- 19 Mayıs 2022
- 3.112
- 4.697
- 63
- 32
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #18.221
Bakalım ben daha karar veremedim... olmadı tesbih alıp dağıtırım diye düşündümBende Yasin yaptırmak istedim sonra baktım dağıtıyorlar ama kimse okumuyor şimdide çikolata dağıtacağım bakalım
Senin risk durumun neydi canım?Eveeeet bugün de doğurmadım kızlardoktorum takiple biraz daha bekleme kararı aldı
Merhaba 4 yıl once kızımda detsylida çıkmıştı evet. İdrar geri kaçıyor olabilir denildi doğunca kesinlesir dediler. Doğunca ultrasonla bakıldı ki idrar geri kaciyormus normal ölçüldü yani. Bu durumla çok karşılaşiliyormus. Size ne dediler doktorunuz açıklama yapmadı mı?merhaba. bugün detaylı ultrasona girdim. bebekte böbrek genişlemesi var dendi. sizde aynı durumu yaşamışsınız.naısl geçti bu süreç.neler yaptınız
Vesveseye çok kapılmışsınız bol bol okuyormusunuz ?? Hamilelik hormonları birazda psikoloji korkular hepsi bir arada gelmiş size hepimiz benzer düşünceleri yaşadıkBu sadece iç döküş mesajıdır....
"Hamileyim" ama hala hamile olduğumu kendime idrak edemiyordum..
2015 yılından beri uğraştığım bir şeydi hiç ummadığım bir anda olunca bir de "tüp bebeğe kesin giderim aman şu aşılamada geçsin" dediğim ayda meydana geldi..
Çok ağladım saçma sapan şeylerde...
"İdrak etme" problemini bile kendimde bir problem olarak gördüm. "Rabbim karnımdakini kucağıma vermeyecek o yüzden idrak edemiyorum" diye saçma sapan düşüncelere girdim...
Hiç bir şey yapmak, hiç bir şey almak gelmedi içimden.
İnanmazsınız belki ama 27 haftaya kadar böyle geçti, gitti hamileliğim.
28 haftada alışverişi yaptım, herşeyi aldım iyi güzel hoş...
Şimdi yine eskiye döndüm..
Aldığım hiç bir kıyafeti yıkayıp ütüleyesim gelmiyor içimden...
Hamileliğimin başında duyduğum korkular, üzüntüler başa dönmüş şekilde hayatıma bir kabus gibi girdi yeniden...
İnstgramda ölü doğan bebekler videoları çok çıkmaya başladı karşıma..
İyice çıldırma noktasına geldim..
Ve artık her an her saniye ağlama potansiyeline girdim yeniden...
Valla eşinizin net uyarması lazım bu gidişle iyilik adı altında yapılanlar çok tuhafKi benim bir tane düşüğüm var ona rağmen dikkatli davranmaya çalışıyorum telefonda kavga ediyordu eşimle akşam gelince anlarım bakalım derdi neymiş diye aman hakkımda hayırlısı kayınpederimin yanında aynı şeyleri yapamıyor korkusuna bende kayınpederimin yanında inadına söylüyorum akşam gelir kayınpederim bende kalmıyor o büyük eltimde kalıyor bize geliyor sadece bir saat o zaman dicem hani hastayken gelmeyin falan diye
Ay inşallah bak bizim iki yılımız senin gibi geçti bu da olmaz dediğimiz ne varsa olduAllah razı olsun canım inşallah şu süreci bundan sonrası sakin bir şekilde halledeceğiz diye umut ediyorum
Canim mesajını yeni gördüm gecenlerde benzer bi olay bende yaşadım ust komsumun çocukları buyuk aslında ama sürekli bi kosma sesi ve ve gıcırtı sesi geliyordu sabahtan aksama kadar ama araliksiz kosuyolar. Yatak odasindan oturma odasina kosuyolar bizim koridorda baya bi uzun yani düşün evde duramiyodum esim de diyo ki gündüz vakti nolcak diyo ama evde duramıyorum o kadar ses var. En son dun bi tabaga kurabiye falan koydum kapisina çıktım kibarca kendimi izah ettim meger çocuk bakmaya baslamis onların sesiymis. Dedim cocuk olur benim de olacak ama 7/24 olamaz yani senin başın agrimiyo muKızlar şimdi size çocuk konusundan bağımsız bişey soracağım ona göre üst kata çıkacağım belli mi olur belki ben hamilelikle abartıyor olurum
Biz 2. Katta oturuyoruz alt kattaki ailenin küçük bebeği var ama inanın o bebek balkona çıkmasa altta biri var mı yok mu bilmem oysa bina da ses yalıtımı diye bişey yok öyle kötü. Onlar öyle sakin diye ne evde sesli müzik dinlerim, ne erken yada geç ev süpürürüm akşam bir iş için yatak odası tarafına geçeceksek eşim de bende terliğimizi çıkartırız, gece lavabo kullanılacaksa odadaki değil de uzak olana gideriz.
