- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #19.261
Sizin nasıl gidiyor? Herşey yolunda mı??MaşAllah paşaya
Valla canım bilemiyorum doktorun ne derse o ama ben de başından beri perinatolog ile devam ediyorum benim de ailemde var eh bende de çıktı işte başından beri diyet, ilaçlar, ve ölçümlerle gidiyorum bu yüzden çok da yıprandım hatta derler ya hamileliğin keyfini çıkar, o bende yok maalesef :) benim doktorum asla gerek yok dedi ama her bünye ve hamilelik farklıdır biliyorsun yaptır dediyse doktorun vardır bir bildiği20+2 oldum bugün. Belki ilk gebeliğim siye anlayamıyorumdur
Şimdi perinatoloğa sordum yaptırmanı tavsiye ederim dedi. Kendin takip etmen çok zor diye. Ailede varsa özellikle ki babamda var diyabet, o yüzden yaptırıcam sanırım.
Ay evet kaydedeyim de telefona açıp bakarımO uzuuun uzun bakmalar nasıl sarıyor nasıllmaşAllah kuzularımıza
Enfeksiyon yapabiliyormuş o ağrıyı. Çok güzel geçsin, hayırlı haberlerini alın inşallahSerklaj iyi şu anda, yere paralel yaşama devam, idrar yolu enfeksiyonu çıktı, kültür sonucuna göre antibiyotik verecekmiş bekliyorum, bazen ağrı oluyor alt karında belki ondandır, başka bir sıkıntı yok çok şükür umarım da olmazyaaa çok merak ettim, baya baya gördünüz yani ne mutlu umarım biz de önce sağlıklı olduğu haberini alır sonra görürüz
Normalde var mıydı, gebelikten sonra mı çıktı ortaya? Çok geçmiş olsunValla canım bilemiyorum doktorun ne derse o ama ben de başından beri perinatolog ile devam ediyorum benim de ailemde var eh bende de çıktı işte başından beri diyet, ilaçlar, ve ölçümlerle gidiyorum bu yüzden çok da yıprandım hatta derler ya hamileliğin keyfini çıkar, o bende yok maalesef :) benim doktorum asla gerek yok dedi ama her bünye ve hamilelik farklıdır biliyorsun yaptır dediyse doktorun vardır bir bildiği
Bebeğin kilosu gelişimi iyiyse şu an endişe edecek bir durum görünmüyor bence. Bundan sonra dikkat eder, alırsınız kilo. Çok zor kilo alan biri değilseniz. Benim için kilo almaktan kolay bir şey yok maalesefKızlar moralim çok bozuk bugün kontrolüm vardı 23+6 haftalığız ve bir önceki kontrolüm 19+6 daydı bu ara sürede hiç kilo almamışım ama bebeğimin gelişimi haftasına uyumlu dedi 587gr mış ama çok üzüldüm doktor aşırı kızdı gelişimi durur sen kilo almadığın için dedi
Aslında bende 51 kilo ile hamile kaldım şimdi 54 55 im ama şu iki kontrol arası bir aylık süreçte almamısım diye okadar çok üstüme geldi ki doktor çok üzüldüm bebeğin gelişimi durur vs vs haftaya kilo almış olarak gel dedi hayır sağlıklı kilo almak mı daha iyi sağlıksız mı yiyim de geliyim daha mı iyiBebeğin kilosu gelişimi iyiyse şu an endişe edecek bir durum görünmüyor bence. Bundan sonra dikkat eder, alırsınız kilo. Çok zor kilo alan biri değilseniz. Benim için kilo almaktan kolay bir şey yok maalesef4-4,5 kg aldım toplamda, doktor fazla buldu. Anlayamadım ne yapmamız gerek
4,5 kiloyumu fazla bulduBebeğin kilosu gelişimi iyiyse şu an endişe edecek bir durum görünmüyor bence. Bundan sonra dikkat eder, alırsınız kilo. Çok zor kilo alan biri değilseniz. Benim için kilo almaktan kolay bir şey yok maalesef4-4,5 kg aldım toplamda, doktor fazla buldu. Anlayamadım ne yapmamız gerek
Hamdolsun canım her şey yolundaSizin nasıl gidiyor? Herşey yolunda mı??
