- 24 Ocak 2022
- 581
- 385
- 33
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #9.261
Genelde ilk uyandiginizda cok ağrıniz oluyormus. Bence epidurali dusunun hicbir sey gormuyor ve hissetmiyorsunuz. Endise hissederseniz anestezi uzmani bebek ciktiktan sonra soruyor size hafif uyutayim mi dikisler bitene kadar diye.Iste bende sancı başlamadan önce sezaryen olmak istiyorum. Keşke genel da yapsınlarhopp uyandın bebek hazır
Olur olur korkmaTamam canim nette gördüm camasir suyunu ama cesaret edememistim gozden cikarabilecegim bir kiyafette deneyeyim bakalim.İns olur
Haklisin canim ilk firsatta gidicemBen devit 5 gün kullandım. Kusmadım ama çok bulantı yaptı. Dr bırak kullanma ama iyi beslen dedi. 19.haftadayım daha vitamin kullanmıyorum. Mide bulantım da olmuyor. Kan ilacı balık yağı vs de vermedi. Kan değerleri düzgün diye gerek duymadı. Yiyorum sürekli sadece 2 kilo aldım. Devit arkadaşlarım da bazen aldılar bazen almadılar. Dinlemediler dr ualmadığında daha rahat yemekler yediklerini söylediler. Dr a danış istersen tüm hamilelik böyle zor geçer.
Bende ordan cok alıyorum cocuk kiyafetleri cok kullanilmiyor hatta çoğunu bir iki kere kullaniyorsun banada mantikli geliyorKızlar dolap uygulamasından bunu aldım elimede ulaştı kısa sureli kullanacağım bir şey olunca hiç cekinmeden dolaptan alıyorum . Temiz kullanılmış gerçekten bir de not bırakmışlar içinedolap fena değil bu konularda ya siz ne düşünüyorsunuz
Bugunn benim de tekmeledi iki kere çok kuvvetliydiBugün bu minik oğlan beni alenen tekmeledi valla.Karnim gitti gitti geldiii ilk kez böyle net hissettim
Bugün benimkini bende cok net hissettim hep disardan goruyordum hareketlerini ama bugun baya hissettimBugunn benim de tekmeledi iki kere çok kuvvetliydi
İlk gebeligimde çok gec hissettim ben 21 aylik falandi belki daha cokBende mi bir sorun var acaba ben hissedemiyorum hareketlerini henüz 18+1 olduk normal gerçi daha erken ama bi de ilk gebelik
Kizlar cok erken biliyorum ama aklinozda isimler neler var merak ediyorum ve biz esimle baya baya bu konuda icimize sinen hic olmuyor. Berktuğ var aklimizda ama icimize tam anlamiyla sinmiyor
Bera çok guzel geldi kulagimaBen Vera düşünüyorum. Tek sorun yasadigim ülkede V harfi B seklinde okunuyor , Vera olacak Beraeşim yabancı benim , ilk esim de yabancıydı ama farklı bir ülkeden .oğlumun 2 ismi var o yüzden . Bu sefer tek isim istiyorum çünkü burda çocuk hem babasının hem annesinin soyismini alıyor ,2 isim koyarsan çok uzun olacak ama international bir isim olmalı ki ,her yerde söylemesi kolay olmalı ve kötü bir anlamı olmamalı
Bera çok guzel geldi kulagimavera nin anlami ne peki
Ne yapan soyliyim bera veradan daha hosuma gitti daha yumusak bir söylemi varGerçekten mi ? Ben de düşünüyorum arada , Bera diye cagrilsa da kulağa kötü gelmiyor, şimdi sizden de bunu duyunca daha bir pozitif hissettimVera arapça kökenli anlamı " kaçınmak, sakınmak , haram olandan uzak durmak " anlamına geliyor , diğer birkaç dilde ise " inanç ,teslimiyet " anlamına geliyor .
