- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #38.681
Doktor her mamadan sonra ver dedi bi tatli kasigiBebeklere su veriyor musunuz? Veriyorsa i gunde kaç ml veriyorsunuz? Hiç vermek istemezdim ama idrarı koyulasti ve aşırı terliyor. Kafası hep şu icinde
Reflü bizim de bitmedi daha 6. Aya kadar sürecek mi ya 4 Te falan bitecek sanıyordum ama hiç öyle durmuyorGokkuaagndan unicorn atliyorsa iyi bencebenim beyin yandı cunku
Umarım 6da biter 1 yaşına kadar süren var bu yüzden erken ek gıdaya geçerim sanırım artık çekilmez bir hal aldıReflü bizim de bitmedi daha 6. Aya kadar sürecek mi ya 4 Te falan bitecek sanıyordum ama hiç öyle durmuyor
Ya benim ki de o kadar çok kusuyor ki kusmuk kokusu evimin parfümü olduUmarım 6da biter 1 yaşına kadar süren var bu yüzden erken ek gıdaya geçerim sanırım artık çekilmez bir hal aldı
Maalesef bizimde aynı surekli kusma problemi thickiner kullanmaya başladım artık ben kusmasi azalsın diyeYa benim ki de o kadar çok kusuyor ki kusmuk kokusu evimin parfümü oldu
Örtüden yıldım pes ettim koltuklara kusuyor tekrar siliyorum tekrar kusuyorbi nebze çok çok azda olsa azaldı ama bebekken emip kusmadığı olmuyordu, geçen valla peynir kustu o kadar katıydı
Lansinosh göğüs ucu için aldığımız krem mi? Deneyeyim bi biz de bugünden itibaren suya sokmaya başlayacağız %80 sanki bişeyi kalmadı ödemi vs ama deriyi ittirme olayında biraz feryatlardayız oğlumun canı tatlı olabilir çünkü aşılardan sonra da biraz ağlıyo durup durupBizim doktor sünnetten hemen sonra pansumandan önce asistanına lanolin de sür deyince ben de lanolin iyi geliyorsa ben de süreyim mi diye sordum. O da şaşırdı hatta ne için kullanıyorsunuz lanolini varsa onu kullanın, gözlemlerime göre yapışmayı engellemede çok iş görüyor dedi. Ben de lansinohtan bahsettim. :) O pahalı kaliteli versiyonuymuş dedi internetten bakıp onlar daha uygun fiyatlı bir krem kullanıyormuş ismini unuttum şimdi. Biz sünnetten itibaren hep lansinoh sürdük ve hergün sabah akşam 10’ar dakika ılık suya oturttuk. Zaten suyun yüzeyine çıkıyor pipi üzerinde oluşan salgı yumuşadıktan sonra biraz da elle temizleyebilirseniz bir sıkıntı olmuyor. Bugün kontrole gittik biz. Doktor temizleme niyetiyle altını açtı bi baktı ohoo bunun hiç ihtiyacı kalmamış ki çok iyi durumda sen lansinoha devam et dedi. Sizin de işinize yarar belki. Geçmiş olsun…
Bana verme dedi doktor ama ben ara ara bi iki tatlı kaşığı veriyorum kaynamış soğumuş su. Gerçi ne kadarını içiyo o muamma çoğu gıdısından akıp gidiyo çünkü. Biz de de terleme çok bir de bıngıldağı çöküyor o endişelendiriyor beniBebeklere su veriyor musunuz? Veriyorsa i gunde kaç ml veriyorsunuz? Hiç vermek istemezdim ama idrarı koyulasti ve aşırı terliyor. Kafası hep şu icinde
Evet yaa dün etrafında sarı bi tabaka vardı kremle karışık doktora attım normal ama temizleyin orayı dedi kulak çöpüyle bi iki aldım eşim akşam komple ittirip almış ben banyodayken oğlanı ağlata ağlata tabi cani adamAyy onu yapamazdim bende ya bizim 6ci gunumuz bugun krem surerken hala irkiliyor:)
Ya ben de bunu biraz garipsiyorum haşlanmış kabak avokado falan zaten tadı olmayan şeyler çocuk tat almayacak ki ben karışık sebzeler kullanarak bişeyler yapıp yavaş yavaş tattırmayı düşünüyorum. Biraz eski kafalı olabilirim bu konuda doktoruna danışırım tabi ama.Ay yapmayın mümkünsede o doktoru değiştirin. Ek gıda için zaten çok erken bir de meyve suyu gibi şekerli bir şey lr başlamak. Elbette seçim siizn oğlumda aynı şeyi söylryen bir doktor oldu. Demir damlası kullandırtmadı ama böyle saçma önerileri vardı. Onun yüzünden demir trdavisi gördük. Yani karar sizin elbette ama ben 6. Ayda oturan bir bebeğin haşlanmış kabak sebze ile tadımlara başlamasını daha doğru buluyorum.
