- 18 Ekim 2022
- 2.479
- 3.489
- 83
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #18.901
Sanırım aile hekimliğinin rutin uygulaması bu. Çünkü önceden tetanoz için randevu verirken kana da bakarız demişti hemşire. Şeker için de yükleme yapmayı düşünüyor musun diye sordu. Şeker için cihaz aldım, onla açlık, 1. Saat ve 2. Saat tokluğuma bakıp Doktora göstericem, gerek görmezee yaptırmam dedim. Onayladı o da, yaptırmalısın falan demedi. Hastanede rutin kontrolüm ocakta, o zaman bir daha testleri isterler mi bilmiyorum.canım bende tetanoz oldum bana yapmadılar böyle testler bana 1 ay sonraki doktor kontrolümde aç karnına gel tüm testlerin burda yapılacak şekere flanda bakacakmış gerek görürse şeker yüklemesi yapacakmış. çarpıntı bende de oluyor merdiven çıkarken iş yerinde dura dura çıkıyorum çok nefesimde kesiliyor maleseff
Haklısın ekstra dikkat etmem lazımsenin daha cok dikkat etmen gerek canım o zaman, işyerindekilerde ne güzel düşüncelilermiş ama evde sen fazla yorma kendni yine de. bu tetanoz epey agrı yapıyor sanıırm bunu duymustum baskasından da, buz iyi geliyormuş
açıkçası yüz üstü yatmadığın sürece sağa , sola ,sırt üstü bir zararı yoktur dedi doktorumKızlar herkese selam. 20. Haftadan sonra sırt üstü yatmamak gerekiyormuş. Doktorum ta en başlarda ilerleyen haftalarda sırtın yüksekte kalacak şekilde sola doğru yatman gerekecek demişti. Bir kaç yerden daha buna dair bir şeyler okudum. Epeydir sağ ya da sola doğru uyuyorum ama arada sırt üstü de uzanmak iyi geliyor. tabii uzun süre yatmamaya çalışıyorum sırt üstü. Bebek ağırlaştıkça rahimdeki büyük damarlardan birinin üstüne gelip kan akışını yavaşlatabilir gibi bir açıklama okumuştum. Siz dikkat ediyor musunuz buna? Tecrübeli anneler deneyimlerini paylaşabilir
İşte rahatsız etmeye başladıkça daha sık uyanıp yan dönmeye başlayacağız büyük ihtimal. Benim de en rahat ettiğim pozisyon sırt üstü yatıp kollarımı yukarı uzatmak. Uzanma hareketlerine de tehlikeli diyorlar ama ben de ister istemez bazen uyandığımda öyle buluyorum kendimi yılların alışkanlığı kolay bırakılmıyor. En azından risk olduğu durumda vücudumuz bize mesaj veriyor düşüncesiyle içim daha rahat.Ben gece ozellikle sirt ustu yattim mi kalbim daraliyo feci ama hep olmuyor yine de yatmamaya cslisiyorum
kuzum bnce çok abartmadığımız sürece sorun yok. kasılmaman lazım o esnada sonrasında ben sorun yaşamadım hiçç zaten bir ara canım hiçç istemiyordu yeni yeni başladımya kızlar sorulmaz ama nası cevap alcam kime sorsam bilemedm , cinsellik acaba bu kasılmaları artırıp tetikler mi? sizlerde durum ne
:)) bizimde ilk günden bu yana normal rutin pek değişmedi, arada oluyor ama ne bileym ben de karın kasılmaları başlayınca acaba buda etken mi dye düşünüp kaçmaya başladımkuzum bnce çok abartmadığımız sürece sorun yok. kasılmaman lazım o esnada sonrasında ben sorun yaşamadım hiçç zaten bir ara canım hiçç istemiyordu yeni yeni başladım
aa neymiş canım fitilin adı, bu kadar zamandır ugrastırdı seni bu akıntıbu arada fitil verdi doktorum demiştim ya kızlar 2 li. pazartesi ilkini attım anam dünden beri ne akıntı ne başka bişey ne o arada gelen koku eskisi gibi çiçek gibiyimm nasıl mutluyumbirde benim doktorum o kadar inat etti ki fitil vermemek için ama o gün kendi sordu dedim devam azcıkta arada koku geliyor sanki aa verelim o zaman dedi yarında 2. yi atıcam çok mutluyuuuum