Bebeğin gelişimi iyiyse niye bir anda dursun canım niye öyle korkutmuş seniKızlar moralim çok bozuk bugün kontrolüm vardı 23+6 haftalığız ve bir önceki kontrolüm 19+6 daydı bu ara sürede hiç kilo almamışım ama bebeğimin gelişimi haftasına uyumlu dedi 587gr mış ama çok üzüldüm doktor aşırı kızdı gelişimi durur sen kilo almadığın için dedi
Beslenmenden eminsen bence takma bana da perinatolog aynı şeyi söyledi bende dedim paketli gıda tüketmiyorum beyaz un yemiyorum şeker tuketmiyorum nasıl kilo almamı bekliyorsunuz dedim bisey bulamadı porsiyon arttır dediAslında bende 51 kilo ile hamile kaldım şimdi 54 55 im ama şu iki kontrol arası bir aylık süreçte almamısım diye okadar çok üstüme geldi ki doktor çok üzüldüm bebeğin gelişimi durur vs vs haftaya kilo almış olarak gel dedi hayır sağlıklı kilo almak mı daha iyi sağlıksız mı yiyim de geliyim daha mı iyi
Açıkçası benim rutin kontrolümü yapan prof kilomu bile ölçmüyor, sormuyor daAslında bende 51 kilo ile hamile kaldım şimdi 54 55 im ama şu iki kontrol arası bir aylık süreçte almamısım diye okadar çok üstüme geldi ki doktor çok üzüldüm bebeğin gelişimi durur vs vs haftaya kilo almış olarak gel dedi hayır sağlıklı kilo almak mı daha iyi sağlıksız mı yiyim de geliyim daha mı iyi
Belki boyuma posuma göre fazla bulmuştur4,5 kiloyumu fazla bulduay beni gorse neler der kim bilir
Size 2 isim yolu görünmüş çoktanya bende 35 yaş bu grupta epeyce var bu yaşlarda arkadaşlar :) annem bu aşta doğurdugunda utanıp beni ablamlara tasıtmıs:))) zaman artık cok farklı. inşallahj hepimiz sağlıkla kucagımıza alırız. sizin evhamınızı da gayet iyi anlıyorum, bu annelik içgüdüsü zaten, birinci değil beşte olsa merak ediyoruz canımız onlar :) Doktorunuz da demiş zaten çokta bunaltmamıssınız
ah sorma yaaa ,karsımda inat bi aslan burcu var bende inat sayılırım kovayım, bu savaştan kim galip cıkacak belli değil işin kötü yanı savaş konusunun kendi evladımız oluşu, ben de üzülüyorum cidden, umarım vazgecer
ne şanslısın yaa, anlayışlı ailen ve eşin. benimki biraz geleneksel kafada bi adam, kendi babannesi dedesi bile koyma ne yapacaksın diyolar bu olur mu ya babamı koycam tabi diyo, gelişememiş kendisi
Ben demiri de ocean kullanıyorum, d vit de. Magnezyumu da işte 2 gündür kasıkta olan sancılar için verdi. Her gün içmek için değil ama, sancı olduğu günlerde içersin dedi. Bugün ilkini içtim bakalım nasıl devam edecek.Orzax ocean ürünlerini çok seviyorum. Folik asitimi de bu markadan kullandım hamilelik öncesi ve ilk 3 ayında.
Bana doktor vermedi magnezyum ama bunu almak istediğimi söyleyeceğim ben de. Boyun ve baş ağrıları yaşayanlar da kullandığını belirtmiş. Kramplar harici ona da iyi geliyormuş.
Tam n’aptınız yazmışken mesajı gördümDetaylıya girdim. Her şey yolunda. Gelişimi çok iyi dedi. Her şeyine bakıldı.
Gittiğim yer renkli fotoğrafını çerçeve içine koyup veriyormuş. Çok hoşuma gitti bu
ama ben alamadım bi foto o şekilde.
Çünkü benim canım kızım hep sırtını döndü.
Tatlı şeyler yiyip gitmiştim üstelik ama işe yaramadı bu defa sanırım. Sonra doktor dışarı yolladı biraz yürü ve çikolata ye tekrar gel dedi. Yine olmadı. Bu kez de uyumuştu. Yine çıktım bekledim. 3. Kez tekrar girdim. Hareketlendi fakat yine dönmedi yüzünü
Yine de bir kare yakaladı doktor. Onu verdi. Ama hafta içi tekrar çağırdı. Bi kez daha deneyelim daha net bir fotoğraf verebilmek için dedi. Böyle bir şans tanımaları da güzel ne diyim.
Gözünüz aydınDetaylıya girdim. Her şey yolunda. Gelişimi çok iyi dedi. Her şeyine bakıldı.
Gittiğim yer renkli fotoğrafını çerçeve içine koyup veriyormuş. Çok hoşuma gitti bu
ama ben alamadım bi foto o şekilde.
Çünkü benim canım kızım hep sırtını döndü.
Tatlı şeyler yiyip gitmiştim üstelik ama işe yaramadı bu defa sanırım. Sonra doktor dışarı yolladı biraz yürü ve çikolata ye tekrar gel dedi. Yine olmadı. Bu kez de uyumuştu. Yine çıktım bekledim. 3. Kez tekrar girdim. Hareketlendi fakat yine dönmedi yüzünü
Yine de bir kare yakaladı doktor. Onu verdi. Ama hafta içi tekrar çağırdı. Bi kez daha deneyelim daha net bir fotoğraf verebilmek için dedi. Böyle bir şans tanımaları da güzel ne diyim.
Ben magnezyum kullanmamız gerektiğini bilmiyordum bile. Geç kaldığımızı düşünmedim hiç. Kasıklarımda sancı olmasa doktorum yine de verecek miydi bilmiyorum sormadım açıkçası. Siz henüz 20 desiniz. Keşke lik bir durum yoktur bence, rahat olun. Olsaydı doktorunuz üzerine basa basa söylerdibende doktoruma yazdım ocean extramag al dedi. zaten magnezyum çok önemli. ben krampları bekledim keşke daha önce başlasaydım. bugün alıyorum hemen
Ahmet hoca mı olcmuyor?Açıkçası benim rutin kontrolümü yapan prof kilomu bile ölçmüyor, sormuyor daDaha önce gittiğim doktorum kendisi ölçüyordu. Çok kilo alımı da diyabet vs şüphesi getiriyor akla. Porsiyonları biraz arttırabilirsiniz. Üzülmeyin, sağlığı yerindeymiş
Evet 2 defa gittim hiç ölçmedi kilomuAhmet hoca mı olcmuyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?