- 18 Ekim 2022
- 2.478
- 3.489
- 83
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #18.861
Ben 34 yaşındayım. İlk gebeliğim, yaşım daha genç olsa daha iyi hissederdim sanırım. Dün eğil kalk masa ittir şeklinde sınıfımı dolabımı düzenledim biraz. Gece üst baldırlarımın ağrısından uyuyamadım, bugün de yürürken zorlandım. Kaslarımız gerçekten çok hassas durumda. Bazen gebe değilmişim gibi davranıyorum, etrafımdakiler eğilme sen yapma falan diyor. Yaptıktan sonra da pişman oluyorum böyle. Yine de şükür, mühim bir şey olmasın da dayanırızKızlar nasilsinizbenim iki gündür keyfim yok bacak ve altımda ağrı var özellikle akşamları yatınca artıyor. Birde 35 yaş üstü arkadaşlar sizler nasılsınız benim bu hamilelik her türlü zor geçiyor ben hep yaşa yoruyorum diğerlerinde bu kadar perte cikmamistim sanki. Hep derlerdi bana yasin geçiyor yap sonra zor olur diye, ne geçmesi derdim saçma gelirdi sanki haklilarmis bu haftada nefes nefese halsizlik yorgunluk patlayacakmis gibiyim son haftalarda nasıl olurum bilmiyorum Allah'ımin bu gününe çok şükür inşallah daha iyi oluruz
ErkekBebeğin cinsiyeti nedir? Onu söylemeyi unutmuşum
Bende 36 yim. Arkadaşım 40. Da dogurdu maşallah çok iyiydi Bende mi var diyorum. Bende ilk hamileligimde 27 ikinci kızımda 29 dum sanki onlarda bu kadar halsizligim yoktu. Onlarda 25. Haftalarda izne ayrilmistim bunda 32 yi tamamlamayı düşünüyorum neyime güvenerek düşünüyorsam şu halimleBen de 37 yaşındayım. Üç gün önce belim tutuldu çok berbat durumdayım. İlk 26 yaşında anne oldum...yaş ile vücut daha yorgun ve dayanıksız bunu daha net hissediyorum.
Ben şu an sırt üstü yatınca acaba bir şey olur mu yanlış mı yapıyorum diye rahat edemiyorumBenim doktorum 30.haftaya kadar istediğin gibi yatabilirsin demişti. 30dan sonra sola doğru yatmayı öneriyoruz dedi.
Ama bir arkadaşım ben hiç sağıma soluma yatamadım hep sırt üstü yattım doğurana kadar dedi. Nasıl yaptı öyle bilmiyorum.Kendisi de çocuğu da gayet sağlıklı.
Ben de yemekten sonra sola doğru uzanınca (tam yatar pozisyon değil, koltuk başına dayanıp ta izler gibi) özür dileyerek söylğyorum midemdeki gaz çıkıyor rahatlıkla. Midenin rahat ettiği bir pozisyon ayrıcaEwet cnm doğru. Bende dikkat ediyorum ve şuan da soluma yatıyorum ve yattigim anda miniğim kıpırdanmaya başladı maşallah. Arada sırt ustude yatıyorum ama uzun süre degil. Zaten son aylarda sırt üstü hiç yatamiyorsun. Hoş hiç bir tarafa yatamiyorsun son aylardabacak arasına karnımın altına yastık koyardım iki yastıkla yatardım hep. Ben şimdiden iki yastikla yatıyorum mide bulantisi için.
Ben şu an sırt üstü yatınca acaba bir şey olur mu yanlış mı yapıyorum diye rahat edemiyorum
Ben de yemekten sonra sola doğru uzanınca (tam yatar pozisyon değil, koltuk başına dayanıp ta izler gibi) özür dileyerek söylğyorum midemdeki gaz çıkıyor rahatlıkla. Midenin rahat ettiği bir pozisyon ayrıca
Benimki de sırt üstü yatınca coşuyor ne hikmetseBen de öyle düşünüyorum. İçim rahat etmiyor pek. O yüzden arkadaşıma şok oldum. Ama en rahat olduğum pozisyon sırt üstü şu an. Benim bebeğim sırt üstü uzanınca hissettiriyor kendini en çok. O yüzden galiba çok seviyorum o pozisyonu.Ama mümkün olduğu kadar sola yatmaya çalışıyorum.
