- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #18.581
O 4 gune denk gelmeyiz heralde yaİnşallah 38 leri rahatlıkla görürüzsezaryen kafanızda netse doktorunuz ona göre ayarlar kendini zaten. Önceden konuşmakla iyi yapmışsınız
Bana da normal olursa 26 Nisan dedi ama sonuçta erken de gelebilir. Gelirse de doktorum yoksa panik yapabilirim. Gerçi sezaryende bile erken gelebilir. Kuzenim yazın doğum yaptı. Sezaryen gününden bir kaç gün önce suyu geldi. Doktoru da şehir dışındaydı. Başka bir doktor yaptırdı doğumunu, allahtan sıkıntı yaşamadı, sağlıkla geçirdi. Allah o günleri göstersin önce bi sağlıkla, en önemlisi o tabii
Açıkçası ben de doktorların tatillerini hastaya göre planladıklarını sanmıyorum ve öyle de görüyorum. Herkes eşinin çocuğunun tatiline, iznine göre planlıyor (haklı olarak). Gece bile gelmek istemiyorlar, ablamın örneğinde söylediğim gibi. Tabii böyle düşünmeyenler de vardır. Ama bunu sormak düşünmek de bizim hakkımız. Sonuçta doktor seçip hastaneyle anlaşıyoruz. Umarım herkese kendi doktoruyla doğum nasip olurSormak gerek inşallah o duyarlıktadırlar ama hastane doktorları ay içinde o kadar çok hastaya bakıyorki.. Bir de pek çok doğum beklenen zamandan sapma yapıyor. Doktorlar birkaç tecrübeden sonra kendi takvimlerine göre yaşamaya yönlenir bence. Doğumlara göre tatil planlayacaklarını sanmıyorum. Yine de hastanenin adını seçip güvenip gidince en azından aynı hastanedeki nöbetçi doktorun varlığını biliyorsun. Ben muayenehaneye gidiyorum daha 14. Haftadan sordum doktorun tatil planını. Sonrakinde de onun süpriz birşeyine denk gelirsek ne olacak yedeği kim onu öğreneyim sizi okurken aklıma düştü.
Mayıs olsa daha güzel olur tabii :) Ben ekstra bir durum olmazsa sezaryene daha yakınım. Normal doğumdan korkuyorum, gerçi sezaryenden de korkuyorumO 4 gune denk gelmeyiz heralde ya39. Haftam yani 38+0 larim sanirim tam bayram haftasi.Aslinda tahmini tarihim 40 haftayi doldurursam 3 mayis ama doktorum ben hic 40 haftayi dolduran bebek gormuyorum dedi
Seseryan istiyorsan ona gore planlarsin rahat rahat yahu onun o rahatligi var isteMayıs olsa daha güzel olur tabii :) Ben ekstra bir durum olmazsa sezaryene daha yakınım. Normal doğumdan korkuyorum, gerçi sezaryenden de korkuyorumkorkmadığım bir şey yok. 15 inden sonra uygun bir tarihte alın hocam derim heralde
Boyle bor durumda ben perinatolog dinlerim normal kadın doğum doktorunu asla dinlemem çünkü risk almaktan korkarlar bisey olunca da Allahin takdiri der geçerler yarin ki perinatolog da dikiş derse lütfen attır evet yatarak ilaçla son haftalara gelenler var ama o da bir riskMerhaba, dun detaylı ultrason vardı kızım çok iyi, saglıklı ama açılmam farkedildi. Rahime dikiş atılması gerekiyor isterseniz hemen ameliyata alabilirim tüp bebekle gebe kalmıssınız riske atmayın ama önce kendi doktorunuzla görusun dedi perinatolog.
Kendi doktorum açılmanın cok az olduğunu bu sekilde doguma kadar giden kişiler olduğunu söyledi ve ameliyat olmamı istemedi. Sadece ilaç ve igne ile bolca yatmamı istedi. Böyle iki farklı görus oldugu icin yarın yeniden baska bir pernatolog ile görusecegim oda olman gerekir derse olacagım. Korkuyorum bu süreçten. Birde doktorum cok korkuttu enfeksiyon olabilirsin, dikiş rahmini yırtabilir, bebegin suyu patlayabilir ameliyatta diye. Anestezi alacaksın bebekle beraber riskleri var dediçok arada kaldım. Yaptırmasam daha cok açılma olup bebegimi erken doğumla kaybedebilirim yaptırsamda riskleri varmış. Dünden beri cok kötü durumdayım.
Benim doktorum perinatolog canim cok goruyorum rahim agzi dikisi yaptigini yaygin bir durum sanirim.Kolay bir sey olmasa bu kadar yapilmaz diye dusunuyorum.Bir baska perinatologa daha danis eger o ameliyat derse ol direkt riskli gebelik onlarin uzmanlik alani cunkuMerhaba, dun detaylı ultrason vardı kızım çok iyi, saglıklı ama açılmam farkedildi. Rahime dikiş atılması gerekiyor isterseniz hemen ameliyata alabilirim tüp bebekle gebe kalmıssınız riske atmayın ama önce kendi doktorunuzla görusun dedi perinatolog.
Kendi doktorum açılmanın cok az olduğunu bu sekilde doguma kadar giden kişiler olduğunu söyledi ve ameliyat olmamı istemedi. Sadece ilaç ve igne ile bolca yatmamı istedi. Böyle iki farklı görus oldugu icin yarın yeniden baska bir pernatolog ile görusecegim oda olman gerekir derse olacagım. Korkuyorum bu süreçten. Birde doktorum cok korkuttu enfeksiyon olabilirsin, dikiş rahmini yırtabilir, bebegin suyu patlayabilir ameliyatta diye. Anestezi alacaksın bebekle beraber riskleri var dediçok arada kaldım. Yaptırmasam daha cok açılma olup bebegimi erken doğumla kaybedebilirim yaptırsamda riskleri varmış. Dünden beri cok kötü durumdayım.
