- 29 Aralık 2018
- 578
- 735
- 103
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #39.301
Kusmada bence ayırt edici birşey yoktur ya diğer belirtiler ile birleşince alerji dendi her gazda inanılmaz kusuyodu bizimki ve mide gazını en az 9-10 kezde çıkartıyor her seferinde de kusuyor bir anda oldu bide önceden böyle belirtiler yoktu bizde . reflü daha farklı sanırımKızlar bu kusmalar nasıl kusma, alerji kusması ile reflü kusmasını ayırt eden yönü nedir, diğer belirtilerin varlığı mı
Alerji doktorunun bana verdiği kağıtta keçi manda sütü vs de benzer etkiyi yapıyormuş yazıyordu, kullanma dedi, eve gidince atayım sana kağıdı. Valla ben alışmıştım yememeye, keşke yemeyince çözülseydi bizimki de.Tabi akşamına hemen kanlı kaka ve kusma olarak etkiledi şimdi hiç bişey tüketmiyorum kusma biraz azaldı bizde. keçi sütü iyi geliyomuş sanırım etkilemiyomuş alerjiyi onunla dedim yoğurt filan yapıyım ek gıdada aklımızda bulunsun. Yarın bana da haber verirsin merak ediyorum doktor ne diyecek
Alerji genelde 2. Ay başlarmış, yani 1 ay sonra hemen hemen. Öyle mi oldu sizde de? Reflü ilk haftadan sonra başlar demişti doktorKusmada bence ayırt edici birşey yoktur ya diğer belirtiler ile birleşince alerji dendi her gazda inanılmaz kusuyodu bizimki ve mide gazını en az 9-10 kezde çıkartıyor her seferinde de kusuyor bir anda oldu bide önceden böyle belirtiler yoktu bizde . reflü daha farklı sanırım
Aynen başka belirti de aranıyor genelde ama sadece mide bağırsak problemi olan alerjiler de var. 3 gruba ayrılıyormuş aslında. Sadece mide-bağırsak problemi yapabilir, buna ek olarak döküntü egzama olabilir, daha ilerisi anaflaktik şoka sebep olabilir. Sadece kusma alerji tanısı için yeterli değil, kanlı kaka, deride döküntü falan da bakıyorlar.Kızlar bu kusmalar nasıl kusma, alerji kusması ile reflü kusmasını ayırt eden yönü nedir, diğer belirtilerin varlığı mı
Valla kusma bizim ne zaman başladı bilmiyorum çünkü hep vardı, reflü dedi doktorda benim hala acaba alerji gibi bişe varsa geç tespit olmasın diye sordum canım çünkü küçük yerdeyim doktor çok ilgisiz bence, bizde kusma hariç bi belirti yok ama bazı gün fazla bazı gün çok az kusuyor , bi miktarda giderek azalıyor sanki hamdolsun,Alerji genelde 2. Ay başlarmış, yani 1 ay sonra hemen hemen. Öyle mi oldu sizde de? Reflü ilk haftadan sonra başlar demişti doktorPapatya0593
Netten baksana canım bazı durumlarda normal kabul ediliyor aslında. Demir ilacına başladığımızda bizim de koyulaşmıştı rengi. Sonra düzeldi.Biraztan bir soru olacak ama sormaliyim:)
Benim kız hep sarı kaka yapardı bugün yeşil yaptı 2 3 gündür demir ilacına başladık ondan mı acaba
Baktımda iyi kötü bir sürü sebeb sunduNetten baksana canım bazı durumlarda normal kabul ediliyor aslında. Demir ilacına başladığımızda bizim de koyulaşmıştı rengi. Sonra düzeldi.
Dediğim gibi canım bizim de renkte değişiklik oldu sonrakiBaktımda iyi kötü bir sürü sebeb sundudemir ilacı aklıma yattı bi tek burda ki çoğu kişi benden önce ilaca başladığı için sorayım dedim :) bı kaç gün takip edeyim olmasa
Gri, siyah, kanlı olmadığı sürece normal demişti doktor.Biraztan bir soru olacak ama sormaliyim:)
Benim kız hep sarı kaka yapardı bugün yeşil yaptı 2 3 gündür demir ilacına başladık ondan mı acaba
Normal öyleyseDediğim gibi canım bizim de renkte değişiklik oldu sonrakilarda düzeldi
Yok değil şükürGri, siyah, kanlı olmadığı sürece normal demişti doktor.
