- 19 Ekim 2022
- 424
- 308
- 18
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #18.621
Anladım en iyisi haftaya farklı bı doktora görünmekBen perşembe gittim 19+1 di sata göre. 365 gr dedi doktor yanılmıyorsam. Büyük vs diye de yorum yapmadı. Şeker muhabbetinden de bahsetmedi hiç.
Ama bebeğe de zarar diye duydum yaa çok kararsızımBen yaptiricam canim muhakkak yapilmali bence ogrenip onceden onlem almakta fayda var ona gore beslenme duzeltilmeli diye dusunuyorum
Aa ne güzel doktormuşBen düşünmüyorum şuan her şey normal seyrinde ilerliyor.Ters bir şey olsa ve ihtiyaç görse doktorum bilgilendirir diye düşünüyorum. Tetanoz vurulmamı da istemedi şu aşamada
Çok mantıklı. Ben de öyle düşünüyorumBen varım. Bünyemi çok sarsar gibi hissediyorum. Bazı doktorlar da hiç önermiyor. Şeker yüklemesi beni çok ürkütüyor.
Sanırım doktorum da bu konuda ısrar etmeyecek. Çünkü en son muayenede kilon çok iyi ailende de şeker yok tamam o zaman dedi. O konuyu açmadı. Bundan sonra Önerir mi bilmiyorum. Mutlaka yaptırmalısın derse yaptırırım ancak. Ama hiç istemiyorum.
Şeker belirtisi olan bir sinyal görülürse vücudumda işler değişir belki. O zaman ölçülebilir.
20+2 de bebeğin kilosu 375 Gr sizin kaçtı (şekerim olabilirmiş bebek iri olabilirmiş merak ettim)
Ewet kızlar illaki farkediyor +-200 300 g değişiyor. kızım 2800 falan görünüyordu 38 de doğum yaptım 3050 g doğdu. Doğumdan sonra da sis oluyor sisi gidiyor yine 200 300 g düşüyor bilginiz olsunBu arada biz bebekler için gramları kiloları konuşuyoruz ama doğum yapan annelerin yorumlarına bakıyorum bu sitede mesela doktor 3200 gr dedi bebeğe ama 2700 gr doğdu falan yazıyorlar. Yanıltıcı ultrasonlar da var demek
Bebege zarar olsa doktorlar yapmaz..asil sekeriniz var ve farkinda degilseniz bu daha buyuk bir zarar malesefAma bebeğe de zarar diye duydum yaa çok kararsızım
Aslında ben uyutulmaktan korkuyorum. Epidural için de hissediyorsun korkunç, ben fenalaştım diyenler var. Kesin ben sezaryene giderken götürmeyin beni diye ayağa kaldırırım hastaneyi korkudanKızlar benim bu 3. Sezeyanim olacak hiç korkacak birsey yok bnm ikiside kolay geçti çok şükür ilk gün bi zorlanıyorsun ikinci gün ayaktasın. İnşallah bunda da öyle olur
Bende normal de olsa sezeryan da olsa korku yok ya dunya hergun binlerce dogum oluyor neden korkalimmmm insallah bunu da saglikla rahatlikla gecirirsin canimKızlar benim bu 3. Sezeyanim olacak hiç korkacak birsey yok bnm ikiside kolay geçti çok şükür ilk gün bi zorlanıyorsun ikinci gün ayaktasın. İnşallah bunda da öyle olur
Aslında ben uyutulmaktan korkuyorum. Epidural için de hissediyorsun korkunç, ben fenalaştım diyenler var. Kesin ben sezaryene giderken götürmeyin beni diye ayağa kaldırırım hastaneyi korkudan
Ben ablamın doğumunda doğumhane önünde bekledim, normal doğumdu. Çok cesur biri ve acı eşiği yüksek. Ona rağmen baya zor bir doğum oldu. Tabii kişiye özel bu durumlar ama ben onu gördükten sonra cesaret edemem pek, mecbur kalmadıkça. Sonrasında çok çabuk toparlandı ama, hızla kilo verdi, zaten çok almamıştı. Hiç doğum yapmamış gibiydi. Hayırlısı olsun hakkımızdaDaha bu yıl iki kuzenim belden uyuşturmayla sezeryan oldular. Epidural sezeryan bu sanırım. Hiç hissetmiyorsun çok rahat dedi ikisi de. Doğduğu gibi bebeğini de görüyorsun. Ki biri 2 kez normal doğum yapmıştı öncesinde. 3. Bebeği kilolu diye dr risk almak istememiş sezeryan yapmış.
Kuzenim normal doğumdan çok daha güzel ve rahat dedi.
Ben öyle kararsızım ki bu konuda. Normal doğum rahatça olabilse isterim ama çok yırtılma olanlar varmış. Bir sürü vajinal sorun çekenler varmış vs. Aklıma onlar gelince ürküyorum.
Bir yandan en doğalı o diyorum.
Herhalde son haftalara doğru netleşir kararım.