Perinatolog normalde böyle hastaları bekletiriz takip ederiz ama sizin ki tüp bebekmiş riske atmayalım hiç hemen yapalım dedi. evet bu stresle riskle yarını zor bekliyorum korkuyorum böyle böyle aylar geçmek bilmez. En iyisi yaptırmak gibi görunuyor. Umarım sorunsuzca atlatırımBoyle bor durumda ben perinatolog dinlerim normal kadın doğum doktorunu asla dinlemem çünkü risk almaktan korkarlar bisey olunca da Allahin takdiri der geçerler yarin ki perinatolog da dikiş derse lütfen attır evet yatarak ilaçla son haftalara gelenler var ama o da bir risk
Evet canım sanırım baya yaptıran var. 2-3 gundur agrım vardı kendi doktorum hicbir sey söylemedi. Dun detaylıda perinatolog ben birsey söylemeden agrınız var mı dedi. 17 mm dusmus 15 altı tehlikeliymiş umarım geç olmadan hallederizBenim doktorum perinatolog canim cok goruyorum rahim agzi dikisi yaptigini yaygin bir durum sanirim.Kolay bir sey olmasa bu kadar yapilmaz diye dusunuyorum.Bir baska perinatologa daha danis eger o ameliyat derse ol direkt riskli gebelik onlarin uzmanlik alani cunku
Geçmiş olsunPerinatolog normalde böyle hastaları bekletiriz takip ederiz ama sizin ki tüp bebekmiş riske atmayalım hiç hemen yapalım dedi. evet bu stresle riskle yarını zor bekliyorum korkuyorum böyle böyle aylar geçmek bilmez. En iyisi yaptırmak gibi görunuyor. Umarım sorunsuzca atlatırım
Evet canım sanırım baya yaptıran var. 2-3 gundur agrım vardı kendi doktorum hicbir sey söylemedi. Dun detaylıda perinatolog ben birsey söylemeden agrınız var mı dedi. 17 mm dusmus 15 altı tehlikeliymiş umarım geç olmadan hallederiz
17 mm mi 27 mm eğer böyle ise hiç bekleme cnm direk dikiş attırPerinatolog normalde böyle hastaları bekletiriz takip ederiz ama sizin ki tüp bebekmiş riske atmayalım hiç hemen yapalım dedi. evet bu stresle riskle yarını zor bekliyorum korkuyorum böyle böyle aylar geçmek bilmez. En iyisi yaptırmak gibi görunuyor. Umarım sorunsuzca atlatırım
Evet canım sanırım baya yaptıran var. 2-3 gundur agrım vardı kendi doktorum hicbir sey söylemedi. Dun detaylıda perinatolog ben birsey söylemeden agrınız var mı dedi. 17 mm dusmus 15 altı tehlikeliymiş umarım geç olmadan hallederiz
Bunu bende gördüm ya ama bi cesaret edip alamadımİyi pazarlar arkadaşlar e bebekte şöyle bir indirim gördüm alacak olanlar bi inceleyip baksın.
Teşekkür ederim kasıgımda sabahtan geceye kadar dinlenmekle geçmeyen bi ağrı vardı.Geçmiş olsunburdan sinop_e arkadaşımız yakın zamanda serklaj yaptırdı, belki fikir verebilir size riskler konusunda. Nasıl bir ağrınız vardı?
17 mm dedi perinatolog, kendi doktorum ise 25 mm dedi. Onda bile hemfikir değiller17 mm mi 27 mm eğer böyle ise hiç bekleme cnm direk dikiş attır
Daha güzelini indirimli bulmak lazımBunu bende gördüm ya ama bi cesaret edip alamadım
Perinatolog güven ayrıca sinir 25 mm sen bugün tuvalet harici kalkma progestan başladılar mi17 mm dedi perinatolog, kendi doktorum ise 25 mm dedi. Onda bile hemfikir değilleryarın gideceğim duruma göre dikiş atılacak ama korkuyorum böyle beklerken bisey olcak diye.
Babyjorn filan almam o kadar para vermem şahsen kac ay kullancaz sankiDaha güzelini indirimli bulmak lazımtabi böyle şeylerde gidip görmek , kullanımına bakmak vs lazım böyle zor
Yarına kadar bir şey olmaz sanırım, stres yapmamaya çalışın. Yarına kadar bekleyemeyecek bir durum olsa perinatolog söylerdi. İlaç iğne vs yaptılar mı? Belki o koruyucu olur.17 mm dedi perinatolog, kendi doktorum ise 25 mm dedi. Onda bile hemfikir değilleryarın gideceğim duruma göre dikiş atılacak ama korkuyorum böyle beklerken bisey olcak diye.
Evet tatillerini ayarlarken takipli hastalarının durumuna da bakıyorlar bir de kendi aralarında anlaşıyorlar. Kızımın zamanında ramazan bayramından 15 gün sonra bekleniyordu doğumum doktorum tatile gidecekti önceden söylemişti eğer ben yokken doğum başlarsa benim hocam katılacak uygun mudur diye. Yani zaten gidecek de gönlümü alması da hoşuma gitmişti. Böyle durumlarda acil doğumlarını devralıyorlar ama benim doktorumun kendi kliniği var hastanelerde nasıl oluyor durum bilmiyorumBu soru benimde kafami kurcaliyor ben normal istiyorum Allah nasip ederse 15inden itibaren 38. Haftam oluyor yani heran gelebilir bebisben doktorlarin kendi tatillerini takip ettikleri hastalara gore ayarladiklarini dusunuyorum ama sorucam valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?