2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
Ah ah ah bilmez miyim cancagzim. Ben de zofer kullaniyodum, yokmus eczanede onzyd kullaniyorum. Ben de bi ara “aaa ben sanirim artik daha iyiyim, su ilaci teke dusereyim” dedim, aksam icmedim. Ertesi gun de bi cesaret geldi “ay bulantilar bitti galiba” diyip ikinciyi de almadim. Sen misin o ilac icmeyen resmen 3-5 gun geriye gittim ve yedigimi cikardim.
Su an bulanti ilaci olmadan nasil olucak bilemiyorum. Bir de ben hala her seyi yiyemiyorum. Sut, sut urunleri, krema ayran yogurt vs tuketmeye korkuyorum. Kirmizi et yok. Balik yok. Bugun bi tavuk schnitzel yedim. Bisey olmadi. Ben kuru fasulye, pilqv, makarna, cigkofte etsiz anca bunlari yiyorum. Bi de kavun, cilek ve yesil elma. Nasil normale donucek bilmiyorum. Ama cok dua ediyorum. İstahimiz yoluna girsin, biz de aserelim. İstedigimizi istedigimiz kadar rahat rahat yiyebilelim. Allahim olmayanlara da versin tabi.
Amin.
Ablam 7. Ayına kadar çekmiş bulantıyı tabi herkes aynı olmaz ama korkuyorum bende böyle olurum diye etin kokusuna bende tahammül edemiyorum şuan tek aşerdigim koruk üzümü deli gibi yemek istiyorum ama durduruyorum kendimi arada yiyorum sadece. Amin amin canım bunları yaşamak isteyen okadar çok insan varki ne olursa olsun hep şükür ediyorum halime bende çok zor süreçlerden sonra hamile kaldım. Geçen doktora gitmiştim Bi kadın kapıda ağlıyordu tüp bebek görüşmesine gelmişti okadr kötü oldumki gidip tuvalette ağlamıştım. Rabbım ona ve onun gibilerine bu duyguyu yaşatsın İnşallah

Ben bütün şirketleri tek tek aradım fiyat aldım, karar veremiyordum sonra bir arkadaşımla konuşurken intergen’i önerdi, orda çalışan bir arkadaşı varmış ona güvenerek yaptırmış ben de sorup soruşturdum aklıma yattı, en uygun fiyatı da ordan almıştım zaten, geçen hafta fetal DNA için kan verdim sonucu bekliyorum. Bu laboratuvar Türkiye’de olduğu için güvenmeyenler de var ama burayı öneren doktor da yaptıran da çok.. siz içinize neresi sinerse orda yaptırın bence çünkü pahalı bir test, o kadar para verip akılda soru işareti kalması hoş olmaz 😊
Bu testi yaptırıp sorun olursa amniyosentez yaptırıyorlar genelde ve devlette amniyosentez ücretsiz sanırım. Benim doktorumun anlattığına göre şimdi Allah korusun fetal DNA sonucunda olumsuzluk varsa zaten bu bir tarama testi olarak geçtiği için, fetal DNA testinin sonucuna göre gebelik sonlandırılamıyormuş çünkü yasal sınır 10. hafta. Amniyosentez tanı testi olduğu için mutlaka amniyosentez yaptırıp netleştirip onun sonucuna göre sonlandırılabiliyormuş. Tabii burda aile ne olursa olsun gebeliği sonlandırmak istemez mi yoksa ister mi ona göre de karar vermek gerek sanırım. Zor durumlar, zor kararlar.. Allah evladıyla sınamasın kimseyi inşallah 🤲
Amin inşallah test sonucunuz temiz çıkar ❤️. Ben Quran okudum çok dua ettim, doktorum 3 hafta kadar zamanin var düşün dedi ama ben kararımı vermiş gibiyim. Çok düşündüm ve takıntılı bir insan olduğum için test sonucundan da şüphelenecegimi biliyorum. Amniyosentez yapamam diğer tarama testler de kesin sonuç vermiyor o yüzden hiç birini yaptırmamaya şimdilik karar verdim. Başka doktorlardan tavsiye isticem ama ikna olana kadar şu risk hesaplayan testlerle kendimi strese sokmicam. Zaten allah korusun sakatlık gelişim geriliği falan varsa ultrasonda belli olur. Sık sık detaylı ultrason yaparım takip ederim bu hayata geleceği varsa allah nasıl nasip ederse öyle gelir bence. Testi guvencegimi allaha guvenmeye karar verdim dua edecem doğana kadar 🙏🏼 allah hic kimse evlatlarıyla sınamasın dediğiniz gibi 🙏🏼 amniyosentez kesin sonuç verir ama onun da düşük tehlikesi var ! Yani hiç bir test tatmin edici değil benim içim o yüzden yaptirmicam. Kafam allak bullak ama düşük ihtimali göze alarak yapamam o testi sorumluluk çok zor çok. Allahim sağlıklı doğsun başka bir şey istemiyorum 🙏🏼

