2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kızlar acil bişey sorcam yoksa kafayı yicem
Ben ağrım olmustu idrar enfeksiyonu vs çıkmıştı doktora gitmiştim serum vurmuşlardı hamileliğimin başından beri doktora ne zaman gitsem e nabıza düşük tehdidi olarak giriyorlar acaba öyle bişey var da doktor mu bana demiyor
Tanı girmezse verdiği ilacı sistem karşılamaz korkma o tanı girilmek zorunda ilacı alabilmek için belli şartları oluyor o yüzden

Keske tanı girmese ya başka girecek bişey mi yok iyice stres yapıyorlar elim ayağım boşaldı
Tanı girmese ilanlarınızı nasıl alçaksınız? Ayrıca em ufak bir risk görseler doktorlar hastaya açıklama yapar sizden gizlemez çünkü kendi aleyhine olur bu durum progestan igne vurulduğu dönemler hep bu Tanı girildi yoksa ilacı sgk ödemiyor

Ben biraz görmemiştik yapıp aventten 1 adet antikolik biberon, 1 adet büyük boy natural almıştım. Emzik de hem 0-6 ay hem de sonrası için 2 takım aldım. İkişerli oluyor emzikleri. Yenidoğan için biberon eksik. Çünkü aldıklarımın emzik numaraları 2den başlıyor. 0 numara emzik alayım dedim o da çok pahalı. bazı süt sağma makinelerinin biberonu da oluyor yenidoğan için. Öyle bir şey alırsam iki kez para vermeyeyim diye düşündüm.

Süt sağma makinesi için de uzun zamandır araştırıyorum. Avent’ten de çok şikayetçi olan var yorumlarda, memnun kalan da. Karar veremedim.
Philips biberonlar için uçlar ayrı ayrı da satılıyor aslında 0 no alabilirsiniz bosuna bastan biberon masrafı yapmayın. Ben 120 lik almıştım aventtem bir tane 2 sene kullandım düşse de sağlam camı kırılmak bilmemişti o zaman.

Ben de ilk etapta bi tane küçük boy cam alayım dedim biberonu. Sonra diğerlerinden de alırım.
Emzikleri çok övmüşler ama sağma makinelerinde biri harika diyo öteki yerden yere vurabiliyor. Lansinoh wee gibi markalarda da aynısı var ama dediğim gibi kuzenim çok iyi dedi wee için. Ben philips daha iyidir diye onu istedim.
Biberon konusunda da akıtıyo diyen var akıtmıyor çok güzel diyen de. Biraz da kullanıcıyla ilgili herhalde. Biz memnun kalırız umarım.
Philips her zaman en iyisidir bence en temizini yapmışsınız. Ben mastit olunca apar topar lansinohun süt sağma makinasını almıştım, ilk bi işe yaradı sonra hiç sağamadım. Aynı makinayı bir sene sonra kuzenime verdim o çok rahat kullandığını söyledi 🤷🏼‍♀️ Kişiden kişiye değişiyor sanırım bu da. Şimdi ben de dogum sonrası hastaneden mi kiralasam yoksa medela mı alsam diyorum çünkü bu sefer bebekler ikiz, kızımda bile cok sütü bol biri değildim artırabilir miyim yeter mi iki bebeğe bilemiyorum kafam cok karısık.

Merhaba tecrübeli anne 😍 en sevdiğimiz🤭
Doğum sonrası hemşireye vereceğimiz takım kirleniyormuş hatta kirleri geçmiyor diyeni bile duydum 🤔 Tatlı telaşlar olarak haliyle güzel bir şeyler almak istiyorum fotoğraf çekmek için, hatıra için. Ama eğer sonrasında çöp olacaksa çok da iyi bir şey almak mantıksız geliyor bu durumda. Fikrinizi öğrenebilir miyim? Siz nasıl bir yol izlemiştiniz? Gümüş göğüs ucu kapağı kullandınız mı, güvenebileceğimiz bir link vs var mı? 🌸
Doğumdan hemen sonra fotoğraf çekimi için çok uygun bir an olmuyor açıkçası hem anne hem bebek için, bebek uyusa bile annenin şaftı kaymış oluyor benim bi gözüm yere biri göğe bakıyordu sanırım. doğum fotoğrafçıları da genelde doğumdan sonraki gün yapıyorlar çekimleri. Siz de hem kendiniz hem bebeğinizin fotoğraf çekimi için giyeceğiniz kıyafeti hemen çekimden önce giyin çünkü bebişler biraz şakacı olabiliyor malum 💩

