- 24 Kasım 2021
- 5.232
- 6.434
- 148
- 32
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #12.561
Yok canim vermedi ya kanıma bakıldı eksik yok demek ki diye dusundum eskiden bunlar mi vardi bise olmaz yedigimden alirim vitamin kafasindayimvitamin,demir,balık yağı vs.hiçbirini vermedimi.gitiiğinde bi sor yada arayıp sor istersen
Sizin 2. Çocuktu değil mi, bende yazmisimdir ilk çocuğa tüp bebek demişlerdi rezerv azlığı var ama dediklerinden 6 ay sonra hamile kaldım, şimdiden 2. Ye dertleniyorum, hemen düşünmeli miyim ara mi vermeliyim diye, 2. Yi tüp bebek yaptıranlar özellikle nasıl karar verdiniz ne kadar süre beklediniz diye merak ediyorum.arkadaslarim zorluğunu bilmediğin için istiyorsun bi doğur sonra konuşalım diyorlar, bende rezerv az iyice azalır diye korkuyorumCanim biz duzelmeyiz dogurana kadar bu böyle gider hareket edince dr niye etmedi ay az hareket etti diye gideriz
Benimde 4.tup bebegim emzirirken tup bebek tedavisi yapılmıyor emzirmezsen dogumdan sonra yumurta toplama işlemi yaptırıp doldurabilirsin çünkü zamanla rezerv daha da azalıyor en azından belli aralıklarla toplama yaptırıp embriyo oluşup doldurabilirsiniz sonra cocuk 3 yaşına filan gelince denersiniz Allah izin verirseSizin 2. Çocuktu değil mi, bende yazmisimdir ilk çocuğa tüp bebek demişlerdi rezerv azlığı var ama dediklerinden 6 ay sonra hamile kaldım, şimdiden 2. Ye dertleniyorum, hemen düşünmeli miyim ara mi vermeliyim diye, 2. Yi tüp bebek yaptıranlar özellikle nasıl karar verdiniz ne kadar süre beklediniz diye merak ediyorum.arkadaslarim zorluğunu bilmediğin için istiyorsun bi doğur sonra konuşalım diyorlar, bende rezerv az iyice azalır diye korkuyorum
Canım benim doktor 15-16 da demire başlatıcam dedi ve benim demirim yerlerde olmasına rağmen. çünkü o zamana kadar miğdemiz hala hassas olabiliyomuş ve miğde bulantıları devam eder dedi. Ama muhakkak multivitamin omega 3 olan bişey kullanmalıymışız hatta emzirirken bile devam edilmeliymiş bunu doktoruna danış istersenValla tam kan sayimimda yapıldı 12. Haftada canim, eksik bisey görmedi diye düşündüm açıkçası çok takılmadım dediğin gibi demire başlatır belki 16 da
iyi ki yazdın bunu.
Ben de çikolata yerim o zaman. Çünkü artık cinsiyeti söylemesini bekliyorum. vişne suyu da iyi diyorlar hareketlendiriyormuş bebeği.
Eveeet aç karna gitmemek gerekiyomuş bende bunu yaptım hiç kıpraşmıyodu , çikolata yada meyve suyu içmek gerekiyomuş geçen öyle yaptım cinsiyeti 12 de öğrenmiş olduk yerinde durmuyodu hiç dışarda beklerken hemen için veya yiyin öyle girin kontroleBu sefer gitmeden cikolata falan yiyecegim zorla durte durte hareket ettirdik ac gitmistim ondan mi bilmem
Yok canim hemen girmem zaten o işe ya çok zayıf yumurtan dediler 6 ay sonra normal yoldan hamile kaldım, direk korunmayıp 2. Olmazsa belki denerim ama dediğin gibi belki de gec kalırım öyle de ama neyse doğumdan sonra bi amh daha baktiricam, şimdiden bunu düşünmek tuhafıma gidiyor ama düşünüyorum elimde değil, diyorum 1 taneyi başardın 2.kaldiBenimde 4.tup bebegim emzirirken tup bebek tedavisi yapılmıyor emzirmezsen dogumdan sonra yumurta toplama işlemi yaptırıp doldurabilirsin çünkü zamanla rezerv daha da azalıyor en azından belli aralıklarla toplama yaptırıp embriyo oluşup doldurabilirsiniz sonra cocuk 3 yaşına filan gelince denersiniz Allah izin verirse
Sorarim gidince kontrole canimCanım benim doktor 15-16 da demire başlatıcam dedi ve benim demirim yerlerde olmasına rağmen. çünkü o zamana kadar miğdemiz hala hassas olabiliyomuş ve miğde bulantıları devam eder dedi. Ama muhakkak multivitamin omega 3 olan bişey kullanmalıymışız hatta emzirirken bile devam edilmeliymiş bunu doktoruna danış