Doktorum amniosentezde düşük oranı 300/1 de demişti. Sizin tarama testinizde sorun mu çıktı? Fetal DNA yaptırım ben 9250 ye yaptırdım ama Türkiye’de veya sadece bikaç kromozoma bakılanlar daha uygun
Hayır ben henüz hiç bir test yaptırmadım galiba da yaptırmicam. Şöyle söyleyim ikili tarama testi ve 4lu tarama testi riski hesaplar yani kesin sonuç vermez fetal DNA testi de 99% doğruluk oranı varmış doktorum Fetal DNA testini yapıp sonucu temiz olan ama doğumda çocuğu down sendromlu çıkan anneler gördüm dedi. istediğin testi yaparsin dedi ama amniyosentez dışında hiç bir test güvenmiyorum dedi. Amniyosentez in de düşük riski var.
Düşününce fetal dna nin da yanılma payı var amniyosentez in de düşük riski var o yüzden karar vermek çok çok zor. Şimdilik başka doktorun fikrini alana kadar hiç bir test yaptırmamaya karar verdim. Detaylı ultrason ile sık sık takibini yaparım şimdilik en doğrusu bu gibime geliyor. Hayırlısı bakalım annelik ne zor bir şeymiş ya şimdiden sorumluluk

Hayır ben henüz hiç bir test yaptırmadım galiba da yaptırmicam. Şöyle söyleyim ikili tarama testi ve 4lu tarama testi riski hesaplar yani kesin sonuç vermez fetal DNA testi de 99% doğruluk oranı varmış doktorum Fetal DNA testini yapıp sonucu temiz olan ama doğumda çocuğu down sendromlu çıkan anneler gördüm dedi. istediğin testi yaparsin dedi ama amniyosentez dışında hiç bir test güvenmiyorum dedi. Amniyosentez in de düşük riski var.
Düşününce fetal dna nin da yanılma payı var amniyosentez in de düşük riski var o yüzden karar vermek çok çok zor. Şimdilik başka doktorun fikrini alana kadar hiç bir test yaptırmamaya karar verdim. Detaylı ultrason ile sık sık takibini yaparım şimdilik en doğrusu bu gibime geliyor. Hayırlısı bakalım annelik ne zor bir şeymiş ya şimdiden sorumluluk
keşke ikili taramayı da yaptırmasaydınız çünkü her test riskli en belirsizi de ikili tarama diğerlerine göre .en azından canınızı sıkmazdınız. Daha çok yolunuz var her şey olacağına varır Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah .

Dr randevusu nasıl geçti, bebişin keyfi yerinde mi , ilaçları azalttı mı 😊
Günaydın🌺iyi gittim estrofem kestik progestan ve coraspin devam 12 haftaya kadar dedi. Ikili tarama haftaya kaldı çünkü doktor geç geldi ve bir süre hasta vardı. Tamam dedim sorun yok benim için daha iyi ama dün şaşırdım, ultrason yaptık hersey iyi sonra foto verdi.bende çıktım Bi bakıyorum kaç hafta ve boy ve şok oldum bebiş 1 hafta ileri gitmiş 🤣🤣🤣normalde benim dün 10+4 ama boya göre 11+3 çıktı 🤣🤣🤣eşime aradım o hala görevde 1 ay yoktu ))dedim kesin uzun boylu birisi olacak .eşim de 191 sm 🤣🤣🤣inşallah kız manken olacak 🤣🤣🤣🤣

Kizlar günaydın benim için çok zor bir geceydi oğlum sabaha kadar ağladı ve ateş içindeydi... Şurubu zorla icerebildim ve uyumadik. Bende kendimi kötü hissediyorum 😭 bugün için mecbur izin almak zorundayım... Kendim umurumda değilim ama oğlum öyle ağladıkça için acıyor 😔😔😔😔
Geçmiş olsun💐

Kızlar dün yazamadım çünkü 2 gün aşırı ağrım var. Rahim büyüyor doktora sordum ne yapcam 🤷‍♀️çünkü sanki kesiyorlar bıçakla çok kötü ((neler neler çekiyoruz biz ((

Eklentiler

• 20220630_073712.webp
    20220630_073712.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 107
Kizlar günaydın benim için çok zor bir geceydi oğlum sabaha kadar ağladı ve ateş içindeydi... Şurubu zorla icerebildim ve uyumadik. Bende kendimi kötü hissediyorum 😭 bugün için mecbur izin almak zorundayım... Kendim umurumda değilim ama oğlum öyle ağladıkça için acıyor 😔😔😔😔
Sen kendini çok fazla yoruyorsun okuduğum kadarıyla, bir süre izne mi ayrılsan yıllık izin falan imkanın yok mu? 😔

Günaydın🌺iyi gittim estrofem kestik progestan ve coraspin devam 12 haftaya kadar dedi. Ikili tarama haftaya kaldı çünkü doktor geç geldi ve bir süre hasta vardı. Tamam dedim sorun yok benim için daha iyi ama dün şaşırdım, ultrason yaptık hersey iyi sonra foto verdi.bende çıktım Bi bakıyorum kaç hafta ve boy ve şok oldum bebiş 1 hafta ileri gitmiş 🤣🤣🤣normalde benim dün 10+4 ama boya göre 11+3 çıktı 🤣🤣🤣eşime aradım o hala görevde 1 ay yoktu ))dedim kesin uzun boylu birisi olacak .eşim de 191 sm 🤣🤣🤣inşallah kız manken olacak 🤣🤣🤣🤣
Haberler harika. Ben dr a gitmişim gibi sevindim. İlaçların azalmasına sevindim. Bıçak kesiği gibi ağrı olunca ben de acile gitmiştim, büyümüş miniğim o yüzdenmiş. Cinsiyet için erken değil mi. Baba çok uzunmuş. Annesi sen de uzunsan sona doğru kocaman doğacak inşallah 😄

Sen kendini çok fazla yoruyorsun okuduğum kadarıyla, bir süre izne mi ayrılsan yıllık izin falan imkanın yok mu? 😔
Maalesef canım 20 gün iznim vardı şimdi birini de aldım kaldı 19 Kasım gibi ailemin yanına gitme planımız var... 1000 km yol... 12 günde öyle gidecek. Ocakta yenileniyor bizim izinler 😭 çocukta arada hastalanıyor böyle gidiyor izinler... Nöbet usulü de çalışamıyorum hamileliğimde ötürü bilmiyorum nasıl gidecek böyle 😔

Haberler harika. Ben dr a gitmişim gibi sevindim. İlaçların azalmasına sevindim. Bıçak kesiği gibi ağrı olunca ben de acile gitmiştim, büyümüş miniğim o yüzdenmiş. Cinsiyet için erken değil mi. Baba çok uzunmuş. Annesi sen de uzunsan sona doğru kocaman doğacak inşallah 😄
Yoo cinsiyet daha bilmiyorum ben kız istiyorum ondan inşallah kız olacak 🤩

Back
X