- 15 Ağustos 2022
- 312
- 606
- 23
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #39.281
Ben de vermeyi düşünmüyorum. İkinci ay bittiğinde uzun uyumaya başlamıştı, sekizde uyuyup 12.30 00.30 arası bir yerde uyanıyordu, oradan da sabaha kadar uyuyordu. Çok sevinmiştim uykusu düzene girdi diye, erken sevinmişim çok kısa sürdüAcaba benimde mi gece süt rezervi kötüleşiyor ilk kez duydum ben susuyodur mantığıyla düşünüyodum gelişimi gayet güzelken mama vermek ne denli doğru şaşırdım
Evet bu noktada olan sütü de kaybedebilirim, ya uyanmazsa hiç, işte o zaman azalır. Düşününce iyice mantıksız geldi, o halde gündüz kalitesi güzel sütün saatlerce uyutması lazım, gündüz de bir daldırıp uyumuyor ki öyle, kuş uykusu hepGece sütün kalitesinin düştüğünü de ilk defa duydum. Aksine süt daha da yağlanır büyümesi için gece emzirmesi çok önemlidir diye biliyorum ben. Ayrıca gece emzirmek sütü artırıyor
Ay ben bastırıyorum bilmiyordum bunuKızlar sizce iyi çocuk doktoru nasıl olur? Nasıl anlarım? Vallahi çözemedim.
Bizim doktor her şeyine bakıyo ediyo inceliyor ama ne bileyim hiç demiyor mesela bu ay bol bol sohbet et hikaye oku onu bunu yap vs. Sadece kontrol edip iyi kötü neyse söylüyor.
Böyle önerilerde de bulunması gerekmez mi?
Mesela en meşhur çocuk drlarından Ali Fuat Serpen çocuklarınızı desteksiz oturana dek kesinlikle ayağı yere basacak şekilde tutmayın diyor. Yoksa düztabandan skolyoza kadar gidebilen bozukluklar görülebilirmiş.
Hani böyle uyarılar yapsa falan? İyi bir doktor böyle olmaz mı kideğiştirsem mi bilemedim. Evime yakın diye gidiyorum sadece. Öğretim görevlisi olan bi adam üstelik. Yakında prof olacak ama işte bilemiyorum napsam.
Sizler neye dikkat ediyorsunuz?
Aynen öyle düzelecek inşallahInsallah canim bizimde oyle kilo alimi yavasladi fark ediyorum hayirlisi ne yapalim canları sag olsunda
Bende bastırıyorumAy ben bastırıyorum bilmiyordum bunuhiç mi basmayacak çokta güzel basıyor
Zor ama kızlar araştıran sorgulayan kendini geliştiren bir doktor var mıdır beKızlar Ankara’da iyi bir çocuk doktoru öneriniz var mı
Bana karşı yaklaşımına, hemen ilaç yanlısı olup olmadığına, verdiği takviyelerin içeriklerinin temiz olup olmadığına bakıyorum.Kızlar sizce iyi çocuk doktoru nasıl olur? Nasıl anlarım? Vallahi çözemedim.
Bizim doktor her şeyine bakıyo ediyo inceliyor ama ne bileyim hiç demiyor mesela bu ay bol bol sohbet et hikaye oku onu bunu yap vs. Sadece kontrol edip iyi kötü neyse söylüyor.
Böyle önerilerde de bulunması gerekmez mi?
Mesela en meşhur çocuk drlarından Ali Fuat Serpen çocuklarınızı desteksiz oturana dek kesinlikle ayağı yere basacak şekilde tutmayın diyor. Yoksa düztabandan skolyoza kadar gidebilen bozukluklar görülebilirmiş.
Hani böyle uyarılar yapsa falan? İyi bir doktor böyle olmaz mı kideğiştirsem mi bilemedim. Evime yakın diye gidiyorum sadece. Öğretim görevlisi olan bi adam üstelik. Yakında prof olacak ama işte bilemiyorum napsam.
Sizler neye dikkat ediyorsunuz?
