2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Gebe kalmadan mı doğum paketi ile aldınız. Bu ocakta ikinci paketi alacaksınız yani? Ne kadar ödemiştiniz ocakta?
evet zaten önceden 1 sene ödeme yapmanız gerekiyor teminatlı yani o sürede hamile kalırsan benim gibi ödemiyor hiçbirşeyi , 1 sene dolacak ondan sonra paketi yenileteceksin hemen. benim şuan da normal sağlık sigortam var hem doğum paketim ikisini de yenileticez bu ocak ayında ki o şekilde karşılıyor hem muayeneleri hem testleri hemde doğumu. birde doğumdan sonra bebeğe de 20 muayene hakkı veriyor. ocak 2022 de benim hem doğum paketi hemde 10 muayenelik paket fiyatı 3 bin tlydi . ama bunun içinde gebeliği kapsayan hiçbirşey yaptıramadım önden 1 sene boş para yatırmaca yani. asıl para bu ocakta çıkacak bakalım 20 bin demezler inşallah

Merhabalar kızlar, hani arada soruyorsunuz ya ne alalım ne almayalım tecrübeli anneler söylesin diye, bize zamanında yol gösteren olmadı aman sizler büyüyen beşik karyola almayın. Benim kızım çok dönüyor beşiği çıkınca yatağı 80x190 oldu çok dar. Böyle yapan diğer arkadaşlarım da pişman. Hep yatak değiştirdiler. İkizler gelmeden kendi odasına da alışması lazım artık bugün yatak baktık 100x200 ya da 120x200 yatak alacağız uzun süreli kullansın. elimizdeki yatak boşa çıktı Keşke ilk park yatak ya da montessori alıp sonradan kendi yatağını almak için bekleseymişim sinir oldum kendime.

Haklısın siyah üzüm alayım. Aslında en çok kan yapan şey dalak ama sakatat yasak et yemem lazım bol bol. Gel gör ki gebelikten bu yana sebze yemeği yemek istiyorum sürekli. Önerilerin için teşekkürler
Pekmez ve üzüm kan yaparken şekeri de yükseltir ve bu bizim için özellikle 22. haftadan itibaren önemli. Aman diyeyim doktorunuzdan duymadan böyle tavsiyeleri tüketmeyiniz.

Canim cok haklisin ben bide kadinlar kulübünde artık kötü tecrübe içeren başlıkları okumuyorum, rahat bi hamilelik geçirdim gercekten sakindim de ama bi arkadaşımız 20 haftalarda erken doğumla bebeğini kaybetmiş faydalı olması için yazmış tabi çokta önemli şeyler yazmış ama ben onu okudum ya aklıma takıldı, haftasonu kasik ağrım oldu cok hafif olmasına rağmen intenetten doğum sancısı anlaşılır mı diye arattım, sonra geçti zaten ağrımda ama en azından hamilelik döneminde olumsuz şeyleri okumama araştırmamaya karar verdim, çünkü gerçekten ekstra hassasiz, sağlıkla kucagimiza alalim yavrularimizi inşallah

Kötü hikayeleri düşünmeye gerek yok artık bence.
Burda sürekli konuşuldu ve her zaman son dkya kadar da risk var yani.
Hayat zaten öyle bir şey. Yarın bizler de ölebiliriz bir kazada. O yüzden bunları dile getirmeye bile gerek yok.
Tadı kaçıyor. Yoksa herkes farkında neyin ne olduğunun. Çünkü kendi annem de 9 aylık bebeğini kaybetmiş benden önceki hamileliğinde. Hem de hiçbir sorun yokken ve doğuma hazırlanırken. Bu örneği bilerek büyüdüm ben.
Yine de olumlu düşünüp alışveriş yapmaya devam.

bugün epeyce bir alışveriş yaptım yine. Bana hep en iyi şey tulum diyorlar. Tek parça olması açısından. İlk aylarda giymesi için. Takımlarım da var ama özellikle tulum aldım.
2 tane penye bebek battaniyesi aldım ayrıca ve bir tane de kalın battaniye.
Penye bir yelek de aldım. Bazısını yenidoğan bazısını 3-6 ay bazısını 6-9 ay olarak alıyorum. Karışık. Bebek arabamız da birkaç güne belli olacak inşallah. biz isim işini de hallettik. İçimize sinen soyadıyla çok uyumlu tam benim kızıma uyacak bir isim seçtim ama burada belirtmek istemedim. İsim seçince de çok rahatlıyor insan. Ona ismiyle sesleniyoruz artık.

