- 4 Nisan 2013
- 4.510
- 3.866
- 448
- 39
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #18.881
Seninki gayet normal cnm ikizmis birde maşallahBen de 36 yaşındayım kızımı 31 yaşında doğurmuştum 35 haftaya kadar çalışmıştım. Daha hareketli bi hayatım olduğundan mı bilmiyorum son ana kadar iş güç değil ama ayakkabımı çorabımı hep kendim rahatlıkla giyip etmiştim. Bu sefer çok çabuk yoruluyorum, karnım kocaman oldu birden 7 aylık gibiyimmidem eskisinden daha hassas, en önemlisi aldığım nefes yetmiyor yemekten sonra sıkışıyorum. Yine şükür bugünümüze. Artık yaştan mı bu sefer ikiz olduğu için mi bilmiyorum.
ah aynı sorun bizde de var oglumu o kadar zor uyandırıyorumki sabah benimle 7.30da cıkıyor 17.30 da alıyorum resmen tam mesai yapıyor, kıyamıyorum okula kaldrrken mis gibi uyuyor ama mecburuz işteGünaydın kizlarAğrısız sancısız, sorunsuz bol tepikli bir gün olsun inşallah kızım hasta iki gündür okula göndermiyorum o kadar güzel uyuyor ki benimde hiç kalkasım yok yanından ama işe gidilecek
1 er paket alıp denemek lazım. zaten ıslatıp silicez suda parçalanmasın yeter benceİpek normalde iyi bir markadır ama Amazon’dan yorumlarda pek memnun kalmamışlar. Ablam da wee kullanıyordum ben ipek kötüydü dedi. Valla neye baksam kötüleyen var. Ne alıcaz biz?
Merhaba, ben de geçen hafta bu durumu doktoruma sordum. Kitabi bilgi olarak bu aylardan sonra en iyisinin sol tarafa dönük yatmak olduğunu; ama sürekli sola yatmanın çok gerçekçi bir beklenti olmadığını, ayrıca hep aynı yöne yatmanın başka ağrılara neden olabileceğini söyledi. O yüzden, kendisinin sola veya sağa dönük şekilde yatmayı önerdiğini söyledi. Sırt üstü yatmakla ilgili de şunu ekledi, zaten kan akışı ile ilgili bir problem olduğununda bebekten önce seni etkiler, terlemeye başlar kalp ritmindeki değişimden bunu hissedersin seni etkilemiyorsa problem var gibi düşünme dedi.Kızlar herkese selam. 20. Haftadan sonra sırt üstü yatmamak gerekiyormuş. Doktorum ta en başlarda ilerleyen haftalarda sırtın yüksekte kalacak şekilde sola doğru yatman gerekecek demişti. Bir kaç yerden daha buna dair bir şeyler okudum. Epeydir sağ ya da sola doğru uyuyorum ama arada sırt üstü de uzanmak iyi geliyor. tabii uzun süre yatmamaya çalışıyorum sırt üstü. Bebek ağırlaştıkça rahimdeki büyük damarlardan birinin üstüne gelip kan akışını yavaşlatabilir gibi bir açıklama okumuştum. Siz dikkat ediyor musunuz buna? Tecrübeli anneler deneyimlerini paylaşabilir
canım çok şükür iyi ol böyle habersizde bırakma vallahi merak ettikKızlar merhabaDüşünüp yazdığınız için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız Giremedim epeydir ama iyiyim, günden güne iyi oluyorum. Her şey yolunda çok şükür.
İnşallah sizler ve bebişleriniz de çok iyidirNasipse 10 gün sonra kendi evime geçebileceğim tam bir buçuk ay üzerine Görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın
Ya aynını yazacaktım sırt üstü yatınca bebiş çok net hareket ediyor, ara ara bende öyle yatıyorumBen de öyle düşünüyorum. İçim rahat etmiyor pek. O yüzden arkadaşıma şok oldum. Ama en rahat olduğum pozisyon sırt üstü şu an. Benim bebeğim sırt üstü uzanınca hissettiriyor kendini en çok. O yüzden galiba çok seviyorum o pozisyonu.Ama mümkün olduğu kadar sola yatmaya çalışıyorum.
