- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Ya tabi senin durumun da farklı bir şey demek de doğru olur mu bilmiyorum ama için rahat etsin diye diyorum. Benim de akıntım aşırı çok sabah akşam çamaşır değişiyorum. Koku da yapıyor lanet gibi. Kontrol de oldum bir şey çıkmadı. Doktor normal, her kadında farklı olur diyor akıntı seviyesi. İlk iki hamileliğimde bu kadar değildi.Kızlar aranızda su gibi akıntısı olan var mı.. Şeffaf kıvamsız ama miktar olarak baya fazla benim. Bu sabah önce kağıt havlu koydum geceki progestan geri gelir kalıntıları, günlük pedi sonra takayım diye. Sırılsıklam hamur gibi olmuş kağıt. Bu kadarı normal mi ya, var mı yaşayan? Dün akşamki hıçkırıklardan beri hareketleri de az zaten. Her güne yeni bir gerginlik bezdim. Dr a gitmeye utanıyorum artık. Şimdi tatlı bişiler yiyip yan yatıcam umarım hareketlenir. Hiç hareket etmiyor değil aslında ama çok az ediyoridrar kültürü sonucumda çıkmış üreme yok, zaten lökositte yoktu. Yanma neden kaç gündür onu da anlamadım beni doğuma kadar uyutsalar ya anksiyetelerim baş edemeyecek hale geliyor artık. Suyum mu geldi, bebeğe mi bişi oldu çocuğun da psikolojisini harap ettim doğum öncesi travmalarla dolu olacak bukadar kaybetme korkusuna
yaşlı anne sorunsalı benim annem de 72 yaşında, geçen gün diyor bana nasıl gelip kalcam elim ayağım tutmuyor diye. sağlığı elvermiyor aslında çok şey yapmak istiyor ama yapamıyor. gelmek zorunda değilsin dedim ki gelmesini pek istemiyorum zaten cünkü o gelince diğerlerini de toplayacak başıma ablamlar falan valla görmek istemiyorum kimseyi. sonuç olarak birkaç gün veya 1 hafta gelir en fazla. inşallah bebemiz bizi zorlamaz da kendimiz altından kalkabilirizBenim kayınvalidem yok. Eşimi teyzesi büyütmüş, o da çok dominant bi karakter. Aslında öyle olmak zorunda onu da anlıyorum 6 çocuk büyütmüş. 3 kendi 3 kardeşininki. Ama çok becerikli kadındır. Eminim gelse var ya bana bebeğe ve eve krallar gibi bakar.
Annem o kadar becerikli değil daha çok tarla kadını. Zaten erzurum kökenli damadının yanında da çok rahat olamaz. Tuvalete gitmeye bile çekiniyor eşimin yanında öyle diyim. Mesela abla ayarladım ev temizliği için doğumdan sonra haftada bir gelecek. Annem hem yaşlı hem de o kadar becerikli biri değil yani, çok anlaşamıyoruz ama yine de benim nazım da ona geçiyor. Ana işte.
Al arıyor şimdi demüge bitti ararsın
İnşallah zerefsan ya. Bana diyor denicem seni bakalım bebeğe bakabiyon mu erken toparlanırsan bebek de sağlıklıysa kalmam yanında bebeğe en iyi annesi bakar.yaşlı anne sorunsalı benim annem de 72 yaşında, geçen gün diyor bana nasıl gelip kalcam elim ayağım tutmuyor diye. sağlığı elvermiyor aslında çok şey yapmak istiyor ama yapamıyor. gelmek zorunda değilsin dedim ki gelmesini pek istemiyorum zaten cünkü o gelince diğerlerini de toplayacak başıma ablamlar falan valla görmek istemiyorum kimseyi. sonuç olarak birkaç gün veya 1 hafta gelir en fazla. inşallah bebemiz bizi zorlamaz da kendimiz altından kalkabiliriz
Belki de terliyon. O da olabilir. Kapalı havasız yer evde sıcaksa. Bacaklarını da kapatıp oturuyorsanPekala cnm sağol, takipte kalayım. Çikolata kahve gömüyorum şimdi umarım hareketlenme zobu da daha da rahatlar içim
Olmadı içim rahat etmezse özele bi giderim randevu bulabilirsem cnm bakayım.. Akıntı kısmına kısmi ok im şuan yazdıklarınız sayesinde ama hareketlerini takip edeceğim. Akşama da eşim turnusol bulsun alsın. Evde olmayınca güvensiz hissettim kendimiYa tabi senin durumun da farklı bir şey demek de doğru olur mu bilmiyorum ama için rahat etsin diye diyorum. Benim de akıntım aşırı çok sabah akşam çamaşır değişiyorum. Koku da yapıyor lanet gibi. Kontrol de oldum bir şey çıkmadı. Doktor normal, her kadında farklı olur diyor akıntı seviyesi. İlk iki hamileliğimde bu kadar değildi.
