2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Rprnn nerelerde? İyi mi o da?
Buralardaym ama çok da iyi sayılmam Canm kızım da kalça gelişimi geriliği çıktı tip2b dediler ve palvik bandaj taktılar hareketleri baya kısıtlandı hep sırt üstü yatıyor bide düzelir mi kesin onu da bilmiyoruz. Çok, Canm sıkılıyo bu duruma.
Sen nasılsın, Duru'n nasıl iyidr inşallah

Aaa çok üzüldüm canım düzelir diye düşünelim öyle olsun canım iyi düşüneceğiz ki iyi olsun değil mi? ne kadar süre takacakmış peki? Geçenlerde bulunduğum bir whatsapp grubunda aşağıdaki mesaj yazılmıştı, aynı şey mi acaba?

Merhaba,

Bebeğim 4 aylık.

Sağ kalçasında tip 2 çıkık var 57 derece normalde 60 derece olması gerekiyormuş. Ortapedist bir alet kullandırmak istiyor 24 saat takacagı bu sıcakta cocuk nasıl taksın o aleti boyundan bağlamalı falan. Basına benzer bir olay var mıdır? Tavsiyesi ne olur mümkünse özelden yazabilir mi?
Şimdiden teşekkürler

Çok geçmiş olsun canım Allah tez zamanda şifasını versin

Bende iyi düşünmeye çalışıyorum umarım iyi olur en kısa zamanda
1 ay takılı kalacak sonra kontrol var duruma göre 3 ay daha takılı kalabilirmis.
Benzer sanki benim kız da ki çıkık değil ama gelişimi geride. İyi olan kalça derecesi 65 bu kötü olan ise 58. Şuan takılı olan bandaj omuzlardan bacakları yana açılmış pozisyonda tutuyor. Hem çok sıkıyor hem çok sıcak bandaj tenini cizmesin diye uzun giydiriyorm bu İstanbul sıcağında acaip sıkılıyor husursuz oluyr.
Çok geçmiş olsun canım Allah tez zamanda şifasını versin
Amin amin inşallah teşekkür ediyorum

Canım çok geçmiş olsun.
Yakın bi arkadaşım var. Boyu 1.75 üzerinde; uzun bacaklı. Fıstık gibi bir kadın.
Bana bebeklikte kalça çıkıklığı olduğunu ve alçı mı alet mi ne bi şeyler takıldığını o sayede bugün böyle sağlıklı olduğunu anlattı. Annesinin çok uğraştığını söyledi. Kendisi hatırlamıyor o günleri tabii ki ama annesi diyormuş neler çektim diye. Üzmüş kendini o da demek ki.
Kalça çıkıklığında en önemli şey erken teşhis edilmesi demişti. Ki kendisi 38 yaşında. Yani onun bebekliğinde böyle şeylerin anlaşılması ve tedavisi daha güçmüş. hiç endişelenme. Senin kız da çok sağlıklı bir fıstık olacak bence. Düzelir. Üzülme.

İnşallah inşallah kızım da arkadaşınız gibi çok iyi olur
Bende kendimi o şekilde teselli ediyorum en azından hemen öğrenildi evet zor olacak ama geçecek diye.
Doktor hiç olumsuz konuşmadı.
Düzelir diye umud ediyorum şuan bandajla hareketleri kısıtlı ya ona çook üzülüyorum tam en hareketli olması gereken dönemlere girdik derken bu çıktı sürekli bandaja hapsolmuş bir şekilde sırt üstü yatıyor.

Aynı durumdaysanız sizi buluşturayım bir şekilde diyecektim. Belki birbirinize bir faydanız dokunur hani.

Ay sıkılmaz mı tabi ki sıkılıyordur canım benim miniğim ama şöyle düşün; herkese 1. Ayda kalça ultrasonu çektiiryorlar ki bir sorun varsa hemen müdahale edilsin. Kızın da tedavisini görüyor İnşallah kısa zamanda iyileşir de bu günleri geride bırakırsınız

Amin amin sağol canım benim herşey düzelecek inşallah inanıyorum.
Sen nasılsın miniğin nasıl.

Aynisini eşimin kuzeni yaşadı cocuk su an 2 yasunda ve masallah hiçbir şeyi yok o da bandaj takti bir süre

Bugun sabah test verdim bakalim sanmiyorum ama yine de emin olayim zaten adetlerim duzensizdi benim gebelik sonrasi da duzensizlik oluyomus galiba

Kızlar ebebekte oioi ürünlerinde yüzde 50 indirim varmış

bu marka çok iyi mi? Alınması gereken ürünü hangisidir acaba?
vakumlu tabak istiyorum aslında ama yorumları iyi değil. Sadece cam yüzeye yapışıyor demişler. Ben mama sandalyesinde kullanmak istiyorum.

İyiliği sağlığı için bir süre sabır annesi.

yataş juno yatak kızımı çok oyalıyordu. Çok sevmişti. Üstünde kemeri de vardı. Güvenliydi. Gözüm arkada kalmıyordu döner diye. Ama ömrü 4 aylık. Artık ona sığamayacak. O yüzden mamma markasından bi anakucağı aldım şimdi. Premium cotton olan. Hepsiburada indiriminden.

Ayrıca ebebek satıcısından mama sandalyesi aldım joie olan. Kolay taşınabiliyormuş. Sağlam ve güvenliymiş. Bana bu kadar özellik yeter.

Bunlar almam dediğim ürünlerdi aslında. Ama kayıtsız kalamadım fiyatlarını görünce. Düşünenler varsa bakabilir siteye. Bir daha böyle rakamları zor görürüz.

Son düzenleme:

Canım sakın üzme canını. Tedavisi olan bir dert elbette düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…