2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
20+2 de bebeğin kilosu 375 Gr sizin kaçtı (şekerim olabilirmiş bebek iri olabilirmiş merak ettim)

Şimdi memorial in sitesine baktım. 20. Hafta için şöyle diyor.

Ya kızlar hareket hissedenler tekme gibi mi kıpırtı gibi mi hissediyorsunuz yani bu konu beni cok strese soktu cok nadir bisy hissediyorum
Canım ven 13. Haftamda hissetmeye baslamama rağmen hala hareket boyutları büyümedi kıpırtı hafif tekme tek sefere mahsus her gün değişiyor bazı günler sık sık hissediyorum bazı günler hiç hissetmiyorum. Daha önce gebelik geçirdiğini düşünürsek o bariz tekmeler için çok erken rahat ol kuzum

Şimdi memorial in sitesine baktım. 20. Hafta için şöyle diyor.
Eki Görüntüle 3171176

20 hafta dediği 19+0 değil 20+0dır. Benim doktorum da öyle hesaplıyor. 19+1de gittiğimde 19.haftan diye konuşuyordu.

Dr. Banu Çiftçi 21. Haftayı 310 gram olarak belirtmiş kitabında mesela. Çünkü o 20+0 olunca 21.haftadan sayıyor. Doktorlar haftaları farklı yorumlayabiliyor.

Eklentiler

• B8C677D0-0585-4930-8D04-C12D4BED8E87.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 56
Eldorin 20+2 de gittim demiş. Attığım screenshot ta 20. Haftası sayılsa bile kilosu normal oluyor. Endişelenecek çok bir durum yok bence ama tedbirli olup takip etmekte fayda var

Unutmusum kuzum resmen belki öncekilerde bogleydi hatırlamıyorum ilk kızımın cok hareketli olduğumu hatırlıyorum onunda 24.hafgada hareketleri durmuştu öncesi çok hareketliydi onun verdiği bir evham var sanirim

20+2 de bebeğin kilosu 375 Gr sizin kaçtı (şekerim olabilirmiş bebek iri olabilirmiş merak ettim)
Benim 18+2 de 300 gr idi.
Dr 1.5 hafta onden gidiyor kilosu demisti.Daha olcum yapmadik,doktorum da bir sey demedi ama acikcasi ben de sekerden supheleniyorum.
Aclik sekerim dusuk seyrediyor ama onun bir onemi yok sanirim.

Benim 18+2 de 300 gr idi.
Dr 1.5 hafta onden gidiyor kilosu demisti.Daha olcum yapmadik,doktorum da bir sey demedi ama acikcasi ben de sekerden supheleniyorum.
Aclik sekerim dusuk seyrediyor ama onun bir onemi yok sanirim.
Hba1c testine bakmak sanırım. Gizli şeker varsa öyle tespit edilebiliyormuş. Bu hafta tetanoz randevum var aile hekimliğinde, gidince baktırıcam.

Unutmusum kuzum resmen belki öncekilerde bogleydi hatırlamıyorum ilk kızımın cok hareketli olduğumu hatırlıyorum onunda 24.hafgada hareketleri durmuştu öncesi çok hareketliydi onun verdiği bir evham var sanirim
Bahsettiğin kaybın kızın mıydı, üzgünüm kaybetme nedenin neydi acaba, niye hareketleri durdu? Rahatsız edecekse anlatmayabilirsin