Yok kuzum terlemiyorum son doğalgaz faturasındna sonra gündüzleri terleme ihtimalimi sıfıra indirdimBelki de terliyon. O da olabilir. Kapalı havasız yer evde sıcaksa. Bacaklarını da kapatıp oturuyorsan
Bu şey gibi oldu üst güz dönemden 2 ders alırsam bahardan 2 ders alırsam yaz okulundan 2 tane alırsam bi dönem erken bitiriyorum okulu gibi
Ya benim lohusa zamanım kafa olarak daha rahat geçiyor. Herkes hassas ve sinirli olacak diye bir şey yok. İnşallah senin de öyle olur. Annen de bence biraz daha anlayışlı olacaktır lohusa kadın bu diye.Ya bebeğe eminim çok iyi bakar. Ama tahammül seviyem o zaman daha az olacak bişey diyecek ılımlı karşılıcam okey sonra bi daha diyecek ona da okey diyecem ama üçüncü dördüncü de patlarım o da küser gider diye korkuyorum. İnşallah o da birazcık bu kız lohusa o kadar bişey demeyeyim kafasında olur. Eşime diyorum anneme çıkışırsam uyar beni. Allahım güç kuvvet ver yarabbim o zamanıma.
Bazen hareketleri azalıyor, bir de rem uykusuna geçmeyi öğreniyorlarmış ya belki uzun uyku araları veriyorlardır diye düşüyorum.Olmadı içim rahat etmezse özele bi giderim randevu bulabilirsem cnm bakayım.. Akıntı kısmına kısmi ok im şuan yazdıklarınız sayesinde ama hareketlerini takip edeceğim. Akşama da eşim turnusol bulsun alsın. Evde olmayınca güvensiz hissettim kendimi
hareket takip etmek sıkıntılı değil mi ya bazen hiç oynamıyor bu bebeler yok oluyor sankiOlmadı içim rahat etmezse özele bi giderim randevu bulabilirsem cnm bakayım.. Akıntı kısmına kısmi ok im şuan yazdıklarınız sayesinde ama hareketlerini takip edeceğim. Akşama da eşim turnusol bulsun alsın. Evde olmayınca güvensiz hissettim kendimi
Benim onceden hiç olmazdı ama bu progestan sonra baya baya oldu bende gece progestani koyunca havlu kağıt koyuyorum sonra baya ıslaklık oluyor ama senin dediğin gibi Habur olmuyor sadece bir bölge oluyor bakiyorum progestani biraz akmış kağıda puturleri görüyorum insalalh birşey olmaz ama ben ilk hamileligimde su gelerek doğumum başladı o oturuyorsun ayağa kalkınca hop bir su akıyor mesela 3 yaprak havlu kağıdını koyardım sırılsıklam sonra oturdum geri kalktım gene bir daha islanirdi yani baya çok oluyordu bence prgestandan birde hafiften çok az koku var oda ilaç kokusu sanirimKızlar aranızda su gibi akıntısı olan var mı.. Şeffaf kıvamsız ama miktar olarak baya fazla benim. Bu sabah önce kağıt havlu koydum geceki progestan geri gelir kalıntıları, günlük pedi sonra takayım diye. Sırılsıklam hamur gibi olmuş kağıt. Bu kadarı normal mi ya, var mı yaşayan? Dün akşamki hıçkırıklardan beri hareketleri de az zaten. Her güne yeni bir gerginlik bezdim. Dr a gitmeye utanıyorum artık. Şimdi tatlı bişiler yiyip yan yatıcam umarım hareketlenir. Hiç hareket etmiyor değil aslında ama çok az ediyoridrar kültürü sonucumda çıkmış üreme yok, zaten lökositte yoktu. Yanma neden kaç gündür onu da anlamadım beni doğuma kadar uyutsalar ya anksiyetelerim baş edemeyecek hale geliyor artık. Suyum mu geldi, bebeğe mi bişi oldu çocuğun da psikolojisini harap ettim doğum öncesi travmalarla dolu olacak bukadar kaybetme korkusuna
Yani tehlike çanları çalıyor be sen de duyuyorsun. Zaten ilk bebeğin olmasa, sen de ne anne ne başka birini istemezdin eşinden başka. Ama ilk olunca, ilk günler biri de lazım işte mecburen. Ama annem se 72 yaşında diyorsun, yani neye ne kadar yardımcı olabilir bilemedim. Başkası gelemez mi alternatif olarak?Of var ya bu gerginlik seviyesi beni öldürecek. Normalde de çok sakin bi insan değilim ama şuan var ya öff yani. Annemi aradım açmış müge anlı’yı son ses. Bişey diyorum hı hah duymadım, başka bişey diyorum ne dedin duymadım aklı orda belli.
Ayhhh anne dedim müsait değilsen söyle sonra konuşalım. Tv’nin sesi açık ondan diyor. E ya kıs ya odayı değişti ya de bana sonra konuşalım yani dimi? Sonra başladı sen bana böyle yaparsan doğumuna gelmicem , gelirsem hemen dönücem. Ay gelme dedim ya. La havleee. Ya zaten çok anlaşabilen bi anne-kız değiliz. Lohusa zamanımda ipleri hepten kopartırız diye korkuyorum. 72 yaşında karadeniz kadını. Hep alttan alan anneme annelik yapan şefkat gösteren benim. Ama lohusa zamanı benim idare edilmem gerekmez mi? Napcaz ya biz?
