- 18 Ekim 2022
- 2.141
- 2.932
- 63
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #18.641
20+2 de bebeğin kilosu 375 Gr sizin kaçtı (şekerim olabilirmiş bebek iri olabilirmiş merak ettim)
Şimdi memorial in sitesine baktım. 20. Hafta için şöyle diyor.Zaten haftasına göre kilosu çoksa hemen şekere yoruluyor. Bu konuyu da akrabam sayesinde öğrendim. Hiçbir bilgim yoktu. Bebeğin iri olması durumunda hemen şekerden şüpheleniyorlar. Kilolu olması iyi bir şey sanıyordum ben mesela ama değilmiş.
Ben 19+1de gittim. O hafta uygulamalara göre ortalama 250 gr olması gerektiği yazıyordu. Dr. Banu Çiftçi’nin hamilelik uygulamasını takip ediyorum ben. Ordan öğrendim. Benimki 277 gramdı. Doktor haftasıyla uyumlu demişti.
Şimdi uygulamaya baktım mesela siz 21.haftada gitmişsiniz 20+2 olduğuna göre.
o zamanın ortalaması 310 gram diyor. O açıdan belki biraz fazla bulmuştur doktorunuz. Ama hiç endişe etmeyin. Çünkü çözümleri var neticede.
Canım ven 13. Haftamda hissetmeye baslamama rağmen hala hareket boyutları büyümedi kıpırtı hafif tekme tek sefere mahsusYa kızlar hareket hissedenler tekme gibi mi kıpırtı gibi mi hissediyorsunuz yani bu konu beni cok strese soktu cok nadir bisy hissediyorum
İnşallah böyle kafanızfaki soru işaretlerine yardımcı korku ve endişelerinizi azaltan bol bilgilendirici geçsin sohbetinizYarin sorayim biteşekkür ederim
Insallah hersey yolundadir kuzumSanmıyorum terslik olduğunu. Sonuçta sık sık kontrole gidiyorsun. Orda da hareketleri gözlemleniyor. Ters bir durum olsa doktorun söylerdi. İçini ferah tut
Kilolu değilim 3.gebelik ama ilk defa böyle oldu evham yaptımBenimkiler bildiğin balık gibi kayıyor kaba bir kas hareketi gaz sanıyordum ben. Tekmeler iki-üç gündür başladı çok az sayıda. Endişelenme vücut yapısındandır muhtemelen.
Şimdi memorial in sitesine baktım. 20. Hafta için şöyle diyor.
Eki Görüntüle 3171176
Ben ilk gebeliğimde de yaptırmamıştım. Aile hekimliğinde açlık tokluk şekerine baktırıp bir sorun cıkmazsa yine yaptırmayacağımSelamlar kızlar. Şeker testi yaptırmayı düşünmeyen var mı ?
20 hafta dediği 19+0 değil 20+0dır. Benim doktorum da öyle hesaplıyor. 19+1de gittiğimde 19.haftan diye konuşuyordu.
Dr. Banu Çiftçi 21. Haftayı 310 gram olarak belirtmiş kitabında mesela. Çünkü o 20+0 olunca 21.haftadan sayıyor. Doktorlar haftaları farklı yorumlayabiliyor.
Unutmusum kuzum resmen belki öncekilerde bogleydi hatırlamıyorum ilk kızımın cok hareketli olduğumu hatırlıyorum onunda 24.hafgada hareketleri durmuştu öncesi çok hareketliydi onun verdiği bir evham var sanirimCanım ven 13. Haftamda hissetmeye baslamama rağmen hala hareket boyutları büyümedi kıpırtı hafif tekme tek sefere mahsusher gün değişiyor bazı günler sık sık hissediyorum bazı günler hiç hissetmiyorum. Daha önce gebelik geçirdiğini düşünürsek o bariz tekmeler için çok erken rahat ol kuzum
Benim 18+2 de 300 gr idi.20+2 de bebeğin kilosu 375 Gr sizin kaçtı (şekerim olabilirmiş bebek iri olabilirmiş merak ettim)
Hba1c testine bakmak sanırım. Gizli şeker varsa öyle tespit edilebiliyormuş. Bu hafta tetanoz randevum var aile hekimliğinde, gidince baktırıcam.Benim 18+2 de 300 gr idi.
Dr 1.5 hafta onden gidiyor kilosu demisti.Daha olcum yapmadik,doktorum da bir sey demedi ama acikcasi ben de sekerden supheleniyorum.
Aclik sekerim dusuk seyrediyor ama onun bir onemi yok sanirim.