Doğumdan hemen sonra fotoğraf çekimi için çok uygun bir an olmuyor açıkçası hem anne hem bebek için, bebek uyusa bile annenin şaftı kaymış oluyor benim bi gözüm yere biri göğe bakıyordu sanırım. doğum fotoğrafçıları da genelde doğumdan sonraki gün yapıyorlar çekimleri. Siz de hem kendiniz hem bebeğinizin fotoğraf çekimi için giyeceğiniz kıyafeti hemen çekimden önce giyin çünkü bebişler biraz şakacı olabiliyor malum 💩

Çok mantıklı. Sanki doğumdan prensesler gibi çıkıcaz da bi de hemen giydirip foto çekilicez gibi hayalperest bir düşünce içindeydim. Şimdi uyandım. 😄 şimdi o nakışlı takım işini ilk aşamada kullanmam. Kesin karar verdim. Tecrübe olmayınca havadan konuşabiliyoruz işte😁

Merhabalar kızlar, dün bir fena hasta oldum ki anlatamam. Kızımda ptesi akşam ishal ve kusma basladı, ben de dün gün boyu afedersiniz cıkardım ve uyudum hiçbişey yiyemedim yemeye çalıştıklarım de midemde kalmadı 🤦🏼‍♀️ Akşam şehir hastanesine gittim kadın doğuma normalde de bulantım olur bu baska dedim 24 saatir açım dedim. Yüzümde kusmaktan kılcal damar çatlamaları oldu leke gibi, serum bile takmadılar, kızım ishal bana ondan bulasmıs olabilir dedim kan da almadılar basit bi idrar tahlili idrar yolu enfeksiyonu varmış hafif kültür istediler. Bebekle ilgili doğru dürüst bilgi de vermediler hiç ben kendim de sağlıkçıyım terimlere aşina olduğumdan bi de zaten doktorum da önceden hepsini söylediğinden biliyordum ama çok üzüldüm ya. Zır cahil muamelesi yapıyorlar insana. Aynı hastanenin çocuk acilinden de çok memnundum ama kadın dogum bi daha allah düşürmesin. Bugün daha iyiyim allahtan yarın belki özele giderim tekrarlarsa. Öyle bi dert yanayım dedim içime oturdu valla.

Merhabalar kızlar, dün bir fena hasta oldum ki anlatamam. Kızımda ptesi akşam ishal ve kusma basladı, ben de dün gün boyu afedersiniz cıkardım ve uyudum hiçbişey yiyemedim yemeye çalıştıklarım de midemde kalmadı 🤦🏼‍♀️ Akşam şehir hastanesine gittim kadın doğuma normalde de bulantım olur bu baska dedim 24 saatir açım dedim. Yüzümde kusmaktan kılcal damar çatlamaları oldu leke gibi, serum bile takmadılar, kızım ishal bana ondan bulasmıs olabilir dedim kan da almadılar basit bi idrar tahlili idrar yolu enfeksiyonu varmış hafif kültür istediler. Bebekle ilgili doğru dürüst bilgi de vermediler hiç ben kendim de sağlıkçıyım terimlere aşina olduğumdan bi de zaten doktorum da önceden hepsini söylediğinden biliyordum ama çok üzüldüm ya. Zır cahil muamelesi yapıyorlar insana. Aynı hastanenin çocuk acilinden de çok memnundum ama kadın dogum bi daha allah düşürmesin. Bugün daha iyiyim allahtan yarın belki özele giderim tekrarlarsa. Öyle bi dert yanayım dedim içime oturdu valla.
:(( çok can sıkıcı olmuş, çok geçmiş olsun maalesef işini şevkle yapanlara denk gelmezsek durum bu oluyor, ve maalesef her alanda eğitim öyle bir çöktü ki mezunlar her yıl daha boş oluyor, istisnalar dışında elbet..çok üzücü.. acil şifalar diliyorum hem size hem kızınıza