Gece emzirmeleri kesme canım çok önemliBen de vermeyi düşünmüyorum. İkinci ay bittiğinde uzun uyumaya başlamıştı, sekizde uyuyup 12.30 00.30 arası bir yerde uyanıyordu, oradan da sabaha kadar uyuyordu. Çok sevinmiştim uykusu düzene girdi diye, erken sevinmişim çok kısa sürdü
Evet bu noktada olan sütü de kaybedebilirim, ya uyanmazsa hiç, işte o zaman azalır. Düşününce iyice mantıksız geldi, o halde gündüz kalitesi güzel sütün saatlerce uyutması lazım, gündüz de bir daldırıp uyumuyor ki öyle, kuş uykusu hep
Benimki de hemen hemen aynı. Oyuncak için daha küçük diye düşünüyorum anlamıyor ya hemen sıkılıyor geçen bi dişlik aldık onunla güzel uğraşıyor.Kızlar sizinkilerin oyuncaklarla arası nasıl? Benim oğlum hemen sıkılıyor oyuncaklardan ve özellikle ağzına sokmaya çalışıp yapamayınca çok sinirleniyor. Anca birileri konuşsun o da tepki versin sürekli insanlarla etkileşim kurmak istiyor, kendi başına oyuncaklarıyla oynayamıyor bu normal mi ya?
Evet aynı benimki de. Hışırtılı bir yarasa oyuncak var bir tek onunla biraz daha uzun oynuyor. Bir de yanında kitap okuduğum zaman ilgiyle dinliyor o kadarKızlar sizinkilerin oyuncaklarla arası nasıl? Benim oğlum hemen sıkılıyor oyuncaklardan ve özellikle ağzına sokmaya çalışıp yapamayınca çok sinirleniyor. Anca birileri konuşsun o da tepki versin sürekli insanlarla etkileşim kurmak istiyor, kendi başına oyuncaklarıyla oynayamıyor bu normal mi ya?
Ay ben bastırıyorum bilmiyordum bunuhiç mi basmayacak çokta güzel basıyor
Benimki de hemen hemen aynı. Oyuncak için daha küçük diye düşünüyorum anlamıyor ya hemen sıkılıyor geçen bi dişlik aldık onunla güzel uğraşıyor.
Bu aylarda normal demek ki böyle olması sağolun hanımlarEvet aynı benimki de. Hışırtılı bir yarasa oyuncak var bir tek onunla biraz daha uzun oynuyor. Bir de yanında kitap okuduğum zaman ilgiyle dinliyor o kadar
Teşekkür ederim, dikkat edeceğim canımEvet zaten büyükler aman ne güzel basıyır diyip yapıyor özellikle. Benim kızım da öyle. Çok güzel duruyordu. Doktorun paylaşımını görünce anında kestim. Ara ara yapıyordum.
Şu görselin olduğu paylaşımda söylüyorEki Görüntüle 3288106
Evet kesinlikle damla bile yenmicek. Katkı maddelerine falan da dikkat etmek gerekiyor paketli gıdada. Pişiyi yedikten sonra ne gibi belirtiler oldu? Hemen fark edildi mi? Dediğim gibi ben 1 ay asla sürmedim ağzıma. Döner bile yemedim marinesinde süt var diye ama kusma geçmedi asla. Ben de özelde bir doktora gittim ama muayenesi bile 2 bin tl olmuş, teste 5 binden aşağı istemez heralde. Bizim de randevumuz yarın bakalım yönlendirecek mi alerjiye.Kılımsı yapıda kan vardı bizdede 2 kez, gazlarımız azalmıştı kusmalarımızda yoktu ama şuan pik yaptı uyutamıyorum 1 saat boyunca gaz çıkarıyor mahvolduk. 22sinde eğitim araştırmaya aldım bende çocuk doktoruna o yönlendiriyormuş alerji bölümüne direkt randevu vermiyorlar kendi doktorumuz özelde ama testler için 3 küsür istediler devlette yaptırmak mantıklı geldi.
