- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #24.901
Canım ben dün doktoruma sordum. Son adet tarihine göre verecek. Bende 30. Haftada doğum iznine ayrilcam. 7 Şubat'ta gidip raporumu alcm.Kızlar benim bi sorum var 32.hafta raporu almamız lazım ya calısanlar olarak, ama ben ilk zamandan beri haftam hep bir bucuk ileri seyrediyor, biz muayeneye sata göre mi 32.haftada mı gideceğiz, yoksa ultrasonda görünen tarih mi kafam karıstı,
Hangi kalsiyumu kullanıyorsunuz önerir misiniz? Bana kalsiyum magnezyum beraber önerildi ama ayrı ayrı kullanmak istiyorumBen de magnezyumu her gün içmeme rağmen dün gece kramp yaşadım yine. Dediğin gibi bağırarak uyanıyorum. Çok kötü bir acı. Bugün tahlil verdim, mg, ca, sodyum vs bakılacak. Aile hekimim az su içmek, kalsiyum ya da sodyum eksikliği de krampa neden olabilir dedi. Gün aşırı kalsiyum da alıyorum ben. Ona rağmen neden oluyor anlamadım ama kalsiyuma başladığımdan beri rahattım aslında. Belki onu da her gün içmem gerekiyor artık. Sana da kalsiyum iyi gelebilir.
Bende dunden beri baya kotuyum %100 eminim dondugune acayip bi baski var sag alt kamurgamda agrisindan bi ara duramadim yalnizca ayaga kalkinca geciyor baski heralde ayagini dayadi benimkiAy ben de bugün değişik değişik hareketler hissettim hep tekme gibiydi bugün farklı oldu daha belirgin. Bir de hep sol alttan hissediyodum bugün sağ üstte hissediyorum ve baya yukarıda kaburgamın altında nerdeyse çok tuhaf geldi benimki de mi döndü acaba ki
bunlar olacak seyler canim 2 hafta onden beya geriden gidebiliyorlar ve surekli degisebiliyor ilk baslarda benimde ya tam ya 4-5 gun gerideydi simdi 1 bucuj hafta ileride mesela zamanlanyine degisecektir. Doktorun normal diyorsa hic takilma bunlara.Kızlar bugün son adete göre bebeğimin 28 +4 olması gerekiyor ama 27+6 çıktı. Bebeğimin kilosu 1.124 gram, boyu ise 35 cm olarak göründü. Sizin bebişlerin nasıldı kiloları? Doktor normal dedi ama bana az gibi geldi. Bir de neden 5 gün geriden geliyor
Calcimax kullanıyorum, efervesan tablet şeklinde. İçinde d vitamini de var. Henüz yeni değerlerime bakmadım, işe yaramış mı bilmiyorum ama. Kullanmaya başladıktan sonra bacak bel ağrım azaldı sanki. Sadece çok tatlı, içerken bayıyor biraz beni ama içilmeyecek gibi de değil.Hangi kalsiyumu kullanıyorsunuz önerir misiniz? Bana kalsiyum magnezyum beraber önerildi ama ayrı ayrı kullanmak istiyorum
30. Haftada doğum iznine çıkılabiliyor mu? Minimum 32 değil mi?Canım ben dün doktoruma sordum. Son adet tarihine göre verecek. Bende 30. Haftada doğum iznine ayrilcam. 7 Şubat'ta gidip raporumu alcm.
Benim ikiz gebelik canım. İkiz gebelikte 30. Haftada başlıo30. Haftada doğum iznine çıkılabiliyor mu? Minimum 32 değil mi?
