- 26 Ağustos 2022
- 752
- 849
- 18
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #18.541
Ben hep acı yiyorum normalde hayatinda aciya dayanıklılığı olmayan ve sevmeyen biriyim ama nolduysa canım çekiyor bu biber turşuları falan acı şalgam aci biber bunlar sayesinde rahat tuvalete ciktigimi farkettim gazim da rahat çıkıyoruz. Yani abartili bi aci yemiyorum ama hafif aci yemek beni rahatlatti. Belki işe yarar diye soylemek istedimAynılarını yaşadım, sancıdan mahvoldum.
Bana iyi gelenler şunlar oldu.
Az karbonhidrat ( ekmek, hamur işi özellikle) azalttım.
Nohut, fasülye, lahana, brokoliyi kestim. Hiç yemiyorum. Bunlardan sonra dayanılmaz oluyordu sancılar, üstelik karnım davul gibi oluyordu.
Activia çok iyi geliyor, her gün 1 tane yiyorum.
Marketten aldığım kayısılı meyve suyu her gün 1 büyük bardak içiyorum.
Gün içerisinde 4-5 kuru kayısı yiyorum özellikle akşam çayının yanında bir de
geceden bir bardak suya koyduğum 3 kayısıyı, sabah yiyip üstüne su içiyorum. Birde düz zemine sırt üstü uzanıp ayaklarını havaya kaldırmak gaz çıkışı sağlıyor biraz. YouTube da hamilelere özel gaz sancısına özel kısa bir egzersiz programı var o da çok iyi geldi.
Malesef tek birşeyle düzelmiyor. Bunları kombine edince rahatladım. Kabızlık devam ediyor, 3 günde bir ancak ama en azından karnımdaki o sancı geçti.
Daha önce yaptırdığım için yaptirmicam bu defaSelamlar kızlar. Şeker testi yaptırmayı düşünmeyen var mı ?
Aaaa ben de biyoloğumBen de Biyologum, Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanıyım. Akademi kısmet olmadı, laboratuvarlarda da çok okumuşu sevmiyorlar bizim memlekette o yüzden sektör değiştirdim en son öğretmenlik yapıyordum ama bebişlerin ikiz olduğunu öğrendiğimde direk gidip istifa ettim. Kızımda bile masabaşı olmasına rağmen çok zor dayanmıştım o zaman çalışmak zorundaydım. hem bu proje yazmak gibi olmaz çocuklar sınav çocuğuydu bulantıydı halsizlikti ders anlatamam diye veballerine girmemek için çıktım, hem de kendi gebeliğim rahat geçsin diye. Kızıma 2 yaşına kadar ben bakmıştım evde bunalmamıştım ama sonrasında başka bi şirkette işe başlamıştım nasıl iyi gelmişti anlatamam
Ben de ben de çöp bile almadım halaKizlar sizler beze gecmissiniz ama ben daha bir çorap almadımeşim aldırmıyor canim gidiyorda doğuma yakın herseyi çıkar alırız diyor, ilk bebekten sonra korkusu var. Ama şu ayrintiliyi sağlıkla geçirelim başlarım yavaştan tek tük almaya inşallah
Zararı olan derken ultrason zaten ses dalgasıyla çalışıyor aslında. Sanıyorum 3 boyutlu olan daha yüksek frekansta ses veriyor ki normal siyah beyaz ultrasonda tepki vermezken 3 boyutlu olanda tepki veriyorlar. Bildiğimden değil de tahmin yürüyerek böyle bir sonuca vardım.Merhaba bana da 13. Haftada 3 boyutlu ultrasonla baktı doktorum ama 10dakikadan fazla inceledi en sonlara doğru göbeğimde ısı hissetmeye başladım ve sizin dediğiniz gibi başlarda hareket eden bebeğim ellerini kulaklarına götürüp kendini kapattı hatt verdiği 3 boyutlu fotoğraflarda da öyle. Acaba zararı olan bir şey mi yapıyoruz sizde de aynı durum olmuş ya merak ettim
Maslaalahh sizde sağlıkla kucağınıza alın inslalahEltin halt etmişyok küvöz bilmem ne herkes fazla almak zorunda değil yapı meselesi bu. Ben ikiz gebe olmama rağmen anca hamile kaldığım kiloma gelebildim, kızımda da 8,5 kilo alabilmiştim. Eşinle sen nasılsın üç aşağı beş yukarı sizin gibi olur bebiş de.
