2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Biz de aynı durumdayız canım. Bize de mama yok dedi doktorumuz. Uyanıp emse ne âlâ Biraz sağıyorum biraz memede dürtüyorum öyle geçinip gidiyoruz bakalım inşallah güzelce büyür bebelerimiz

Maltanayi deniycem çok teşekkür ederim

Ya çok etkilendim gerçekten sabır isteyen bi iş. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz daha da iyi olucaz inşallah. Zorlaya zorlaya bi şekilde veriyorum

Ay nasıl anlıyorsun ne kadar emdiğini? Bana saatli verdiler. İlk dönem 15 er dk her bir memeyi emziriyordum. Şimdi her meme yarım saat olacak şekilde emziriyorum. Üzerine de 30 cc mama yapıp veriyorum. Ama minnoş çok hızlı kilo almış, o yüzden mamayı biraz azaltıyorum. 30 cc hazırlıyorum ama hepsini vermiyorum falan. Ne kadar emdiğini anlamanın bir yolu varsa bize de söyle canım

Hmm anladım canım, bende korkuyordum ama vajinal muayeneden farklı gelmedi bana boşa gözümü korkutmuşum diyecektim sana, neyse belki hemşire kabadır, inşallah haftaya doktorunla halledersin

Günde 5-6 çişli bez güzel emdiğin göstergesi. Malesef ne kadar emdiğini hesaplaman zor anca belki bezleri tartarsan bence hiç süre tutma o istedikçe ver. Açık büfe olsun memişler

Kızlar bugün bebeğin hareketi zayıf ya , akşama kadar durdum şimdi iyice kafama takılıyor, 0 değil hareket öyle olsa giderdim ama düne göre bariz az , dün nst de doktor dedi ki güze hareketli bir bebek, bugün düne göre niye bu kadar azaldı ya, hiçbişeyim de yok

Hmm anladım canım, bende korkuyordum ama vajinal muayeneden farklı gelmedi bana boşa gözümü korkutmuşum diyecektim sana, neyse belki hemşire kabadır, inşallah haftaya doktorunla halledersin
İnşallah umudum o yönde. Doktorum anlayışla karşılıyor çok şükür haftaya bakalım denicez

Günde 5-6 çişli bez güzel emdiğin göstergesi. Malesef ne kadar emdiğini hesaplaman zor anca belki bezleri tartarsan bence hiç süre tutma o istedikçe ver. Açık büfe olsun memişler
Ohooo 5-6 mııı çok daha fazlasını yapıyor çişli kakalı süre tutmak şöyle iyi oluyor; eskiden 2 saatte 1 di şimdi 3 saatte 1 uyandırıp yedirmem lazım. Memeyi de süreli verirsem yeteri kadar yiyip yemediğini anlıyorum. Bazen öyle uyuyor ki uyandırmasam kalkıp da meme istemez. Akşamları da illa ki huysuzlanıyor o zaman ara öğün yaptırıyorum bi meme veriyorum 5-10 dk bırakıyor zaten hemen

Ayy kızlar doktordan çıktık bana da erken doğum riskin var dedi. Bebek normalde 34+3, ama ölçümleri 36 çıktı. Bi de nst'de 40 üzeri bikaç kez sancı çıktı. Hemen 2 doz ciğer geliştirici iğne yaptılar, yarın da aynı saatte yine 2 doz iğne daha yapacaklar. Bu iğneden yaptıran var mı hiç aranızda? Yan etkisi oluyor mu bilginiz var mı? İnşallah erken gelmez bebeğim

Evet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorum
Canım benim de bir göğüs ucum yok gibi. Kimle konuştuysam birinin olmaması çok normal dedi. Diğer göğsümü çok güzel kavrıyor ama bunda zorlanıyor. Büyüdükçe daha iyi kavrayacak, inan geçecek bu günler.
Süt için lütfen hiç üşenme sıcağa yakın ılık duş al. Banyoda duşun başlığını göğüslerine masaj uygular şeklinde kullan. Sonrasında gelen süte sen kendin bile inanamayacaksın.
Duş, uyku ve su süt için en kesin çözüm. Mutlaka kafan rahat olup uyumalısın.
Elektrikli makine ile de sağım yaparsan sütün gitmez artar hiç endişelenme.
Silikon göğüs ucunu da deneyebilirsin.
Bir de ucu olmayan göğsünü emzirmeden önce beş dk sağ. Sağınca hem ucu çıkmış oluyor hem de süt kenarlarına değiyor böylece ıslakken bebek daha güzel kavrıyor.
Rabbim yardımcın olsun canım

Gece suyum gelince hastaneye geçmiştim bana yapıldı ciğer geliştirici iğne. Bebeğin iyiliği için canım neden yan etkisi olsun ki?
Ayrıca hiç ağrı vs de hissetmedim..

Canım, benim son haftalar hep bir gün çok hareketli bir gün durgun şeklinde geçiyordu..

Canım 30 dk emen bir bebeğe neden mama veriyordun doktor mu söylemişti? Aç değilse memeyi almıyor ordan anlıyorum ben Hazır sağdığımı veriyorum onu da almıyor o zaman anlıyorum ki karnı tok

Gece suyum gelince hastaneye geçmiştim bana yapıldı ciğer geliştirici iğne. Bebeğin iyiliği için canım neden yan etkisi olsun ki?
Ayrıca hiç ağrı vs de hissetmedim..
Bebeğin hareketlerinde azalma olabilir dedi de doktor, ondan evham yaptım ben de biraz. 3 kg olmuş ağırlığı ama haftası daha çok küçük doğmak için yavrumun... Senin ne güzel 37'ye kadar durmuştu dimi yanlış hatırlamıyorsam

Evet canım 37. haftada doğum yaptım. Benimkinin kilosu düşüktü ama ciğerle ilgili bir sorun yaşamadık.
Doktorun da önceden bilgilendirmiş her türlü önlem alınıyor sakin olmaya çalış
Çok erken doğan bebekler oldu ama herkes şimdi emzirme telaşında
Sen de o tempoya gireceksin böyle düşün olur mu..
3 cm açıklıkla hafta bekleyen bebekler var sende henüz az bir sancı çıkmış. Mesela ben sancı hissediyordum ama nstde çıkmıyordu. Bir anda suyum geldi belki senin bebiş bir iki hafta daha duracak

İnşallah canım çok teşekkür ederim rahatlattın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…