2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
açlık 80 60 dk 129 çıkmış kızlar aslında sınırlar içinde ama doktor ne yorum yapar henüz bilmiyorum

Benim bel ve kasiklarimda ki ağrım bir anda yine arttı. Dizilerinden kan c ekiyor gibi... Sanki bebeğin hareketleri de mi azaldı emin olamadım... Yarın sbaah kontrilum var
Canim senin ağrıların Braxton hicks kasilmasi mi yoksa. Benim uygulamada bu haftalarda baslayabilir yazıyor internetten baktim biraz.ayakta kalinca artiyormus . paylaşıyorum buraya
Braxton Hicks kasılmaları gebeliğin son aylarında rahimde oluşan doğuma hazırlık niteliğindeki düzensiz kasılmalardır. “Yalancı doğum ağrıları” olarak adlandırılan bu kasılmalar gebeliğin 24. haftasından itibaren başlamakla birlikte ilerleyen haftalarda sıklığı artar.

Doğuma hazırlık niteliğindeki Braxton Hicks kasılmaları doğum yapmış kadınlarda genellikle daha erken başlar ve daha şiddetli olur.

Kasılmalar genellikle sancısız, rahimin üst bölgesinden başlayarak aşağı inen niteliktedir ve ortalama 30-45 saniye kadar sürer.

Gerçek Doğum Kasılmalarından Farkı Nedir?
Gerçek doğum kasılmaları düzenli, daha uzun süreli ve ağrılı olmaktayken; Braxton Hicks kasılmaları düzensiz, daha kısa süreli ve genellikle ağrısız seyretmektedir.

Aktif doğum eyleminde rahim ağzında açılma ve silinme olurken, Braxton Hicks kasılmalarında açılma olmaz.

Braxton Hicks kasılmalarının rahmi doğuma hazırladığı, doğum sonrası kasılarak küçülmesini kolaylaştırdığı ve plasentaya giden kan akımını arttırdığı düşünülmektedir.

Bebeğin aşırı hareket etmesi, cinsel ilişki, aşırı ayakta kalma ve yorgunluk, aşırı sıvı kaybı gibi durumlarda bu kasılmalarda artış görülebilir.

Kasılmaların sıklaşması ve rahatsız edici olması durumunda gerçek doğum eylemi başlamış olabileceğinden mutlaka hekime başvurulması gerekir.

Ay gerçekten benim niye hiç aklıma gelmedi yalancı doğum sancıları gibi düşünmüştüm ama araştırmadım. Zaten doktor da bu sancılar uzun süre devam ederse vücut bunu doğum için hazırlık görebilir o yüzden tehlikeli demişti. Ya ben çok yoruldum geçen haftalarda bence hep bundan kaynaklı

Sende de böyle su sorunu falan yoksa çok bişey diyeceğini sanmıyorum
Yok canim normaldi suyum sadece bas cevresi 2 hafta onden gidiyor ona da alistim oglum da oyleydi genetik sanirim. Simdi aradi doktorum normal cikmis sonuçlar guzel dedi icim rahatladi maraton kosmus gibi hissediyorum gece de stresten uyuyamamistim.

Benim bel ve kasiklarimda ki ağrım bir anda yine arttı. Dizilerinden kan c ekiyor gibi... Sanki bebeğin hareketleri de mi azaldı emin olamadım... Yarın sbaah kontrilum var

Canım benim de doktor raporunda rapor sebebinde yalancı doğum yazıyor, bu olabilir yani seninki de. Aslında zamanına kadar bekleyebilseler zaten fazla kasılmalarımız olduğu için rahat doğum yapabiliriz Dilyy bilmiyorum ilk doğumun normal miydi sezaryen miydi ama

Sezeryan canım benim ilk doğum... O yüzden bana çok bir faydası yok şu an. Benim şu an düşündüğüm yarın ne olacak, bu ağrılarla çalış derse nasıl çalışacağım onu düşünüyorum bakalım

Çok ağrın olduğunu söyle bence, işin çok yoğun nasıl çalışabilirsin ki? Ama bence raporunu devam ettirecek.

Benimki direkt heyet yazarım riske atamam demişti, ki benim senin kadar ağrım olmadığı halde.

Ağrılarına çözüm bulması gerektiğini de söyle. Ne diye bu kadar ağrı çekesin ki hayret bir adam ya.

Benim ilk doğum, 37ye kadar kalırsa şayet magnezyumu keserim ondan sonrasında demişti inşallah fırt diye doğar

Canim vücut yapina gore değişiyor benim karnimda hic olmadi ilkinde basenlerimde vardi cok az yenisi eklenmisti. Bu hamilelihimde nasim olur bilmiyorum artik
Ewt ablamda sadce karın bölgesinde olmuş ama karnımda bisey yok baldır kısımlarında var on tarafında sadce baya aşağılara doğru gidiyor benimki

Uste çıkabilir kasıktan tabi çıkmayadabilir.mesela benim karnım cumartesinden sonra birden buyudu anlayamadım şişlik mi cumartesi normaldi ama smdi büyüdü baya
Ya kasık kısmın altları baldır oluyor sanırım on tarafı baya yayılmış bir vaziyette gidiyor. Hmm benim yavaş yavaş büyüyor ama bilemedim belki gazdır seninki bide zamanı artık karnın büyümesi

kızlar napıyosunuz ?
inşallah herkes için herşey güzel olur sağlıkla sıhhatle gelir miniklerimiz zamanında
hep girip okuyorum ama yoğun çalıştığım için yazma fırsatı bulamıyorum kızlar ama sürekli okuyorum aksatmadan
kızlar özel doktorda takip edilenler 32.haftada çalışabilir raporunu nasıl alıyor ?
bide çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık iznimizi kullanabiliyormuyuz

İnşallah canım senin için normal doğuma bir katkısı olabilir... Ben şu an sezeryan dikişlerim patlayacak diye korkuyorum başını oraya gömdü resmen söyleyeceğim rapor olayını inşallah anlar da verir... Çünkü her gün 8 saat eğilip kalkıp çalışmam çok zor.. kendim hastayken hastalara bakmam komik olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…