- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
Dogacak bi sekilde icimizde tutamayizzNASIL DOĞURAACAZZZ NASSIIILLLLL
Güle güle giysin bebeğin. Ama kullanırsın ya. Sen söyleyince saydım şimdiBen o kadar acemi alışverişi yapmışım ki 27 tane çıtçıtlı body saydım ve çoğu 0-3 el kadarlarBir allahın kuluda bacım sen napıyosun dememiş
Benimkilerin hepsi 0-3 değil sevindim valla tişkirler renkli bencede kullanılır yaaaGüle güle giysin bebeğin. Ama kullanırsın ya. Sen söyleyince saydım şimdiBen tecrübeli halimle bile isteye aldım 18 tane 0-3 ay tulum; 14 tane de iç zibin aldım. Hellobaby zıbınları çok çeker ve kalıpları küçüktür ; 6 ay olanlardan 12 tane var, 9 ay olandan 6 tane var. Hem anca yetişir hem de yıka kurut ütüle derken de vakit alıyor.
Bende ayni korkularla cikiyorum her disari ciktigimdaKızlar yürek yedim, kızlar hadi bu akşam çıkalım dediler yemek yeriz sonra da tiyatroya gideriz tamam dedim. Görl nayt out a hazırlanıyorum. Kendimi de çok güvensiz hissediyorumdoğurmam dimi?
İşte bu benBende ayni korkularla cikiyorum her disari ciktigimdaesimle cikiyorum Allahtan genelde o yonden biraz rahat hissediyorum
Eşimsiz çıkıyom. Aldığım önlemler; iki saat öncesinde sıvı alımını kesmek ve çıkmadan 257 kere tuvalete gitmekBende ayni korkularla cikiyorum her disari ciktigimdaesimle cikiyorum Allahtan genelde o yonden biraz rahat hissediyorum
Ablam 3 tane normal doğum yaptı ben kızımda diyordum aman ablam yaptiysa ben haydi haydi yaparım ablamın canın çok kıymetlidir sonra tabiki yapamadım sezeryana alın diye bağırdım doğum bitti manyak dedim nasıl doğurdum 3 taneyi hicmi aklım yokdu Allah akıl fikir versin dedimmNASIL DOĞURAACAZZZ NASSIIILLLLL
Bazen böyle pimpirik insanların içinden acayip bişey çıkıyor bak. Benim de canım çok tatlıdır adet sancım gelmeden ilaç alırdım. Hiç sevmem acı çekmeyi. Ameliyat felan hak getire zaten burnunu yaptıran arkadaşlarıma bile bile yatılır mı o sedyeye derdim. Noldu? Dış gebelik geçirdim. Beni ameliyata alacaklar ben bi sakinim bi sakinim eşim ölecek bu demiş benim için. Çünkü asla sakin bi insan değilim yani. Elim kesilde minnacık kıyamet koparırım. O kadar sakindim ki tansiyonum 9a 4tü. Ailem endişelenmesin uzaktalar diye hiç de haber vermedim onlara. Ameliyata girdim çıktım toparlandım. Annemi öyle aradım. Eşim ben ameliyattayken o sakinliğimi görüp abimi aramış en azından birinin haberi olsun ölse ne cevap veririm diye. Başa gelen çekiliyor ya.Ablam 3 tane normal doğum yaptı ben kızımda diyordum aman ablam yaptiysa ben haydi haydi yaparım ablamın canın çok kıymetlidir sonra tabiki yapamadım sezeryana alın diye bağırdım doğum bitti manyak dedim nasıl doğurdum 3 taneyi hicmi aklım yokdu Allah akıl fikir versin dedimmtukurdugumude yaladım şimdi dalga geçiyor benle neymiş ablam dogurdysa ben haydi dogurum
Bazen böyle pimpirik insanların içinden acayip bişey çıkıyor bak. Benim de canım çok tatlıdır adet sancım gelmeden ilaç alırdım. Hiç sevmem acı çekmeyi. Ameliyat felan hak getire zaten burnunu yaptıran arkadaşlarıma bile bile yatılır mı o sedyeye derdim. Noldu? Dış gebelik geçirdim. Beni ameliyata alacaklar ben bi sakinim bi sakinim eşim ölecek bu demiş benim için. Çünkü asla sakin bi insan değilim yani. Elim kesilde minnacık kıyamet koparırım. O kadar sakindim ki tansiyonum 9a 4tü. Ailem endişelenmesin uzaktalar diye hiç de haber vermedim onlara. Ameliyata girdim çıktım toparlandım. Annemi öyle aradım. Eşim ben ameliyattayken o sakinliğimi görüp abimi aramış en azından birinin haberi olsun ölse ne cevap veririm diye. Başa gelen çekiliyor ya.
