- 18 Nisan 2021
- 14.896
- En iyi cevaplar
- 1
- 46.494
- 548
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #18.201
Canım arkadaşlarım hediye yaptırdı ama sorarım istersen nerede yaptırdıklarını
Biraz pahali olabilir, birde bunlarin hava temizleyici modelleri de var fiyatlari neredeyse iki katiydi benim oldugum ulkede.. Simdilik bu cozumu bulduk biz sadece nem alici cihaz, kis aylari gecsin zaten o sorunda aradan kalkiyor, burada yazlar cok uzun daha gecen aya kadar hep gunesliydi mesela.. Gecmisteki kislarda camlari acsamda kurumuyordu camasirlar bende cok uzuluyordum hep, ama kurutma makinesi imkani yok sigmasina bu yuzden bu kis icin alalim dedim aldik cok sukur.Bunu bi arastirayim,.ilk.kez duyuyorm.böyle bi alet cokkk tesekkür ederim
Yaaaaaa çok sevindimÇoğu aldıklarımız ayni canımbeyaz, morlu olan bir kaç tane daha
Hamilelik başlı başına farklı bir süreç hem fiziksel hem psikolojik. Hele de öncesinden bu konu ile ilgili bazı zorluklar yaşandı ise. Korku da sevinç de insana özgü doğal duygular. Size tavsiyem neden böyleyim diye sürekli irdelemeyin. Karşınıza ne kadar olumsuz video, örnek çıkarsa çıksın sizin de başınıza gelecek diye bir kural yok.Bu sadece iç döküş mesajıdır....
"Hamileyim" ama hala hamile olduğumu kendime idrak edemiyordum..
2015 yılından beri uğraştığım bir şeydi hiç ummadığım bir anda olunca bir de "tüp bebeğe kesin giderim aman şu aşılamada geçsin" dediğim ayda meydana geldi..
Çok ağladım saçma sapan şeylerde...
"İdrak etme" problemini bile kendimde bir problem olarak gördüm. "Rabbim karnımdakini kucağıma vermeyecek o yüzden idrak edemiyorum" diye saçma sapan düşüncelere girdim...
Hiç bir şey yapmak, hiç bir şey almak gelmedi içimden.
İnanmazsınız belki ama 27 haftaya kadar böyle geçti, gitti hamileliğim.
28 haftada alışverişi yaptım, herşeyi aldım iyi güzel hoş...
Şimdi yine eskiye döndüm..
Aldığım hiç bir kıyafeti yıkayıp ütüleyesim gelmiyor içimden...
Hamileliğimin başında duyduğum korkular, üzüntüler başa dönmüş şekilde hayatıma bir kabus gibi girdi yeniden...
İnstgramda ölü doğan bebekler videoları çok çıkmaya başladı karşıma..
İyice çıldırma noktasına geldim..
Ve artık her an her saniye ağlama potansiyeline girdim yeniden...
Tövbe yarabbim senin başına gelen pişmiş tavuk başına gelmedi gibi oldu şu süreçteAy parol içince biraz toparlıyorum etkisi gidince yine yatak döşek... mide bulantısı tavan yapmış durumda ateşim de çıkıyor okusurj zaten nefes aldırmıyor... Hayırlısıyla bir biteydi
Buralarda olduğuna göre doktor bugün de git doğurmıyorsun dedi değil miCanım arkadaşlarım hediye yaptırdı ama sorarım istersen nerede yaptırdıklarını
Valla kuduruk çıkarsa mekan belli yatak odasıKomşuya kızıpta senin bebe kuduruk çıkarsa kötü
Bende günlük 4 hap kullanıyorum evlendik 2. Günü eşim atandı evimiz de düzgün bı kahvaltı bile yapamadan kimsenin olmadığı bir şehre geldik birbirimizden başka kimsemiz yok evliliğimin 7. Ayında hamileligimi öğrendim.İstedigim birşeydi ama tabiki zorlandım çok dua ettik güzel geçsin diye çünkü ben düşsem yardım edecek burada hemen gelecek kimsem yoktu. çok ağladım ama çokta şükrettim yaşadığımız her şeye. Buraya kadar hayırlısıyla geldim inşallah saglikla kucağımda alırım. demem o ki hayat bu ne getireceği ne götürecegi belli olmuyor. Hamilelik zaten boylu boyuna bambaşka bir psikoloji. Ama kendinizi en kısa zamanda buna hazirlayin yoksa lohusalık döneminiz daha zor geçebilir
Kiz sormaTövbe yarabbim senin başına gelen pişmiş tavuk başına gelmedi gibi oldu şu süreçteArtık eşim bile seni biliyor ben kendimi böyle şeyleri çeker bilirdim beni bile geçti diyor
Aynı evde yaşamıyoruz canım normalde o alt katta yaşıyordu bir daha gelmemek üzere memleketten ev tutturdu eşyalarını istedi gönderdik bir ay sonra ben hastanede kalıyorum diye sözde bana yardıma geldi bir anda kimseye danışmadan şubat sonuna kadar kalacağını söyledi normalde geldiğinde eşimin bekar evinde kalacaktı ne hikmetse ordada kalmıyor bakalım nereye kadar sabredicezKaç gündür kv ile ilgili olaylarınızı ağzım açık okuyorum siz aynı evde mi yaşıyorsunuz da siz yokken sizin eve kahvaltıya çağırıyor hadi çağırdı kimse ağzının payını vermiyor mu yaa burdan bana sinir bastı katlanılacak gibi değil, aynı evde değil de altlı üstlü oturuyorsanız alın anahtarı elinden girmesin eve böyle şey mi var kafasına göre han gibi giren çıkan belli değil