Ya annem sonuçta. Çok da hevesli. Yine o gelsin be renkli siz benim için lohusa zamanı economist için 70büj ya sabır etkinliği yaparsınızYani tehlike çanları çalıyor be sen de duyuyorsun. Zaten ilk bebeğin olmasa, sen de ne anne ne başka birini istemezdin eşinden başka. Ama ilk olunca, ilk günler biri de lazım işte mecburen. Ama annem se 72 yaşında diyorsun, yani neye ne kadar yardımcı olabilir bilemedim. Başkası gelemez mi alternatif olarak?
Bazen hareketleri azalıyor, bir de rem uykusuna geçmeyi öğreniyorlarmış ya belki uzun uyku araları veriyorlardır diye düşüyorum.
Ay biraz başladı hareketlenmeye. Yarım saate mi etki etti yediğim glukozlar. Dün arabada baya yaptım kahvaltı ankaraya giderken sonra da 1 dilim kek yedim, kan vermemle bu dana gibi yemem arasında geçen süre 1 1.5 saat falan ama şekerim 77 çıkmıştı, ona rağmen çok hareketliydi dün, açlıkla falan da alakası olamaz diye düşünmüştüm ama şuan yavaştan ısınma hareketlerine başladı sanki inşallah galiba aminhareket takip etmek sıkıntılı değil mi ya bazen hiç oynamıyor bu bebeler yok oluyor sankigerçi sen anlarsın bebenin topuğunu yakalamış kadınsın
Benim d eilk doğum membran rüptürü, mutfaktan salona gelirken birden şar diye gelmişti tayt vardı üstümde am aona rağmen yerlere damlamıştı. Ama bazılarının sızıntı şeklinde oluyormuş ya o korkutuyor. Progestan dış beyaz kabuğu geliyor zaten hep pedde de wcde idrarla karışık halinde de görüyorum hamileliğin başından beri ama böyle bir su olmamıştı. Karnım da küçüldü gibi geliyor bir günde muhtemelen psikolojiktir tabi bu, Evham, vesvese, ince ele sık doku hepsi bendeBenim onceden hiç olmazdı ama bu progestan sonra baya baya oldu bende gece progestani koyunca havlu kağıt koyuyorum sonra baya ıslaklık oluyor ama senin dediğin gibi Habur olmuyor sadece bir bölge oluyor bakiyorum progestani biraz akmış kağıda puturleri görüyorum insalalh birşey olmaz ama ben ilk hamileligimde su gelerek doğumum başladı o oturuyorsun ayağa kalkınca hop bir su akıyor mesela 3 yaprak havlu kağıdını koyardım sırılsıklam sonra oturdum geri kalktım gene bir daha islanirdi yani baya çok oluyordu bence prgestandan birde hafiften çok az koku var oda ilaç kokusu sanirim
Ne bu grupta tansiyon belası yaa. Geçmiş olsun canım inşallah sıkıntı olmaz atlatırsınızKızlar şimdi dua sırası bende galiba. Dün tansiyon bi anda yükselince kontrol altına alındım. 24 saat magnezyum desteği 2 ciğer geliştirici yaptılar bana. Bi anda yükseldi rutin takibimde anladım. İdrarıma bakmak için 24 saat toplama yaptılar. Saat başı nst yapıldı oğluşum çok şükür iyi. Umarım evimize sağlıkla döneriz. Beni unutmayın dua edin
geçici canım hepsi.daha sonra pişman olmamak için elinden geldiğince alttan al.hep allah korusun hayatta olmasa ne düşünürdüm diye geçir aklından.inşallah korktuğun gibi olmaz güzelce atlatırsın lohusalığını daYa bebeğe eminim çok iyi bakar. Ama tahammül seviyem o zaman daha az olacak bişey diyecek ılımlı karşılıcam okey sonra bi daha diyecek ona da okey diyecem ama üçüncü dördüncü de patlarım o da küser gider diye korkuyorum. İnşallah o da birazcık bu kız lohusa o kadar bişey demeyeyim kafasında olur. Eşime diyorum anneme çıkışırsam uyar beni. Allahım güç kuvvet ver yarabbim o zamanıma.
Suyu çok içtiğim zaman benjm beyaz oluyor şu icmezsem sarı oluyor kuzum ama bazen oksurken filan insan kacirabiliyor acaba gece oksurdun filan mı zorlama ilede kacirilabikir bak dünde doktora gitmiştim bugun bir sikinti yok dimi ahh ah şu vücudumuzu dinlesemek ne güzel olur ama malesef yapamıyoruzKaçarken hissetmiyor musunuz idrar olduğunu, benimde mi öyle acaba? Ama şuanda wcden çıktım idrar daha sarı öyle olsa kağıt havluda Sarımsı olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?