Çok geçmiş olsun, ilk bebegim serklajlıydı, 39+1 sezeryan oldum, kızım 12 yaşında, şimdi oğluma hamileyim perinatolog doktorum, takip sırasında rahim ağzı kapalı ve uzun olduğu halde öyküye dayalı koruyucu serklaja karar verdik, 16. Haftada serklaj oldum, doktorum şimdi kapalı olsa da 20. Haftadan sonra bebek ağırlığı artınca açılabileceğini söyledi, operasyon oldum çok kısa sürüyor çok az anestezi alıyorsunuz, bebeğe zararı olsa perinatolog asla yapmaz, neyse operasyon sonrası doktorum odama geldi ne kadar doğru bir karar olduğunu göstereceğim dedi ve operasyon sırasında çektiği fotoğrafları gösterdi, dikmek için pens ile tutunca açılmıştı rahim ağzı korkunçtu yani zayıf ve yetmezlik varmış yumuşamış, maalesef bu ultrasonda belli olmuyor, sonra da dikilmiş halini gördük, şok olduk çünkü en ufak açıklık yoktu ve bin kere şükür ettik çünkü bebek büyüyünce asla tutmazdı o rahim, diyeceğim o ki perinatoloji bu işin uzmanı kesinlikle onları dinleyin, kaçıncı haftadasınız, açılma ne kadar, rahim ağzı kaç mm ? bilmiyorum ama ilerlemiş durumda müdahalede başarı şansı azalıyor, doktorum akademisyen doçent, ilki de perinatoloji profesörü idi aynı görüşteydi ikisi de.. şimdi progestan kullanarak heyet raporu ile yatıyorum... umarım böyle devam edeceğim, kavuşacağım, umarım siz de iyi olursunuz,kavuşursunuz, karar sizin ama bence riske atmayın, en azından ikinci görüş mutlaka alın... sevgiler

Eldorin 20+2 de gittim demiş. Attığım screenshot ta 20. Haftası sayılsa bile kilosu normal oluyor. Endişelenecek çok bir durum yok bence ama tedbirli olup takip etmekte fayda var

Benim dediğim uygulamaya göre fazla sayılıyor. En iyi yorumu doktor yapar zaten ki o da fazla görüp şekerden şüphelenmiş.
Ama tabii ki bu endişelenecek bir sorun değil. Sadece tedbir almalı. 4800 gr çocuk doğuran akrabam şekerden öyle doğurdu.
Fakat sonuçta çocuk 10 güne toparladı kendini ve hem çok sağlıklı hem de çok tatlı şu an. bunların hepsi geçer. Büyük sorunlar olmasın da

Daha simdiden doktorla nasıl konuştunuz biz cok erken olduğu icin ne doktorum konuşuyor ne de ben soruyorum yani çünkü böyle sezeryan diye planlayip pat diye normal doguran o kadar cok var ki acaba benim doktorum mu ilgisiz
Kalp hastasiyim canim ben normal dogum diye bi ihtimalim yok erken geldigi taktirde yine sezeryanla alinacak ama normal kosullar icin bayrama denk gelecek oncesinde aliriz diye konustuk

Ay bisey dicem bencede hamlamisim cunku aksama kadar isteydim isten cikip direkmen oraya gittim sabahtan aksama kadar ayaklarim harley cizmelerin icindeydi onlarda malum baya agirlar sanirim ondan dizlerim falanda agridi

Bebege zarar olsa doktorlar yapmaz..asil sekeriniz var ve farkinda degilseniz bu daha buyuk bir zarar malesef
Benim doktorum seker yuklemesi yaptirmayan gebelere sanki seker hastasiymis gibi mudahale etmek zorunda kaliyoruz bos yere boyle bisey yasamak gereksiz en iyisi yaptirmak zaten 50 gr seker yuklemesi 2-3 dilim baklava kadar seker iceriyor dedi

Benim doktorum seker yuklemesi yaptirmayan gebelere sanki seker hastasiymis gibi mudahale etmek zorunda kaliyoruz bos yere boyle bisey yasamak gereksiz en iyisi yaptirmak zaten 50 gr seker yuklemesi 2-3 dilim baklava kadar seker iceriyor dedi
Kaçıncı haftada yapılıyor şeker yüklemesi?

Aynen gun icinde benim daha fazla seker aldigim zamanlar oluyor zaten herkes bebege zarari varmis diyolar diyor ama zarari ne soyleyen hic gormedim henuz birwz sehir efsanesi olmus durumda bence bu is

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…