- 20 Mart 2011
- 13.947
- 32.545
- 798
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #32.261
Biz de aynı durumdayız canım. Bize de mama yok dedi doktorumuz. Uyanıp emse ne âlâKuzum 1.5 saatte de emiyor 2 saatte de 2.5 saatte oluyor gece özellikle uykudan uyandırmak çok zor birde benimki çok küçük ya hemen yoruluyormuşmama hiç vermedik doktorda verme dedi çünkü sütüm fazla yeterli şükür tek sorun bebişimin de merken uyuması ve yorulması. 50-60 cc de mmesi gerekiyor her seferinde o sebeple önce emziriyorum ne kadar emdiğini kafama göre ayarlayıp üstüne pompayla çekip biberonla miktarı görerek veriyorum işte. Ah biraz büyüse oğluşum sorunsuz emse ne güzel olucak üzülmicem böyle yoksa arada ağlıyorum
Maltanayi deniycem çok teşekkür ederimKızlar sonu güzel okacak diyerek dayanıyoruz bunların hepsi geçecek kesimlikle bu bir imtihancanım göğüs ucu için ben sorun yaşamadım ancak pompa var olan göğüs ucumu ekstra şişiriyor sen denedin mi çekerek çıkarır belki ? Birde ilk 2 gün sütüm aşırı azdı 2 şırınga zor çekip veriyordum oğluma sonra migrostan maltana diye bir içecek aldılar ananaslı ondan 3 şişe içtim sonraki gün çok şükür mastit olmamak için günde 2 kere süt sağıp kaldırıyorum buzluğa bir denesene o içeceği ?? Ve bol su 3 saatte 1 litre su dedi doktorum o da işe yarıyor
Ya çok etkilendim gerçekten sabır isteyen bi iş. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz daha da iyi olucaz inşallah. Zorlaya zorlaya bi şekilde veriyorumAhh ilk doğumumda emzirmeyle ilgili okadar sıkıntı yaşamıştımki anlatıp moral bozmayacağım. Ama başardım göğüs ucumuda çıkardım sütümde arttı. İnanın o memeye bir kere süt inince Allahın izniyle bebiş güzel emerse artıyor. Önemli olan onun şuan güzel kavrayıp emebilmesi. Şua çok minik ve güçsüz diye emişi az olabilir. Bol bol sağmayı da deneyin lütfengüzel bir elektrikli pompanız yoksa(çünkü elektriklide gerçekten marka önemli.eğer güçlü bir çekişi yoksa hiçbir işe yaramıyor) birtane manuel alın en azından bol bol sağın ve hemen bebişe memeyi tutturmaya çalışın. Oturur pozisyonda tutmuyorsa ayakta dolaşarak tutturmaya çalışabilirsiniz bende cok etkili olmuştu. Memeler çok sertse öncesinde kaynamış suyun üzerine tutup yada ütü buharıyla ısıttığınız havluları meme üzerine koyu yumuşasın. Bu sütün inmesine de iyi geliyor. Sonra o an bebeğe tutturmaya çalışabilirsiniz. Defalarca meme reddi kıyılarında yüzmüş zorlada olsa emzirebilmiş biri olarak çok iyi anlıyorum.
He olduki tutmadı emmedi mama verecek olmak üzmesin siz elinizden geleni yaptıktan sonra olacak olan oluyor zatenbenim bebeğim zorla 8 ay emmişti işe başlayınca zaten zor tuttuğu memeyi tamamen bırakmıştı mamaya başlamıştık.
En önemlisi yenidoğan annenin mutluluğu şuan. Huzurlu mutlu anne bebeğide etkiliyor
Ay nasıl anlıyorsun ne kadar emdiğini? Bana saatli verdiler. İlk dönem 15 er dk her bir memeyi emziriyordum. Şimdi her meme yarım saat olacak şekilde emziriyorum. Üzerine de 30 cc mama yapıp veriyorum. Ama minnoş çok hızlı kilo almış, o yüzden mamayı biraz azaltıyorum. 30 cc hazırlıyorum ama hepsini vermiyorum falan. Ne kadar emdiğini anlamanın bir yolu varsa bize de söyle canımKuzum 1.5 saatte de emiyor 2 saatte de 2.5 saatte oluyor gece özellikle uykudan uyandırmak çok zor birde benimki çok küçük ya hemen yoruluyormuşmama hiç vermedik doktorda verme dedi çünkü sütüm fazla yeterli şükür tek sorun bebişimin de merken uyuması ve yorulması. 50-60 cc de mmesi gerekiyor her seferinde o sebeple önce emziriyorum ne kadar emdiğini kafama göre ayarlayıp üstüne pompayla çekip biberonla miktarı görerek veriyorum işte. Ah biraz büyüse oğluşum sorunsuz emse ne güzel olucak üzülmicem böyle yoksa arada ağlıyorum
Hmm anladım canım, bende korkuyordum ama vajinal muayeneden farklı gelmedi bana boşa gözümü korkutmuşum diyecektim sana, neyse belki hemşire kabadır, inşallah haftaya doktorunla halledersinBenim vajinusmus geçmişim var malesef. Önceden muayene olmadım ama geçen hafta acile gittiğimde yapmıştı hemşire. O zaman çok canım yanmıştı. O yüzden bugün biraz stres oldum doktorumda bunu anladı konuştuk haftaya erteledik o yüzden