Kan gördüğümden beri diyet yapıyorum kaynanam pişiye yoğurt koymuş bana demedi mesela ben yedim tekrar başa döndük asla damla sürmemek gerekiyormuş
Tabi akşamına hemen kanlı kaka ve kusma olarak etkiledi şimdi hiç bişey tüketmiyorum kusma biraz azaldı bizde. keçi sütü iyi geliyomuş sanırım etkilemiyomuş alerjiyi onunla dedim yoğurt filan yapıyım ek gıdada aklımızda bulunsun. Yarın bana da haber verirsin merak ediyorum doktor ne diyecekEvet kesinlikle damla bile yenmicek. Katkı maddelerine falan da dikkat etmek gerekiyor paketli gıdada. Pişiyi yedikten sonra ne gibi belirtiler oldu? Hemen fark edildi mi? Dediğim gibi ben 1 ay asla sürmedim ağzıma. Döner bile yemedim marinesinde süt var diye ama kusma geçmedi asla. Ben de özelde bir doktora gittim ama muayenesi bile 2 bin tl olmuş, teste 5 binden aşağı istemez heralde. Bizim de randevumuz yarın bakalım yönlendirecek mi alerjiye.
Kızlar bu kusmalar nasıl kusma, alerji kusması ile reflü kusmasını ayırt eden yönü nedir, diğer belirtilerin varlığı mıEvet kesinlikle damla bile yenmicek. Katkı maddelerine falan da dikkat etmek gerekiyor paketli gıdada. Pişiyi yedikten sonra ne gibi belirtiler oldu? Hemen fark edildi mi? Dediğim gibi ben 1 ay asla sürmedim ağzıma. Döner bile yemedim marinesinde süt var diye ama kusma geçmedi asla. Ben de özelde bir doktora gittim ama muayenesi bile 2 bin tl olmuş, teste 5 binden aşağı istemez heralde. Bizim de randevumuz yarın bakalım yönlendirecek mi alerjiye.
Ben de bastırıyordum ki çok mutlu olup kahkaha atıyordu sağ ol canımEvet zaten büyükler aman ne güzel basıyır diyip yapıyor özellikle. Benim kızım da öyle. Çok güzel duruyordu. Doktorun paylaşımını görünce anında kestim. Ara ara yapıyordum.
Şu görselin olduğu paylaşımda söylüyorEki Görüntüle 3288106
normal canim , agzina götürdüğünde aglamasida cok normal elini rahat emiyor kavrayabiliyor çünkü suan oyuncakta onun icin agzina goturup keşfedecegi bir arac, yapamadında hirslaniyor ve sinirleniyor annesi ,suan sosyallesme sohbet etrafi keşfetme ve elide dahil herseyi agzina goturmeKızlar sizinkilerin oyuncaklarla arası nasıl? Benim oğlum hemen sıkılıyor oyuncaklardan ve özellikle ağzına sokmaya çalışıp yapamayınca çok sinirleniyor. Anca birileri konuşsun o da tepki versin sürekli insanlarla etkileşim kurmak istiyor, kendi başına oyuncaklarıyla oynayamıyor bu normal mi ya?
normal canim , agzina götürdüğünde aglamasida cok normal elini rahat emiyor kavrayabiliyor çünkü suan oyuncakta onun icin agzina goturup keşfedecegi bir arac, yapamadında hirslaniyor ve sinirleniyor annesi ,suan sosyallesme sohbet etrafi keşfetme ve elide dahil herseyi agzinaKızlar sizinkilerin oyuncaklarla arası nasıl? Benim oğlum hemen sıkılıyor oyuncaklardan ve özellikle ağzına sokmaya çalışıp yapamayınca çok sinirleniyor. Anca birileri konuşsun o da tepki versin sürekli insanlarla etkileşim kurmak istiyor, kendi başına oyuncaklarıyla oynayamıyor bu normal mi ya?
Bende zararli diye biliyorum canim o sebeple hic denememistim ama boyle bir durumu bilmiyordumAy ben bastırıyorum bilmiyordum bunuhiç mi basmayacak çokta güzel basıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?