- 20 Şubat 2010
- 33.273
- 6.540
- 773
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #25.801
Kızlar Selam,
Ben hamile kalmadan önce insulin direncim sebebiyle Diaformin sabah 1000 mg aksam 1000 mg kullanıyordum. Hamile kaldıktan sonra doktorum kullanmamda sakınca görmedi ve kullanmaya devam ettim. 24. 25. haftalarda doktor seker yuklemesı yapmayalım çıkar muhtemelen şeker takibi yapalım dediler endokrnolojı doktoruna da gorundum o da aynı sekılde yapmayalım dedı 1 hafta sabah ogle aksam takıp ettik sonular hep sınır altında iyiydi.
Ancak son 4 haftadır deli gibi şekerler tatlılar yedim biraz sapıttım, totalde 2,5 kg aldım yedikce almıyorum ama geçen aksam en son bı gozlerım karardı uyku bastırdı şekerden suphelendım. Sabah ölçtüm 96 (Sınır üstü 95 altı olması gerekiyor) sonrasında ilacımı alınca duzene girdi. Ancak aksam yemegınde makarna yedım ve gene ılacla olmasına ragmen tokluk 143 cıktı bu sabahta 100 cıktı aclık
Sanırım şu an gebelik şekerim cıktı ve ben duzensız beslenme sonucunda tetikledim. (Tetiklemese şaşardım öyle kotu beslendım) Ama kg almıyorum dıye de takmamıştım 2 hafta once bebıs haftasıyla uyumlu ıyıydı ama sımdı 2nhaftada ona zarar vermiş miyimdir böyle şekerim cıkarak falan? Şimdi diete basladım artık doğurana kadar dıkkat edicem sebze protein agırlıklı fakat burada konuuslmuştu ama sayfasını bulamadım gebelık sekerı hakkındakı konuların. Yarımdı olur musunuz? 31+4 teyım yaşayan var mı? cok mu yuksek bılemıyorum cıldırıcam sankı sureklı psikoljk basım agırıyor hayır aclık 100 cokta degıl tamam üstünde ama nebılım...
yasayan varsa en aızndan o sayfaları bulsam yeter nebılıyım:/
Kizlar benim karnim sanki biyerden sonra buyumemeye basladi gibi geliyo bana. En son 30. Haftada gittim hersey normaldi cok sukur ayin 14 unde gidicem doktora ama kafama takilmaya basladi sanki daha cok buyumesi gerekiyomus gibi dusunuyorum artik 8. Aydayim
Evet sabhaları cok iyi beslenıyorum duzenlı cıkıyor oglen işte full karbonhıdrat vardı yedım hemen 152 oldu :S neyse bı sekılde duzenlıcez cok tesekkurlerSıkma canını. Stres de tetikler. Hem bebeğine de yansır biliyorsun zaten.
Değerlerin çok yüksek değil.
Hemen dengede tutulur.
Yemene içmene dikkat ettiğin gibi düzene girecektir.
Zaten kendin de sebebi biliyorsun. Bi sürü tatlı yemiş sağlıksız beslenmişsin.
Böyle bir sonuç normal.
Onu düzeltmek de senin elinde. Kısa sürede hallolur eminim ki.
Mart mıııı mart annelerine sıra geldiyse geliyor gelmekte olan
Tabi ki ben de cok buyuk olmasini istemem ama benim annemin karni son aylarda cok buyuk olurdu kardesimden hatirliyorum ama biz hep cok kilolu dogmusuz 4 bucuga yakin mecburi sezeryan olmus annem. Insallah hersey yolundadir bu zamana kadar hizli buyudu sanki bi durdu gibi geliyo yada bana oyle geliyo umarim guzel haberler alirim doktora gittigimdeBenim de büyük değil. 31+0 oldum bugün.
Sürekli şükür halindeyim kocaman bir karnım olmadığı için. Hiç endişe edilecek bir durum değil bence.
Büyük karınla hareket etmesi eğilmesi kalkması sağa sola dönmesi çok zor olur.
Ben 26.haftasında dümdüz karınla hastaneye gelen bir gebe gördüm. Orda anladım ki bünye meselesi bu. Benim annemin de karnı çok büyük olmazmış. Tamamen yapısal.
Evet hemen baktim bende canim guzel bi dogum gecirmis masallah36.haftasında doğurmuş bu anne adayı.
Plasenta previa sebebiyle beklememiş doktoru. kanamalı bir gebelik süreci olmuş. Ama zaten haftasından ilerde bir kiloda doğurmuş bebeğini.
Biz de 36 sonrasında her şeye hazırlıklı olmalıyız.
