• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kizlar mide bulantısı için hap ne kullanıyorsunuz? Sanırım dayanamicam ben bugün bütün gün yattım. 2tane de oğlum var hiç ilgilenemiyorum devamlı bulantı var çünkü mahvoldum. Doktoruma da sormadım sordaydim keşke geçen gün
Arkadaşım da sabah bulantılarını çok şiddetli yaşıyor, kendisi bulantı geldiği an naneli şeker atarak çözüm bulmuştu. İlaçtan önce bir deneyin belki size de iyi gelir 🙏🏻

Estagfırullah olur mu öyle şey 😇Genelde normal kabul ediliyo canım gebelıkte kan basıncı vs arttıgından dolayı burun kanaması olabılıyor🌺 ama yine de bu şikayetlerini doktoruna da bildir mutlaka🥰
Şu an doktorum yok😅 ama yine de teşekkürler 🌸

Arkadaşım da sabah bulantılarını çok şiddetli yaşıyor, kendisi bulantı geldiği an naneli şeker atarak çözüm bulmuştu. İlaçtan önce bir deneyin belki size de iyi gelir 🙏🏻
Naneli şeker sakız vs daha kötü yapıyor bana. İlk başlarda iyi geliyordu ama şimdi herşeyin tadı çok kötü. Su bile içmek istemiyorum o bile acı. Cevabın için çok sağol 🌸

Çok geçmiş olsun olurken çok korktum şükür iyisiniz. Ben de uzun yola çıkacağım sizce yol mu etken oldu doktor bir şey dedi mi
Doktor daha çok yolculuk üzerinde durdu evet. Mutlaka 2 saatte bir mola verin, yürüyün, bol su için ve yavaş sarsıntısız bir yolculuk geçirin. Ayaklarınızı arada bir kaldırarak uzanabiliyorsanız araç içinde uzanın. Bana böyle söylediler. Ben bunları yapmamıştım.

Peki işteyken vs nasıl uyguluyorsunuz fitili?
Eğer günde 1 verildi ise akşam yapın.
Ben öyle yapıyorum. Hem rahat oluyor hemde aktı akmadı derdi olmuyor. Hem de yan etkilerini hissetmediğiniz derince uyuduğunuz geceleriniz oluyor…
Ama gün içinde fitil artıkları sürekli geliyor.
gece koyduğunuz için kesin emildiğinden emin oluyorsunuz…
Çok geçmiş olsun…
Bende yola çıkacaktım, iyi ki yazdınız dikkatli olayım☺️

Çok zor birde tayin muhabbetimiz vardı bu aralar düzenli beslenemedim şu an eşimin memleketindeyiz burda da pek yemek yapan yok, çok fazla oluyorum ama bir soru daha soracağım 🙈 alerjim var benim normalde bu mevsimde nefes almam gerekirken hiç alamıyorum ve tıkanıklığımdan kılcal damarlarım kopuyor ve kanama yapıyor normal mi?
Gebelikten dolayı da burun konkalarında büyüme oluyot ve nefes almak zor oluyor.
Gayet normal.
Konkalar büyüdüğü için akıntı zorlaşıyor bu seferde yutkunurken mide bulantısı olabiliyor, bu da normal 😄
Herşey gebelikten ötürü.
Eşime diyorum içimde bedenimi yöneten ayrı bir oluşum var ve resmen vücudumdaki şartellerle oynarak beni sınıyor 😂
Geçecek inş…
Mesela tırnallarım 3 günde uzuyor.. Bu da gebeliktenmiş😂

Eğer günde 1 verildi ise akşam yapın.
Ben öyle yapıyorum. Hem rahat oluyor hemde aktı akmadı derdi olmuyor. Hem de yan etkilerini hissetmediğiniz derince uyuduğunuz geceleriniz oluyor…
Ama gün içinde fitil artıkları sürekli geliyor.
gece koyduğunuz için kesin emildiğinden emin oluyorsunuz…
Çok geçmiş olsun…
Bende yola çıkacaktım, iyi ki yazdınız dikkatli olayım☺️
Teşekkür ederimm. Malesef günde 3 kere verdi, öğlenleri nasıl yapacağım bilmiyorum 🤔

Teşekkür ederimm. Malesef günde 3 kere verdi, öğlenleri nasıl yapacağım bilmiyorum 🤔
Ben 8 gibi işe gidiyorum.
Sabah saat 6.30 gibi kalkıyordum, fitili yapıp yatıyordum. 1 saat kadar uzanmış oluyordum.
2 taneyi de gece koyuyordum.
Gün içinde hem akıntısından rahatsız olmuyordum, hem öğlenki dozu aktı akmadı endişesi olmuyordu, hem de iş yerinde nasıl olacak endişesi olmuyordu.
Bu arada prospektüsde gece 2 tane koyun yazıyor 😃

