonra dusununce cok sacma geldi mesela aklimdan gecenler. Hormonlar gercekten asiri degisken bi ruh haline sokuyor bizi. Beslenmene dikkat et, canin birsey cekiyorsa al ye kimseden isteme bile suan icin sadece sen ve bebeginsin onemli olan. Kv sorunsali hepimizde var allah yardimcimiz olsun.

Hangi kalsiyumu kullanıyorsunuz önerir misiniz? Bana kalsiyum magnezyum beraber önerildi ama ayrı ayrı kullanmak istiyorum
Calcimax kullanıyorum, efervesan tablet şeklinde. İçinde d vitamini de var. Henüz yeni değerlerime bakmadım, işe yaramış mı bilmiyorum ama. Kullanmaya başladıktan sonra bacak bel ağrım azaldı sanki. Sadece çok tatlı, içerken bayıyor biraz beni ama içilmeyecek gibi de değil.

Aslında orada kendim de alıp direk kasaya bırakabilirdim ama sanırım onun söylemesini bekledim. En çokta annesinin derdine düşmesine bozuldum, zaten kadın ne lazımsa alır sen kendi evinle ilgilensene
Of seni cok iyi anliyorum canim olay aslinda kendini oncelikli hissetmemen olmus ben de bu anne olaylarina cok takiliyorum daha beterlerini de yasadim malesef.Sen kendi keyfine bak beklentiye girme hic ben artik girmiyorum daha mutluyum emin ol bebegine odaklan

Ah bu kaynanalar yaa. Sinir bozucu olmuş cidden ama . Ama kendini aç bırakma lütfen sinirini de sürdürme sakinleşmeye çalış . Tansiyon filan çıkmasın şimdi .

Diş hekimimim gebelikte çok normal olduğunu diş etinin hassaslaştığını söyledi. Ben de oral b şarjlı diş fırçası kullanıyorum. Yıllardır diş ipi kullanırım. Ağız bakımını hiç es geçmem.
Ama bazen manuel de fırçalıyorum ben.
Parodontax macunu diş etim hassaslaştığında kullanıyorum. Çok iyi geliyor; mutlaka florürlü olmalıymış ama.
Bende hem diş eti hem burun kanaması oluyor ara ara. Oldukça normal durumlar. Ağız gargarası da önerdi doktorum.
Zaten hiç anlamıyorsun bi bakıyorsun şişmiş kanamış aniden olabiliyor.
Bakalım sana nasıl öneriler gelecek doktorundan. Burada da paylaşırsın geçmiş olsun

Peki görüntü olarak da tombullaştın mı? Fiziğin rahatsız ediyor mu? Sonuçta tartıdaki sayıya takılmamak lazım eğer bedenine baktığında memnunsan. Bende öyle olmuştu. Kilom artıyordu ama fiziğim iyiydi. O yüzden sayıyı önemsemiyordum. Ayrıca fiziğim bozulsa bile asla takmazdım ben. Bir can taşıyoruz. Mucizeye tanıklık ediyoruz. Kiloların hepsini verirsin. Sorun olmaz. Boşuna kendini ve bebeğini üzüyorsun. Ben de senin gibi kendine çok dikkat eden ve kilo takıntısı olan biri olarak söylüyorum

Ah bu kaynanalar yaa. Sinir bozucu olmuş cidden ama . Ama kendini aç bırakma lütfen sinirini de sürdürme sakinleşmeye çalış . Tansiyon filan çıkmasın şimdi .
Şükür daha iyiyim, eşim alttan alıp özür dileyince hiç kıyamıyorum, sakinliyorum. Çok büyük birşey olmasa da sanırım hormonların etkisiyle duygusallık ağır basıyor. Kalan süreci de sağlıkla huzurla bitirip bebeğimizi kucağımıza alalım da inşallah, gerisi önemli değil

Canım 10 kg çok fazla değil ki, ben de 10 kg aldım gayet normal. Etrafı boşver, hamilesin tabiki kilo alacaksın. Seni rahatsız eden eminim ki şimdiden 10 kg aldım, son haftalarda daha çok alırım 20 yi bulur endişesi olabilir. İmkanın varsa bir diyetisyen ile devam edebilirsin, hem aç kalmazsın hem de beainleri dengeli alacağın için ani kilo artışları görmezsin.
Bu süreci en güzel şekilde geçir, zaten doğumdan sonra hızlıca veriyorsun.
Arkadaşım totalde 11 kg almıştı, sezeryandan sonra 15-20 gün içinde hepsini verdi. Yine başka bir tanıdığım 25 kg almıştı o da 3-4 ay içinde eski haline döndü, sıkma canını...

Ben de bakımımı hiç aksatmam. Şu sıralar dediğin gibi yapsam iyi olacak. Kanamadan beri şarjlıyı kullanmıyorum. Teşekkür ederim bilgiler için

Kızlar kötü beslenerek kilo almadığınız sürece hiç korkmayın. Kötü beslenmeden kastım cips çikolata şeker kızartma yemekler yemek ve gece geç saatlerde yenen sağlıksız şeyler. Bunları yiyerek kilo alıyorsanız evet hem bebek için sağlıksız hem de sizin için, vücudunuzda doğum sonrası için gereksiz yağ yaratıyorsunuz. Ama düzenli ve iyi beslenerek kilo aldıysanız hiç korkmayın doğum sonrası emzirme ile hepsi gidiyor. Asıl emzirme döneminde alınan kilolar korkutucu, süt yapacak diye herşeyi yerseniz durum vahim. Süt yapan 2 şey var, biri su diğeri de uyku

Düzenli ve sağlıklı beslenerek de kilo almıyorum, bebek de almıyor nasıl olacak? 1 kg vermişim üstelik. Nasıl oluyor anlamadım.

Ben de aynı fikirdeyim. Süslemeye para vermeyeceğim. Çikolata alırım. Özel yaptırmayacağız onu bile.
Sadece kapı süsünü sipariş ettim. Bir de kapı önüne balon olabilir.
Ve dediğin gibi ramazana denk geliyor. Bizde hastalık sebebiyle oruç tutamayan da çok gerçi ama geri kalanı bir şey yemez.

31.haftanın içindesin yani canım.
Gayet güzel kilosu.
Hatta banu çiftçi’nin bu uygulaması fazla bile gösteriyor hatta.

Eki Görüntüle 3198961

31.haftanın içindesin yani canım.
Gayet güzel kilosu.
Hatta banu çiftçi’nin bu uygulaması fazla bile gösteriyor hatta.
Cok sagol canim doktorda 1400 le 1800 arasi normal dedi ama ben nedense kendimi 2 kilo olmus gibi hazirlamisim Banu ciftcinin uygulamasina girebiliyo musunuz bende hata veriyo giris yapamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…