Tabi ki ben de cok buyuk olmasini istemem ama benim annemin karni son aylarda cok buyuk olurdu kardesimden hatirliyorum ama biz hep cok kilolu dogmusuz 4 bucuga yakin mecburi sezeryan olmus annem. Insallah hersey yolundadir bu zamana kadar hizli buyudu sanki bi durdu gibi geliyo yada bana oyle geliyo umarim guzel haberler alirim doktora gittigimde
Bende senin gibi kilo almıyorum zarar mi veriyorum diodum ama kontrolde sordum şimdiye kadar daha 7 kg bile almadım zaten yarısı bebeğin suyun plesantanin ağırlığı bı zararı var mi diyeTesekkur ederim canim kendimi surekli kontrol ettigim icin belki de bana fark etmiyomus gibi geliyo son zamanlar da kilo da almadim zaten bikac gundur cok uzuluyorum ister istemez acaba zarar mi veriyorum diye dusunmeye basladim
Evet hemen baktim bende canim guzel bi dogum gecirmis masallahArtik bi yandan hazirliklari tamamlamak cok iyi olur aslinda hem biraz kafamiz da dagilir ben hastane cantasinda eksiklerim olsa da baya bi tamamladim sayilir
Insallah canim cok tesekkur ederimBizim karın ancak 9.ayda tam olarak şişecek sanırım. Böyle kalmaz zaten bencesadece daha geç büyüyen bir yapıda herhalde.
Hiçbir sorun yoktur merak etme
Ben aslinda basindan beri 12 kilo aldim canim en son kontrolde 66.5 tum bende son zamanlarda hala ayni kilom hic almadim sanki o kafama takildi sadece. Son zamanlarda yasanan durumlar ister istemez takip ediyorum cok agladim acaba etkiledim mi diye kafama takiyorum. Insallah hersey yolundadir hepimiz saglicakla kucagimiza aliriz bebislerimiziBende senin gibi kilo almıyorum zarar mi veriyorum diodum ama kontrolde sordum şimdiye kadar daha 7 kg bile almadım zaten yarısı bebeğin suyun plesantanin ağırlığı bı zararı var mi diye
doktorum alma zaten zayıf biri değilsin ki kilon güzel.
40 kiloyla hamile kalsan al derim ama 60 üzeri birine kilo al demek doğru değil. Bunun sonrasını da düşünmek lazım bebeğin de iyi sende iyisin kiloyu düşünme. 66.750 di kilom sorduğum Zaman
Kontroller de herşey yolunda deniliyorsa tamamdır bence olumsuz düşünmek doğru değil. Kendi psikolojimizi kendimizi bozuyoruzBen aslinda basindan beri 12 kilo aldim canim en son kontrolde 66.5 tum bende son zamanlarda hala ayni kilom hic almadim sanki o kafama takildi sadece. Son zamanlarda yasanan durumlar ister istemez takip ediyorum cok agladim acaba etkiledim mi diye kafama takiyorum. Insallah hersey yolundadir hepimiz saglicakla kucagimiza aliriz bebislerimizi
Of çok heyecanlı36.haftasında doğurmuş bu anne adayı.
Plasenta previa sebebiyle beklememiş doktoru. kanamalı bir gebelik süreci olmuş. Ama zaten haftasından ilerde bir kiloda doğurmuş bebeğini.
Biz de 36 sonrasında her şeye hazırlıklı olmalıyız.
Bnce raporunu alip vermelisinOkullar 1 hafta daha tatil edildi.
Ben haftaya perşembe çalışabilir raporu alacaktım.
Ama okul yok haftaya.
Ne olacak bu durumda acaba.
20 ve 24ü arasında çalışıp izne ayrılacaktım sonra da.
Benim gibi olan var mı? Ne yapacaksınız?
Şu anda idareye de sormak istemedim.
Evde şeker takibi yapılabilir belki. Bir anda o aralıkta kilo aldıysan onun da etkisi olabilir bilemedim. Uzman gibi yorum yapmak istemem ama ben olsam evde açlık tokluk bakardım bir süreNormalde hep haftasına uyumluydu. 24-28 arasında öne geçmiş
Ayyy bayıldım bunaaaK
Nicole Sabahlık Ekru-Altın
Ertesi gun cekim icin bunu aldim canim icine gecelik aldim ama takim degil belki takimini da alirim sonra
Karın herkeste aynı oranda büyümüyor. Takılmayın ona. Son gidişimde benimki için de doktorum “ayy karnını çok küçük gördüm, kilo verdin sanıp korktum” demişti ama iç karın genişliği dedikleri şeyden varmış bende de. O yüzden dışarıdan hala bazı insanlar anlamıyor hamile olduğumu. Takılma ona hiç yani.Kizlar benim karnim sanki biyerden sonra buyumemeye basladi gibi geliyo bana. En son 30. Haftada gittim hersey normaldi cok sukur ayin 14 unde gidicem doktora ama kafama takilmaya basladi sanki daha cok buyumesi gerekiyomus gibi dusunuyorum artik 8. Aydayim
Bnce raporunu alip vermelisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?