- 7 Haziran 2022
- 2.561
- 2.830
- 63
- 33
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #12.261
Çalışmaya mecbur ve bakacak kimsesi olmayan aileler icin cok iyi degil mi ama , dış ülkeler de ne imkanlar varBende 4 aylık bebek için kres korkutucu geldi kulağıma diyecektim ama çokta memnun olanlar vardır eminim o yüzden önyargılı olmak istemedim ama dediğiniz gibi part-time da çalışabilirsiniz şimdi olduğunuz ülkede çalışan anne için şartlar nedir bilmiyorum ama daha iyi bir yol bulursanız kreş için 1 yaşını doldurmasını bekleyin bence de :)
Canım hiç korkma bende gecen hafta gittiğimde suyun fazla şeker olabilir dedi ama bebek haftasıyla uyumlu şeker yuklemesi yapmadan açlık ve tokluk kan şekerime bakıldı bir hafta dikkat edip şekerli şeyler tuketmedim normalde çok düşkünüm tatlı yada çikolataya ama dün gittim çok şükür her şey yolunda yükleme yapmaya gerek yok dedi biraz suyu fazla ama o da çok önemsenecek bir şey değil yine takip edelim dedi tabi yine hamur işi ve şeker tüketme dediKontrolden çıktım kötü duymadim da üzüldüm birazbebek normalde 23+5 ama ultrason da 25+5 2 hafta önde gidiyo doktorda dediki şekeri hamuru falan azalt bebeğin suyu fazla çıkmış muhtemelen şekerin vardır dedi bidaha haftaya şeker yüklemesi yapicaz.Bide eş aşağıda biraz dedi bı tehlikesi varmi dedim senin belki doğumdan sonra kanaman olur bebeğe zararı olmaz dedi.Grami da 750 ymis büyükmüş çocuğum öyle dedi
Banada bu daha mantıklı geliyorCanım benim doktorumun yaklaşımını beğendim. Açlık tokluk yapalım dedi şeker yüklemeyi istemiyorum diyince . Aç karnına kan verdim gittim güzelce kahvaltı yap iyice doyur karnını diyince iki saat sonra gelip tekrar kan ver dedi daha iyi oldu hatta bence
Ben şekerden ziyade eş aşağıda dediği için biraz gerildimCanım hiç korkma bende gecen hafta gittiğimde suyun fazla şeker olabilir dedi ama bebek haftasıyla uyumlu şeker yuklemesi yapmadan açlık ve tokluk kan şekerime bakıldı bir hafta dikkat edip şekerli şeyler tuketmedim normalde çok düşkünüm tatlı yada çikolataya ama dün gittim çok şükür her şey yolunda yükleme yapmaya gerek yok dedi biraz suyu fazla ama o da çok önemsenecek bir şey değil yine takip edelim dedi tabi yine hamur işi ve şeker tüketme dedi
Canim her zaman en kötüsünü söylüyorlar. Valla ben bu haftalara geldigime şükrediyorum. Kanamam varken oyle konusuyorlardiki her an kaybedicem sansim ümidim tukenmisti.Doktorlar mi bizi korkutuyo acaba ya.Dedigim gibi bana da eş biraz aşağıda dedi bişey olur mu diyorum yok sorun olmaz diyo ee niye korkuttun beni
Aminn canım inşallah baska bı doktora daha görünim de içim rahat etsin yada sorunum varsa sorunumu bileyim ona göre dikkat edeyim bendeCanim her zaman en kötüsünü söylüyorlar. Valla ben bu haftalara geldigime şükrediyorum. Kanamam varken oyle konusuyorlardiki her an kaybedicem sansim ümidim tukenmisti.
