2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
[/QUOTE] Çalışmaya mecbur ve bakacak kimsesi olmayan aileler icin cok iyi degil mi ama , dış ülkeler de ne imkanlar var en azından saga sola bebegini bırakıp terk edenler azaliyordur.

Canım hiç korkma bende gecen hafta gittiğimde suyun fazla şeker olabilir dedi ama bebek haftasıyla uyumlu şeker yuklemesi yapmadan açlık ve tokluk kan şekerime bakıldı bir hafta dikkat edip şekerli şeyler tuketmedim normalde çok düşkünüm tatlı yada çikolataya ama dün gittim çok şükür her şey yolunda yükleme yapmaya gerek yok dedi biraz suyu fazla ama o da çok önemsenecek bir şey değil yine takip edelim dedi tabi yine hamur işi ve şeker tüketme dedi

Banada bu daha mantıklı geliyor

Ben şekerden ziyade eş aşağıda dediği için biraz gerildim

Doktorlar mi bizi korkutuyo acaba ya.Dedigim gibi bana da eş biraz aşağıda dedi bişey olur mu diyorum yok sorun olmaz diyo ee niye korkuttun beni
Canim her zaman en kötüsünü söylüyorlar. Valla ben bu haftalara geldigime şükrediyorum. Kanamam varken oyle konusuyorlardiki her an kaybedicem sansim ümidim tukenmisti.
Saglicakla tamamina erdirsin Allah hepimizin hamileligini

Aminn canım inşallah baska bı doktora daha görünim de içim rahat etsin yada sorunum varsa sorunumu bileyim ona göre dikkat edeyim bende

Şuan yanlış düşünüyorsunuz. Ebe arkadaşınız bir sağlıkçı olabilir ama bir doktor değil. Tahlil tetkik durumlarını anlamaz.
Size verilen şeker 2 dilim baklava, 2 aromalı soda, 1 bardak kola düzeyinde. Bunları yiyip içerken şekeri düşünmüyoruz. Sizin şuan şekeri kesiyorum demeniZde o kadar mantıksız.
Çünkü aklınıza gelebilecek en basit şeylerde bile şeker olabilir ve farkında olmayabilirsiniz.
Öncelikli olarak şeker yükleme testini yaptırıp şeker düzeyinizi belirlemek, sonuca göre diyetisyen ile mi devam etmeniz gerekiyor, ilaç tedavisi+diyetisyen şekilde mi devam etmeni gerekiyor onu görün.
Eğer gebelikte diyabet yaşadı iseniz, muhtemeldir ki gebelik sonrası da şekeriniz olacaktır. Hemen olmasa da ilerleyen yıllarda..
Bunu öğrenmekte yaşam şeklinizi ona göre şekillendirmeniZe yardımcı olacaktır.
Şeker panik yapacağınıZ evham yapacağınız bir durum değil. Kontrollü olmanız gereken bir durum.
Stres de vücutta insülin düzeyini değiştirerek şeker yükselmesi yapar. O yüzden sakin kalmaya çalışın..

Her dr un farklı uygulaması var. Bana açlık tokluk olarak değerine bakalım dedi. Ona göre belki şeker yüklemesi de isteyecektir. Yükleme istemiyorum ama dr ne derse onu yapacağım. Bi arkadaşım yüklemeyi yaptırdı biraz fazla çıktı. Tatlı şeyleri azalttı. 1 ay sonra tekrar yükleme yapıldı sonuç düşük çıktı, bu defa tatlıyı abartarak yedim dedi. Şimdi bebişi sağlıklı ve 3 aylık oldu. Dr unuza güvenin. Yoksa insan hep arayış içinde oluyor

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı tempodayim her gün dört gözle bende doğumu bekliyorum çünkü 32 den sonra da çalışacağım ben doğum iznim fazla olsun diye...
Yaa zor sağlıklı olsunlar da artık ne yapalım bugünler de geçecek muhakkak ben 2 yıl ücretsiz izne çıkmayı düşünüyorum canım bakabilecek kimse yok oğlumda da öyle yaptım izin bitiminde kreşe verdim işe döndüm yine öyle olur mecbur

Sağol canım teşekkür ederim inşallah bazılarında doğuma kadar geçiyor dedi. Bazılarında doğduktan sonraki birkaç gün içinde bebek çişini yaptıkça geçiyormuş. Bazılarında uzun aylar boyunca antibiyotik kullanılması gerekiyormuş. Bazılarında da tek çözüm ameliyatmış yoksa böbreği kaybediyormuş. Böbrekte sıvının neden toplanıp neden büyüttüğüne göre süreç değişiyor dedi.

Canım bende yasayı okudum yasa öyle diyor... Keşke yıllık izin düşmese
Aynen canım ben de böyle biliyorum. “Fiilen çalıştığı” dediği için 32’den sonra yıllık izin veya rapor kullanınca benim kurumum da doğum sonrasına eklemiyor o süreleri.

Umarim hersey iyi olur çarşamba ayrintili ultrasonum var kalbim duracak
İyi haberler alırsın canım inşallah benim kendi doktorum görmemişti ayrıntılıda perinatolog gördü büyüme var dedi. Kadın doğum doktorunuz kontrol edecek sürekli, gereken noktada tekrar bana yönlendirir dedi. Umarım gerek kalmaz. Erkeklerde görüyorlarmış genelde. İlk oğlumda böyle bir şey yaşamadığımız için biraz tedirginim ben de.

Benim kayinvalidem bakacak ama maddi olarak şu an ki durumum dan daha iyi olsam bende iki yıl ücretsiz izin alırdım en iyisini yapıyorsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…