- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #30.541
Kıyafet sayısı iyi ama bebek bezinden bir on adet daha ekleyin bence.Kızlar çantayı hazırladım eksiklerim var tabi ama ne koyarsam sanki az koyuyormuşum gibi geliyo
bebek için 2 tulum,
2 alt üst takım,
3 tane üst iç yelek gibi olanlardan var ya ondan,
bi tane zıbın koydum kısa kollu,
2 çorap 1 patik,
4 ağız mendili,
2 şapka,
2 eldiven,
bir penye bi müslin battaniye
10 tane bez 1 paket alt silme pamuğu 1 ıslak mendil
Biberon emzik vs kaynatmam lazım bi sonra ekliycem
Çok karışık oldu sankiBi takım daha mı alsam diye düşünüyorum ya da yeterli mi ki sizce
Amuda kalkmadigim kaldı bi yoldayım ya buraya kadar gelmişim riske atmiyimBenim doktorum öksür diyor böyle durumlarda, bir denesen mi?
Gidiyorum cnmİçin rahat etmiyorsa tabi git canım
Insallah cnm cok tesekkur ederimGit tabi canım için rahat etsin. Hayırlı haberler inşallah.
Insallah cok tesekkur ederimKontrole gitmenin bı zararı yok tabiki son zamanlarda normal.Bizi de haberdar et inşaallah bir sorun yoktur keyfi yerindedir ufaklığın.
İnşallah çok teşekkür ederimAnladııımm güzel haberlerini bekliyoruz o zaman canımm
Haber ver bize de canımGidiyorum cnm
Çok şükür bir problem yokmuş. Kendini bu kadar strese sokma bak her şey yolunda. Bebekler bizim her türlü duygu durumumuzu hissediyor o yüzden çok dikkat etmek lazımKızlar merhaba bugün kontrolüm vardı yazmıştım. Epey stresli ağlamalı ve maceralı geçti. NSTye girdim. Daha önce de girdiğimde bebekte hafif taşikardi çıkmıştı (kalp atımları 160-180 arasına yükseldi), doktor doğumhanede yatırıp serum verdi tekrar NST yapılınca düzelmişti. Bir dahaki sefere gelince dinlenin hemen girmeyin demişti. Bugün 15 dk dinlenip girdim. Maalesef 190-210 arasında kalp atışı oldu bebeğin, makine devamlı öttü, çok sinir bozucu ve korkutucuydu. Rahat olun diyor hemşire rahatım diyorum ama düzelmedi. Ağlayarak doktora gittim orada ultrasona baktı, miniğim büyümüş, 33+1 deyim, klasik 1 hafta önde 34+3-4 olarak çıktı ölçümleri. Doktor sakin olun vs. bu size bağlı diye düşünüyorum dedi, perinatolog kontrolünde olduğum için bebeğin kalbinde sorun yok buna eminiz vs. vs.. dedi. Ben tabi korkudan ağlayan bir tip...tekrar yatırdılar doğumhanede bir odaya tansiyon normal, serum verdiler. Serum bitince NST süper çıktı. Kalp atışları 130-150 arasında çıktı, 150 üstü bile olmadı. Bir rahatladım bilemezsiniz, ödüm koptu bebeğime birşey olacak diye(( Doktor süper bir NST dedi, 1 kere ağrım çıkmış 40larda, onu da altta sertleşme gibi hissetmiştim çekilirken. Neden böyle diye konuştuk. Doktor ısrarla bendeki kaygıdan olduğunu düşünüyor ve farkında olmasam da bilinçaltımdan stres yaptığımı söylüyor. Aç yada susuz da değildim. Kaygıdan olsa kızımda 500 atış çıkardı onda hep kanamalı hep korku ağlıyordum dedim ama hiç böyle başıma gelmemişti...Neyse dertleşmek istedim sizinle, kafa şişirdim...Çok şükür herşey normal çıkınca eve geldim. Ama bunu yaşarken ömrümden ömür gitti... ((( Umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz.
