Korkmuyorum da aksine heyecanlıyım ,sanki ilk defa anne olacakmisim gibi. Kizimda acemiydim hic böyle hissetmedim,o yüzden biraz da vicdanım sızlamıyor değil. Daha bilincliyim, tecrübeliyim ama kızım icin de elimde olmadan çok üzülüyorum ona yeterince annelik yapamadım mi acaba diyeHazırız korkmuyoruz dipçik gibiyiz çatır çatır doğurucazPıtır pıtırda olabilir
Aynen bende çok cesaretli bir insanimdir gözüm karadir dedim ben dogurum ama hic dusundugum gibi olmadi hersey nasip kısmet Allah o an insana bir cesaret veriyor rabbim hakkınızda hangisi hayirlsii ile onu nasip etsin onemli olan sağlıcakla kucagina almak sanada çok geçmiş olsunBazen böyle pimpirik insanların içinden acayip bişey çıkıyor bak. Benim de canım çok tatlıdır adet sancım gelmeden ilaç alırdım. Hiç sevmem acı çekmeyi. Ameliyat felan hak getire zaten burnunu yaptıran arkadaşlarıma bile bile yatılır mı o sedyeye derdim. Noldu? Dış gebelik geçirdim. Beni ameliyata alacaklar ben bi sakinim bi sakinim eşim ölecek bu demiş benim için. Çünkü asla sakin bi insan değilim yani. Elim kesilde minnacık kıyamet koparırım. O kadar sakindim ki tansiyonum 9a 4tü. Ailem endişelenmesin uzaktalar diye hiç de haber vermedim onlara. Ameliyata girdim çıktım toparlandım. Annemi öyle aradım. Eşim ben ameliyattayken o sakinliğimi görüp abimi aramış en azından birinin haberi olsun ölse ne cevap veririm diye. Başa gelen çekiliyor ya.
Bende devlet hastanesine gidiyorum canım, 27 haftalıkken gitmiştim 32. Haftada tekrar yanıma geliceksin dedi, doktorlarda kan ölçüm defterine bakıyorlar sadece yorumluyorlar diyetle ilgili hiç bişey söylemiyorlar,, inşallah sağlıkla doğururuz bebişleri diyet şeker dert degilde her yedigim lokma bebege dokunur mu diye düşünüp duruyorum diyetin dışına çıkmama rağmen,Beni sürekli çağırmadı bi kere gittim diyet listesi verdi bir de şeker takibi o kadarDevlet hastanesinde bir diyetisyene gittim çokta sallamadı sanırım beni. Kendi drum soruyor her mıayenede diyetine dikkat ediyor musun diye bir de suyuma falan bakıyor o kadar
İki arada bir derede kocaya karıda buldun yaa masalalh sanaİşte benden de o sakinlik asla beklenmez yani. Abimin oğlunun topuk kanını aldırmaya ben gitmiştim ameliyat sonrası yengem sezeryanlı idi. Ben o kanı gördüm hemşireye dedim bebeği tutun küt gitmişim.
Kendi ameliyatımda düşünüyorum kendime hayret ediyorum ya nasıl sakindim. Beni ameliyata alacaklar ben eşime diyorum sakin ol hadi allaha emanet felan. Normalde ölmem lazım yani o an. Her boka ağlarım mesela o gün nasıl ağlamadım. Ameliyathaneye girdim doktora diyorum ki vasiyet yazmadım sağ çıkarım dimi burdan, doktor diyor bilemeyiz sen bize söyle vasiyeti var mı mal mülkdedim bi eski arabam bi memur kocam var ameliyathane hemşiresi bekarmış dediler bu iyi kızdır kocanı buna alırız olur diyorum felan
Ayy şükürler olsunMaşallah canım nazar değmesin günlerimiz yakın görünüyor bende perşembe günü gitmiştim 1650 gr dı aşağı yukarı 3.5 kg gibi doğar bence zamanını beklerse ben öyle düşünüyorumçok şükür sağlıkları yerinde
Ayy o psikoloji bendede var nasıl kızımı birakip sezeryana gidecegim diye çok ağlarım cokkKorkmuyorum da aksine heyecanlıyım ,sanki ilk defa anne olacakmisim gibi. Kizimda acemiydim hic böyle hissetmedim,o yüzden biraz da vicdanım sızlamıyor değil. Daha bilincliyim, tecrübeliyim ama kızım icin de elimde olmadan çok üzülüyorum ona yeterince annelik yapamadım mi acaba diye
İşte benden de o sakinlik asla beklenmez yani. Abimin oğlunun topuk kanını aldırmaya ben gitmiştim ameliyat sonrası yengem sezeryanlı idi. Ben o kanı gördüm hemşireye dedim bebeği tutun küt gitmişim.