Günaydın12 de tam :)
Amin canım bir şey sorabilir miyim bende bir daha işe dönmeyeceğim kendim bakacağım belli süre kızıma Allah nasip ederse 25.haftalarda izne ayrıldın dedin ya nasıl yaptın en erken 32 de çıkılıyor diye biliyorum öyle miBende 36 yim. Arkadaşım 40. Da dogurdu maşallah çok iyiydi Bende mi var diyorum. Bende ilk hamileligimde 27 ikinci kızımda 29 dum sanki onlarda bu kadar halsizligim yoktu. Onlarda 25. Haftalarda izne ayrilmistim bunda 32 yi tamamlamayı düşünüyorum neyime güvenerek düşünüyorsam şu halimleAllah'ım güç versin hepimize
Selam canımHerkese selamlar, umarım herkes çok iyidirsabah aile hekimliğine gittim, tetanoz aşısı yapıldı. Kan ve idrar tahlili de aldılar. Kanda demir, Tsh, Hba1c vs bakılacak. İdrarda da protein kaçağı lökosit falan bakıcaz dedi hemşire. Kilo tansiyon ölçümü yapıldı. Oyuncak gibi bir cihazla kalp atışı dinledi merdiven çıktığım ve maske taktığım için çarpıntım vardı biraz sanırım. Bebeğin de kalp atışı hızlanıyor, sen yorulma ki o da yorulmasın dedi. Üzüldüm biraz. Çünkü yürüyorum gün içinde koşturuyorum bazen, merdiven falan çıkarken özellikle çarpıntım oluyor. Hele doktora gittiğimde pırpır kalbim stresten. Sizde durum nasıl? Çarpıntınız oluyor mu bu durumlarda?
Bu aralar haftada 1 anca oluyor bizde sonuncuda ciddi bir kasik agrisi ve basinc hissettim acaba artik yapmamalimiyiz diye dusundum ama doktorum herhangi bi kisitlama yapmadiya kızlar sorulmaz ama nası cevap alcam kime sorsam bilemedm , cinsellik acaba bu kasılmaları artırıp tetikler mi? sizlerde durum ne
Cuma hareketli geçicek
GYNO-LOMEXIN 600 MG 2 li fitil bu canım hamileliğin başında vermişti birde bundan ama bu kadar etkili olmamıştı umarım kalıcı çözüm olur pek inanmıyorum ama.. hamileyken illa olcak diyo doktoraa neymiş canım fitilin adı, bu kadar zamandır ugrastırdı seni bu akıntı
İlk ben koşcam buraya desenize
Benim de 70-90 arası değişiyor, dinlendiğim sürece sorun yok. Bebeğin böyle etkilenmesi üzdü beni, ona iyi bakamıyor muyum diyeSelam canımBen düşük nabız yaşadım biliyorsun nerde bende çarpıntıı bana doktor dedi ki senin nabzın düşünce bebeğinki de düşer öyle deyince operasyona hemen onay verdik zaten. Benim şimdi nabzım genelde 80 atıyor e hareket ettikçe elbette yükseliyordur. Doktora sordum vücudunun neye ihtiyacı varsa ona göre atıyor kalbin dedi. Kadın doğum doktorum tempolu yürüyüş istemiyor mesela, bunlara dikkat ediyorum ama merdiven çıkınca ister istemez oluyor o. Hatta biraz bekleyelim öyle ölçüm yapalım diyorlar yani normal bence Bir de gittikçe ağırlaşıyoruz artık
Geçmiş olsunKizlaar bende tat koku gittiburnumun tikanikligindan mi yoksa corona filan mi oldum anlayamadim henuz.. maske takin valla kollayin kendinizi perisan oldum 3 gundur
Anladım canım çok teşekkür ederimGenel anestezi ile yapildi birsey hissetmedim ayni gun icinde taburcu oldum kurtaj sonrasi agri gibi hafif bi agri vardi ilk uyandigimda sonrasinda agri kesici verdiler zaten birseyim kalmadi hafif kanamam oldu 1 hafta
Hayir vermedim yarin da kotu olursam vericem suan salgin olan uclu viruste ayniymisGeçmiş olsuntest verdiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?