Evet günü gününü tutmuyor bizim de. Bugün ilk kez devlet hastanesine götürdüm, korkunç bence. Devlet o kadar kötüydü ki. Hem süre yetersiz hem de daha çocuk doktorunda tartı bile yok. İyi doktorlar mutlaka vardır ama imkanlar kötüValla kusma bizim ne zaman başladı bilmiyorum çünkü hep vardı, reflü dedi doktorda benim hala acaba alerji gibi bişe varsa geç tespit olmasın diye sordum canım çünkü küçük yerdeyim doktor çok ilgisiz bence, bizde kusma hariç bi belirti yok ama bazı gün fazla bazı gün çok az kusuyor , bi miktarda giderek azalıyor sanki hamdolsun,
İyiyim canım, günler nasıl geçiyor anlamıyorum, çok yorucu. Sürekli ilgi istiyor, uyku düzenimiz yok, gece uykusuna çok geç geçiyor. Kusması var bir de onun dışında iyi. Sen nasılsın? Kalça ile ilgili sorun yaşadınız sanıyorum. Geçmiş olsun, nasıl durumu minnoş Elisa’nın?Normal öyleyse
Yok değil şükür
Hiç yoksun nasılsın, bebişin nasıl:)
Ay kıyamam inşallah düzelir de biter şu kusmalar. Günler yoğun cidden bi bakiyon gece olmuş hamilelikte geçmeyen günler şuan uçuyorİyiyim canım, günler nasıl geçiyor anlamıyorum, çok yorucu. Sürekli ilgi istiyor, uyku düzenimiz yok, gece uykusuna çok geç geçiyor. Kusması var bir de onun dışında iyi. Sen nasılsın? Kalça ile ilgili sorun yaşadınız sanıyorum. Geçmiş olsun, nasıl durumu minnoş Elisa’nın?
Ay tartı olmadan nasıl gelişim takibi yapıyor ya gerçekten pes, malesef devlet öyle özeller ateş pahası Allah yardımcımız olsunEvet günü gününü tutmuyor bizim de. Bugün ilk kez devlet hastanesine götürdüm, korkunç bence. Devlet o kadar kötüydü ki. Hem süre yetersiz hem de daha çocuk doktorunda tartı bile yok. İyi doktorlar mutlaka vardır ama imkanlar kötü
Kağıdı iletirsen çok mutlu olurum ya bugün daha bi akraba keçi sütü bişey yapmıyo ben hep yedirdim dedi onunda alerjikmiş ek gıda döneminde şuan şaşırdımAlerji doktorunun bana verdiği kağıtta keçi manda sütü vs de benzer etkiyi yapıyormuş yazıyordu, kullanma dedi, eve gidince atayım sana kağıdı. Valla ben alışmıştım yememeye, keşke yemeyince çözülseydi bizimki de.
Bu sabah gittik doktora. Korkunç ya doğru düzgün muayene etmiyorlar, tartısı bile yoktu doktorun, göz kararı kilo söylüyor. Reflü olabilir dedi ama şurup kullanıyorum yine de kesmiyor. Kan tahlili, batın ve kafa ultrason verdi. Çocuk gastroentoloji ve çocuk alerjiyi açıyorum, 6 ay içinde randevu alabilirsiniz dedi. Kan vermedim öncesinde baktırmıştık zaten, batın usg çektirmiştim zaten sorun yoktu. Direkt alerjiye randevu alayım diyorum bulabilirsem. Deri altı testi için küçük dedi ama bakalım alerji ne diyecek.
Canım öyle olur aradaKızlar brde ben gaz çıkartırken çok sırtına vurdum birşey olurmu ya bide sinirlendim artık sabrımı koruyamadım tam uyutuyorum hooop mide gazından uyanıyoruz vurmasam çıkartamıyo sert vurdum sanırım şuan çok üzgünüm
Cok emiyordu demi canim cok emincede kusma artiyor keremee cok emdiginde kusmalari cok oluyordu,suan meme reddi yaşıyoruz abarti emmedigi icin kusmalar yok gibi kazara cok emerse basarirsam ksuuyorValla kusma bizim ne zaman başladı bilmiyorum çünkü hep vardı, reflü dedi doktorda benim hala acaba alerji gibi bişe varsa geç tespit olmasın diye sordum canım çünkü küçük yerdeyim doktor çok ilgisiz bence, bizde kusma hariç bi belirti yok ama bazı gün fazla bazı gün çok az kusuyor , bi miktarda giderek azalıyor sanki hamdolsun,
Isteyerek yapmadin sonuçta bir sey olmaz olmasina da sinirlenince sakinleşmek icin o an esine yada baskasina verip dene canim oğlumda su ara cok zorluyor aglama krizleri tutuyor hangimizinngucu tukenirse digeri aliyor esimde eaha sabırsızdir mesela o yuzden genelde ben bakarim birde benden bsskasinda durmuyor ama cok daralirsam bes dakika bile olsa verince rahatlıyorumKızlar brde ben gaz çıkartırken çok sırtına vurdum birşey olurmu ya bide sinirlendim artık sabrımı koruyamadım tam uyutuyorum hooop mide gazından uyanıyoruz vurmasam çıkartamıyo sert vurdum sanırım şuan çok üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?