Günde 5-6 çişli bez güzel emdiğin göstergesi. Malesef ne kadar emdiğini hesaplaman zor anca belki bezleri tartarsanAy nasıl anlıyorsun ne kadar emdiğini? Bana saatli verdiler. İlk dönem 15 er dk her bir memeyi emziriyordum. Şimdi her meme yarım saat olacak şekilde emziriyorum. Üzerine de 30 cc mama yapıp veriyorum. Ama minnoş çok hızlı kilo almış, o yüzden mamayı biraz azaltıyorum. 30 cc hazırlıyorum ama hepsini vermiyorum falan. Ne kadar emdiğini anlamanın bir yolu varsa bize de söyle canım
İnşallah umudum o yönde. Doktorum anlayışla karşılıyor çok şükür haftaya bakalım denicezHmm anladım canım, bende korkuyordum ama vajinal muayeneden farklı gelmedi bana boşa gözümü korkutmuşum diyecektim sana, neyse belki hemşire kabadır, inşallah haftaya doktorunla halledersin
Ohooo 5-6 mııı çok daha fazlasını yapıyor çişli kakalıGünde 5-6 çişli bez güzel emdiğin göstergesi. Malesef ne kadar emdiğini hesaplaman zor anca belki bezleri tartarsanbence hiç süre tutma o istedikçe ver. Açık büfe olsun memişler
Canım benim de bir göğüs ucum yok gibi. Kimle konuştuysam birinin olmaması çok normal dedi. Diğer göğsümü çok güzel kavrıyor ama bunda zorlanıyor. Büyüdükçe daha iyi kavrayacak, inan geçecek bu günler.Evet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorum
Gece suyum gelince hastaneye geçmiştim bana yapıldı ciğer geliştirici iğne. Bebeğin iyiliği için canım neden yan etkisi olsun ki?Ayy kızlar doktordan çıktık bana da erken doğum riskin var dedi. Bebek normalde 34+3, ama ölçümleri 36 çıktı. Bi de nst'de 40 üzeri bikaç kez sancı çıktı. Hemen 2 doz ciğer geliştirici iğne yaptılar, yarın da aynı saatte yine 2 doz iğne daha yapacaklar. Bu iğneden yaptıran var mı hiç aranızda? Yan etkisi oluyor mu bilginiz var mı? İnşallah erken gelmez bebeğim
Canım, benim son haftalar hep bir gün çok hareketli bir gün durgun şeklinde geçiyordu..Kızlar bugün bebeğin hareketi zayıf ya , akşama kadar durdum şimdi iyice kafama takılıyor, 0 değil hareket öyle olsa giderdim ama düne göre bariz az , dün nst de doktor dedi ki güze hareketli bir bebek, bugün düne göre niye bu kadar azaldı ya, hiçbişeyim de yok
Canım 30 dk emen bir bebeğe neden mama veriyordun doktor mu söylemişti?Ay nasıl anlıyorsun ne kadar emdiğini? Bana saatli verdiler. İlk dönem 15 er dk her bir memeyi emziriyordum. Şimdi her meme yarım saat olacak şekilde emziriyorum. Üzerine de 30 cc mama yapıp veriyorum. Ama minnoş çok hızlı kilo almış, o yüzden mamayı biraz azaltıyorum. 30 cc hazırlıyorum ama hepsini vermiyorum falan. Ne kadar emdiğini anlamanın bir yolu varsa bize de söyle canım
Bebeğin hareketlerinde azalma olabilir dedi de doktor, ondan evham yaptım ben de biraz. 3 kg olmuş ağırlığı ama haftası daha çok küçük doğmak için yavrumun... Senin ne güzel 37'ye kadar durmuştu dimi yanlış hatırlamıyorsamGece suyum gelince hastaneye geçmiştim bana yapıldı ciğer geliştirici iğne. Bebeğin iyiliği için canım neden yan etkisi olsun ki?
Ayrıca hiç ağrı vs de hissetmedim..
Doktora yazdım ya gideceğim acile heralde acayip korktum, ağlamamak paniklememek için zor tutuyorum kendimiCanım, benim son haftalar hep bir gün çok hareketli bir gün durgun şeklinde geçiyordu..
Evet canım 37. haftada doğum yaptım. Benimkinin kilosu düşüktü ama ciğerle ilgili bir sorun yaşamadık.Bebeğin hareketlerinde azalma olabilir dedi de doktor, ondan evham yaptım ben de biraz. 3 kg olmuş ağırlığı ama haftası daha çok küçük doğmak için yavrumun... Senin ne güzel 37'ye kadar durmuştu dimi yanlış hatırlamıyorsam
Canım imkanın varsa git, haftan ileride için rahatlasınDoktora yazdım ya gideceğim acile heralde acayip korktum, ağlamamak paniklememek için zor tutuyorum kendimi
İnşallah canım çok teşekkür ederim rahatlattınEvet canım 37. haftada doğum yaptım. Benimkinin kilosu düşüktü ama ciğerle ilgili bir sorun yaşamadık.
Doktorun da önceden bilgilendirmiş her türlü önlem alınıyor sakin olmaya çalış
Çok erken doğan bebekler oldu ama herkes şimdi emzirme telaşında
Sen de o tempoya gireceksin böyle düşün olur mu..
3 cm açıklıkla hafta bekleyen bebekler var sende henüz az bir sancı çıkmış. Mesela ben sancı hissediyordum ama nstde çıkmıyordu. Bir anda suyum geldi belki senin bebiş bir iki hafta daha duracak
Paniklemeden git tatlım acile için rahat etsinDoktora yazdım ya gideceğim acile heralde acayip korktum, ağlamamak paniklememek için zor tutuyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?