Bebişler iyi olsun biz iyi olalım da ne gerekiyorsa yaparızÇok teşekkür ederim iyiyim, yatarak devam
Çok geçmiş olsun canımGünaydın kizlarAğrısız sancısız, sorunsuz bol tepikli bir gün olsun inşallah kızım hasta iki gündür okula göndermiyorum o kadar güzel uyuyor ki benimde hiç kalkasım yok yanından ama işe gidilecek
Çok teşekkür ederim canım, buralardayım artıkcanım çok şükür iyi ol böyle habersizde bırakma vallahi merak ettik
Genel anestezi ile yapildi birsey hissetmedim ayni gun icinde taburcu oldum kurtaj sonrasi agri gibi hafif bi agri vardi ilk uyandigimda sonrasinda agri kesici verdiler zaten birseyim kalmadi hafif kanamam oldu 1 haftaCanım kusura bakma rahatsız ediyorum o histeroskobi işlemi nasıl bir işlem ağrılı mı hsg gibi mi bende daha çekilmedim çekilcem nasip olursa
Bende ayniyim bi bebek eksik suanŞu an 21+5 deyiz valla bizim bebek dışında her şeyimiz hazır sanırımindirim kovalaya kovalaya alabilceğim her şeyi alıyoruz bizde. Gerçekten bugün 100 tl olan ürüne yarın bir bakıyorsun 150 tl olmuş. O yüzden alabildiğim kârdır diye düşünüyorum
Bende ayniyim bi bebek eksik suan
Teşekkürler aydınlatıcı olduMerhaba, ben de geçen hafta bu durumu doktoruma sordum. Kitabi bilgi olarak bu aylardan sonra en iyisinin sol tarafa dönük yatmak olduğunu; ama sürekli sola yatmanın çok gerçekçi bir beklenti olmadığını, ayrıca hep aynı yöne yatmanın başka ağrılara neden olabileceğini söyledi. O yüzden, kendisinin sola veya sağa dönük şekilde yatmayı önerdiğini söyledi. Sırt üstü yatmakla ilgili de şunu ekledi, zaten kan akışı ile ilgili bir problem olduğununda bebekten önce seni etkiler, terlemeye başlar kalp ritmindeki değişimden bunu hissedersin seni etkilemiyorsa problem var gibi düşünme dedi.
o çarpıntılar bende de oluyor ara ara ya, demek bebeğinde mi kalbi hızlanırmıs bu durumlarda, ben de iş ev oğlum derken biraz koşturuyorum az yavaş hareket edeyim ozamanm:) zaten o doktor kapılarında çarpıntıdan ölüyoruz :) canım tetanozdan sonra kasılma olabilir gibi bi uyarıda bulundumu aile hekimliğiHerkese selamlar, umarım herkes çok iyidirsabah aile hekimliğine gittim, tetanoz aşısı yapıldı. Kan ve idrar tahlili de aldılar. Kanda demir, Tsh, Hba1c vs bakılacak. İdrarda da protein kaçağı lökosit falan bakıcaz dedi hemşire. Kilo tansiyon ölçümü yapıldı. Oyuncak gibi bir cihazla kalp atışı dinledi merdiven çıktığım ve maske taktığım için çarpıntım vardı biraz sanırım. Bebeğin de kalp atışı hızlanıyor, sen yorulma ki o da yorulmasın dedi. Üzüldüm biraz. Çünkü yürüyorum gün içinde koşturuyorum bazen, merdiven falan çıkarken özellikle çarpıntım oluyor. Hele doktora gittiğimde pırpır kalbim stresten. Sizde durum nasıl? Çarpıntınız oluyor mu bu durumlarda?