Ayy o krem kalintisi almak icin yanip tutusuodum ben:)) dusta iyice yumusattim cektim cok guzeldi:))Evet yaa dün etrafında sarı bi tabaka vardı kremle karışık doktora attım normal ama temizleyin orayı dedi kulak çöpüyle bi iki aldım eşim akşam komple ittirip almış ben banyodayken oğlanı ağlata ağlata tabi cani adamiyi olmuş orası ayrı tabi ama ben hayatta yapamazdım
tabi herkesin kendi seçimi hepimizin kendi bebeği sonuçtaYa ben de bunu biraz garipsiyorum haşlanmış kabak avokado falan zaten tadı olmayan şeyler çocuk tat almayacak ki ben karışık sebzeler kullanarak bişeyler yapıp yavaş yavaş tattırmayı düşünüyorum. Biraz eski kafalı olabilirim bu konuda doktoruna danışırım tabi ama.
Canim doktorum bana 4.ayda istersne gecebilirsin mama da aldigi icin sadece alerji riski olabilir dedi ben 4un sonuna dogru tadimlara baslaticamUmarım 6da biter 1 yaşına kadar süren var bu yüzden erken ek gıdaya geçerim sanırım artık çekilmez bir hal aldı
İlk gece uyuyamadı, bölük pörçük. Sürekli kendini uyandırdı elleriyle. Sonraki gece ben anne yanı beşikte elini tutarak uyuttum. Sabaha kadar el eledik.Kizlar ben kundagi nasi biraktiricam ya..Onceden geceleri yapiyodum sadece gece uykusuna gecerken son 2 haftadir gunduze de alistirdim iyi uyusun diye..Hos cok duzenli ve kolay uyuyo ama biraktirirsam basima neler gelecek
Evet artik bi nokttada biraktirmaliyim gun gectikce daha buyuk aliskanliga donuyo artik algilar full acik :)) su refklesleri btsin diye bekliyodum da cocuk o kadar uzun suredir kundakli ki belki de bitti gormuyorumİlk gece uyuyamadı, bölük pörçük. Sürekli kendini uyandırdı elleriyle. Sonraki gece ben anne yanı beşikte elini tutarak uyuttum. Sabaha kadar el eledik.Üçüncü geceden sonra tamamen alıştı canım.
Kundak büyük rahatlık ama artık dönme zamanları yaklaşıyor o yüzden tehlike oluşturabilir.
Yok canım sizin hâlâ devam ediyordur muhtemelenEvet artik bi nokttada biraktirmaliyim gun gectikce daha buyuk aliskanliga donuyo artik algilar full acik :)) su refklesleri btsin diye bekliyodum da cocuk o kadar uzun suredir kundakli ki belki de bitti gormuyorum
Canım neden kundağı bıraktırmak istiyorsun şimdi 4. Ay el keşfiyle beraber durmadan uyandıracaklar kendilerini biraz daha sonraya ertlesen? Bırakmak içinde önce bir kolu sonra diğer kolu yapabilrisn bir anda değil ama yavaş yavaş gevşeterek alıştırırsanKizlar ben kundagi nasi biraktiricam ya..Onceden geceleri yapiyodum sadece gece uykusuna gecerken son 2 haftadir gunduze de alistirdim iyi uyusun diye..Hos cok duzenli ve kolay uyuyo ama biraktirirsam basima neler gelecek
Çocuk pişmiyor mu nasıl kundak yapıyorsun bu sıcaktaKizlar ben kundagi nasi biraktiricam ya..Onceden geceleri yapiyodum sadece gece uykusuna gecerken son 2 haftadir gunduze de alistirdim iyi uyusun diye..Hos cok duzenli ve kolay uyuyo ama biraktirirsam basima neler gelecek
Bizimki kundak olayini hic sevmedi 40.i cikmadan ben birakmistim kundagi ama ilk 3 ayda kundak olayinin bitmesi gerekiyor diye biliyorum. Uyku tulumlari vsr cnm onlardan alsan daha kolay gecis saglar belki.Kizlar ben kundagi nasi biraktiricam ya..Onceden geceleri yapiyodum sadece gece uykusuna gecerken son 2 haftadir gunduze de alistirdim iyi uyusun diye..Hos cok duzenli ve kolay uyuyo ama biraktirirsam basima neler gelecek
Tek tek vermekteki amac sanirim alerji olup olmadigini anlamak icindi. Karisik verirsen hangisine alerjik reaksiyon gosterecegini bilemeyebilirsin. Ama kabak ve patatesede alerji göstermez herhalde:))Ya ben de bunu biraz garipsiyorum haşlanmış kabak avokado falan zaten tadı olmayan şeyler çocuk tat almayacak ki ben karışık sebzeler kullanarak bişeyler yapıp yavaş yavaş tattırmayı düşünüyorum. Biraz eski kafalı olabilirim bu konuda doktoruna danışırım tabi ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?