Kendi ameliyatımda düşünüyorum kendime hayret ediyorum ya nasıl sakindim. Beni ameliyata alacaklar ben eşime diyorum sakin ol hadi allaha emanet felan. Normalde ölmem lazım yani o an. Her boka ağlarım mesela o gün nasıl ağlamadım. Ameliyathaneye girdim doktora diyorum ki vasiyet yazmadım sağ çıkarım dimi burdan, doktor diyor bilemeyiz sen bize söyle vasiyeti var mı mal mülkdedim bi eski arabam bi memur kocam var ameliyathane hemşiresi bekarmış dediler bu iyi kızdır kocanı buna alırız olur diyorum felan
İlk çocuklar için hepimizin keşkeleri vardır. Deneme yanılma oluyor bazı şeyler ister istemez. Çok büyük hatalar olmadığı sürece; hepsi doğal bence. Yalnız değilsin; bende böyle hissediyorum. Ve iki kardeş arasını açanlarda farkettiğim bi durum da; anneye ve babaya daha çok sakinlik çöküyor; daha olgunluk geliyor yasla birlikte. Haliyle büyütürken Farklı yetiştiriliyor. Hiiiç üzülme canım, vakit var , sağlık da var şükür. Her yeni gün, tüm pişmanlıklarımız için temiz mis gibi bi sayfa.Korkmuyorum da aksine heyecanlıyım ,sanki ilk defa anne olacakmisim gibi. Kizimda acemiydim hic böyle hissetmedim,o yüzden biraz da vicdanım sızlamıyor değil. Daha bilincliyim, tecrübeliyim ama kızım icin de elimde olmadan çok üzülüyorum ona yeterince annelik yapamadım mi acaba diye
ınsallah canim, cok şükür elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim bu zamana kadar onun icin,insallah bundan sonra da oyleolur. Onu bırakıp gitmek zaten ilk gunden beri beni endiselendiriyor ilk defa ayri kalacagiz bir gece de olsa. Dayanir mi nasil olur hic bilmiyorum.İlk çocuklar için hepimizin keşkeleri vardır. Deneme yanılma oluyor bazı şeyler ister istemez. Çok büyük hatalar olmadığı sürece; hepsi doğal bence. Yalnız değilsin; bende böyle hissediyorum. Ve iki kardeş arasını açanlarda farkettiğim bi durum da; anneye ve babaya daha çok sakinlik çöküyor; daha olgunluk geliyor yasla birlikte. Haliyle büyütürken Farklı yetiştiriliyor. Hiiiç üzülme canım, vakit var , sağlık da var şükür. Her yeni gün, tüm pişmanlıklarımız için temiz mis gibi bi sayfa.
Ben iki gün oğlumu nasıl bırakırım hastanedeyken diye onun derdine düştüm.
Kuzum ekmek yemedigim öğünlerde de yüksek çıkıyor benim yaaCanım ben tam buğday ekmegi yiyorum senin gibi şeker ilavesiz var uno nun onu alıyorum, normal fırındakilerde yada bazı marketlerde tam buğday bile olsa şeker miktarı oluyor, yani 1 buçuk aydır aybı ekmegi yiyorum değiştirmedim o yüzden bendeki sebeb ekmek degil ama sendeki olabilir, umarım ekmektirde çözümü basit olur öylece
Bana hem bir hem ikinci saat ölç dediler bazen ikincide daha da yükseliyor anlamadım
Benim öyleydi o sırada yoktu ama sonra arkasından şeker çıktı kuzum yani sebebi oymuş sanırımKızlar şimdi doktordan çıktım bebeğin suyu biraz fazla dedi bende ne olcak dedim şekerde çıkmadı takip etcez dedi sınırda dedi benim gibi olan varmı? Neden olabilir
Geçmiş olsun canım hersey bebisler icin❤Evet kizlar şekeri olanlar merak edenler bugun yine endokrine gittim bir haftalık ölçümüme baktı ve çok yüksek diyete uydun mu diye sordu. Harfi harfine uydum dedim. Aç mı kaldın dedi aslında sadece geceleri acikiyorum. Böyle olmaz dedi insülin verdi iki tane. Biri yeşil biri turuncu. Yeşil olanı günde birkez 3doz turuncu olanı günde 3 kez 2doz şeklinde vurucam. Ben hiç sorun etmedim bebeğimin sağlığı için doğana kadar kullanicam artık.
Ya ben de ameliyata girdim bana saati yazdırıp imza attırdılar 12:00 idi. Ameliyattan uyandırdılar tavanda saat var baktım saat 5. Bana diyorlar uyan diyorum öldüm mü ben. Diyorlar yooo hayattasın. İşleme de girerken bana dediler max 40 dk. Geçmiş 5 saat. Doktora dedim naptınız bana o kadar, rahmimi mi aldınızdoktor da yani tam vasiyetini yazdırmış
Kiz bana da cok gulmusler sonra anlatiyor doktor.
Ben tesetturluyum amaliyathanede bir hasta bakici birde narkozcu erkek digerleri bayandi. Narkozcu yerinden ayrılmasın bana bakmasın hastabakici da disariya ciksin yoksa ben kurtas olmam diyorum. Doktor tamam merak etme diyor ama ben surekli şartlarım yerine gelmezse ben giderim diyorumgidip ne yapmayı düşünüyorsun diyor doktor bilmiyorum diyorum . Bu arada zehirleniyorum degerlerim birbirine gir.is ve saat gece 1 bucuk
Beni narkozdan uyandırmaya çalışırken cok saçmalamisim. Uyan diyorlarmış. Daha zil çalmadı benim dersime daha var kalkamayacam diyormusumzaten odaya da uyuyarak geldim.
Ay Rabbim.bizi guzel şeylerle karşılaştırsın. Bu hallere koymasın bir daha
Vallahi Akıl bırakmıycak bu şeker bizde sanırsamKuzum ekmek yemedigim öğünlerde de yüksek çıkıyor benim yaa
Sağlıkla geçsin bugünler canım senin ve bebegin için inşallahEvet kizlar şekeri olanlar merak edenler bugun yine endokrine gittim bir haftalık ölçümüme baktı ve çok yüksek diyete uydun mu diye sordu. Harfi harfine uydum dedim. Aç mı kaldın dedi aslında sadece geceleri acikiyorum. Böyle olmaz dedi insülin verdi iki tane. Biri yeşil biri turuncu. Yeşil olanı günde birkez 3doz turuncu olanı günde 3 kez 2doz şeklinde vurucam. Ben hiç sorun etmedim bebeğimin sağlığı için doğana kadar kullanicam artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?