Başıma gelmedi canim ama testini ver bence riskli derlerse ama amniyosentez kesin istiyorlarMerhabalar benim bebeğimin tüm vücudunda ödem vardı. Bir hafta sonraki muayenede perinatolog ödem kaybolmuş ama test gerekli dedi hastalığının olup olmadığını anlamak için. Şimdilik test vermedim yarın da 12. Hafta kontrolüm var . Çok gerginim ödem olur mu tekrar 2li test normal çıkar mi. Ne yapacağımı bilmiyorum
Umarım sorun çıkmaz. Çıkarsa fetal dna veya %100 kesin sonuç için amniyosentez yapmanız istenir. Sonuç netleşmiş olur. İyi düşünmek lazım.Merhabalar benim bebeğimin tüm vücudunda ödem vardı. Bir hafta sonraki muayenede perinatolog ödem kaybolmuş ama test gerekli dedi hastalığının olup olmadığını anlamak için. Şimdilik test vermedim yarın da 12. Hafta kontrolüm var . Çok gerginim ödem olur mu tekrar 2li test normal çıkar mi. Ne yapacağımı bilmiyorum
Çok korkuyorum ilk gebeligim tüp bebek ayrıca kafam allak bullakUmarım sorun çıkmaz. Çıkarsa fetal dna veya %100 kesin sonuç için amniyosentez yapmanız istenir. Sonuç netleşmiş olur. İyi düşünmek lazım.
Allah gönlünüze göre versinYok canim hemen girmem zaten o işe ya çok zayıf yumurtan dediler 6 ay sonra normal yoldan hamile kaldım, direk korunmayıp 2. Olmazsa belki denerim ama dediğin gibi belki de gec kalırım öyle de ama neyse doğumdan sonra bi amh daha baktiricam, şimdiden bunu düşünmek tuhafıma gidiyor ama düşünüyorum elimde değil, diyorum 1 taneyi başardın 2.kaldi
Cvs istedi direkt yaptirmak istemedim tüp bebek gebeliği zaten kötü bir şey duymak istemiyorum artık çok üzgünümBaşıma gelmedi canim ama testini ver bence riskli derlerse ama amniyosentez kesin istiyorlar
Canim üzülme panik olma bak inmiş ödem kötü bise olsa inmezdiCvs istedi direkt yaptirmak istemedim tüp bebek gebeliği zaten kötü bir şey duymak istemiyorum artık çok üzgünüm
Amin inşallah dua ediyorum elimden gelen sadece buCanim üzülme panik olma bak inmiş ödem kötü bise olsa inmezdi
Canim yok ya sanki kilo kilo mu yedin bisey olmaz takılma, valla herseyi duydum turpuda ilk duyuyomYukarıda anlatıldığı gibi turp çiğ tüketildiğinde bazı sakıncaları olabiliyor. Zira her seferinde tam olarak temizleyememek gibi bir risk var. Normal sağlıklı bir yetişkinde bu durum çok sorun yaratmayabiliyorken gebelikte risk daha büyük olabilir. Bu bakımdan gebelikte turpu çiğ olarak tüketmek önerilmez.
Gebelikte çiğ turp tüketmek; sindirim hastalıklarına, enfeksiyonlara ve bulaşıcı hastalıklara sebep olabilmektedir. Zira çiğ turp, çok sayıda zararlı bakterilere sahip olabilen bir sebzedir. Gebelik dışındaki sağlıklı bir kişide bağışıklık sistemi yeterli şekilde çalıştığında turpta bulunan bakteriler fazla olumsuz etki yaratamaz
Ya kızlar böyle birsey okudum biraz önce turp yedim baya tedirgin oldum önce yıkadım soydum sirkeli suda beklettim ama içime korku girdi
Merhaba ben Bilge hanıma gitmedimMerhaba,sizin eski mesajinizda okumustum galiba bursada Bilge hanima gitmissiniz,ya da baskasi yazdi hatirlamiyorumsiz gittiyseniz doktordan memnun kaldiniz mi? Pozitif ve isinin ehli olmasi cok onemli benim icin.
Ben de devlet memuruym şükür dün doktor 5 gün rapor verdi de dinleneym diye yatıstayımYatma şansım yok maalesef çalışıyorum. Ah çalışmasam yataktan hiç kalkmıcamhoş insan yattıkça ağırlaşıyor şu haftada geçsin hamile pilatesine başlayacağım rahatlatacağını düşünüyorum
Bende ilk defa duydum ve sok oldumCanim yok ya sanki kilo kilo mu yedin bisey olmaz takılma, valla herseyi duydum turpuda ilk duyuyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?