Of seni cok iyi anliyorum canim olay aslinda kendini oncelikli hissetmemen olmus ben de bu anne olaylarina cok takiliyorum daha beterlerini de yasadim malesef.Sen kendi keyfine bak beklentiye girme hic ben artik girmiyorum daha mutluyum emin ol bebegine odaklanAslında orada kendim de alıp direk kasaya bırakabilirdim ama sanırım onun söylemesini bekledim. En çokta annesinin derdine düşmesine bozuldum, zaten kadın ne lazımsa alır sen kendi evinle ilgilensene
Ah bu kaynanalar yaa. Sinir bozucu olmuş cidden ama . Ama kendini aç bırakma lütfen sinirini de sürdürme sakinleşmeye çalış . Tansiyon filan çıkmasın şimdi .Çok doldum, biz akşam 6 dan önce annemle bir yerdeydik. Eşim beni almaya geldi, kendi annemin evi de o bölgeye yürüyerek 10 dakika mesafedeydi. Bırakalım dedim, hayır kızım kar yağıyor siz hemen evinize geçin hasta olmayın dedi bırakmadı eve götürelim okadar ısrara rağmen. Ama kendi annesi kardeşini düğüne götürmesi için o karda buzda eşime kardeşin de düğüne gidecek dedi. Çağır taksiyi gitsin, biliyor ben hamileyim hava kötü bu ne düşüncesizlik ya
Bunların düşüncesizliklerinden bıktım, yemek bile yememiştik eve geldik saat 20.40
Sinirlendim yemekte yemedim
Ah o seçenek hiç aklıma gelmemiştiBenim ikiz gebelik canım. İkiz gebelikte 30. Haftada başlıo
Braun Oral-B şarjlı diş fırçasını kullanıyorum. Düzenli olarak fırçalarım, aksatmam bakımını. Fırçalamayla alakalı olsa bu zamana kadar çoktan olmaz mıydı?
Dün sabah dişlerimi fırçaladıktan sonra hiçbir şey yoktu. Akşam 10 gibi kanamaya başladı. Gece de üç defa falan uyandım
Super soft yazanı mı kullanıyorsun?
Peki görüntü olarak da tombullaştın mı? Fiziğin rahatsız ediyor mu? Sonuçta tartıdaki sayıya takılmamak lazım eğer bedenine baktığında memnunsan. Bende öyle olmuştu. Kilom artıyordu ama fiziğim iyiydi. O yüzden sayıyı önemsemiyordum. Ayrıca fiziğim bozulsa bile asla takmazdım ben. Bir can taşıyoruz. Mucizeye tanıklık ediyoruz. Kiloların hepsini verirsin. Sorun olmaz. Boşuna kendini ve bebeğini üzüyorsun. Ben de senin gibi kendine çok dikkat eden ve kilo takıntısı olan biri olarak söylüyorumkizlar aldigim kilo 10 olmus ustelik ekstra bir istahim da yok yemememe ragmen kilo almisimdun modum oyle dustu ki oturup agladim artik,yiyen almaz ben niye aliyorum diye.Zayif hamile kaldim,yag oranim cok dusuktu yillardir spor yaptigim icin herkes vucudun yaglandirmistir kendini sut icin o yuzden fazla aldin diyor ama aklima yatmiyor bir turlu Baktiginizda sadece gobegim var bacagim filan hala ince ama cok moralim bozuldu bilmiyorum belki de hormonal olarak duygusallastim son 3 ay daha ne kadar kilo aliriz
Şükür daha iyiyim, eşim alttan alıp özür dileyince hiç kıyamıyorum, sakinliyorum. Çok büyük birşey olmasa da sanırım hormonların etkisiyle duygusallık ağır basıyor. Kalan süreci de sağlıkla huzurla bitirip bebeğimizi kucağımıza alalım da inşallah, gerisi önemli değilAh bu kaynanalar yaa. Sinir bozucu olmuş cidden ama . Ama kendini aç bırakma lütfen sinirini de sürdürme sakinleşmeye çalış . Tansiyon filan çıkmasın şimdi .