Ama gelin görün bir üst komşu var taşındık taşınalı eşya sürüme huyları bitmedi hadi susalım dedik sandalye vs kullanmasınlar mı,oğlunun gitarına da eyvallah günlük bir doz saydım kaç gün oldu ile de devam, ablanın günlük evi süpürmesine de tamam ama bir terlikleri var kim nerde yürüyor belli sürekli tık tık, gece yatıyoruz yatak odasında insanın hiç mi işi bitmez ne topluyor ne düzeltiyor ayakta bir terlik her gün tık tık tık, sürgü pencere aç kapa aç kapa o ses, en son 12 buçukta yatak odası balkonu yıkadı ona uyandık.
Bu terlikle belli bir saat sonrası yatak odası üstünde yapılan sesten uyuyamadığımızı söylesek ayıp mı olur ya çok mu abartı sizce. Hani bizim dikkat kesilip duyduğumuz bir ses değil bakın video çekince bile duyuluyor.
Eşim bıkmış durumdaAy inşallah bak bizim iki yılımız senin gibi geçti bu da olmaz dediğimiz ne varsa olduşimdi sakin bak yani sakin derken o da önceye göre ama buna da şükür
Canim ben mevlut yapmicam ama yine de dolaptan hediyelik yaptirdim magnet yaptirdim tanesi 3.5 lira cikolata yaptirdim 100 tanesi 190 lira bi de sans bilekligi gibi bi şey yaptırdım minimal onunda tanesi 3.5 ben tabi azar azar yaptırdım mevlut olunca daha çok tutar ama bana fiyatlar iyi gelmistiKızlar kızıma 40 mevcudu yaptıracağım ama heidyelikleri sordukca canım sıkılıyor. Cok pahalı fiyat söylüyorlar anahtarliklar 12 liradan başlıyor tesbihi setler 20 lira... Ne yapacağımı şaşırdım
Bunlar normal.fiyarlar bunları duysam bana da normal.gelirdi ama benim en düşük duyduğum 12.5Canim ben mevlut yapmicam ama yine de dolaptan hediyelik yaptirdim magnet yaptirdim tanesi 3.5 lira cikolata yaptirdim 100 tanesi 190 lira bi de sans bilekligi gibi bi şey yaptırdım minimal onunda tanesi 3.5 ben tabi azar azar yaptırdım mevlut olunca daha çok tutar ama bana fiyatlar iyi gelmisti
Merhaba. Çok hassas bir dönemdeyiz ve çok uzun zamandır hasretini çektiğin bebişine kavuşmana az kalmış. Evet belki endişe etmekte haklısın ama kendini çok fazla yıpratıp bebeğini de üzme olur muBu sadece iç döküş mesajıdır....
"Hamileyim" ama hala hamile olduğumu kendime idrak edemiyordum..