Leke çıkarıcı kullansan cikmaz mi acaba? Nette arastirmak lazim sonucta sandik lekesi filan deniliyor çeyizlerde de oluyordur ama cikiyordur. Yıkayınca çift birden fazla.durulama yapabilirsin. Benim oğlumun giysilerini hep verdim. Bikac tane ayirmistim hatira olarak kalsın diye, hic ikinci bebek düşünmüyordum. Bakalim.bizde kalanlar nasil kaldıKızlar size bir sorum olucak.İlk cocuktan olan kıyafetleri koliden çıkardım eksik gedik ne varsa liste olusturayım diye .Ama malesef tam bir hayal kırıklığı.En eskimeyen kıyafetlerim bile yakaları sararmış. Hem renkli hem beyaz icin öneriniz var mi bunlar icin nasıl gecirebilirim.yoksa hepsi çöp olucak. Resimde pek belli olmamis ama epey sararmış.
Canim suat bey bakti dimi kacinci haftada baktiracagiz , muayene ucreti ne kadar ,birde memnun kaldin mi?Ya bende öyle düşünüyorum açıkçası. Zaten anne karnında yüzde 34 u tespit edilebiliyormus... Bakalım bir sıkıntı varsa doğumdan sonra zaten çıkar. Doğum yaptığım hasyabe de yenidoğan var ambulans uçakta geliyor hemen en kötülerin düşündüm. Ama kalbim çok rahat. Kötü hiç bir şey hissetmiyorum... İnşallah Allah'ın izniyle sağlıkla doğar hepimizin bebekleri
İnternette video gordum sanirim onu deneyecegim bol suyun iycine camasir suyu koyup bir gece bekletiyorlar sonra da camasir suyu etkisi gecsin diye iki defa yikatiyorlar ve geciyor lekeler. Olmazsq once bi normal yikarim gecmeyenlerde uygularim bunuLeke çıkarıcı kullansan cikmaz mi acaba? Nette arastirmak lazim sonucta sandik lekesi filan deniliyor çeyizlerde de oluyordur ama cikiyordur. Yıkayınca çift birden fazla.durulama yapabilirsin. Benim oğlumun giysilerini hep verdim. Bikac tane ayirmistim hatira olarak kalsın diye, hic ikinci bebek düşünmüyordum. Bakalim.bizde kalanlar nasil kaldı
Merhaba, ben yanlismisim gelecek hafta degilmis benimkisi (18. hafta), umarim haftayada ultrason yapar yinede.Doğrudur zaten 18-24 hafta arasında gidilebilir diyenlerde var hatta 18. haftasında gidenler de var. İlk hamileliğimde bana doktorum en uygun haftalar 21-24 arası demişti.
Canim seni etkilemek istemem ama benim ilkinde kalp seklide rahim oldugunu bilmiyordum bu erken dogum riski yaratiyormus. Doktor bol bol denize gir dedi. Bi koya gittik koyun yolu cok bozukmus pata kute . Sonra ertesi gun bebek geldi 32. Haftalik.Selam kızlarişe geri döndüm ve hiç iyi gelmedi.. yarım gün ofiste, yarım gün dış görevde çalışıyoruz. Dış göreve doblo tipi araçlarla gidiyoruz ve arka koltuklar resmen kamyon kasası gibi, sağa sola sallanmaktan mahvoldum, öne geçtim orası da at arabası gibi hopluyor sürekli. İki gündür bu araç görevi yüzünden bitik haldeyim. Karnımda kasılmalar oluyor arabada ve hamileliğimin başından bu yana ilk defa bulantı yaşıyorum.. amirimiz de anlayışlı biri değil. Başka şoförle çıkmayı dene falan dedi ama şoförle alakası yok araba yüzünden oluyor, yine söyledim geçiştiriyor.. ilk hamileliğimde böyle bir sorun yaşamadım. Kaç saat oldu görevden döneli hala kendime tam gelemedim başım çatlıyor.
Kamuda çalışıyorum gidip rapor alıp gitmemezlik yapmak istemiyorum 18+4’üm zaten çalışabildiğim kadar inşallah elimden geleni yapmak istiyorum, ofis içinde yaparım ve yapıyorum da ama dış görev daha şimdiden böyle yaptıysa günlerim ilerledikçe ne olacak bu kadar sallantı sarsıntı zıplama yani bebiş dayanır mıdoktora söylesem acaba araçla göreve çıkmama mani olacak bir evrak verebilir mi bana ne dersiniz? Normalde gerek bile kalmaması lazım ama halden ve laftan anlamayan bir müdürümüz var maalesef ona kızıp milletin hakkına da girmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?