Canım 10 kg çok fazla değil ki, ben de 10 kg aldım gayet normal. Etrafı boşver, hamilesin tabiki kilo alacaksın. Seni rahatsız eden eminim ki şimdiden 10 kg aldım, son haftalarda daha çok alırım 20 yi bulur endişesi olabilir. İmkanın varsa bir diyetisyen ile devam edebilirsin, hem aç kalmazsın hem de beainleri dengeli alacağın için ani kilo artışları görmezsin.kizlar aldigim kilo 10 olmus ustelik ekstra bir istahim da yok yemememe ragmen kilo almisimdun modum oyle dustu ki oturup agladim artik,yiyen almaz ben niye aliyorum diye.Zayif hamile kaldim,yag oranim cok dusuktu yillardir spor yaptigim icin herkes vucudun yaglandirmistir kendini sut icin o yuzden fazla aldin diyor ama aklima yatmiyor bir turlu Baktiginizda sadece gobegim var bacagim filan hala ince ama cok moralim bozuldu bilmiyorum belki de hormonal olarak duygusallastim son 3 ay daha ne kadar kilo aliriz
Ben de bakımımı hiç aksatmam. Şu sıralar dediğin gibi yapsam iyi olacak. Kanamadan beri şarjlıyı kullanmıyorum. Teşekkür ederim bilgiler içinDiş hekimimim gebelikte çok normal olduğunu diş etinin hassaslaştığını söyledi. Ben de oral b şarjlı diş fırçası kullanıyorum. Yıllardır diş ipi kullanırım. Ağız bakımını hiç es geçmem.
Ama bazen manuel de fırçalıyorum ben.
Parodontax macunu diş etim hassaslaştığında kullanıyorum. Çok iyi geliyor; mutlaka florürlü olmalıymış ama.
Bende hem diş eti hem burun kanaması oluyor ara ara. Oldukça normal durumlar. Ağız gargarası da önerdi doktorum.
Zaten hiç anlamıyorsun bi bakıyorsun şişmiş kanamış aniden olabiliyor.
Bakalım sana nasıl öneriler gelecek doktorundan. Burada da paylaşırsıngeçmiş olsun
Çok şükür canim zaten artık çok zor baya ağırlaştım. Hatta bnce izin daha erken baslamaliAh o seçenek hiç aklıma gelmemiştine güzel az kalmış, ben de 1 Mart’ta ayrılıcam
Düzenli ve sağlıklı beslenerek de kilo almıyorum, bebek de almıyor nasıl olacak?Kızlar kötü beslenerek kilo almadığınız sürece hiç korkmayın. Kötü beslenmeden kastım cips çikolata şeker kızartma yemekler yemek ve gece geç saatlerde yenen sağlıksız şeyler. Bunları yiyerek kilo alıyorsanız evet hem bebek için sağlıksız hem de sizin için, vücudunuzda doğum sonrası için gereksiz yağ yaratıyorsunuz. Ama düzenli ve iyi beslenerek kilo aldıysanız hiç korkmayın doğum sonrası emzirme ile hepsi gidiyor. Asıl emzirme döneminde alınan kilolar korkutucu, süt yapacak diye herşeyi yerseniz durum vahim. Süt yapan 2 şey var, biri su diğeri de uyku
Ben de aynı fikirdeyim. Süslemeye para vermeyeceğim. Çikolata alırım. Özel yaptırmayacağız onu bile.Memorial kendi anlasmali organizasyon sirketi diisnda sirket kabul etmiyormus birde yoe duymustum canim 5 binde cok fazla gercekten bende 5-10 tane ucan balon cikolata gelen gidene ikramlik lohusa serbeti ve baklava verecegim yeter sanirim zaten ramazan ayima denk geliyor
Kizlar kontrolden geldim 30 haftaligim cok sukur hersey yolunda dedi doktorbebisim dogum pozisyonuna dönmüs sanirim 2 gun once falan döndü hissettim cunku. 1750 gr 41 cm olmus benim minisim kilosu normal mi bana sanki 2 falan olmasi gerekiyomus gibi geldi
Cok sagol canim doktorda 1400 le 1800 arasi normal dedi ama ben nedense kendimi 2 kilo olmus gibi hazirlamisimEki Görüntüle 3198961
31.haftanın içindesin yani canım.
Gayet güzel kilosu.
Hatta banu çiftçi’nin bu uygulaması fazla bile gösteriyor hatta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?