- 20 Şubat 2010
- 33.258
- 6.525
- 773
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #19.221
Penatenin pisik kreminin cok iyi oldugunu duydum bende rossmanda falanda satiliyor
Kızlar detaylıdan çıktım, yemeğimi de yedim, rahatladığıma göre yazabilirimyaklaşık yarım saat belki biraz daha fazla sürdü. Her şeyine bakıldı, sorunsuz şükürler olsun merak ettiklerimi sordum. Over torsiyonu yaşadığımı söyledim, yumurtalıklara baktı bir sorun yok. Bir kaç tane miyomun var dedi ama müdahale edilecek durumda değilmiş. Doğumdan sonra küçülecektir ama takip etmek lazım dedi. Bazen karnım sertleşiyor geçiyor dedim, günde 7-8 defa beklenir zaten, fazlaysa sıkıntı dedi. Aldığım kiloyu sordu, dikkat et kilona dedi, sanırım fazla buldu şeker yüklemesi ailede varsa özellikle yaptır dedi. 50 gr şekerin hiçbir zararı olmazmış. Bir hafta önden gidiyor, hep böyleyse en başında beri erken döllenmedir dedi. En başından beri öyleydi, ilk aylar takibimi yapan doktorum da öyle demişti ama sat ı düzelteceğini söyleyip düzeltmemişti. Normalde 20+2 yim ama ölçümlere göre 21+2 çıktı. Bebek 24 cm 425 gr. Renkli fotosunu çekmeye çalıştı baya, uğraştı sonunda komik bi fotosunu yakaladı Serviks kapalı, uzunluğu da iyi dedi.
Bende durumlar bunlar, detaylıyı da atlattık
Masalah canimm bende 16.45 te giricem 19+4 um aslinda rutin muayenem ama doktorum detayli da yapabilir belki bakalim gidince gorucemm :)) insallah boyle yolunda devam edicek her seyKızlar detaylıdan çıktım, yemeğimi de yedim, rahatladığıma göre yazabilirimyaklaşık yarım saat belki biraz daha fazla sürdü. Her şeyine bakıldı, sorunsuz şükürler olsun merak ettiklerimi sordum. Over torsiyonu yaşadığımı söyledim, yumurtalıklara baktı bir sorun yok. Bir kaç tane miyomun var dedi ama müdahale edilecek durumda değilmiş. Doğumdan sonra küçülecektir ama takip etmek lazım dedi. Bazen karnım sertleşiyor geçiyor dedim, günde 7-8 defa beklenir zaten, fazlaysa sıkıntı dedi. Aldığım kiloyu sordu, dikkat et kilona dedi, sanırım fazla buldu şeker yüklemesi ailede varsa özellikle yaptır dedi. 50 gr şekerin hiçbir zararı olmazmış. Bir hafta önden gidiyor, hep böyleyse en başında beri erken döllenmedir dedi. En başından beri öyleydi, ilk aylar takibimi yapan doktorum da öyle demişti ama sat ı düzelteceğini söyleyip düzeltmemişti. Normalde 20+2 yim ama ölçümlere göre 21+2 çıktı. Bebek 24 cm 425 gr. Renkli fotosunu çekmeye çalıştı baya, uğraştı sonunda komik bi fotosunu yakaladı Serviks kapalı, uzunluğu da iyi dedi.
Bende durumlar bunlar, detaylıyı da atlattık
Magnezyum kullanan varmı ? hangisini alıyorsunuz acaba. gece kramplarım başladıhemen alıp başlamam lazım
Teşekkür ederimSağlıklı olsun da isim illa bulunur daha zamanlari var duyduğun hoşuna giden her ismi not al bi yere sonra oturup seslen böyle illa biri içine siner
gönül rahatlığıyla alışverişe başlayabilirim artık
Bizim isimler ezelden beri hazırdı da bebe yoktuşükür bebeğim oluyor ismi Kürtçe bir isim olacak. Rojbin koycaz aydınlık veren anlamı.
Aa öyle mi yaptırırm o zaman aynen bı içecek veriyorlar zaten. Onu da içerim ne olacak.