Gün içinde bulantı olmadı mı peki hiç
Ben kullanıyorum prilamı gün içinde bulantim olmuyor ama yatmaya yakın galiba etkisi geçiyor midem ozamn bulanmaya başlıyor ama kusmuyorum çok şükür bence dene ama etkisi duzenli kullanınca ortaya çıkıyor yani 2-3 güne

Gebelikten dolayı da burun konkalarında büyüme oluyot ve nefes almak zor oluyor.
Gayet normal.
Konkalar büyüdüğü için akıntı zorlaşıyor bu seferde yutkunurken mide bulantısı olabiliyor, bu da normal 😄
Herşey gebelikten ötürü.
Eşime diyorum içimde bedenimi yöneten ayrı bir oluşum var ve resmen vücudumdaki şartellerle oynarak beni sınıyor 😂
Geçecek inş…
Canım benim hep tıkanık 😅 nefes aldığım nadir zamanlar oluyor tabi 🤦🏻‍♀️

Ben 8 gibi işe gidiyorum.
Sabah saat 6.30 gibi kalkıyordum, fitili yapıp yatıyordum. 1 saat kadar uzanmış oluyordum.
2 taneyi de gece koyuyordum.
Gün içinde hem akıntısından rahatsız olmuyordum, hem öğlenki dozu aktı akmadı endişesi olmuyordu, hem de iş yerinde nasıl olacak endişesi olmuyordu.
Bu arada prospektüsde gece 2 tane koyun yazıyor 😃
Çok mantıklı 😍 çok teşekkür ederim.

Bu arada fitili biraz suya koyup bekletip itince çok daha kolay oldu kendim yapabildim, çok teşekkür ederim 💗 Pittik Pittik

Çok geçmiş olsun olurken çok korktum şükür iyisiniz. Ben de uzun yola çıkacağım sizce yol mu etken oldu doktor bir şey dedi mi
Mutlaka 2 saatte bir mola vermeniz gerek ve verdiğiniz molalar da 20-25 dakika yürümelisiniz ben 880 km yol gittim mutlaka lavaboya girerken en kötü marketin içinde dolandım 2 kere yemek yedim bişeyler atıştırdım, yastık alın belinizin izahsına. Eşim arkadaşlarının eşyasını almıştı ben koltuğumu yatıramadım arka koltukta da yatamadım mutlaka arka koltukta da uzanın dinlenin. Doktorum bana bu şekilde söylemişti zaten tuvaletinizi tutamazsınız diyip dalga geçmişti 😅
Ama kendimi hala toparlayamadım benzinlikte lavaboya girdiğim için enfeksiyon kaptım galiba emin değilim mecbur gireceğiz ama yine de dikkat edin 🌸
Ben şimdi 900 km dağlık bir yol gideceğim Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏🏼

Günaydın kızlar, mutlu bayramlar.
Dün hayatımın en kötü gününü yaşadım. İstanbul’dan çeşme’ye izne gittik dün, yolculukta çok fazla mola vs vermedim sonrasında da biraz dinlenip denize gittim.
Denizden çıktık yemeğe gidiyorduk ki, elbise giymiştim bacağımdan süzülen kanı gördüm. Size yaşadığım şoku ve korkuyu anlatamam. Ömrümden ömür gitti resmen dün.
Neyse sonra çeşme devlet hastanesi, orada kadın doğum yok ilgilenilmedi urla devlet hastanesine gönderdiler, orada da aynı şey. Oradan da Dokuz Eylül Üni Hastanesi’ne gittik. Orada ilk defa alttan muayene edildim en korktuğum şeydi ama bebeğim için dayandım 😔çok şükür aktif kanamam kalmamıştı, bebeğimin kalbi atıyordu. Progestan fitil verdiler, nasıl yapacağım daha önce hiç fitil kullanmadım, çok hissedilen bir şey mi bilmiyorum.
Ama o kadar korktum ki gerçekten gitti sandım bebeğim. Ömrümden 10 sene gitmiştir net.
Doktor yolculuktan dolayı olabileceğini söyledi, siz siz olun 2 saatte bir mola verip 15 dakika yürümeden uzun yola gitmeyin😔😔
Çok geçmiş olsun 🙏🏼
Yolculuk bizim için zaten zor siz kendinizi daha çok yormuşsunuz dinlenmeyerek..
Bir daha yaşatmasın Rabbim 🤲🏼

Gayet normal.
Herşey gebelikten ötürü.
Geçecek inş…
Bende dün gece uyuyamadım buhar makinasını çalıştırdım sonra miss gibi uyumusum 🤭😊😊 burnum öyle bir tıkanmıştı nefes alacak yer kalmamıştı

Back
X