2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Annem 2 hamileliginde de 30 kilo almis ama hic hareketsiz ne bulursam yedim demisti en buyuk korkum oyle olmakti zaten o kadar olmam ama herlade su saatten sonra

Bi saglik sikintisi yoksa bosver canim dogduktan sonra hepsi cok hizli buyuyor zaten.Ama iyi beslendigin halde neden yaramiyor onu merak ettim acikcasi doktor ne diyor bu duruma ?

Cok sagol canim doktorda 1400 le 1800 arasi normal dedi ama ben nedense kendimi 2 kilo olmus gibi hazirlamisim Banu ciftcinin uygulamasina girebiliyo musunuz bende hata veriyo giris yapamiyorum
Bende de çok uzun süre hata verdi ama haftalardır kullanıyorum maşallah diyim. Sorun yok. Şimdi de tekrar girip baktım sıkıntısız. En sevdiğim uygulama bu. Hata verince bebeğimi takip edemiyormuşum gibi panikliyorum. happy mom da fena değil. Bu hata verince ona bakıyorum

Hergün mutlaka muz, beyaz ve kaşar peynir, kefir, ceviz, yumurta, yoğurt, meyve yiyorum. Yediğim öğün yemekleri dışında. Paketli gıdalar tüketmiyorum.

Bana da geçen 3 çocuklu ve yeni 40 günlük bebeği olan bir anne ve babası altınkılıç marka kefir iç dedi. Ben kefir sevmem. Evde de mayalanmıyor. Denedik yapamadık. O marka en iyisi dediler. Karı koca gurme zaten.
Ben de artık onu içicem. Her gün 1 bardak iç dediler son aylarında. Çocuğuna da çok faydalı olacak sana da diyorlar. Ki kendi doktorum da hep öneriyordu.
Yani böyle iyi yiyosan sen hiç kiloya takma. Sağlıklı dirayetli bebek olsun. Tombik olmasına gerek yok.

Himm anladim bana iki doktor da bakti oyle bir seye gerek duyulmadi 14 olcumde gayet yuksekmis zaten insallah doguma kadar boyle devam eder diyorum. Ben evde antibiyotik kullanmiyorum kan sulandirici kullaniyorum en basindan beri hergun duzenli olarak :)

Bi saglik sikintisi yoksa bosver canim dogduktan sonra hepsi cok hizli buyuyor zaten.Ama iyi beslendigin halde neden yaramiyor onu merak ettim acikcasi doktor ne diyor bu duruma ?
Doktorum sen de kilolu birisi değilsin genetik bir durum diyor. Hatta 3.500 civarında doğar dedi.
Şimdi hazırlamıştım mesajını gördüm. Ben kefir içmeye tüp bebek tedavisi döneminde alışmıştım ama o zaman zorla içiyordum. Şimdi ise evde yoksa eksiklik hissediyorum. İstisnası hergün bu şekilde bir öğünüm var. Evet yeter ki sağlıklı olsun. Benim kilo takıntım bir kaybımın olmasından. Psikolojik olarak kilosu iyi olunca erken bile doğsa yaşar kafasındayım ki bunun çok ama çok yanlış olduğunun da farkındayım.
Ama gerçekten geçmişe dönük bir yaşantı olduğu zaman onu kolay kolay atamıyorsun

Kizlar yemekten sonra size de ağırlık çöküyor mu ya yemekten sonra uyku bastiriyor basim agriyor şeker tansiyon takibi yapiyorum ama bu ağrıdan kurtulamadim bo türlü
Bana da ateş basıyor yemekten sonra
Kızlar hamilelikte kara merhem kullanılabiliyor mu ? Biliyor musunuz ?
Tam olarak adı ne ilacın? Eşim eczacı, ona sorabilirim.
Ya bence önde gitmesi de iyi bir şey değil. Üzme kendini lütfen. Hepimiz normal gelişim göstersin istiyoruz ama sen de biliyorsun gelişimde bireysel farklılıklar vardır, hep öyle öğrettiler bize pedagojide. Çok güzel de besleniyormuşsun belki biraz et ürünlerine ağırlık verip deneyebilirsin. Bana da sürekli protein ye diyor hemşire, kendi yaptığım keki bile yerken kırk kere düşünüyor vicdan azabı çekiyorum

Yaa kıyamam her iki durum da zor

İçim dışım protein oldu zaten Makarna, pirinç falan yesem daha çok yarardı sanırım

Ayyy çok teşekkür ederim. İhtiyol Pomad olarak geçiyor sanırım halk arasında kara merhem deniyormuş

Ben de happy mom a bakiyorum simdi ama banu ciftci de cok guzeldi bakayim tekrar yukleyeyim belki duzelmistir

Çok geçmiş olsun, midenizle ilgili bi sorun var mı peki bazen mide spazmı kalp gibi hissettirebiliyor. Doktorunuza bi haber verin isterseniz en iyi yönlendirmeyi o yapar

Ay ne güzel bi sürü iş paklamışsın, bu hafta ben de hızlıca toparlayacağm insallah pijamalar çok rahat görünüyor ben de bi bakayım artık sığamıyorum evdeki üstlere de altlara da

Her çocuk farklıdır, karnımızda bile... Hiç dert etmeyin gerçekten. Kardeşim zayıf ufak tefek biridir, kızı da ona göre zayıf ama uzun boylu doğdu... Hala zayıftır kızı. Ama sağlıklı. Önemli olan kısım da bu... Ben de hep kiloyla derdi olan biriydim. Oğlum kilolu bir bebel olarak doğdu. Şimdi kızımda temkinli olmaya çalışıyoruz, şekerden mi kaynaklı acaba diye. Şeker yüklemem normal olduğu halde... Yani hepimiz için süreç başka ilerliyor. Hiç üzmeyin kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…