2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Ben ilk doğumum da kullandım kullan at şeklinde ama bende iki üç gün sonra iyilik sivilce tarzı bir şey yaptı bu sefer korkuyorum almaya

Benimde cildim hassas ve beyaz tenliyim hemen böyle şeylerde isilik gibi şeyler oluşuyor tenimde o yüzden tereddütlüydüm ama herkes çok rahat oluyor falan diyor bilemedim ne yapsam

Aaa bu da değişik bir şeymiş ama hafif, rahat bir şeye benziyor ne kadar bunlar kaçlı paketleri
Yurt disindayim canim burdaki fiyati soylesem cok pahali olur muhtemelen TL
Ikisinden bir paket aldim beraber kullanmak icin, icinde kac tane var unuttum.

Belki cilt daha iyi havalanir yani sivilce/alerjik reaksyon falan olmaz belki bunlardan kullanirsan "depend kulota" tarzinda pedlere gore mesela.. Belki doguran anneler bize fikir onerebilir bu konuda kullanan varsa benimki gibi file kulot tarzi + lohusa pedi diye geciyor burada cok kalin ve uzun.

Ben ilk doğumumu özel hastanede yapmıştım oradayken hastane hasta bezini veriyordu kirlendikçe çıkarıp istedik onlarda verdi zaten 1 gece yatmıştım eve geçince de normal ped kullanmaya başlamıştım ama şimdi devlet hastanesinde doğum yapacağım ve devlet hastanesi sezeryan da 2 gece yatırıyor üstelik ameliyattan sonra ayaklanana kadar hasta bezi veriyormuş sonrasında kendim başımın çaresine bakacağım o yüzden bu depend külodu almaya karar verdim eve gidince yine ped kullanmaya başlarım büyük ihtimalle bu senin attığın gibi fileli buralarda bulabilirsem bundan alırım, dediğin gibi cilt daha çok hava aldığı için tahriş etme olasılığıda azalabilir çünkü cildim çok hassas

Benimde cildim hassas ve beyaz tenliyim hemen böyle şeylerde isilik gibi şeyler oluşuyor tenimde o yüzden tereddütlüydüm ama herkes çok rahat oluyor falan diyor bilemedim ne yapsam
Bende aynı beyazım ve sorun yaşadım evet rahat ama bu sefer almadım ben alir miyim bilmiyorum kararsizim

Anladim hastanede veriyorlarsa ilk gunler rahat olur, ona gore cok almamak lazim ama dedigim gibi hic bir fikrim yok, basima gelince bakarim ne kadar kanama oluyor falan filan kac tane lazim, muhtemelen bir paket daha fileli almayi dusunuyorum (at gitsin kulodu ve rahat olurlar diye).

Sağol canım fikrin için teşekkür ederim

Valla bende 3800 doğmuşum ama bana şimdilik tabi normal doğuma uygun gibisin dedi ilerleyen zamanlara bakicaz
Kızlar bu depend külottan alan var mı ? Onun kullanımı kullan-at şeklinde mi yoksa yıkanabiliyor mu ben anlayamadım
Bende aldım kuzu kullan at seklinde

Benim oldu pembe pembe geldi, sonra kalanlar ertesi gün kahve geldi bitti ama benim hemen gelmsti
Yine baktim canim simdi birsey yoktu. Affedersin giriste cildimde hasasiyet vardi sabah silince gozuktu. bilmem anlatabildimmi. Icten kanama degil sukur, ama arkadaslarin dedigi gibi icteki kucuk damarlar da patlayabiliyormus.
Takipteyim yine, gece ya da yarin birsey olursa yazarim sagol :)

Neden 4 5 Paket cok mu kanama olmuştu?
Yok canım normal dogum yapmıştım ama epizyo kesim vardi dikislerim oldu disardan 5 dikisim vardi. Pedler naylon yapili olduğundan yapışıyordu ve havasiz birakiyordu. Doktorum bunu onerdi bi de 1 no bebek bezinin kenar bariyerlerini yirtip kullan dedi. Ilk zamanlar dependi kullandim sonra bebek bezine gectim dikişler iyilesene kadar

Ay ben normal doğumda şeyi merak ediyorum kesiyorlar ya dikince sonra ipler kendimi atiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…