Eveeeet bugün de doğurmadım kızlarBuralarda olduğuna göre doktor bugün de git doğurmıyorsun dedi değil mi
Ay sadece hastalık mı kaç düştün bide hatırla dikkat etmen gereken şu süredeKiz sormaya benim bağışıklığı zaten düşük. Ben 7 yıl önce yoğun bakımda çalışıyordum oradaki haftalarda ne enfeksiyon varsa hepsini geçirdim o kadar çabuk hastalaniyorum bir de sunuzute bağlı daha ağır geçiyor. Oğlan da hasta olduğun da uzer8mde uyuduğu için ister istemez bana geçiyor hemen
Sen erken olacak derken gör bak zamanını bulacaksınEveeeet bugün de doğurmadım kızlardoktorum takiple biraz daha bekleme kararı aldı
İyi görünüyordu ultrasonda keyfi yerindeydi kıpır kıpır ama hala toto üstü duruyorSen erken olacak derken gör bak zamanını bulacaksınküçük bey nasılmış peki iyi demekki doktor kalıyorsun içerde dedi bir dahaki doğurma riskli randevu ne zaman
Büyük eltim gelip evi falan temizliyor çocukları da büyük zaten küçük çocuğa yengeye git diyor bana gönderiyor sonra çocuk kaçtı evden aana geliyor diyor bir de hasta sabah öksürüyorsun yine geldin dedim boğazlarım acımaya başlayınca söyledim kaynanama sen ona bakmaya gelmişsin gel kızım burda yersin gel kızım burda dinlen git kal onda o zaman dedim yok cahil ne anlar zaten kuzenin doğunca seni sevmeyecekler diye 3 yaşındaki çocuğa bunu aşılarsa ne beklerim insandanBugunde mi sizdelerdiama burda sadece kayinvaliden değil eltilerinde suclu.benim eltim yok henuz ama herhandi birinin yatmasi dikkat etmesi gerekse ona gidecegime bi kap yemek verip kapisindan geri dönerim esimin memleketinde yasasam bana da cok gelen giden olurdu eminim Allahtan bizim taraftayiz herkes cok dusunceli davraniyor biz gelmeyelim sen gel diyorlar genelde. Benimde haftasonu yatili misafirim gelecek esimin universiteden ev arkadasi ve hanimi,kac yildir çağırıyorum gelmiyorlardi o yuzden gelmyin demek istemedim, o bile gözümde büyüyor su an. 30 haftaligim ve oğlum 31+3 de dogmustu erken doğum riskimde olunca korkuyorum yine ayni zamanlarda mi gelir diye
Bende Yasin yaptırmak istedim sonra baktım dağıtıyorlar ama kimse okumuyor şimdide çikolata dağıtacağım bakalımKızlar kızıma 40 mevcudu yaptıracağım ama heidyelikleri sordukca canım sıkılıyor. Cok pahalı fiyat söylüyorlar anahtarliklar 12 liradan başlıyor tesbihi setler 20 lira... Ne yapacağımı şaşırdım
Hiç sabredilecek şeyler yapmıyor ki siz sokakta bulmadınız bu bebeği eşin desin o zaman bu eve kimse gelmeyecek diye yada gelen olsa da bişey hazırlamayın gidin yatınAynı evde yaşamıyoruz canım normalde o alt katta yaşıyordu bir daha gelmemek üzere memleketten ev tutturdu eşyalarını istedi gönderdik bir ay sonra ben hastanede kalıyorum diye sözde bana yardıma geldi bir anda kimseye danışmadan şubat sonuna kadar kalacağını söyledi normalde geldiğinde eşimin bekar evinde kalacaktı ne hikmetse ordada kalmıyor bakalım nereye kadar sabredicez
Ohoo gelmez daha iyi bakİyi görünüyordu ultrasonda keyfi yerindeydi kıpır kıpır ama hala toto üstü duruyorgelecek pazartesi tekrar gel dedi
Ki benim bir tane düşüğüm var ona rağmen dikkatli davranmaya çalışıyorum telefonda kavga ediyordu eşimle akşam gelince anlarım bakalım derdi neymiş diye aman hakkımda hayırlısı kayınpederimin yanında aynı şeyleri yapamıyor korkusuna bende kayınpederimin yanında inadına söylüyorum akşam gelir kayınpederim bende kalmıyor o büyük eltimde kalıyor bize geliyor sadece bir saat o zaman dicem hani hastayken gelmeyin falan diyeHiç sabredilecek şeyler yapmıyor ki siz sokakta bulmadınız bu bebeği eşin desin o zaman bu eve kimse gelmeyecek diye yada gelen olsa da bişey hazırlamayın gidin yatın
Allah razı olsun canım inşallah şu süreci bundan sonrası sakin bir şekilde halledeceğiz diye umut ediyorumAy sadece hastalık mı kaç düştün bide hatırla dikkat etmen gereken şu süredebiz valla ailecek sana dua ekibiyiz bugün de olaysız bitse diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?