Saglicakla tamamina erdirsin Allah hepimizin hamileligini
Yigittenyola çıkarak böyle Miran Mirza gibi bı isim geçti içimden canimKızlar erkek bebek isim önerisi istiyorum bı türlu içimize sinen isim bulamadık ilk oğlumun adı yiğit bu arada
Şuan yanlış düşünüyorsunuz. Ebe arkadaşınız bir sağlıkçı olabilir ama bir doktor değil. Tahlil tetkik durumlarını anlamaz.Bı ebe arkadasimla görüştüm şeker yüksek diyo bide o içecek ile bebeğe iyice şeker veriyo çok saçma diye düşünüyor oda.Benimde kafama oturmayan şeyler var o yüzden önce başka doktora da gorunucem .Şekeri de kesme kararı aldım zaten bu ara biraz abarttım farkindayim
Her dr un farklı uygulaması var. Bana açlık tokluk olarak değerine bakalım dedi. Ona göre belki şeker yüklemesi de isteyecektir. Yükleme istemiyorum ama dr ne derse onu yapacağım. Bi arkadaşım yüklemeyi yaptırdı biraz fazla çıktı. Tatlı şeyleri azalttı. 1 ay sonra tekrar yükleme yapıldı sonuç düşük çıktı, bu defa tatlıyı abartarak yedim dedi. Şimdi bebişi sağlıklı ve 3 aylık oldu. Dr unuza güvenin. Yoksa insan hep arayış içinde oluyorBı ebe arkadasimla görüştüm şeker yüksek diyo bide o içecek ile bebeğe iyice şeker veriyo çok saçma diye düşünüyor oda.Benimde kafama oturmayan şeyler var o yüzden önce başka doktora da gorunucem .Şekeri de kesme kararı aldım zaten bu ara biraz abarttım farkindayim
Canım bnmde su fazlaydı diğer gebelik te sadece oğlum biraz iri bebekti başka bı sıkıntı olmadı yaniAminn canım inşallah baska bı doktora daha görünim de içim rahat etsin yada sorunum varsa sorunumu bileyim ona göre dikkat edeyim bende
Yaa zorCanım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı tempodayim her gündört gözle bende doğumu bekliyorum çünkü 32 den sonra da çalışacağım ben doğum iznim fazla olsun diye...
Sağol canım teşekkür ederim inşallahCanim öncelikle Rabbim kolaylık versin sana isin zormus. Ama az kaldi sabret.
Bende de var 4 yasinda onunda zorlugu ayri 2 yaş i da cok iyi bilirim.
Bobrek buyumesinden bahsetmissin .benim kızım da da cikmisti ama idrar geri kaciyor olabilir denildi doğunca belli olur denildi. Sukur ki oyle de oldu idrar geri kaçıyormuş ondan buy. Doktorun bu konudaki ihtimallerden bahsetmedi mi bir aciklama yapmadı mi. Hiç takilma birsey cikmaz Allahin izniyle.
Aynen canım ben de böyle biliyorum. “Fiilen çalıştığı” dediği için 32’den sonra yıllık izin veya rapor kullanınca benim kurumum da doğum sonrasına eklemiyor o süreleri.Canım bende yasayı okudum yasa öyle diyor... Keşke yıllık izin düşmese
İyi haberler alırsın canım inşallahUmarim hersey iyi olur çarşamba ayrintili ultrasonum var kalbim duracak
Benim kayinvalidem bakacak ama maddi olarak şu an ki durumum dan daha iyi olsam bende iki yıl ücretsiz izin alırdım en iyisini yapıyorsun canımYaa zorsağlıklı olsunlar da artık ne yapalım bugünler de geçecek muhakkak ben 2 yıl ücretsiz izne çıkmayı düşünüyorum canım bakabilecek kimse yok oğlumda da öyle yaptım izin bitiminde kreşe verdim işe döndüm yine öyle olur mecbur
Malesef canım aynenAynen canım ben de böyle biliyorum. “Fiilen çalıştığı” dediği için 32’den sonra yıllık izin veya rapor kullanınca benim kurumum da doğum sonrasına eklemiyor o süreleri.
Ben bugün piknikteyim valla kafa dagitmacaKizlarrrrr napiyorsunuzbugün çok sessiz burası hoş ben de yazlık kışlık ayrımı bebeğin kıyafetleri nevresimler derken boğulmuş durumdayım
Haftaiçi yapılamayan işleri yapmacayla geçen bi gün canım ne olsun kaderdaşımKizlarrrrr napiyorsunuzbugün çok sessiz burası hoş ben de yazlık kışlık ayrımı bebeğin kıyafetleri nevresimler derken boğulmuş durumdayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?