Benim minikte öyleBen de öyle düşünüyorum. İçim rahat etmiyor pek. O yüzden arkadaşıma şok oldum. Ama en rahat olduğum pozisyon sırt üstü şu an. Benim bebeğim sırt üstü uzanınca hissettiriyor kendini en çok. O yüzden galiba çok seviyorum o pozisyonu.Ama mümkün olduğu kadar sola yatmaya çalışıyorum.
Selamlar çok teşekkürler iyiyimSelam, nasılsın? Yolunda mı her şey
Dikkat etmeye çalışıyorum ama bazı geceler aniden uyanıyorum ve sırt üstüyüm. Henüz tam alışamadım sol tarafa doğru uyumayaKızlar herkese selam. 20. Haftadan sonra sırt üstü yatmamak gerekiyormuş. Doktorum ta en başlarda ilerleyen haftalarda sırtın yüksekte kalacak şekilde sola doğru yatman gerekecek demişti. Bir kaç yerden daha buna dair bir şeyler okudum. Epeydir sağ ya da sola doğru uyuyorum ama arada sırt üstü de uzanmak iyi geliyor. tabii uzun süre yatmamaya çalışıyorum sırt üstü. Bebek ağırlaştıkça rahimdeki büyük damarlardan birinin üstüne gelip kan akışını yavaşlatabilir gibi bir açıklama okumuştum. Siz dikkat ediyor musunuz buna? Tecrübeli anneler deneyimlerini paylaşabilir
Geçici bir şey olması çok iyiymiş. Tansiyon olmasın da şişlik idare edilirSelamlar çok teşekkürler iyiyim
Şimdilik yolunda görünüyor. İnşallah böyle devam eder diyelimtansiyonu kenara koyduk. O sanırım o haftalık olan bir şeymiş. Sonrasında hiç olmadı. Ellerimde hafif şişlik var ama çekilmeyecek çile değil
Sen nasılsın? Gidişat nasıl??
Bana da arada oluyor o. Muhtemelen uzun süre uyumadan uyanıyorsundur:) kısa süreli olunca sıkıntı olmaz sanıyorumDikkat etmeye çalışıyorum ama bazı geceler aniden uyanıyorum ve sırt üstüyüm. Henüz tam alışamadım sol tarafa doğru uyumaya
Sizinki ikiz ayrı bir zordur. Yaş da etkiler tabii. Allah kolaylık versinBen de 36 yaşındayım kızımı 31 yaşında doğurmuştum 35 haftaya kadar çalışmıştım. Daha hareketli bi hayatım olduğundan mı bilmiyorum son ana kadar iş güç değil ama ayakkabımı çorabımı hep kendim rahatlıkla giyip etmiştim. Bu sefer çok çabuk yoruluyorum, karnım kocaman oldu birden 7 aylık gibiyimmidem eskisinden daha hassas, en önemlisi aldığım nefes yetmiyor yemekten sonra sıkışıyorum. Yine şükür bugünümüze. Artık yaştan mı bu sefer ikiz olduğu için mi bilmiyorum.
Ben üniversite hastanesinde yaptırdım. YapılmadıDetaylı ultrasonda vajinal muayene de yapılıyor mu arkadaşlar?
Daha bugun yaptırdım detaylıyı vajinal yapılmıyor fakat karından bakılırken en son rica etsem kıyafetinizi çok az daha indirir misiniz dedi uzman rahim ağzını burdan görmem lazım dedi ultrasonla karnın çok az altından bakabiliyorlar burda bi arkadaş yeni yazmıştı rahim ağzında açıklık varmış dikiş atacaklar detaylıda belli oldu die bende diyordum inşallah bana da bakılır böyle bişey varsa Allah korusun en azından bilgilendirilirizz die çok şükür sıkıntı yokDetaylı ultrasonda vajinal muayene de yapılıyor mu arkadaşlar?
Çok teşekkür ederim iyiyim, yatarak devamTeşekkür ederim canımsen nasılsın? Bir sıkıntı yok inşallah?
Geçici bir şey olması çok iyiymiş. Tansiyon olmasın da şişlik idare edilir
İyiyim ben de, arada fiziksel sıkıntılar oluyor tabii, ciddi bir şey olmadığı sürece şikayetlenmiyorumyarın tetanoz olucam, cuma da detaylı randevum var, heyecanlıyım
GünaydınCuma kaçta detaylı randevun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?