İşte benden de o sakinlik asla beklenmez yani. Abimin oğlunun topuk kanını aldırmaya ben gitmiştim ameliyat sonrası yengem sezeryanlı idi. Ben o kanı gördüm hemşireye dedim bebeği tutun küt gitmişim.Esine cok güldüm. Birinin haberi oldun diye abini aramis ya
Cok soğuk kanlı ve dirayetli bir insanim normal.sartlarda. hemen ilk yapılacaklar yaparim. Donup kalmam. Ama gel gör ki o kürtaja alırken transa geçtim. Sarardim morardim. Beni zehirlemisti bebegim riskliyim diye normal ameliyathane oldum. Orayo gorunce cok korktum. Cikip gitmek istedim. Amaliyat olmayacağım diye ağladım orada.
Uyandigimda da aglaya aglaya ortaligi yıktım.
Demekki her şartta ayni olmuyoruz.
O yuzden normal dogum konusunda kendime cok güvenmiyorum. Eger dogumdan hemen sonra bebegime bakabilcek hale gelebileceğini bilsem düşünmeden isterim sezeryani
Tövbe yaİşte benden de o sakinlik asla beklenmez yani. Abimin oğlunun topuk kanını aldırmaya ben gitmiştim ameliyat sonrası yengem sezeryanlı idi. Ben o kanı gördüm hemşireye dedim bebeği tutun küt gitmişim.
Kendi ameliyatımda düşünüyorum kendime hayret ediyorum ya nasıl sakindim. Beni ameliyata alacaklar ben eşime diyorum sakin ol hadi allaha emanet felan. Normalde ölmem lazım yani o an. Her boka ağlarım mesela o gün nasıl ağlamadım. Ameliyathaneye girdim doktora diyorum ki vasiyet yazmadım sağ çıkarım dimi burdan, doktor diyor bilemeyiz sen bize söyle vasiyeti var mı mal mülkdedim bi eski arabam bi memur kocam var ameliyathane hemşiresi bekarmış dediler bu iyi kızdır kocanı buna alırız olur diyorum felan
Bende senin gibiyim her ögün sonrası evi turluyorum günde bir defa yarım saat yürüyüş ama bugün yapamadım git gide zorlanıyorum nasıl olucak yürüyüş hiç bilmiyorumEvet ama diyetisyen ani yükseliş ve düşüş bebek için iyi değil dediYürüyüş şekeri düşürmeye en etkili şey birde kalp çarşıntımı sordum evet şekerin yükselmesinden vücut fazla enerji oluşuyor dedi her yemekten sonra bana yürüyüş şart yani
Beni sürekli çağırmadı bi kere gittim diyet listesi verdi bir de şeker takibi o kadarBende senin gibiyim her ögün sonrası evi turluyorum günde bir defa yarım saat yürüyüş ama bugün yapamadım git gide zorlanıyorum nasıl olucak yürüyüş hiç bilmiyorumbenimde bu hafta randevu alıp gitmem lazım diyetisyene 32. Haftada gel dedi neden dedi onuda bilmiyorum bileniniz var mı ödül beklerken ceza alıp dahada kısıtlamaya gidermiyim acaba
Tam yuzustuolmasa da yarim yüzüstü yatıyorum, esim uyandirdi bi ara çocuğu ezdin diyeKızlar karın üstü yatan var mı ? Ne olacak benim halimkarnım da büyük ama gözümü açtığımda hep yüz üstüyüm korkuyorum da hemen sağa sola dönüyorum ama uyuyamıyorum .
Kizimda müdür yardımcısı ne süt izni ne yarım gün izni kullandirmisti, onlar sadece 8 /5 calisan memurlarda gecerli demisti.Çevremde o kadar öğretmen olduğu halde sadece süt iznini biliyordum, haklarımızı tam bilmemek beni üzdü. Bilgiler için çok teşekkür ederim
Maşallah canım nazar değmesin günlerimiz yakın görünüyor bende perşembe günü gitmiştim 1650 gr dı aşağı yukarı 3.5 kg gibi doğar bence zamanını beklerse ben öyle düşünüyorumEvet kızlar bizim cephesinde haberler güzel şükürler olsun plasenta kendini yukarı cekmisbebeğin gelişimi önde 33 hafta ama kansızlık olduğu için zayıf çıkabilir dedi. Kilosu 1800 çıktı biraz daha alabilir dedi. Ben sonuçtan memnunum oysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?