Selam iki gebe gel sarılalımnasıl şanslısın şimdiden lüzumsuz sesleri uzaklaştırmışsın etrafından. Sağlıkla kucağınıza alıp büyütün insallah. benim de ikiz tek yumurta erkek, sizinkilerin cinsiyeti ne?
Aah ah ben de 2. Ayımda şükrediyodum Allahtan suyla çaydan tiksinmedim diye. Şimdi çayın hiç tadı yok ama su içebiliyorum Allahtan. Doğumdan sonra bu yiyememelerin acısını fena çıkaracakmışım gibi geliyo nedense
Ayy laktozsuz bana da şekerli geliyor hiç hoşuma gitmiyor. Ben sadece migros ve macrolarda satılan günlük organik cam şişedeki kırmızı etiketli sütü içiyorum. Hem de bayılarakLaktozsuz şekerli gibi geliyor tadı. Bir de hem organik günlük süt alıyorum, laktozsuz organik günlük aramam gerekiröyle bir seçenek de yok sanırım.
Merhaba canim bende 12haftalik hamileym ve kistik higroma ve tüm vücut ödemli bir takim testler verdik sonucu bekliyoruz fakat kendiliğinden kalbi durur zaten dendi sonuç gelince hamilelik sonlandirilacak fakat beklemek beni deli ediyobenim bebeğimede 12. haftada kistik higroma dendi ve perinatolojıye gitmiştim özeldeki doktorumun tavsiyesiyle amiyosentez yapılması gerek dedi ve gittiğimde normal kontrolumde kalbının durdugunu öğrendim ama benım bebeğimin heryeri ödemdi ıkıncı gebeli,ğim için cok korkuyorum herkezın basına aynı sey gelcek die bırsey yok ben bu olayı yasayalı bır hafta oldu cok üzüldüm allahım kımseye yasatmasın neyden oldugunu bılmek istiyorum bılgı edınırsenız paylaşalım buradan kızlar
Elimde kefirimle yazıyorum bu satırlarıKizlar madem kefirden konu acildi istanbulda kefir mayasi bulabilecegim bir yer var mi biliyor musunuz? Yada altinkilic vb markalarin paketlileri icilmeli mi?
Ben 22. Haftanın içindeyim. 18 den beri ben de eşim de hissediyoruz. Geçen gün de anneme denk geldi, o da çok net hissettiKızlar eşiniz ya da başka birisi elini sizin karnınıza koyduğunda bebek hareket ettiğinde hissedebiliyor mu? Yoksa bunlar daha ileriki haftalarda mı oluyor? Dışarıdan bebek hareketlerinin gözlemlenmesi 30. haftalarda oluyor diye okumuştum ama temasla hissedilebilir mi acaba ya?
