- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #38.761
Buralardaym ama çok da iyi sayılmam CanmRprnn nerelerde? İyi mi o da?
Aaa çok üzüldüm canımBuralardaym ama çok da iyi sayılmam Canmkızım da kalça gelişimi geriliği çıktı tip2b dediler ve palvik bandaj taktılar hareketleri baya kısıtlandı hep sırt üstü yatıyor bide düzelir mi kesin onu da bilmiyoruz. Çok, Canm sıkılıyo bu duruma.
Sen nasılsın, Duru'n nasıl iyidr inşallah
Çok geçmiş olsun canım Allah tez zamanda şifasını versinBuralardaym ama çok da iyi sayılmam Canmkızım da kalça gelişimi geriliği çıktı tip2b dediler ve palvik bandaj taktılar hareketleri baya kısıtlandı hep sırt üstü yatıyor bide düzelir mi kesin onu da bilmiyoruz. Çok, Canm sıkılıyo bu duruma.
Bende iyi düşünmeye çalışıyorum umarım iyi olur en kısa zamandaAaa çok üzüldüm canımdüzelir diye düşünelim öyle olsun canım iyi düşüneceğiz ki iyi olsun değil mi? ne kadar süre takacakmış peki? Geçenlerde bulunduğum bir whatsapp grubunda aşağıdaki mesaj yazılmıştı, aynı şey mi acaba?
Merhaba,
Bebeğim 4 aylık.
Sağ kalçasında tip 2 çıkık var 57 derece normalde 60 derece olması gerekiyormuş. Ortapedist bir alet kullandırmak istiyor 24 saat takacagı bu sıcakta cocuk nasıl taksın o aleti boyundan bağlamalı falan. Basına benzer bir olay var mıdır? Tavsiyesi ne olur mümkünse özelden yazabilir mi?
Şimdiden teşekkürler
Amin amin inşallahÇok geçmiş olsun canım Allah tez zamanda şifasını versin
Buralardaym ama çok da iyi sayılmam Canmkızım da kalça gelişimi geriliği çıktı tip2b dediler ve palvik bandaj taktılar hareketleri baya kısıtlandı hep sırt üstü yatıyor bide düzelir mi kesin onu da bilmiyoruz. Çok, Canm sıkılıyo bu duruma.
İnşallah inşallahCanım çok geçmiş olsun.
Yakın bi arkadaşım var. Boyu 1.75 üzerinde; uzun bacaklı. Fıstık gibi bir kadın.
Bana bebeklikte kalça çıkıklığı olduğunu ve alçı mı alet mi ne bi şeyler takıldığını o sayede bugün böyle sağlıklı olduğunu anlattı. Annesinin çok uğraştığını söyledi. Kendisi hatırlamıyor o günleri tabii ki ama annesi diyormuş neler çektim diye. Üzmüş kendini o da demek ki.
Kalça çıkıklığında en önemli şey erken teşhis edilmesi demişti. Ki kendisi 38 yaşında. Yani onun bebekliğinde böyle şeylerin anlaşılması ve tedavisi daha güçmüş. hiç endişelenme. Senin kız da çok sağlıklı bir fıstık olacak bence. Düzelir. Üzülme.
Aynı durumdaysanız sizi buluşturayım bir şekilde diyecektim. Belki birbirinize bir faydanız dokunur hani.Bende iyi düşünmeye çalışıyorum umarım iyi olur en kısa zamanda
1 ay takılı kalacak sonra kontrol var duruma göre 3 ay daha takılı kalabilirmis.
Benzer sanki benim kız da ki çıkık değil ama gelişimi geride. İyi olan kalça derecesi 65 bu kötü olan ise 58. Şuan takılı olan bandaj omuzlardan bacakları yana açılmış pozisyonda tutuyor. Hem çok sıkıyor hem çok sıcak bandaj tenini cizmesin diye uzun giydiriyorm bu İstanbul sıcağında acaip sıkılıyor husursuz oluyr.
Amin amin inşallahteşekkür ediyorum
Amin amin sağol canım benimAynı durumdaysanız sizi buluşturayım bir şekilde diyecektim. Belki birbirinize bir faydanız dokunur hani.
Ay sıkılmaz mı tabi ki sıkılıyordur canım benim miniğimama şöyle düşün; herkese 1. Ayda kalça ultrasonu çektiiryorlar ki bir sorun varsa hemen müdahale edilsin. Kızın da tedavisini görüyor İnşallah kısa zamanda iyileşir de bu günleri geride bırakırsınız
Aynisini eşimin kuzeni yaşadı cocuk su an 2 yasunda ve masallah hiçbir şeyi yok o da bandaj takti bir süreİnşallah inşallahkızım da arkadaşınız gibi çok iyi olur
Bende kendimi o şekilde teselli ediyorum en azından hemen öğrenildi evet zor olacak ama geçecek diye.
Doktor hiç olumsuz konuşmadı.
Düzelir diye umud ediyorum şuan bandajla hareketleri kısıtlı ya ona çook üzülüyorum tam en hareketli olması gereken dönemlere girdik derken bu çıktı sürekli bandaja hapsolmuş bir şekilde sırt üstü yatıyor.
Yaaaa çok sevindim bunu söylemenizeAynisini eşimin kuzeni yaşadı cocuk su an 2 yasunda ve masallah hiçbir şeyi yok o da bandaj takti bir süre
Kızlar ebebekte oioi ürünlerinde yüzde 50 indirim varmış
İnşallah inşallahkızım da arkadaşınız gibi çok iyi olur
Bende kendimi o şekilde teselli ediyorum en azından hemen öğrenildi evet zor olacak ama geçecek diye.
Doktor hiç olumsuz konuşmadı.
Düzelir diye umud ediyorum şuan bandajla hareketleri kısıtlı ya ona çook üzülüyorum tam en hareketli olması gereken dönemlere girdik derken bu çıktı sürekli bandaja hapsolmuş bir şekilde sırt üstü yatıyor.
Alçı ya da ameliyat olmadı bandaj kullandilar cnm ins sizde de öyle olur inan çocukta hiçbir şey yok vaktinde de yürüdüYaaaa çok sevindim bunu söylemenizesadece bandaj mı kullandı yoksa başka bir işlem de yapıldı mı alçıya alınma yada ameliyat.
Hadi inşallah kızım da Sadece bandajla düzelir hemenAlçı ya da ameliyat olmadı bandaj kullandilar cnm ins sizde de öyle olur inan çocukta hiçbir şey yok vaktinde de yürüdü
Buralardaym ama çok da iyi sayılmam Canmkızım da kalça gelişimi geriliği çıktı tip2b dediler ve palvik bandaj taktılar hareketleri baya kısıtlandı hep sırt üstü yatıyor bide düzelir mi kesin onu da bilmiyoruz. Çok, Canm sıkılıyo bu duruma.
Ne çıktı sonuç. Ben de her ay korkuyorumBugun sabah test verdim bakalimsanmiyorum ama yine de emin olayim zaten adetlerim duzensizdi benim gebelik sonrasi da duzensizlik oluyomus galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?