Benim yegenimin ismi asil ablam koyarken cok begenmistim guzel bi isim

Siz motivasyon açısından tam bir şifasınız ne güzelde yazmışsınız Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

Gebe kalmadan mı doğum paketi ile aldınız. Bu ocakta ikinci paketi alacaksınız yani? Ne kadar ödemiştiniz ocakta?

Ben de bu konuda tecrübemi yazayım size. Gebe kalmadan mayıs ayında anadolu sigortadan yaptırmıştım tamamlayıcı sigorta. Doğumu kapsayan sağlık sigortasını seçtim tabii. Yeniletmenize gerek kalmıyormuş bu firmada. O yüzden tercih etmiştim çünkü hemen hamile kalmak istiyordum. Temmuzda hamile kaldım.
Doğum da nisanda. Yani 1 yıl dolmadan doğum yapmış olacağım. Yeniletmeme gerek yok. Medicanaya gidiyorum. 7 bine yaptırmıştım o dönem. Çok rahat ediyorum şimdi. Yoksa fiyatlar uçuk. Ama ikili test , dörtlü test ve en başta verdiğim toksoplazma testleri dış laboratuvara gönderildiği için onlarda ödeme yapmıştım ekstra. Onların harici diğer testler de bedava oluyor.
Allianzı bir yıl bekleme süresi var diye tercih etmemiştim. Onun fiyatı daha uygundu o dönem.

Cumartesi günü benimde doğum günüm iyiki doğmuşuz

7 binin içine doğum dahil mi? Öyleyse bedava!

Çınar ismi hoşuma gitti

Pekmez ve üzüm kan yaparken şekeri de yükseltir ve bu bizim için özellikle 22. haftadan itibaren önemli. Aman diyeyim doktorunuzdan duymadan böyle tavsiyeleri tüketmeyiniz.
Haklısınız o yönü de var. Fakat bugün sağlık ocağındaki hemşire doğal gıda takviyesi de Alman lazım dedi. Olmazsa haftaya doktora gidicem, onu da sorayım. Aslında düzenli et tüketmek lazım, en iyi demir hayvansal gıdada maalesef.

Kızlar bende kız ismi olarak 4 isim belirledim sizden fikir almak isterim
Aysima, Hafsa, Sare, Belinay sizce hangisi daha hoş

Evet işte ben de önden 2021 ağustosta 5 bin ödedim. Bekledikten sonra 20-25 bine yenileyeceklerini söylemişlerdi. Yenileme zamanı gelince rakam 56 bine çıktı. Neye göre yaptınız bu zammı diyoruz. Ayrıca bebeğin topuk kanı vs de dahil değilmiş. Öyle olunca sinirlendik biz de tekrarlamadık. Sorun fiyatlara yüzde 225 zam yapılması.

Evet ben de genellikle o tarz içerik olduğunu anlayınca okumadan hızlıca geciyorum. Bazen okumuş bulunuyorum ve randevuya uzun süreler kala stres endişe dert sahibi oluyorum istemsiz. O insanları da anlıyorum belki bir teselli bulmak adına yazıyorlar ama kötü etkilenebiliyoruz.

Yok sekerim dusuktu hatta doktor iyi gayet demisti ama korktum bi gunduz tatli aksam eksi istiyo benim de canim 2 kilo aldim simdilik yuruyus yapiyorum bol bol cok almamak icin etkili oluyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…