MaşallahAyy laktozsuz bana da şekerli geliyor hiç hoşuma gitmiyor. Ben sadece migros ve macrolarda satılan günlük organik cam şişedeki kırmızı etiketli sütü içiyorum. Hem de bayılarakama aşırı pahalı yaaaa ☹
Belki çocukluktan beri kahvaltıda şişe süt içtiğim için vücut alışmıştır, çok gaz yapmıyor bende sanırım
Kardeşim de benim gibiydi doğuma kadar. Annem hep söyler herkesin çocuğu çaya döndü, sizin süt paralarınız yüzünden zengin olamadık diye
Aynen cnm bende bez stoklamayi düşünmüyorum bittikçe alırız. Ewet zamlaniyor ama hep zamlaniyor zamlanacak malesef yetisemeyizBen de ben de çöp bile almadım halaalmayı geçtim bir çok konuda fikrim bile yok
Özellikle bez alanlara çok şaşırıyorum. Çünkü bebeklerin bazı markalara alerjisi vs olabiliyormuş. Ben sanırım K Kisgunesim22 gibi doğuma yakın 1 paket alıp kalanı doğumdan sonraya bırakacağım. Alerji yapıp da elimde patlamasını veya çabuk büyümesini falan göze alamıyorum çünkü
Ben ilk defa 3 boyutlu olarak perşembe günü gördüm. Hatta Dr fotosunu çekti. Elleri kulaklarında, yüzü görünüyor. İlk fotosu diye aileme arkadaşlarıma gönderdim. O halini gördükten sonra içimde gerçek bir bebek olduğuna daha fazla inandım diyebilirim. Açıp açıp fotosuna bakıyorum. Siyah beyaz fotolara hiç böyle bakmamıştımZararı olan derken ultrason zaten ses dalgasıyla çalışıyor aslında. Sanıyorum 3 boyutlu olan daha yüksek frekansta ses veriyor ki normal siyah beyaz ultrasonda tepki vermezken 3 boyutlu olanda tepki veriyorlar. Bildiğimden değil de tahmin yürüyerek böyle bir sonuca vardım.
Zaten o görüntü çok çirkin ve korkunçlu. Son haftalara gelene kadar görmek istemediğimi söyledim doktoruma. Yoksa her gittiğimde açayım mı diyip bi 30 sn falan gösteriyor bize. Siz de istemediğinizi söylerseniz açmayacaktır zaten. Minikleri bulundukları yerde rahatsız etmeyelim
Süt yerine evde yapılmış yoğurt da denenebilir aslında. Bazısı sütten tiksiniyor mesela; onlara da yoğurt verildiğini duymuştum. Doktorunuzla konuşun, mutlaka yönlendirecektirMaşallahafiyet olsun sizin kalsiyumlar baya iyidir o zaman benim de eşim takılıyor bana, içkisi sigarası yok diye aldık organiği çıktı diyo bende aşırı gaz yaptığını fark ettim sütün. Dün içmedim gece tuvalet ihtiyacım daha az oldu. İki günde bir içsem belki dengeleyebilir
Çorum özel hastanesinde yaptırcam canım bende ilçedeyim salı kontrol var o gün ayrıntılıda yer varsa hemen girerimCanım bende Çorumluyum ama ilçede yaşıyorum, ayrintiliyi kime yaptiracaksin
İşte bu stresten kurtulma bebek doğduğunda sonsuz bi sabır ve hoşgörü sağlıyor insana “ben neleri kimleri çektim el kadar çocuğumun mu nazını çekemeyeceğim” diye. Öyle de bi artısı varAaaa ben de biyoloğumben de mezun olurken laboratuvar bana göre değilmiş diyerek bir medikal firmaya girdim. Sonra da mba falan yaptım. En son herkesin bildiği bir alman firmasında satış bölümünde bayi yöneticisi olarak çalışıyordum ama yönetim/organizasyon falan değişince ben daha fazla burda çalışmak istemiyorum dedim ve anlaşarak işten ayrıldım. Ayrıldıktan 10 gün sonra da ta daaaaa hamile olduğumu öğrendim demek ki her şey strestenmiş dedim hatta. Öncesinde 2 kaybım var. İşi bırakma konuşmasını haziranda yaptık, temmuz sonu ayrılıyorum diye anlaştık, ben temmuz ayında hamile kalabildim. Bu sebepten şu anda iş falan duymak bile istemiyorum.
Ama çevremdeki bir çok kişiden çalışmanın, bir anlamda evden uzaklaşmanın annenin psikolojisine çok iyi geldiğini duymuştum. Bakalım o günler bizlere neler gösterecekhepimiz sağ salim kavuşalım da miniklerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?