Çok mantıklı. Sanki doğumdan prensesler gibi çıkıcaz da bi de hemen giydirip foto çekilicez gibi hayalperest bir düşünce içindeydim. Şimdi uyandım. 😄 şimdi o nakışlı takım işini ilk aşamada kullanmam. Kesin karar verdim. Tecrübe olmayınca havadan konuşabiliyoruz işte😁
Keşke bana da bunları önceden söyleyen birisi olsaydı 😂 kız bebekler daha az kakalı oluyor sanırım benim kızımın bugüne kadar hiçbi kıyafeti kaka lekesi olmadı. İçiniz rahat olsun 🥰 doğunca da baba anneanne babaanne arkadaslar falan hunharca fotografını cekiyor tabi ama en özelini bekletmekte fayda var ☺️

:KK43:( çok can sıkıcı olmuş, çok geçmiş olsun maalesef işini şevkle yapanlara denk gelmezsek durum bu oluyor, ve maalesef her alanda eğitim öyle bir çöktü ki mezunlar her yıl daha boş oluyor, istisnalar dışında elbet..çok üzücü.. acil şifalar diliyorum hem size hem kızınıza
Çok teşekkür ederim 🙏 Allah iyilerle karşılaştırsın her yerde ne diyeyim artık

Philips biberonlar için uçlar ayrı ayrı da satılıyor aslında 0 no alabilirsiniz bosuna bastan biberon masrafı yapmayın. Ben 120 lik almıştım aventtem bir tane 2 sene kullandım düşse de sağlam camı kırılmak bilmemişti o zaman.
Evet haklısınız, emziklere bakmıştım çiftli satılıyor, nerdeyse biberon parasına geliyordu diye biberon bakayım demiştim :) ben cam almadım plastik aldıklarım. Bebeğin yüzüne falan düşürürüm diye korktum.

Ben özel bir çekim düşünmüyorum ☺️ kendi kendimize çekiliriz eşim, bebek, ben 🥰 Rabbim o günleri de göstersin bizlere 🤲🏻

Çok geçmiş olsun. Bizim durumumuz bu kadar hassas iken nasıl detaylı ilgilenilmez anlamıyorum. Ben bir hafta olacak sağlık sorunları yaşıyorum, ağrıyor diye karaciğerimi gösteriyorum onlar nabzım düşük diye sadece kalbe bakıyorlar. Bugün özele dahiliyeye gittim karaciğer enzimlerim yükselmiş. Her şeyin peşinde tek tek koşturmamız lazım ki neyimiz var nasıl iyileşeceğiz öğrenelim

Kızlar acil bişey sorcam yoksa kafayı yicem
Ben ağrım olmustu idrar enfeksiyonu vs çıkmıştı doktora gitmiştim serum vurmuşlardı hamileliğimin başından beri doktora ne zaman gitsem e nabıza düşük tehdidi olarak giriyorlar acaba öyle bişey var da doktor mu bana demiyor
Valla ben bir hafta rapor istedim kanama, düşük tehlikesi yazdı 🤷🏼‍♀️

Evet haklısınız, emziklere bakmıştım çiftli satılıyor, nerdeyse biberon parasına geliyordu diye biberon bakayım demiştim :) ben cam almadım plastik aldıklarım. Bebeğin yüzüne falan düşürürüm diye korktum.
Doğru aslında ben kızımda günde 1 kere mama veriyordum sağıp verecek kadar sütüm olmuyordu anca emiyordu, bu sefer bebeklere mama vercem ama sanırım ben de diğerlerinden bakayım uyku sersemi cocukların kafasına toslamayayım ☺️

Teşekkür ederim adaptör yok ellerinde sanırım, mesaj atayım ben de lara mı leona mı alsam bilemedim, siz leonaya baktınız mı?
Bakmıştım, laranın tekerlekleri yenidoğan için daha uygun gibi gelmişti. Adaptör bulursanız birlikte alın, sonradan değiştirme vs uğraşmazsınız.

Back
X