Etrafımda normal doğuran az. Genelde herkes sezeryanlı. O yüzden de o daha iyiymiş gibi geliyor. Daha önce ameliyat olmuş biriyim bi de. Korkmuyorum o açıdan zaten. Ortamı sistemi biliyorum. Ama normal doğum buram buram hissedeceğimiz bir süreç. Daha cesur kadınların işi. Hayırlısı olsun.
Ben kıpırtı hissediyorum, içerde bir şey oynuyor. Tekme hiç hissetmedim.Ya kızlar hareket hissedenler tekme gibi mi kıpırtı gibi mi hissediyorsunuz yani bu konu beni cok strese soktu cok nadir bisy hissediyorum o da hafif bisey 21 bitti tedirginim baya
Bende kafama taktim bi terslik mi var diyeBen kıpırtı hissediyorum, içerde bir şey oynuyor. Tekme hiç hissetmedim.
Sanmıyorum terslik olduğunu. Sonuçta sık sık kontrole gidiyorsun. Orda da hareketleri gözlemleniyor. Ters bir durum olsa doktorun söylerdi. İçini ferah tutBende kafama taktim bi terslik mi var diye
Ultrasonda ölçümde yanılma olabiliyor kabaca bir hacim hesabı yapıyor en nihayetinde benim kızım da 3250 falan görünüyordu 2990 doğdu. Kimisi de beklenenden fazla doğuyor o yüzden çok kilo alsın diye uğraşmamak lazım kapalı kutu çıkan süpriz oluyor neticedeBu arada biz bebekler için gramları kiloları konuşuyoruz ama doğum yapan annelerin yorumlarına bakıyorum bu sitede mesela doktor 3200 gr dedi bebeğe ama 2700 gr doğdu falan yazıyorlar. Yanıltıcı ultrasonlar da var demek
Ben epiduralli normal doğum yaptım ama kızım makat geliş olduğu için 39+3 e kadar sezeryan olacak gibiydi. Sonra başı aşağı döndü zaten son haftalarda fırfır dönüp durdu içimde o yüzden bekledi doktorum. Normal doğumda bebek vajinal kanaldan geçerken ordaki bakterileri de yuttuğu için bağırsak florası oluşmuş oluyor gaz ya da alerji gibi sorunlar daha az bekleniyor. Doğumu kendisi başlattığı için bebek de dünyaya gelmeye saha hazır oluyor. Ha bu doğumum muhtemelen sezeryan olacak. İnsanın içinden insan çıkıyor hepsinin kendisine göre zorluğu var. Bir de bebeklerin kendi hesapları var daha çok onlar belirliyor doğum şekillerini hepimiz kolayca kucağımıza alırız insallah doğum her haliyle mucizevi bişeyDaha bu yıl iki kuzenim belden uyuşturmayla sezeryan oldular. Epidural sezeryan bu sanırım. Hiç hissetmiyorsun çok rahat dedi ikisi de. Doğduğu gibi bebeğini de görüyorsun. Ki biri 2 kez normal doğum yapmıştı öncesinde. 3. Bebeği kilolu diye dr risk almak istememiş sezeryan yapmış.
Kuzenim normal doğumdan çok daha güzel ve rahat dedi.
Ben öyle kararsızım ki bu konuda. Normal doğum rahatça olabilse isterim ama çok yırtılma olanlar varmış. Bir sürü vajinal sorun çekenler varmış vs. Aklıma onlar gelince ürküyorum.
Bir yandan en doğalı o diyorum.
Herhalde son haftalara doğru netleşir kararım.
Etrafımda normal doğuran az. Genelde herkes sezeryanlı. O yüzden de o daha iyiymiş gibi geliyor. Daha önce ameliyat olmuş biriyim bi de. Korkmuyorum o açıdan zaten. Ortamı sistemi biliyorum. Ama normal doğum buram buram hissedeceğimiz bir süreç. Daha cesur kadınların işi. Hayırlısı olsun.
Bnm ikiside geneldi, epiduralden bi tırsıyorum korkarım gibi geliyor birde o ameliyat ortamı soğuk beni geriyor ama denemekte istiyorum bakalım o gün ki psikolojiyle karar vericemAslında ben uyutulmaktan korkuyorum. Epidural için de hissediyorsun korkunç, ben fenalaştım diyenler var. Kesin ben sezaryene giderken götürmeyin beni diye ayağa kaldırırım hastaneyi korkudan
İnşallah cnm sağol cümlemiz İnşallah sağlıkla kavuşalımBende normal de olsa sezeryan da olsa korku yok ya dunya hergun binlerce dogum oluyor neden korkalimmmm insallah bunu da saglikla rahatlikla gecirirsin canim
Benimkiler bildiğin balık gibi kayıyor kaba bir kas hareketi gaz sanıyordum ben. Tekmeler iki-üç gündür başladı çok az sayıda. Endişelenme vücut yapısındandır muhtemelen.Ya kızlar hareket hissedenler tekme gibi mi kıpırtı gibi mi hissediyorsunuz yani bu konu beni cok strese soktu cok nadir bisy hissediyorum o da hafif bisey 21 bitti tedirginim baya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?