Bende şaşırdım sormadm da çıkınca pişman oldum ama iş işten geçti artık. Hayırlısı niyetim cinsiyeti zatensenin de az kaldı
Benim bitti 1 hafta olacak kasik ağrısından ziyade ellerimde parmak uçlarımda uyuşma oluyor çok fazla bende ondan olabilir mi diyorum sizde de vr mı o durum. Bide doktorunuza sorun sonra alın en iyisi o bence
Kızlar magnezyumu ihmal etmeyin ben balık hapını atlayarak aldığımı söylediğim için doktor çok üstüne düştü magnezyumu yazarken. 17. Haftada vermişti. Çok önemliymiş bir sürü şey anlattı, sadece çok önemli olduğu kaldı hamile kafamda:))) nasıl yerleştiyse kafama magnezyum almak dışında herşeyi unutabilirim ama onu asla:))Harikamaşallah.ben de her şey yolunda cümlesini bir duysam içim rahatlayacak.
Benim de miyomlarım var. Doğumdan sonra takibinde olunması lazımmış. Şimdi sıkıntı yok şükür.
Bu arada perinatolog magnezyum yazar mı acaba? Bazen karnımın içi kasılıyor gibi geliyor ama emin olamıyorum. Onun dışında kramp falan yok ama bilemedim.kendi doktoruma gitmeme daha var.
Kızlar magnezyumu ihmal etmeyin ben balık hapını atlayarak aldığımı söylediğim için doktor çok üstüne düştü magnezyumu yazarken. 17. Haftada vermişti. Çok önemliymiş bir sürü şey anlattı, sadece çok önemli olduğu kaldı hamile kafamda:))) nasıl yerleştiyse kafama magnezyum almak dışında herşeyi unutabilirim ama onu asla:))
Teşekkür ederimHarikamaşallah.ben de her şey yolunda cümlesini bir duysam içim rahatlayacak.
Benim de miyomlarım var. Doğumdan sonra takibinde olunması lazımmış. Şimdi sıkıntı yok şükür.
Bu arada perinatolog magnezyum yazar mı acaba? Bazen karnımın içi kasılıyor gibi geliyor ama emin olamıyorum. Onun dışında kramp falan yok ama bilemedim.kendi doktoruma gitmeme daha var.
TeşekkürlerMasalah canimm bende 16.45 te giricem 19+4 um aslinda rutin muayenem ama doktorum detayli da yapabilir belki bakalim gidince gorucemm :)) insallah boyle yolunda devam edicek her sey
Canım doktor olur dememiş ki zaten diyemez, bu sadece bi ihtimal ve Rabbim bilir ancak olmama ihtimali daha yüksek, kaldı ki ben gibi tarama testlerini yaptırmamışsın zaten kabulüm demişsin, artık kendini rahatlatmaya çalış ve üzülme , bunu demesi kolay yapması çok zor biliyorum bana da kordonu düz düşük kilolu bir bebek olabilir gelişim son haftalarda yavaşlayabilir dendi kaç gün düşündüm bilmiyorum ama aştım, kötü hissetmen normal ama çabuk aşmaya bak, aldırma düşüncen yoksa doktor doktor da gezme ,tevekkül et, Rabbimin izniyle sağlıkla kucağına alırsın inşallah, her halükarda doğan bir melek olacak onlar bize emanetler, Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez , imtihanımızı kolaylaştırsın inşallahtarama yaptırmadım her türlü kabulüm dedim ama detaylıda böyle bir şey duymak kötü hissettirdi
Fuara perakende müşterisi giremiyor demişlerdi yani bilet vs alınamıyor. Ama belki denenebilir bilemedim.anne bebek fuarına girişi nasıl yaptınız ben bilet alım sayfasını bulamıyorum. gitmek gerekir mi birde nasıldı acaba
Bu yaşta (35) ilk bebek olunca ve öncesinde 2 kayıp olup da tüp bebekle olunca ister istemez çok evham yapıyorum. Ama yine de doktorum siz beni hiç yormayan bir çiftsiniz diyor. Demek ki henüz onu sıkboğaz edecek kadar evham yapmıyormuşumbebeğin pozisyonu kaynaklı baskıları anlıyorum ben artık canım ikinci bebe olunca :) ama cidden bazen sıkıntıya sokabilir bahsettiğin pozisyon, dümdüz nası uzatıyormus öyle ya yerim o ayakları :))