2015 yılından beri uğraştığım bir şeydi hiç ummadığım bir anda olunca bir de "tüp bebeğe kesin giderim aman şu aşılamada geçsin" dediğim ayda meydana geldi..
Çok ağladım saçma sapan şeylerde...
"İdrak etme" problemini bile kendimde bir problem olarak gördüm. "Rabbim karnımdakini kucağıma vermeyecek o yüzden idrak edemiyorum" diye saçma sapan düşüncelere girdim...
Hiç bir şey yapmak, hiç bir şey almak gelmedi içimden.
İnanmazsınız belki ama 27 haftaya kadar böyle geçti, gitti hamileliğim.
28 haftada alışverişi yaptım, herşeyi aldım iyi güzel hoş...
Şimdi yine eskiye döndüm..
Aldığım hiç bir kıyafeti yıkayıp ütüleyesim gelmiyor içimden...
Hamileliğimin başında duyduğum korkular, üzüntüler başa dönmüş şekilde hayatıma bir kabus gibi girdi yeniden...
İnstgramda ölü doğan bebekler videoları çok çıkmaya başladı karşıma..
İyice çıldırma noktasına geldim..
Ve artık her an her saniye ağlama potansiyeline girdim yeniden...
Sürekli okumaya çalışıyorum…Vesveseye çok kapılmışsınız bol bol okuyormusunuz ?? Hamilelik hormonları birazda psikoloji korkular hepsi bir arada gelmiş size hepimiz benzer düşünceleri yaşadık
Terlikden o kadar ses gidecegini dusunemiyordur belki canim. Sen guzellikle uyar simdi siz sessizsiniz bi alttaki sessiz belki yalitimi iyi sanıyordur.yalitim kotu olduğu için cok ses geliyor diye durumu anlat.en azindan saat 10 dan sonra felan terlik ve esya tasima seslerine dikkat ederler .Kızlar şimdi size çocuk konusundan bağımsız bişey soracağım ona göre üst kata çıkacağım belli mi olur belki ben hamilelikle abartıyor olurum
Biz 2. Katta oturuyoruz alt kattaki ailenin küçük bebeği var ama inanın o bebek balkona çıkmasa altta biri var mı yok mu bilmem oysa bina da ses yalıtımı diye bişey yok öyle kötü. Onlar öyle sakin diye ne evde sesli müzik dinlerim, ne erken yada geç ev süpürürüm akşam bir iş için yatak odası tarafına geçeceksek eşim de bende terliğimizi çıkartırız, gece lavabo kullanılacaksa odadaki değil de uzak olana gideriz.
Ama gelin görün bir üst komşu var taşındık taşınalı eşya sürüme huyları bitmedi hadi susalım dedik sandalye vs kullanmasınlar mı,oğlunun gitarına da eyvallah günlük bir doz saydım kaç gün oldu ile de devam, ablanın günlük evi süpürmesine de tamam ama bir terlikleri var kim nerde yürüyor belli sürekli tık tık, gece yatıyoruz yatak odasında insanın hiç mi işi bitmez ne topluyor ne düzeltiyor ayakta bir terlik her gün tık tık tık, sürgü pencere aç kapa aç kapa o ses, en son 12 buçukta yatak odası balkonu yıkadı ona uyandık.
Bu terlikle belli bir saat sonrası yatak odası üstünde yapılan sesten uyuyamadığımızı söylesek ayıp mı olur ya çok mu abartı sizce. Hani bizim dikkat kesilip duyduğumuz bir ses değil bakın video çekince bile duyuluyor.
