2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kizlar devlet memurluğun da olmuyor... Fiilen çalışmak gerekiyormuş. İzin kullandığınız günler doğum sonrasına eklenmiyormus. Yine de sorun isterseniz birimlerinize.

Kizlar devlet memurluğun da olmuyor... Fiilen çalışmak gerekiyormuş. İzin kullandığınız günler doğum sonrasına eklenmiyormus. Yine de sorun isterseniz birimlerinize.
ilk hamileliğimde yıllık iznim kalmamıstı mazeret iznimi kullanmıstım 10 gün. ama herhangi eksik hafta sorunu yaşamamıştım. yine de belki değişmiştir kararlar pazartes, ben de sorup öğreneceğim.

Bence olur neden olmasın sonuçta yıllık izin.vakit yaklaşınca işyeriyle görüşücem bu konuyu

Merhaba kizlar, cocuk dogduktan sonra burada (yurtdisi ulke) doğum izni toplam 4 ay suruyor, bunun 2 haftasi dogumdan once alinabiliyor. Ondan sonra alinan ekstra izin sureci olabilir (max. 4 ay gibi ama sifir maassiz ne de issizlik odenegi oluyor bildigim kadariyla )

Simdiden dusunuyorum bebek 4 aylik olunca onu kreşe vermem gerekecek doğum izni bittiginde ve ise donus yaparsam tabi.

Peki calisan anne adaylari, sizler is yerine ne zaman donmeye dusunuyorsunuz ? Ya da tecrubeli calisan anneler onerileriniz var mi bu konuda deneyimleriniz nelerdir ?

Ben oğlum 7 aylık olduğunda işe dönmüştüm ama 4 aylık bebek için kreş dediniz çok şaşırdım öyle bir şey duymamıştım hiç fakat zorunda değilseniz ya da idare edebilirseniz ve bebeğinizi en sonunda kreşe verecekseniz 1 yaşını doldurmasını bekleyin derim eğer aile büyüklerinden birileri baksaydı 4 aylıkken bırakacak olmanız bence sorun olmazdı ne kadar erken bırakırsanız o kadar iyi büyüdükçe çocuğun adapte olması daha zor oluyor.

Maalesef ailelerimiz baska ulkelerde, ikimiz bir basimiza burdayiz
Burada bu sistem mevcut calisan anne babalar icin bebekler icin kresler var ustelik ucretsiz (ben birde emzirmeyi dusunuyorum birde o sorun var... )
Kafam cok karisik, o kadar kucukken birakmak korkutucu. 1 yasini doldurmasi en iyisi gibi. Yada mesela part time ise devam etmek olabilir, boylece bebek kreste daha az vakit gecirir (ve maasim kesilmez). Neyse daha zamanim var bunlari dusunmeye hersey iyi olsunda bebek saglikli dogsun

Bende 4 aylık bebek için kres korkutucu geldi kulağıma diyecektim ama çokta memnun olanlar vardır eminim o yüzden önyargılı olmak istemedim ama dediğiniz gibi part-time da çalışabilirsiniz şimdi olduğunuz ülkede çalışan anne için şartlar nedir bilmiyorum ama daha iyi bir yol bulursanız kreş için 1 yaşını doldurmasını bekleyin bence de :)

Kontrolden çıktım kötü duymadim da üzüldüm biraz bebek normalde 23+5 ama ultrason da 25+5 2 hafta önde gidiyo doktorda dediki şekeri hamuru falan azalt bebeğin suyu fazla çıkmış muhtemelen şekerin vardır dedi bidaha haftaya şeker yüklemesi yapicaz.Bide eş aşağıda biraz dedi bı tehlikesi varmi dedim senin belki doğumdan sonra kanaman olur bebeğe zararı olmaz dedi.Grami da 750 ymis büyükmüş çocuğum öyle dedi

Tosuncuk geliyo evet canim şekerin var büyük ihtimalle.. Şeker yüklemesi yaptir ama drnun dediği gibi tatlı ve hamur işi fazla tüketmektende kaynaklaniyor

Doktor tam detaylı açıklama yapmamış bir de üstüne ezberlemiş gibi negatif negatif cümleler kurmuş gibi geldi bana normalde nasıldır memnun musunuz kendisinden? Benim oğlumda da gelişiminin 2 hafta önden gittiği aylar oldu ama hiç şekerin olabilir dememişti doktorum. Sizin suyunuz da fazlaymış ama dediğine göre ondan şüphelendi demek ki şekerden yükleme yaptırınca ortaya çıkar zaten canınızı sıkıp stres olmayın bence

Şekerden ziyade eş işi kafamı biraz karıştırdı tehlikeli olmadığını söyledi ama geçen sizede dedim ya böyle karnım aşağıda gibi ağır oluyor

Selam kızlar bakamadım ne zamandır. 2 yaşında oğlum var sabah 5.30-6 arası uyanıyor. Kahvaltısını yaptır giydir servise yetiştir, kendim hazırlanıyorum işe gidiyorum. İş inanılmaz yoğun bütün gün canım çıkıyor hem daire içi görev hem dış görevler.. işten çık eve gel oğlanı karşıla, yemeğini yedir, oyna, banyo yaptır, uyut.. Allahtan 19.30-20.00 gibi uyuyor. Sonra kalk evi topla temizlik çamaşır, ertesi günün yemeğini pişir kendin banyo yap derken saat geç oluyor. Yatıyorum sabah 5 buçukta ayaktayım yine.
25. Haftadayım 36363663 gözle şu 32. Haftaya girmeyi bekliyorum izne ayrılmak için.

Hamilelik de zor geçiyor. 10 kilo aldım bunca koşturmaya rağmen. Bebek aşağıda her adımımda fırlayıp çıkacakmış gibi baskı yapıyor. O kadaaaaaaaarrr yorgunum ki.. sabrediyorum. Bir böbreğinde de büyüme varmış aklıma takılıyor Allahtan oturup üzülecek vaktim bile olmuyor

Hanımlar benim kız inanılmaz vajinama vuruyor tekme mi nedir asiri canimi yakıyor yaa. Var mi sizde de bu durum. Gumbur gümbür valla

Doktorlar mi bizi korkutuyo acaba ya.Dedigim gibi bana da eş biraz aşağıda dedi bişey olur mu diyorum yok sorun olmaz diyo ee niye korkuttun beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…