çatı muayenesini de erken yaptıgı ve dar oldugnu bilmen iyi olmus sahsen ben ilk doğumda doğum sancılarından sonra öğrendm 1 gün agrı çektim doğamadı mecbur sezeryana döndük resmen iki tür sıkıntıyı da yasamıs oldum, aynı şekilde benim annem de çatısı darmıs hep cok zor doğurmuş, hiç heycana gerek yok sezeryan candırtabi normali yapabilene hayranım o ayrı:) dün aynı şey
benim detaylı iyidi şükür 2 hafta ileride cıktı bebişim biraz tombulmuş 495 gr dedi :))) yüzünü de gösterdi kendimden bi tane daha doğurcam sanırım bana benzyo aynı :) babasına diyorum ki bu çocuk benim seni sadece çoğalmak için kullandm falanher gün görsek bence de inan doymam, yüzünü falan gördkten sonra daha içim aktı zaten sürekli aklm bebeğimde :)
Ay hala mı yaaaaaaaaay al benden de o kadar. Noname koycam adını sanırımbi ay önce açmıstım burda konusunu biz hala isim konusunu aşamadık hala konu açılınca tartsyoruz dede ismi muhabbeti. bıktım yıldım artık valla isim mevzundan
Teşekkür ederimBen de miyom olduğunu ilk defa duydum, zararsız bir boyuttaymış ama doğum sonrası takip etmekte fayda var. benimki ilaçtan vs bahsetmedi, hatta demir yetmiyorsa günde ikiye çıkarılabilir dedi ama yazayım falan demedi. Sanırım sadece ultrason yapıyor, gebe takibi yapmadığını biliyorum. Magnezyum eczaneden direkt alınabilir aslında, tavsiyelere göre alabilirsin belki
Teşekkürlervakti gelmiş sayılır yapabilir aslında iyi olsun da geç olsun
Bugün aldım ocean extramag vermiş bana doktorumMagnezyum kullanan varmı ? hangisini alıyorsunuz acaba. gece kramplarım başladıhemen alıp başlamam lazım
Vallahi bana da boğaz ağrısı ile gittiğimde ben istemeden aile hekimi yazdı yaklaşık 1 ay önce :) herkesin uygulaması farklı. Bence de siz sorun doktora yine de içiniz rahat etsinBen magnezyum için aile hekimine dedim yazar mısınız diye. Elimde olsun diye düşünüp dedim. Biten takviyeleri demir ilacını yazdırmaya gittiğimde sordum yani.
Dedi ki bu kafanıza göre alabileceğiniz bir takviye değil. Gerekli değilse çok sakıncaları da olabilir. Doktorunuzun önermesi gerekir dedi.ben de tamam dedim. Kendi doktorumla da bi görüşeyim o zaman.
Eki Görüntüle 3174415
Eki Görüntüle 3174414 Eki Görüntüle 3174413
Kızlar takip ettiğim bir hesap HabibeHemşire bu şekilde paylaşımlar yapmışBu konu çok kafa karıştıracak gibi
Evet ya o ne biçim gelenek zaten! Ben sırf geyik olsun diye annemin yanındayken “ananesinin ismini koyucam; zeynep olacak” diyorum aman sakın koyma hayır istemiyorum diyo. Kayınvalidemin yanında da “babaannesinin ismini koyucam; gönül olacak” diyorum ay yok sakın koyma diyohöf aile dışından kimse ses etmese de bu işler güzellkle hallolsa, büyüklerin ismini koyma geleneği umarım bir gün yokolur :)
Vallahi bana da boğaz ağrısı ile gittiğimde ben istemeden aile hekimi yazdı yaklaşık 1 ay önce :) herkesin uygulaması farklı. Bence de siz sorun doktora yine de içiniz rahat etsin
Ürünler markalarla ilgili bir bilgim yok. Naçizane tavsiyem bu tip şeyleri (krem, losyon, şampuan vs) internetten almamanız yönünde olacak. Sahte çok fazla ürün oluyor. Ülkemizde bu konuda firmalara güven yok maalesef. Eczane candır. Eczacıyla biraz da yakınlığınız varsa indirim de yaparKızlar bebek bakım ürünü alanınız veya marka önerisi olan var mı? Pişik kremi, bakım yağı vs. Bir de kıyafetleri yıkamak için deterjan?