Bahsettiğin kaybın kızın mıydı, üzgünümUnutmusum kuzum resmen belki öncekilerde bogleydi hatırlamıyorum ilk kızımın cok hareketli olduğumu hatırlıyorum onunda 24.hafgada hareketleri durmuştu öncesi çok hareketliydi onun verdiği bir evham var sanirim
Çok geçmiş olsun, ilk bebegim serklajlıydı, 39+1 sezeryan oldum, kızım 12 yaşında, şimdi oğluma hamileyim perinatolog doktorum, takip sırasında rahim ağzı kapalı ve uzun olduğu halde öyküye dayalı koruyucu serklaja karar verdik, 16. Haftada serklaj oldum, doktorum şimdi kapalı olsa da 20. Haftadan sonra bebek ağırlığı artınca açılabileceğini söyledi, operasyon oldum çok kısa sürüyor çok az anestezi alıyorsunuz, bebeğe zararı olsa perinatolog asla yapmaz, neyse operasyon sonrası doktorum odama geldi ne kadar doğru bir karar olduğunu göstereceğim dedi ve operasyon sırasında çektiği fotoğrafları gösterdi, dikmek için pens ile tutunca açılmıştı rahim ağzı korkunçtu yani zayıf ve yetmezlik varmış yumuşamış, maalesef bu ultrasonda belli olmuyor, sonra da dikilmiş halini gördük, şok olduk çünkü en ufak açıklık yoktu ve bin kere şükür ettik çünkü bebek büyüyünce asla tutmazdı o rahim, diyeceğim o ki perinatoloji bu işin uzmanı kesinlikle onları dinleyin, kaçıncı haftadasınız, açılma ne kadar, rahim ağzı kaç mm ? bilmiyorum ama ilerlemiş durumda müdahalede başarı şansı azalıyor, doktorum akademisyen doçent, ilki de perinatoloji profesörü idi aynı görüşteydi ikisi de.. şimdi progestan kullanarak heyet raporu ile yatıyorum... umarım böyle devam edeceğim, kavuşacağım, umarım siz de iyi olursunuz,kavuşursunuz, karar sizin ama bence riske atmayın, en azından ikinci görüş mutlaka alın... sevgilerMerhaba, dun detaylı ultrason vardı kızım çok iyi, saglıklı ama açılmam farkedildi. Rahime dikiş atılması gerekiyor isterseniz hemen ameliyata alabilirim tüp bebekle gebe kalmıssınız riske atmayın ama önce kendi doktorunuzla görusun dedi perinatolog.
Kendi doktorum açılmanın cok az olduğunu bu sekilde doguma kadar giden kişiler olduğunu söyledi ve ameliyat olmamı istemedi. Sadece ilaç ve igne ile bolca yatmamı istedi. Böyle iki farklı görus oldugu icin yarın yeniden baska bir pernatolog ile görusecegim oda olman gerekir derse olacagım. Korkuyorum bu süreçten. Birde doktorum cok korkuttu enfeksiyon olabilirsin, dikiş rahmini yırtabilir, bebegin suyu patlayabilir ameliyatta diye. Anestezi alacaksın bebekle beraber riskleri var dediçok arada kaldım. Yaptırmasam daha cok açılma olup bebegimi erken doğumla kaybedebilirim yaptırsamda riskleri varmış. Dünden beri cok kötü durumdayım.
Eldorin 20+2 de gittim demiş. Attığım screenshot ta 20. Haftası sayılsa bile kilosu normal oluyor. Endişelenecek çok bir durum yok bence ama tedbirli olup takip etmekte fayda var
Kalp hastasiyim canim ben normal dogum diye bi ihtimalim yok erken geldigi taktirde yine sezeryanla alinacak ama normal kosullar icin bayrama denk gelecek oncesinde aliriz diye konustukDaha simdiden doktorla nasıl konuştunuz biz cok erken olduğu icin ne doktorum konuşuyor ne de ben soruyorum yani çünkü böyle sezeryan diye planlayip pat diye normal doguran o kadar cok var ki acaba benim doktorum mu ilgisiz
Ay bisey dicem bencede hamlamisim cunku aksama kadar isteydim isten cikip direkmen oraya gittim sabahtan aksama kadar ayaklarim harley cizmelerin icindeydi onlarda malum baya agirlar sanirim ondan dizlerim falanda agridiYa yürürken ya da ayağa kalkınca sağ kasığa ağrı girmesi bende de oluyor kendimi çok yorduğum zamanlar. Ben o kadar kabullendim ki artık o ağrı olmadan kendimden bir parça eksik hissediyorum. Jdhdhdh Doktoruma sormuştum ilk ağrının olduğu dönemler, vücudunu eskisi kadar yormuyorsun hamlamışsındır demişti. Gerçekten de ekstra yorulunca oluyor, dinlenince geçiyor. Bence yarına azalmış olur ağrınız.
Benim doktorum seker yuklemesi yaptirmayan gebelere sanki seker hastasiymis gibi mudahale etmek zorunda kaliyoruz bos yere boyle bisey yasamak gereksiz en iyisi yaptirmak zaten 50 gr seker yuklemesi 2-3 dilim baklava kadar seker iceriyor dediBebege zarar olsa doktorlar yapmaz..asil sekeriniz var ve farkinda degilseniz bu daha buyuk bir zarar malesef
Çok geçmiş olsunKalp hastasiyim canim ben normal dogum diye bi ihtimalim yok erken geldigi taktirde yine sezeryanla alinacak ama normal kosullar icin bayrama denk gelecek oncesinde aliriz diye konustuk
Kaçıncı haftada yapılıyor şeker yüklemesi?Benim doktorum seker yuklemesi yaptirmayan gebelere sanki seker hastasiymis gibi mudahale etmek zorunda kaliyoruz bos yere boyle bisey yasamak gereksiz en iyisi yaptirmak zaten 50 gr seker yuklemesi 2-3 dilim baklava kadar seker iceriyor dedi
Aynen gun icinde benim daha fazla seker aldigim zamanlar oluyor zatenBenim doktorum seker yuklemesi yaptirmayan gebelere sanki seker hastasiymis gibi mudahale etmek zorunda kaliyoruz bos yere boyle bisey yasamak gereksiz en iyisi yaptirmak zaten 50 gr seker yuklemesi 2-3 dilim baklava kadar seker iceriyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?