Çok şükür bir problem yokmuş. Kendini bu kadar strese sokma bak her şey yolunda. Bebekler bizim her türlü duygu durumumuzu hissediyor o yüzden çok dikkat etmek lazım
Canım bende harekete çok takılmıyordum da son kontrolde doktor 2 saat hareket hissetmezsen yatlı ye uzan bi dürt dedi hala hareket etmezse gel nst ile bakalım dedi, hareket etmiyorsa hiç git bi için rahat etsinAy varya dürtmede ise yaramıyor simdi gidicem nst çektircem bi doktorum her kontrolde uyarıyor hareket azalırsa gel diye sabah 9 dan beri bekliyorum resmen
Beni doktorum hep uyarıyor ben hep tetikteyim ya geldim olmazsa bundan sonra 2 günde bir nst gireceğim hoca geçen öyle demişti istersen yatıralım istersen nst takibi yspslim diyeCanım bende harekete çok takılmıyordum da son kontrolde doktor 2 saat hareket hissetmezsen yatlı ye uzan bi dürt dedi hala hareket etmezse gel nst ile bakalım dedi, hareket etmiyorsa hiç git bi için rahat etsin
Her şey normal çıkmış canım. İçin rahat olsun. Doktorun öyle diyorsa öyledir kalbinde bi sıkıntı olsa bebeğin inan hemen söylerlerdi. Benim de her gitmem de doppler bakıyor doktorum ve normal olduğunu söylüyor. Rapora baktığımda 155 çıkmıştı ilki ikincisi 165 yazıyor. Doktor normal diyorsa tamamdır diyorum. Perinetolog’um da baktığında ben sizin bebekle ilgili sıkıntı yaşayacağınız düşünmüyorum demişti işinin ehli bi doktordu. O yüzden içimi rahat tutuyorum. Sen de doktoruna güven canım. Gerçekten biz ne hissedersek bebekler de onu hissediyorKızlar merhaba bugün kontrolüm vardı yazmıştım. Epey stresli ağlamalı ve maceralı geçti. NSTye girdim. Daha önce de girdiğimde bebekte hafif taşikardi çıkmıştı (kalp atımları 160-180 arasına yükseldi), doktor doğumhanede yatırıp serum verdi tekrar NST yapılınca düzelmişti. Bir dahaki sefere gelince dinlenin hemen girmeyin demişti. Bugün 15 dk dinlenip girdim. Maalesef 190-210 arasında kalp atışı oldu bebeğin, makine devamlı öttü, çok sinir bozucu ve korkutucuydu. Rahat olun diyor hemşire rahatım diyorum ama düzelmedi. Ağlayarak doktora gittim orada ultrasona baktı, miniğim büyümüş, 33+1 deyim, klasik 1 hafta önde 34+3-4 olarak çıktı ölçümleri. Doktor sakin olun vs. bu size bağlı diye düşünüyorum dedi, perinatolog kontrolünde olduğum için bebeğin kalbinde sorun yok buna eminiz vs. vs.. dedi. Ben tabi korkudan ağlayan bir tip...tekrar yatırdılar doğumhanede bir odaya tansiyon normal, serum verdiler. Serum bitince NST süper çıktı. Kalp atışları 130-150 arasında çıktı, 150 üstü bile olmadı. Bir rahatladım bilemezsiniz, ödüm koptu bebeğime birşey olacak diye(( Doktor süper bir NST dedi, 1 kere ağrım çıkmış 40larda, onu da altta sertleşme gibi hissetmiştim çekilirken. Neden böyle diye konuştuk. Doktor ısrarla bendeki kaygıdan olduğunu düşünüyor ve farkında olmasam da bilinçaltımdan stres yaptığımı söylüyor. Aç yada susuz da değildim. Kaygıdan olsa kızımda 500 atış çıkardı onda hep kanamalı hep korku ağlıyordum dedim ama hiç böyle başıma gelmemişti...Neyse dertleşmek istedim sizinle, kafa şişirdim...Çok şükür herşey normal çıkınca eve geldim. Ama bunu yaşarken ömrümden ömür gitti... ((( Umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz.
Canım bazen stresin kaynağını anlamıyoruz ki ama bilinçaltımız dolu muhtemelen bilinçaltında öbür gebeliğinde yaşadığın sorunlar var hiç kaygılanma ters bişe olsa zaten söylerlerdi, iyisiniz hamdolsun, az kaldı, sağlıkla gelsin minikçok teşekkür ederim. ben stresli değilim ki bana göre( bu gebeliğimde sıkıntı olasa da şükür evde yatıyorum, hastanelerde değilim.. vs.. vs.. ama ne bileyim neden böyle oluyor... sakince uzanacağım evde sabradiyorum işte son 5 hafta... en azından 36yı görmek şart o da 3 hafta eder...
Ben hiç takılmıyordum yanlış yapıyormuşumBeni doktorum hep uyarıyor ben hep tetikteyim ya geldim olmazsa bundan sonra 2 günde bir nst gireceğim hoca geçen öyle demişti istersen yatıralım istersen nst takibi yspslim diye
İşte çoğumuz stres yapmadığımızı düşünüyoruz ama içten içe yapıyoruz malesefçok teşekkür ederim. ben stresli değilim ki bana göre( bu gebeliğimde sıkıntı olasa da şükür evde yatıyorum, hastanelerde değilim.. vs.. vs.. ama ne bileyim neden böyle oluyor... sakince uzanacağım evde sabradiyorum işte son 5 hafta... en azından 36yı görmek şart o da 3 hafta eder...
çin rahat olsun. Doktorun öyle diyorsa öyledir kalbinde bi sıkıntı olsa bebeğin inan hemen söylerlerdi. Benim de her gitmem de doppler bakıyor doktorum ve normal olduğunu söylüyor. Rapora baktığımda 155 çıkmıştı ilki ikincisi 165 yazıyor. Doktor normal diyorsa tamamdır diyorum. Perinetolog’um da baktığında ben sizin bebekle ilgili sıkıntı yaşayacağınız düşünmüyorum demişti işinin ehli bi doktordu. O yüzden içimi rahat tutuyorum. Sen de doktoruna güven canım. Gerçekten biz ne hissedersek bebekler de onu hissediyor
Canım bazen stresin kaynağını anlamıyoruz ki ama bilinçaltımız dolu muhtemelen bilinçaltında öbür gebeliğinde yaşadığın sorunlar var hiç kaygılanma ters bişe olsa zaten söylerlerdi, iyisiniz hamdolsun, az kaldı, sağlıkla gelsin minik
İşte çoğumuz stres yapmadığımızı düşünüyoruz ama içten içe yapıyoruz malesefsağlıkla ilerlesin ve gelsin minnoşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?