Haftaya alışveriş yapmayı düşünüyoruz yeni yıl gelmeden alalım dedik. Fakat bu cilt ürünlerinin içerikleri vs temiz olmalı malum
Bence de eşim eczacı. O kadar çok sahte ürün varmış ki piyasada. Kesinlikle önermiyorlar. Bazen bazı ürünlerin fiyatını söylüyorum ona, internette şu kadarmış diye. Nasıl olur biz o fiyata depodan alamıyoruz diyor.Ürünler markalarla ilgili bir bilgim yok. Naçizane tavsiyem bu tip şeyleri (krem, losyon, şampuan vs) internetten almamanız yönünde olacak. Sahte çok fazla ürün oluyor. Ülkemizde bu konuda firmalara güven yok maalesef. Eczane candır. Eczacıyla biraz da yakınlığınız varsa indirim de yapar
AhhahaBen de eşime öyle diyorum zaten, bu gidiş babanın ismine doğru gidiyor
Ben biraz daha geçmesini bekliyorum o ürünleri almk için bide internete çok güvenmiyorum eczane en iyisi Canm.Kızlar bebek bakım ürünü alanınız veya marka önerisi olan var mı? Pişik kremi, bakım yağı vs. Bir de kıyafetleri yıkamak için deterjan?
Haftaya alışveriş yapmayı düşünüyoruz yeni yıl gelmeden alalım dedik. Fakat bu cilt ürünlerinin içerikleri vs temiz olmalı malum
Benim dahiliye doktoru sağolsun bu ilaç konularında kadın doğumcu ve aile hekiminden daha ilgili. Bı 10 güne randevum var gidince bittiğini derim yazar.Kızlar magnezyumu ihmal etmeyin ben balık hapını atlayarak aldığımı söylediğim için doktor çok üstüne düştü magnezyumu yazarken. 17. Haftada vermişti. Çok önemliymiş bir sürü şey anlattı, sadece çok önemli olduğu kaldı hamile kafamda:))) nasıl yerleştiyse kafama magnezyum almak dışında herşeyi unutabilirim ama onu asla:))
ya bende 35 yaş bu grupta epeyce var bu yaşlarda arkadaşlar :) annem bu aşta doğurdugunda utanıp beni ablamlara tasıtmıs:))) zaman artık cok farklı. inşallahj hepimiz sağlıkla kucagımıza alırız. sizin evhamınızı da gayet iyi anlıyorum, bu annelik içgüdüsü zaten, birinci değil beşte olsa merak ediyoruz canımız onlar :) Doktorunuz da demiş zaten çokta bunaltmamıssınızBu yaşta (35) ilk bebek olunca ve öncesinde 2 kayıp olup da tüp bebekle olunca ister istemez çok evham yapıyorum. Ama yine de doktorum siz beni hiç yormayan bir çiftsiniz diyor. Demek ki henüz onu sıkboğaz edecek kadar evham yapmıyormuşummagnezyum başlattı, sancıların olursa alırsın, her gün almana gerek yok dedi
Detaylıda uzun uzun görmek çok keyif veriyor. Tek tek parmaklarına kadar bakıyor ya insanın ekranı gidip öpesi geliyor
Dün fuarda baby doppler gördüm. Kalp atışlarını evde de dinleyebilmek için. Bundan 1-2 ay önce görsem kesin almıştım. Şimdi hareket ediyor da allahtan evhamlarım eskiye nazaran daha az
ah sorma yaaa ,karsımda inat bi aslan burcu var bende inat sayılırım kovayım, bu savaştan kim galip cıkacak belli değil işin kötü yanı savaş konusunun kendi evladımız oluşu, ben de üzülüyorum cidden, umarım vazgecerAy hala mı yaaaaaaaa
Bu kadar zaman kabullenmeyince peşini bırakmaları gerekirdi. Üzüldüm sizin için. İnşallah gönlünüzden geçen olur
ne şanslısın yaa, anlayışlı ailen ve eşin. benimki biraz geleneksel kafada bi adam, kendi babannesi dedesi bile koyma ne yapacaksın diyolar bu olur mu ya babamı koycam tabi diyo, gelişememiş kendisiEvet ya o ne biçim gelenek zaten! Ben sırf geyik olsun diye annemin yanındayken “ananesinin ismini koyucam; zeynep olacak” diyorum aman sakın koyma hayır istemiyorum diyo. Kayınvalidemin yanında da “babaannesinin ismini koyucam; gönül olacak” diyorum ay yok sakın koyma diyo
Daha günümüz isimleri olacakmış, öyle istiyor ikisi de.
Biz henüz karar veremedik ama herkes bi isimle sesleniyor kendine göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?