2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Güle güle kullan aldıklarını
Ben de fotoğraf çekimi için şık pijama/gecelikler bakıyorum. Link varsa paylaşabilir misin?

Deprem haberlerinden çok etkilendim. Zaten tansiyonum sürekli takip altındaydı. Pazartesi akşamından itibaren özellikle küçüğü 10 ları bulunca alfamet başlattı doktorum. Başka tansiyon ilacı kullanan var mı?
Kafam dağılsın diye de hastane çantası hazırlamaya başlayayım dedim. İnsan sıcak yatağında uyumaktan utanırken bunları düşünmek bencillik gibi gelse de burada üzülmekten başka hiçbir şey yapamıyoruz zaten.. Malum 32. Haftaya da girdim, ne olur ne olmaz hazırda bulunsun

Benim kız da hep önde. 9 gün önde çıkıyor ortalama. Ama başından beri hep önde çıkıyor. Bir de tüp bebek yani erken döllenme vs olması da mümkün değil. Her zaman mı öndeydi yoksa yeni mi öne geçti?

Şekere falan normal zamanında bakmışlardı ve herhangi bişi çıkmamıştı. O yüzden endişelenecek bir durum gibi bahsetmiyoruz hiçbir zaman. Bacakları çok önde gidiyor. O da sanırım babasına çekti. Ortalamayı yukarı çeken oymuş

Yüklemesi Temiz çıkıp sonradan şekeri çıkan bi kac kişi okudum ben siz bi takip yapın bence

Normalde hep haftasına uyumluydu. 24-28 arasında öne geçmiş

Sonradan şekerde bi dengesizlik oldu belki de ve yükselmiştir. Yeniden kontrol etmekte fayda var.

Ama bazen akıl ermiyor gerçekten. Bende belirti olmadığı halde yükleme sonrası biraz yüksek çıkmıştı mesela. Sonra şeker falan kalmadı. Tamamen düzeldi değerlerim. Artık ölçüm bile yapmıyorum. Zaten düzenli beslenen biriyim.

Yani bi süreliğine olup geçebiliyor da. Bir de sadece tatlı şekeri yükseltmez. Şeker yapan bir sürü gıda var. Onlara da dikkat etmeli.

Mart annelerinde dün biri spinal anestezi ile doğurmuş.
Yazdıkları çok güzel. Böyle doğum hikayeleri insanın içine su serpiyor. Okumanızı öneririm.
assk3 isimli üye

K
Nicole Sabahlık Ekru-Altın
Ertesi gun cekim icin bunu aldim canim icine gecelik aldim ama takim degil belki takimini da alirim sonra

Normalde hep haftasına uyumluydu. 24-28 arasında öne geçmiş
Canim benim bebegimde 2,5 hafta onden gidiyor doktorum sekerim oldugundan baya emindi ama hic bisey cikmadi yarin saat 3 de kontrolum var durumu ne ne kadar buyudu bilmiyorum haber veririm sanada. Benimde suyum sinirdaydi cunku

Efolis bana doktor bazı annelerde ilerleyen haftalarda şeker görülebildiğini söylemişti. Unlu gıdalar şekerli şeylerden daha çok şekeri yükseltebiliyormuş.
Cihaz alıp ilk lokmadan 1 saat ve 2 saat sonra ölçüm yapın. İlk ölçüm maksimum 140, 2. ölçüm maksimum 120 olmalı.

Kizlar benim karnim sanki biyerden sonra buyumemeye basladi gibi geliyo bana. En son 30. Haftada gittim hersey normaldi cok sukur ayin 14 unde gidicem doktora ama kafama takilmaya basladi sanki daha cok buyumesi gerekiyomus gibi dusunuyorum artik 8. Aydayim

Kızlar Selam,

Ben hamile kalmadan önce insulin direncim sebebiyle Diaformin sabah 1000 mg aksam 1000 mg kullanıyordum. Hamile kaldıktan sonra doktorum kullanmamda sakınca görmedi ve kullanmaya devam ettim. 24. 25. haftalarda doktor seker yuklemesı yapmayalım çıkar muhtemelen şeker takibi yapalım dediler endokrnolojı doktoruna da gorundum o da aynı sekılde yapmayalım dedı 1 hafta sabah ogle aksam takıp ettik sonular hep sınır altında iyiydi.
Ancak son 4 haftadır deli gibi şekerler tatlılar yedim biraz sapıttım, totalde 2,5 kg aldım yedikce almıyorum ama geçen aksam en son bı gozlerım karardı uyku bastırdı şekerden suphelendım. Sabah ölçtüm 96 (Sınır üstü 95 altı olması gerekiyor) sonrasında ilacımı alınca duzene girdi. Ancak aksam yemegınde makarna yedım ve gene ılacla olmasına ragmen tokluk 143 cıktı bu sabahta 100 cıktı aclık

Sanırım şu an gebelik şekerim cıktı ve ben duzensız beslenme sonucunda tetikledim. (Tetiklemese şaşardım öyle kotu beslendım) Ama kg almıyorum dıye de takmamıştım 2 hafta once bebıs haftasıyla uyumlu ıyıydı ama sımdı 2nhaftada ona zarar vermiş miyimdir böyle şekerim cıkarak falan? Şimdi diete basladım artık doğurana kadar dıkkat edicem sebze protein agırlıklı fakat burada konuuslmuştu ama sayfasını bulamadım gebelık sekerı hakkındakı konuların. Yarımdı olur musunuz? 31+4 teyım yaşayan var mı? cok mu yuksek bılemıyorum cıldırıcam sankı sureklı psikoljk basım agırıyor hayır aclık 100 cokta degıl tamam üstünde ama nebılım...

yasayan varsa en aızndan o sayfaları bulsam yeter nebılıyım:/

selam canım bence canını sıkma bıan cok buyuyor sonra boyu daha az uzayıp sadece kg alıyor ve daha vırgul gıbı oluyor ıyıce sıgmadıgı ıcınya ondan oyle gelıyordur bana da asagı ınmıs gıbı gelıyordu bence sureklı baktııgmız ıcın o sekılde bı farklılk var gıbı gelıyor ama yoktur.

Tesekkur ederim canim kendimi surekli kontrol ettigim icin belki de bana fark etmiyomus gibi geliyo son zamanlar da kilo da almadim zaten bikac gundur cok uzuluyorum ister istemez acaba zarar mi veriyorum diye dusunmeye basladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…