2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Ayy ne kaldı 10 ocağa sağlıkla kavuşalım hepimiz inşallah

İlk sezeryandan kaç yıl geçti? Benim 2 yıl olmasına rağmen 2 ocak 39+3 e sezeryan günü verdi beklerse bekler zaten yoksa sa sancin olursa gelir dogurursun dedi dr bana mantıklı geldi
Evet canım bence de mantıklı olan bu. Benim 2,5 yıl oldu hatta ilk sezaryenden sonra

O haftalarda bazen hareketli bazen haraketsiz olması normal canım

Bi sey daha danışmak istiyorum kızlar. Sizce bebek için ayrı bir kirli sepetine gerek var mı yoksa sonuçta yıkanacagı için gerek yok mu?? Bir de bebek kiyafetlerine ek durulama yapiyor musunuz

Arkadaşlar bende ocak da doğum yapacagim bir kaç gündür hemoroid problemi başladı çok ağrım oluyor ilaç bitkisel felan ne kullandınız lütfen bana da yardımcı olabilir misiniz

Kızlar bu dikiş ağrıları hiç günden güne iyiye gitmiyor? Bu normal mi yoksa bende bir terslik var mı cidden? Ayağa kalktığım an resmen kavruluyor dikişlerim. Cuma günü çocuk doktoru kontrolümüz var bu şekilde dikiş ağrılarıyla mı gidiliyor yani? İmkansız arabaya binmek bence.

Doktor bebeğin kilosu için bişey dedi mi bizde bugün 37+3 olduk bugün kontrolde 3400 çıktı fazla geldi bana doktor normal dedi ama ben kilosuna takıldım ya

Bana da normal dedi doktorum zaten biliyorsun ultrason cihazları ölçümlerinde kilolar 300-500 gram arası ya az ya fazla çıkıyor. Doktor da normal deyince takılmadım ben

Bende bilemedim bakcam tek o kaldı alınacak sanirim.
Hastane verebilir bence ama cok olmaz sanırım

Ben oğlumda özel hastanede doğum yaptım hasta bezi almamıştım hiç aklıma gelmemişti ilk deneyim olunca ama hastaneden çıkana kadar ne kadar lazım olduysa hasta bezi verdiler o yüzden gerekte kalmamıştı şimdi kızımda devlet hastanesinde doğum yapacağım orada sonda çıkana kadar hasta beşi veriyorlarmış sonrasında biz başımızın çaresine bakıyoruz o yüzden bende 1 paket bebek bezi gibi olanlardan aldım yetmezse ped koydum 1 pakette ped ile devam ederim diye düşünüyorum

Doktor kötü bir şey söylememiş ki canım neden bu kadar üzüldün doğuma kadar genişleme halâ devam ederse ultrasona yollar bakarız sebebine demiş ona göre çaresine de bakarlar sıkma canını ölüm hariç neredeyse herseye çözüm var artık tıpta hele bir sağlıkla al kucağına da gerisi hallolur Rabbim gerek bırakmadan karnındayken versin şifasını inşaAllah

Arkadaşlar bende ocak da doğum yapacagim bir kaç gündür hemoroid problemi başladı çok ağrım oluyor ilaç bitkisel felan ne kullandınız lütfen bana da yardımcı olabilir misiniz
Gunde birkac kere dusa girip o bolgeye on dakika kadar sicaga yakin ilik su tutun. Ciktiktan sonra hemoroidin ustune bepanthen merhem surmek de surtunmeyi azaltip rahatlatiyor.

Senin haftalarinda bebegi duzenli hissetmemek daha normal, ama herkesin bebegi farkli. Benim icin gun icinde hic hissetmemek normal olmazdi. Maalesef endiselenecek bir sey olup olmadigini en iyi anne biliyor canim baskasiyla kiyaslamak zor, sen icin rahat etmiyorsa burada denilene bakma kontrole git. Umarim bugun hareketleri duzelmistir :)

Ben de birkaç gün önce çok az hareket hissettim druma söyledim böyle olursa 1 bardak süt iç yarım saat dolan evde sonra soluna yat hareketlerine bak dedi. Eğer hala az hissedersen gel bir nst ye gir dedi. Yanlış alarmdan birşey kaybetmeyiz. İstersen deneyebilirsin dediklerini. Dr dan sonra bizimki 2 gündür bayağı hareketlendi değişiyo günden güne :)

Bende aynen anlattığınız gibiyim ve bir de bende kalça kemiği ağrısı başladı haftalardır çekiyorum iki büklüm dolanıyorum

Bi sey daha danışmak istiyorum kızlar. Sizce bebek için ayrı bir kirli sepetine gerek var mı yoksa sonuçta yıkanacagı için gerek yok mu?? Bir de bebek kiyafetlerine ek durulama yapiyor musunuz

Bence ayrı bir kirli sepetine gerek var çünkü biz büyüklerin kıyafetleri sıcak havalarda çok terli olabiliyor ya da çalışıyoruz veya eşlerimiz çalışıyor oralarda kirlenen kıyafetlerle bebeklerin kıyafeti aynı sepette olması beni rahatsız ediyor yani nebileyim yıkanacak sonuçta diyebilirsin ama yıkanacakta olsa benim icim rahat etmiyor o yüzden oğlumun ayrı kirli sepeti var zaten deterjanı ve yumuşatıcısı da ayrı bu arada ek durulama yapmıyorum.

Ilık suya oturmak en rahatlatıcı çözüm günde 2 kere yapabilirsen süper olur ben öyle rahatlıyorum.

Yani her ne yarası olursa olsun günden güne iyileşiyor olması gerekirken sezeryan dikislerin günden güne daha çok açıyorsa bir problem var demektir bence doktoruna görünmelisin. Mesela ben oğlumu 3. Gün kontrolüne götürürken iki büklüm gittim karnım acıyordu ama 1. Hafta kontrolün de asansör bile kullanmadım merdivenlerden indim-çıktım 2. kata ve iki büklüm de değildim. Dikis yeri iltihaplanmış olabilir mi ? Kaç gün olmuştu doğum yapalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…