Canim mesajını yeni gördüm gecenlerde benzer bi olay bende yaşadım ust komsumun çocukları buyuk aslında ama sürekli bi kosma sesi ve ve gıcırtı sesi geliyordu sabahtan aksama kadar ama araliksiz kosuyolar. Yatak odasindan oturma odasina kosuyolar bizim koridorda baya bi uzun yani düşün evde duramiyodum esim de diyo ki gündüz vakti nolcak diyo ama evde duramıyorum o kadar ses var. En son dun bi tabaga kurabiye falan koydum kapisina çıktım kibarca kendimi izah ettim meger çocuk bakmaya baslamis onların sesiymis. Dedim cocuk olur benim de olacak ama 7/24 olamaz yani senin başın agrimiyo muneyse halimi anlattım kavga etmedim ama. Şükür simdi sesleri yok normal insani sesler geliyo ona da kimse bi sey demez yani. Demek istedigim biz soylemeyince rahatsiz oldugumuzu anlamıyorlar ve alta inen ses daha fazla oluyo onlar duydukları sesi normal sanıyor
Valla kibarca bir yolunu bulup bi söyleyeyim o zaman, gerçekten gün içi ses çok umrumda olmuyor kullandığım oda belli olunca ama tam hadi yattık diyoruz o terlikle odanın sürgülü kapısı istisnasız her gün 11 den bire kadar devam ediyor salonda da takılmıyorTerlikden o kadar ses gidecegini dusunemiyordur belki canim. Sen guzellikle uyar simdi siz sessizsiniz bi alttaki sessiz belki yalitimi iyi sanıyordur.yalitim kotu olduğu için cok ses geliyor diye durumu anlat.en azindan saat 10 dan sonra felan terlik ve esya tasima seslerine dikkat ederler .
Olur canım valla çok beğendim çok güzel olmuşCanım arkadaşlarım hediye yaptırdı ama sorarım istersen nerede yaptırdıklarını
Artık hersey el yakıyor eskisi gibi hediyelik yaptıran da yok.esimin kuzeni ypti en son bebek mevlidi sadece şeker dağıttı top top minik ustuste renkliydi.Kızlar kızıma 40 mevcudu yaptıracağım ama heidyelikleri sordukca canım sıkılıyor. Cok pahalı fiyat söylüyorlar anahtarliklar 12 liradan başlıyor tesbihi setler 20 lira... Ne yapacağımı şaşırdım
Bende oğlumda yasin dağıtmıştim 2019 senesin de ama şimdi her şey gerçekten çok pahalıArtık hersey el yakıyor eskisi gibi hediyelik yaptıran da yok.esimin kuzeni ypti en son bebek mevlidi sadece şeker dağıttı top top minik ustuste renkliydi.
Ben kızımın mevlidinde şunları yaptırmıştım tabi yıl 2018 .birde ufak bir yazı ile hoşgeldin Irmak yazan çikolatalar ikram etmiştik gül suyu ile
Minicik bir balkon demiri asılacak biyer varsa dışarıya asilsbilir o demire. Birde bebek çamaşırlarını sabun tozu ile yumuşatıcısız yikarsan evde kurutmanın zararı olmaz diye düşünüyorum diğer odaya asarsin.Kizlar benm evim 1 arti 1 yani bebegimin ayri bi odasi olmicak bizimle ayni.odada kalicak yatagini aldik güzelde sigdi ama sorun su ki benm evim 60 metre kare kadar banyoya sadece camasir makinesi.sigiyor camasir kurutma.makinesi sigmiyor ve kisin.nasil camasir kurutucam.bebekli.evde allah korusun akciger hastaligi yapiyormus evde.kurutmak..suan oturma odasinda kurutuyorum cami yari acarak bazen tam.ama bebek gelince zarari olurmu diye.korkuyorm
O zaman bunlar veriliyordu genelde ama eşarp vs.yada minik havlu ve lokum yaptrmisti bi tanidikta kağıt poşetlerde dagitmisti.Bende oğlumda yasin dağıtmıştim 2019 senesin de ama şimdi her şey gerçekten çok pahalı
Her şey çok pahalıO zaman bunlar veriliyordu genelde ama eşarp vs.yada minik havlu ve lokum yaptrmisti bi tanidikta kağıt poşetlerde dagitmisti.
Minik havlular da çok mantıklı ama maliyeti ne olur bilmiyrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?