canım bende tetanoz oldum bana yapmadılar böyle testler bana 1 ay sonraki doktor kontrolümde aç karnına gel tüm testlerin burda yapılacak şekere flanda bakacakmış gerek görürse şeker yüklemesi yapacakmış. çarpıntı bende de oluyor merdiven çıkarken iş yerinde dura dura çıkıyorum çok nefesimde kesiliyor maleseffHerkese selamlar, umarım herkes çok iyidirsabah aile hekimliğine gittim, tetanoz aşısı yapıldı. Kan ve idrar tahlili de aldılar. Kanda demir, Tsh, Hba1c vs bakılacak. İdrarda da protein kaçağı lökosit falan bakıcaz dedi hemşire. Kilo tansiyon ölçümü yapıldı. Oyuncak gibi bir cihazla kalp atışı dinledi merdiven çıktığım ve maske taktığım için çarpıntım vardı biraz sanırım. Bebeğin de kalp atışı hızlanıyor, sen yorulma ki o da yorulmasın dedi. Üzüldüm biraz. Çünkü yürüyorum gün içinde koşturuyorum bazen, merdiven falan çıkarken özellikle çarpıntım oluyor. Hele doktora gittiğimde pırpır kalbim stresten. Sizde durum nasıl? Çarpıntınız oluyor mu bu durumlarda?
Benim normalde de ritim bozukluğu teşhisim var ama ilaç kullanmıyorum kendimi iyi hissettiğim için. Ama yavaş hareket etmek gerekiyor, ben de artık dikkat edicem. Hele iş yerindekiler eğilmeme bile izin vermiyor, halbuki ben evde neler yapıyorumo çarpıntılar bende de oluyor ara ara ya, demek bebeğinde mi kalbi hızlanırmıs bu durumlarda, ben de iş ev oğlum derken biraz koşturuyorum az yavaş hareket edeyim ozamanm:) zaten o doktor kapılarında çarpıntıdan ölüyoruz :) canım tetanozdan sonra kasılma olabilir gibi bi uyarıda bulundumu aile hekimliği
senin daha cok dikkat etmen gerek canım o zaman, işyerindekilerde ne güzel düşüncelilermiş ama evde sen fazla yorma kendni yine de. bu tetanoz epey agrı yapıyor sanıırm bunu duymustum baskasından da, buz iyi geliyormuşBenim normalde de ritim bozukluğu teşhisim var ama ilaç kullanmıyorum kendimi iyi hissettiğim için. Ama yavaş hareket etmek gerekiyor, ben de artık dikkat edicem. Hele iş yerindekiler eğilmeme bile izin vermiyor, halbuki ben evde neler yapıyorumTetanozla ilgili herhangi bir uyarıda bulunmadı. Sadece ağrı yaparsa buz tut parol iç dedi.
Ben gece ozellikle sirt ustu yattim mi kalbim daraliyo feci ama hep olmuyor yine de yatmamaya cslisiyorumMerhaba, ben de geçen hafta bu durumu doktoruma sordum. Kitabi bilgi olarak bu aylardan sonra en iyisinin sol tarafa dönük yatmak olduğunu; ama sürekli sola yatmanın çok gerçekçi bir beklenti olmadığını, ayrıca hep aynı yöne yatmanın başka ağrılara neden olabileceğini söyledi. O yüzden, kendisinin sola veya sağa dönük şekilde yatmayı önerdiğini söyledi. Sırt üstü yatmakla ilgili de şunu ekledi, zaten kan akışı ile ilgili bir problem olduğununda bebekten önce seni etkiler, terlemeye başlar kalp ritmindeki değişimden bunu hissedersin seni etkilemiyorsa problem var gibi düşünme dedi.
Benim de ara ara oluyor ama anlik kalp carpintilari cok etkilemiyoo ama benim hareket edince degil durduk yere 1 dakika filan carpinti olup bitiyorHerkese selamlar, umarım herkes çok iyidirsabah aile hekimliğine gittim, tetanoz aşısı yapıldı. Kan ve idrar tahlili de aldılar. Kanda demir, Tsh, Hba1c vs bakılacak. İdrarda da protein kaçağı lökosit falan bakıcaz dedi hemşire. Kilo tansiyon ölçümü yapıldı. Oyuncak gibi bir cihazla kalp atışı dinledi merdiven çıktığım ve maske taktığım için çarpıntım vardı biraz sanırım. Bebeğin de kalp atışı hızlanıyor, sen yorulma ki o da yorulmasın dedi. Üzüldüm biraz. Çünkü yürüyorum gün içinde koşturuyorum bazen, merdiven falan çıkarken özellikle çarpıntım oluyor. Hele doktora gittiğimde pırpır kalbim stresten. Sizde durum nasıl? Çarpıntınız oluyor mu bu durumlarda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?